Hoe zullen beurzen eruit zien zonder Corona? Straks meer nieuws

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 31/05/2020 05:20
De mensheid zal worden geconfronteerd met situaties waarin wij (lees de mens) zichzelf niet herkent.

Wij lazen dir op Accountant week, wat herkent U erin?

9 voorspellingen voor de wereld na corona
Hoe ziet onze wereld over vijf jaar eruit? Cognizant brengt de impact in kaart op werk, bedrijfsleven, maatschappij en overheid.

De wereld na COVID-19 zal er heel anders uitzien in de dagen, maanden en jaren die gaan volgen op één van de grootste crisissen van deze tijd. In dit verslag deelt Cognizant voorspellingen over een wereld na het coronavirus. Elk facet van onze maatschappij wordt momenteel geraakt, denk aan de politiek, de economie, het bedrijfsleven en technologie. Met alle gevolgen van dien.

Hoe lang de huidige beperkingen duren weet niemand, maar duidelijk is dat COVID-19 veel verandert. Cognizant’s Center for the Future of Work (CFoW) onderzoekt in een speciaal rapport, After the Virus: A Special Report Looking Back on the Next Five Years, wat de coronacrisis uiteindelijk gaat betekenen voor de overheid, de gezondheidszorg, het onderwijs, de detailhandel en de reis- en technologiebranche. Het rapport is geschreven vanuit een toekomstperspectief, waar gekeken wordt wat de stand van zaken is in 2025. De veranderingen die verwacht worden, dienen zich namelijk in de jaren na de pandemie aan.

De wereld in 2025
Het team van Cognizant's CFoW deelt negen voorspellingen voor de jaren na het coronavirus:

1. De online Big Bang
De ontwikkeling rondom gebruikerservaring sluit straks naadloos aan op samenwerkingsplatforms als Muzzle en Trello. Het gebruik van Mixed Reality (MR) kan tevens een grote boost krijgen als bedrijven virtuele werkplekken ontwerpen als The Wild of hub-culturen als Emerald City.

2. Thuiswerken wordt de norm
Werken op afstand wordt voor de meeste bedrijven de norm in plaats van de uitzondering. In 2025 worden huizen en appartementen gebouwd of uitgerust met geluidsisolatie, aparte spraak gestuurde ingangen en futuristische glazen muren waarop we kunnen werken.

3. Minder zakenreizen
Er zijn een stuk minder zakenreizen, omdat nieuwe technologieën de afstand overbruggen. De meeste zakelijke vergaderingen en evenementen verlopen virtueel en vliegschaamte is flink toegenomen.

4. Gezondheidsscreening is overal
Net zoals de TSA in de VS werd gevormd na 9/11, wordt er een Health Security Agency opgericht om ervoor te zorgen dat mensen gezond reizen en zich verplaatsen met een ‘OK2GO’-scan die verplicht is voor iedereen.

5. Gaia en Greta
Greta Thunberg dwong de wereld te kijken naar klimaatverandering en nu weet iedereen wat de onmiddellijke impact van thuisblijven is. Zo zijn er in Venetië weer vissen te zien in het water doordat gondels minder varen en is de hoeveelheid smog in China sterk afgenomen.

6. Mens in de machine
Multi-sensorische virtuele interactie is sterk gegroeid door de opkomst van haptische interfaces, denk aan handschoenen en full-body pakken (zoals Teslasuit of HaptX textiles). Deze virtual reality interfaces maken het mogelijk voor gebruikers om bepaalde objecten in het ‘echt’ te voelen. We kunnen dus straks niet alleen informatie op aanvraag zien en horen, maar ook voelen.

7. De opoffering van privacy
Overheden hebben de langetermijngevolgen van een permanente toezicht-infrastructuur erkent en de persoonlijke data die hieruit voortvloeit zorgt voor een nieuwe bron van economische welvaart.

8. Vergrijzingskosten in een post-corona wereld
Aangezien de wereldbevolking steeds ouder wordt, komt Gerontechnologie op als een nieuw onderzoeksgebied. Gerontechnologie richt zich op het waarborgen van goede gezondheid, maatschappelijke participatie en zelfstandigheid van ouderen. Dit wordt gerealiseerd door onderzoek en de ontwikkeling van producten en diensten die de kwaliteit van leven verhogen. Hierdoor worden de kosten van onze mondiale gezondheidszorg verminderd.

9. Een schoner regime
De strijd tegen virussen wordt anders gestreden dan vóór de coronacrisis. Bedrijven voeren een algemeen bedrijfshygiënebeleid in en nieuwe startups als Blueland en Truman’s hebben duurzame hygiëne en schoonmaken sexy gemaakt.

Ben Pring, CEO van Cognizant's CFoW, legt uit: "In dit rapport proberen we beschouwende voorspellingen te doen voor wat er na de coronacrisis gaat gebeuren. We hebben vooral naar leidende indicatoren gekeken. Zowel naar de toekomst van werk, als naar de toekomst van alles wat er momenteel in onze samenleving gebeurt. Technologie vormt de kern van het herstel na de crisis, maar er zullen ook onverwachte gevolgen zijn. Het valt nog te bezien hoe de overheid, het onderwijs, het bedrijfsleven en de gezondheidszorg zich wereldwijd herstellen om de nieuwe wereldorde te kunnen dienen.”

Bron
https://accountantweek.nl/artikel/9-voorspellingen-voor-de-wereld-na-corona

Agenda voor deze week.
Diversen berichten CBS. Wij geven geen berichten over AVA's van bedrijven, deze worden op een nader aangegeven over de manier waarop deze worden gevoerd.
maandag 1 juni 2de Pinksterdag.
Sommige beurzen op.
In de VS ondernemersvertrouwen - Construction Spending.
Oranjewoud cijfers ? Zie bericht onder aan dit advies bericht. Uitstel van de cijfers van Oranjewoud.

dinsdag 2 juni
geen berichten ontvangen

woensdag 3 juni
In de VS ADP Report May 2020 - MBA Mortgage Applications.

donderdag 4 juni
Holland Colours jaarcijfers 2019-2020
In de VS Handelsbalans

vrijdag 5 juni
In de VS werkgelegenheid & Werkeloosheid cijfers.

Toezicht, ach, waar is dat nog toezicht!?
Dat zien wij ook met/bij OD. (omgevingsdienst voor handhaving en controles).
Die spreken af met de klaagster, U krijgt een brief na deze klacht, die wij naar de veroorzaker sturen. Trigion ziet in het systeem dat er een brief op 6 april j.l. is uitgegaan. Bespreekt dat bij een volgende klacht op 11 april j.l. met de klaagster. U heeft toch een brief gehad! Hoe bedoelt U (lees Klaagster tegen Trigion)? Neen, maar in het systeem heeft het OD 't er WEL ingezet, dat U een brief heeft gehad.
Klaagster confronteert het OD ter plaatse ermee wat Trigion haar vertelde en wat gebeurd er? Enkele dagen later krijgt zij een afschrift, op ?? Jawel 14 april j.l. en dan krijgt de veroorzaker van het probleem 4 weken de tijd om de oorzaak op te lossen. Dus die veroorzaker van die eerdere klacht, had anders GEEN brief gekregen!!!!!!!!
Wat blijkt uit die brief, dat de "koolstoffilters nimmer in die klein 2 jaar zijn vervangen in die installatie en nauwelijks heeft die installatie dan ook aangestaan! Daarover had Klaagster vaker een vraag gesteld aan het OD; "staat die installatie wel aan"!?
Alles is akkoord wist het OD steeds te vertellen. EEN SCHANDE en wat doe je er aan!?

Er waren tig aantal klachten van die klaagster en elke maal steeds hetzelfde liedje van het OD: "Mevrouw alles is door het OD weer in orde bevonden"!
Het OD pleegt : "list & bedrog"! Het OD is een Semi Overheidsorgaan.

WAT een zootje is het met handhaving & toezicht in Nederland.
Dit is iets voor het a.s. 4 juni programma "opstandelingen" van Sophie Hilbrand.


Werkt het zo in Nederland?
Belangen verstrengeling!?
Aangifte bij het OM lukt nog steeds niet! Is uitgesteld naar dinsdag 2 juni a.s.

Novartis Piqray® receives positive CHMP opinion to treat HR+/HER2- advanced breast cancer with a PIK3CA mutation. lees elders meer.

Novartis announces long-term, relapse-free survival benefit for high-risk, stage III melanoma patients treated with Tafinlar® + Mekinist® following surgery.
lees elders meer.

media,
- Trump Plans Expanded Fall G-7 Meeting With Russia, Others updated.
- SpaceX Speeding Astronauts to Space Station in Landmark Trip.
see & read more on www.bloomberg.com

media
- Civil unrest flares across U.S. over Minneapolis killing
The Minnesota National Guard was activated for the first time since World War Two after four nights of violent protests that spread to other cities following the killing of a black man by a white Minneapolis police officer.
- Germany's confirmed coronavirus cases rise by 286 to 181,482
The number of confirmed coronavirus cases in Germany increased by 286 to 181,482, data from the Robert Koch Institute (RKI) for infectious diseases showed on Friday.
see & read more on www.reuters.com

media,
Verbetering bruikbaarheid als biobased grondstof
Model2Bio ondersteunt hergebruik restromen voedingsindustrie
Zowat 50% van het wereldwijde afval is organisch. Op Europees vlak wordt nu een oplossing gezocht voor een beter beter hergebruik van dit organisch afval met behulp van wiskundige modellen, meldt het Vlaamse agrofoodcluster Flanders' FOOD. zie & lees verder op
https://www.agro-chemie.nl/nieuws/model2bio-ondersteunt-hergebruik-restromen-voedingsindustrie/

media,
Industrie Noord-Nederland loopt 10 jaar voor op Klimaatakkoord Parijs.
De industrie in Noord-Nederland loopt ver voor op de klimaatdoelstellingen van Parijs, zo blijkt uit een recent voortgangsrapport (mei 2020). Het rapport is op 26 mei aangeboden aan de minister van Economische Zaken en Klimaat, Eric Wiebes. zie & lees verder op
https://www.agro-chemie.nl/nieuws/industrie-noord-nederland-loopt-10-jaar-voor-op-klimaatakkoord-parijs/

tijd 06.23
1 bitcoin = 9.566 USA dollar
1 ripple = 0,20307 USA dollar

tijd 06.25
De actuele koersen (kg): Goud: €50.038 | Zilver: €517

media in de VS
- Great Depression-Like Jobless Rate Seen for U.S.
- Hedge Fund in Sweden Trounces Return Target With Rare AI Model.
see & read more on www.bloomberg.com

media
- Spanish PM Sanchez to extend lockdown a final time to June 21.
- Philippines reports 862 additional coronavirus infections, seven more deaths.
- Trump postpones G7 summit, seeks to add countries to invitation list
U.S. President Donald Trump said on Saturday he would postpone a Group of Seven summit he had hoped to hold next month until September or later and expand the list of invitees to include Australia, Russia, South Korea and India.
see & read more on www.reuters.com

media
Industrie China vertraagt vanwege zwakke buitenlandse vraag.
PEKING - De bedrijvigheid in de omvangrijke Chinese industrie is in mei vertraagd, vergeleken met een maand eerder. Toch was er sprake van een lichte groei. De fabrieken draaien nog niet op volle toeren omdat de vraag in veel landen die uit China importeren vanwege de coronacrisis zwak is. Daarmee verloopt het herstel van de tweede economie van de wereld met een relatief traag tempo. zie & lees meer op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1377351094/industrie-china-vertraagt-vanwege-zwakke-buitenlandse-vraag

media,
Overzicht mainindices- edelmetalen.
Goud
We zien nu dat de koersen van de indexen van de edelmetaal-mijnaandelen zich rondom de goudprijs bevinden. Nog geen sprake van een hefboom. Maar ze staan in ieder geval in het groen, net als de goudprijs. Deze weet zich de laatste weken aardig boven de 1700 dollar te handhaven, terwijl de europrijs in goud nog niet zo lang geleden een ALL TIME HIGH vestigde: op 18 mei €1630. zie meer op
http://www.edelmetaal-info.nl/2020/05/31/overzicht-mainindices-edelmetalen-zilver-aex/

Students meet Farmers: resultaten bodemonderzoek.
lees elders meer.

Boehringer Ingelheim receives positive CHMP opinion for a third nintedanib indication in pulmonary fibrosis1.
lees elders meer.

media Twitter
- France Says Twitter Would Be Welcome If It Decides to Leave U.S.
see & read more on www.bloomberg.com

Uitstel publicatie jaarverslag 2019 Oranjewoud N.V.
Gouda, 29 mei 2020
De Raad van Bestuur van Oranjewoud N.V. maakt bekend dat het jaarverslag 2019 niet in mei 2020 zal worden gepubliceerd. Het verdere uitstel is veroorzaakt door de impact van de Covid-19 pandemie op de (financiële) organisatie van Oranjewoud en zijn externe adviseurs, waaronder de externe accountant. Na afronding zal het jaarverslag onverwijld worden gepubliceerd en zal de datum van de Algemene Vergadering worden gecommuniceerd.
Het netto resultaat 2019 van Oranjewoud N.V. bedraagt circa 5 miljoen euro negatief. De segmenten Railsystemen (Strukton Rail), Civiele infrastructuur (Strukton International) en Overig hebben in 2019 een netto verlies geleden. Techniek en Gebouwen (Strukton Worksphere) en Advies- en ingenieursdiensten (Antea Group) hebben in 2019 een netto winst gerealiseerd die bovendien hoger is dan hun netto winst 2018.

Fijne voortzetting van Uw Pinkster weekend.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL