De tijd na Corona. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 10/05/2020 06:00
Wij krijgen vragen over de tijd na de Corona. Wat verwacht de Redactie hoe de wereld weer opgang gaat komen. Onze ervaring in de loop der jaren is: "niemand kan in de toekomst kijken", maar een verwachting hebben wij wel.

Er dreigt een depressie die nog meer schade aanricht, dan de depressie van de jaren 1930.
Wat is het verschil tussen deze twee depressie?
1. de depressie van de jaren 1930 had als oorzaak,"armoede en geen geld", om de productie (lees mechanisatie aldaar) die de VS naar de Europese landen stuurde te kopen!
2. de huidige depressie heeft als oorzaak, "de weelde", maar met geld kun je NIET alles (af)kopen. EN wij (lees de huidige "generatie")hebben ons "dood gekocht"! Het was een leventje van, "alles kon & mocht" en de schuldenlasten groeiden & groeiden maar door! De ECB deed er aan "mee"! Het Duitse Hof probeert er een stokje voor te steken!

twee voorbeelden
1. Het Fed balanstotaal is per 29 april met $82,8 miljard opgelopen naar $6,665.929.000.000 of met ruim 6,665 biljoen neerkomend op $2,5 biljoen meer sinds eind februari! Wie ligt er van deze out of thin air geldcreatie nog wakker? In elk geval het Witte Huis niet waar “bandiet” Trump vierkant achter dit beleid staat om daarmee kans te behouden voor een tweede ambtstermijn, ongeacht welke gevolgen dat voor het nageslacht heeft!

2. De Nederlandse Huishoudens staan verre weg aan de TOP van de wereld, hebben de meeste huishoudelijke schulden, van hypotheek tot PL 's(geschat door XEA.nl) circa EUR 800 miljard, daar staan wel circa EUR 360 miljard aan spaargelden tegen over, maar dat zit bij de generatie die na WO II Nederland heeft opgebouwd, op enkele uitzonderingen na!

Ook de andere Burgers in de wereld zitten ook overladen met schulden.
Die schuldenlast is na medio jaren 1950 pas opgebouwd. En wanneer zullen die schulden tot aflossing over gaan?

Nu door de corona crisis, lopen die schulden gigantisch verder omhoog. Tot welke hoogtes!?

Wat is ons antwoord op die vragen?
Dat gaf de Heer Pieter Elbers (KLM CEO) voor ons en daar sluiten wij ons bij aan!
"Sinds 2014 ben ik(Lees Pieter Elbers) samen met de alle KLM’ers bezig geweest om onze resultaten te verbeteren en de schuldpositie fors af te bouwen. Dat was vorig jaar na hard werken eindelijk gelukt en in één coronagolf is dat allemaal weg. Dat is zuur. We moeten uithuilen en opnieuw beginnen.”

Daar heeft onze Nestor ook aan meegewerkt, als 8 jarige helpen in het Familie bedrijf en als 10 jarige van 's morgens vroeg tot 's avonds laat volop meedraaien in het Familie bedrijf. Want diens vader overleed op, net 43 jarige leeftijd.

Het was niet klagen & vragen, maar aanpakken om te overleven.
Dat zal het na de Corona crisis dus ook worden!
De tering naar de nering zetten, het Leventje in weelde, dat kunnen we vergeten de eerste 10 jaren. De schulden gaan aflossen wordt de eerste prioriteit, dat zal een " ontladen/goed gevoel gaan geven"!

En de beurzen?
Die staan nu nog veel te hoog! De klap moet nog komen, is onze oinschatting.


De agenda voor deze week, met verschillende berichten van het CBS.
Met diversen AVA's, waarvan velen doorgeschoven zijn naar latere data.

zondag 10 mei
MOEDERDAG, de dag om niet over te slaan.

maandag 11 mei
Hervatting van de Brexit onderhandelingen.
1ste kw. cijfers OCI

dinsdag 12 mei
1 ste kw. cijfers Agfa-Gevaert N.V.
Inflatie & Consumptieprijsindex in de VS

woensdag 13 mei
1 ste kw. cijfers Bos Kalis, ABN AMRO BANK, Ageas, Bekaert, Euronext.
SnowWorld 1/2 jaar bericht
In de VS MBA Mortgage Applications & Producentenprijsindex.

donderdag 14 mei
1 ste kw. cijfers SBM Off., Argenx, Refresco groep, Pharming, KBC.
Entrée Resources 1ste Q1 2020
In Duitsland - Consumptieprijsindex.

vrijdag 15 mei
Q 1 cijfers Equinox Gold.
In de VS - Detailhandel cijfer - Industriële Productie.

75 jaar Vrijheid!
Oorlogsverleden
Bilderberg: Een brug te ver
Arnhem
Prins Bernhard, de Prins der Nederlanden, was zestig jaar geleden in 1954 de eerste – en gedurende vele jaren daarna de voorzitter tijdens de oprichting van de geheime Bilderberg groep in Oosterbeek, een voorstad van Arnhem. Deze eerste conferentie leidde tot de ondertekening van het Verdrag van Rome, dat de Europese Economische Gemeenschap (EEG)
met o.a.
Waarvoor Bernhard het spel aan de Nazi’s had weggegeven, maar ondanks zijn verraad hadden de dappere geallieerde militairen kunnen winnen, als Carrington niet was gestopt! – Pauzeer nu een moment voordat je verder leest, – om na te denken over deze significantie: Bernhard de prins van het Nederlandse volk – heeft doelbewust 10.000 jonge militairen laten sneuvelen, en veroorzaakte in de noordelijke helft van Nederland de ergste hongerwinter in de westerse wereldgeschiedenis, waarin honderdduizenden onschuldige burgers uithongerden door gebrek aan voedsel, onderdak en warmte. Het gaat mogelijk je verstand te boven – maar het bewijs is overtuigend; autoriteiten belast met de leiding en verantwoordelijkheid zijn niet te vertrouwen, toen niet en nu ook niet!
zie & lees meer op
http://finalwakeupcall.info/blog/2014/08/10/bilderberg-een-brug-te-ver/

Schulden
Leven wij niet boven onze STAND!?
media 1 op de 4 had voor corona al aflosproblemen.
AMSTERDAM - De coronacrisis zorgt ook bij veel particulieren voor financiële zorgen, blijkt uit onderzoek van prijs vergelijker PriceWise. Eén op de drie mensen verwacht dat zij minder te besteden hebben in de toekomst, wat een impact heeft op hoeveel zij maandelijks kunnen aflossen aan leningen, zoals creditcardschulden of rood staan. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1110266634/1-op-de-4-had-voor-corona-al-aflosproblemen

Julio Poch
Er worden vragen gesteld door de Tweede Kamer of de Oranjes kennis hadden (lees belangen) in de zaak Julio Poch.
NRC verslag van17 okt. 2014
Getuige: Julio Poch geruild voor Jorge Zorreguieta.
Er is een relatie tussen het optreden van het Nederlandse Openbaar Ministerie in de zaak tegen de Nederlands-Argentijnse piloot Julio Poch, verdacht van moorden, en het justitiële handelen tegen de vader van koningin Máxima, Jorge Zorreguieta.
Dat vertelde Michiel Meijer, voormalig president-directeur van luchtvaartmaatschappij Transavia, gisteren bij de rechtbank in Den Haag. Meijer werd via een videoverbinding onder ede verhoord door de rechtbank in Buenos Aires, waar Poch terechtstaat. De piloot is ervan beschuldigd ‘dodenvluchten’ te hebben uitgevoerd voor de Argentijnse junta (1976-1983), waarbij ‘subversieven’ uit het vliegtuig werden gegooid.

Meijer zei zich te baseren op een “off-the-recordgesprek” dat hij enige maanden na aanhouding van Poch in 2009 voerde met officier van justitie Guus Schram. Meijer:
“Hij zei me dat er in het onderzoek tegen Poch hogere belangen waren die ik me waarschijnlijk niet kon voorstellen. Ik vroeg Schram of hij doelde op de relatie van deze zaak met het Koninklijk Huis, een gerucht dat toen al in bredere kring werd gehoord. Hierop gaf hij geen antwoord, maar uit zijn lichaamstaal maakte ik op dat ik gelijk had.”
zie & lees meer op
https://www.nrc.nl/nieuws/2014/10/17/getuige-julio-poch-geruild-voor-jorge-zorreguieta-a1421684

Maar er is meer aan de hand.
Vandaag in de media
- Rare syndrome tied to coronavirus kills three children in New York
Three children in New York have died from a rare inflammatory syndrome believed to be linked to the novel coronavirus, Governor Andrew Cuomo said, a development that may augur a pandemic risk for children.
- China central bank to step up counter-cyclical adjustments, deepen lending rate reforms
see & readmore on www.reuters.com

media CBS Moederdag effect
Ruim kwart minder bloemenexport in maart j.l..
In maart 2020 is de exportwaarde van sierteelt, zoals bloemen, planten, bollen en boomkwekerijproducten, met 22 procent afgenomen in vergelijking met een jaar eerder. De export van snijbloemen nam af met 26 procent. Het meest kromp de uitvoer van sierteelt naar Italië. Dat meldt het CBS op basis van voorlopige cijfers.
In januari 2020 nam de sierteeltexport nog 10 procent in waarde toe in vergelijking met januari 2019. In februari was de toename al aanzienlijk lager met 3 procent in vergelijking met een jaar eerder.
De afname van de sierteeltexport in maart komt voor het grootste deel voor rekening van snijbloemen (-26 procent). De export van planten en boomkwekerijproducten nam in maart met 18 procent af, die van bloembollen en overige sierteelt met 25 procent.
De exportwaarde bedroeg in heel 2019 9,5 miljard euro en sierteelt was daarmee het meest uitgevoerde landbouwproduct van Nederland.
De hier gepresenteerde ontwikkelingen in maart zijn gebaseerd op data die het CBS van de douane en bedrijven heeft ontvangen. Voor nog ontbrekende gegevens van bedrijven zijn geen schattingen meegenomen.
zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2020/19/ruim-kwart-minder-bloemenexport-in-maart



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL