Wall Street terug.. maar sluit de week af met winst. Straks meer nieuws

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 28/03/2020 06:50
De Dow 21.636.78 -915.39 punten de week begin stand was 19.173
De NASDAQ 7.502.38 -295.1 punten, idem 6.879
Per saldo een winst week.
Wereldwijd heeft het coronavirus de beurzen in haar greep!
De wereld zal er na het virus heel anders gaan uit zien.

1 lezer schreef ons, "Nu weten wij wat VRIJHEID betekent"!
Juist nu besef je wat VRIJHEID betekent, Lekker gaan en staan waar je wil en gaan wij weer leren waarderen dat wij het veel te goed hadden.

Media in de VS
U.S. coronavirus cases exceed 100,000
Doctors and nurses on the front lines of the U.S. coronavirus crisis pleaded for more protective gear and equipment to treat waves of patients expected to overwhelm hospitals as the number of known U.S. cases surpassed 100,000, with more than 1,500 dead. see & read more on www.reuters.com

media,
Locked-Down Traders Take on Volatile Quarter-End Like No Other
see & read more on www.bloomberg.com

Edelmetalen.
Goud stabiel op $ 1.628,50 zilver ook $ 14.43 en platina volgt op $ 744 Gold/Silver Ratio 112.82 Olie $ 21,84 en de dollar euro 1,1136
1 bitcoin = 6.139,50 USA dollar
1 ripple = 0,16825 USA dollar

media
Eric Sprott Announces Warrant Exercise Incentive Agreement with Ely Gold Royalties Inc.. Toronto, Ontario--(Newsfile Corp. - March 27, 2020) - Eric Sprott announces that he has agreed, through 2176423 Ontario Ltd., a company beneficially owned by him, to enter into a warrant exercise incentive agreement (the "Incentive Agreement") to effect an early exercise of 2,807,727 common share purchase warrants ("Old Warrants") of Ely Gold Royalties Inc. (the "Corporation") issued in June 2019, each exercisable at a price of $0.30 per common share ("Share") until June 28, 2022. In consideration of 2176423 Ontario agreeing to exercise all Old Warrants prior to April 7, 2020, the Corporation has agreed to issue 2,807,727 new Share purchase warrants... see & read more on
https://www.juniorminingnetwork.com/junior-miner-news/press-releases/1644-tsx-venture/ely/74986-eric-sprott-announces-warrant-exercise-incentive-agreement-with-ely-gold-royalties-inc.html

In de Oostmarkt de volgende standen
De slotstanden van vrijdag 27 maart en de week beginstanden
In Japan de Nikkei19.389 -- 16.552
In Hong Kong de Hang Seng 23.484 -- 22.805
In Australië de All Ordinaries 2.874 -- 2.485
In Singapore de Straits 2.528 -- 2.410

Actuele goud en zilver prijs
27-mrt-2020 22:15 CET
Goudprijs: € 1.461,93 +0,00
Zilverprijs: € 12,96 +0,00
Prijzen in euro's en per troy ounce

De valuta's
De weekbeginstanden en de slotstanden van vrijdag 27 maart
De dollar euro 1,0694 - 1,1136
De Yen 118.49 - 120,21
't Pond 0,9171 - 0,8945
AU$ 1,8436 - 1,8065
C$ 1,5362 - 1,5582
NZ$ 1,8720 - 1,8449
Sing$ 1,5499 - 1,5895

Er zullen door het niet dicht doen van de Beurzen en falend Toezicht, nog veel meer slachtoffers vallen en zijn gevallen. Zie hier onder het eerste(lees voor ons) slachtoffer.
media ABN AMRO
Beursspeculant kost ABN Amro $250 miljoen.
AMSTERDAM - Maar liefst $250 miljoen heeft ABN Amro moeten afboeken op een op de beurs speculerende klant. De eerste van meer zware verliezen, of slechts een incident? zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/196189278/beursspeculant-kost-abn-amro-250-miljoen

media Beurs open of dicht!?
De afgelopen week kwam de vraag naar boven of de beurs misschien tijdelijk zou moeten sluiten totdat de situatie weer zou zijn genormaliseerd. Dit zou erg onverstandig zijn. Juist nu is het cruciaal om een gereguleerde en ordentelijke markt in stand te houden waar beleggers kunnen blijven in- en uitstappen.

reactie XEA.nl
WAAR halen zij de dik gedrukte woorden vandaan!? Vooral" de reguleerde en ordentelijke markt in stand te houden!
Als je dit uitdraag, zorg dan dat je deze genoemde markt kunt CONTROLEREN!! Dat is er niet! Dat kan pas kan er sprake zijn van gereguleerde en ordentelijke markt zijn, als je aan de hand van aandelen en geldstromen kan CONTRLEREN. DAT kan PAS als er weer digitale NUMMERS aan de aandelen zitten.
En anders BEDOT je de markt met deze woorden. Wij van de redactie laten ons niet met deze woorden OM DE TUIN LEIDEN.
Vooral het WOORD ORDENTELIJK, dat kan pas als je eerlijke, transparante, betrouwbaarheid en Begrijpelijkheid in het VAANDEL hebt staan.
Hebben de GROTE partijen nog respect voor de particulier?
Euronext heeft de PARTICULIER afgeschreven, die moeten voor vragen naar de GIRO en die wordt/is overgenomen door een Duitse club Flatex.

Ook hier faalt het toezicht!
Zo wordt al jaren nauwelijks op de prijsvormingen controles uitgevoerd.
Als de digitale aandelen weer nummers zouden krijgen, was controle een FLUITJE van een cent.
NEEN, beursbesturen willen NIET meewerken aan SCHONE HANDEL!
Mogen wij deze conclusie trekken!
Bij nummers aan digitale aandelen kun je GELD & AANDELEN stromen eenvoudig volgen & controleren. MAAR DAT willen besturen juist niet.
Nu wordt er maar aangerommeld, om 17.30.00 uur een streep er onder, salderen en dan kijken in de 5 spookminuten wat er MOET gebeuren.
Dan zie je de meest VREEMDE verschuivingen!! Begrijpt U het nog?

Olieprijs
Geachte Club van de heer Rutte
Nu de Olieprijs zo laag is, kan het "KWARTJE KOK" en zeker volgende week er af. NU is het DE TIJD, want Indonesië moest ook de excuses krijgen!
Of is het NIMMER de bedoeling geweest dat het Kwartje er vanaf ging!
De oliemarkt wordt sinds het mislukken van de OPEC-afspraken om de olieproductie te beperken vooral gedreven door speculanten. Daarom moeten die speculanten ingedamd worden. GEEN shortposities meer laten toestaan. Stoppen met die HANDEL!!!

Zorg PLICHT van de GGD
Is dat het aantal Corona patiënten bewust negeren? Op een Voorpagina van een Landelijke Courant. Dokter Perquin in een Limburgs dorp, had een 89 jarige patiënt, die belde zijn dokter verschillende malen. Hij had klachten als koorts, benauwdheid, en verkoudheid. De derde malen dat hij belde en de dienst doende arts bij hem kwam was 't te laat. Maar toen de patiënt die vrijdag belde, werd overleg gedaan met de GGD, zoals dit hoort bij deze klachten, was het ADVIES van de GGD, ER WERD GEEN TEST AFGENOMEN! "laat die man 't maar uitzieken"!
Wat gebeurde er met... In Tuitjenhorn?
Wat gebeurde er in Tuitjenhorn? | NOS
nos.nl/l/565482
De zaak van de huisarts uit Tuitjenhorn die zelfmoord pleegde, ... zijn lichaam was écht helemaal op. Ik vind dat dokter Tromp het ... "Toen ik uiteindelijk hoorde dat de dokter zelfmoord had ...
DEZE personen van de GGD die dit advies gaven. Moeten VOOR HET GERECHT gesleept worden. Mogelijke meerder daders ook!!

De Club van Rutte had veel eerder moeten aanpakken en NU dit verzwijgen!?
ER zijn/waren veel meer gevallen, neen MOND dicht houden was zeker het advies!
Daar heeft het alle schijn van.

media,
Direct tekort goud, LBMA en grootbanken willen regels veranderen.
De London Bullion Market Association (LBMA) en verschillende grootbanken, die goud verhandelen op de Amerikaanse papieren goudmarkt de Comex, hebben voorgesteld aan Amerikaans beursexploitant CME Group om goudbaren die in Londen opgeslagen liggen te gebruiken. Dit om die papieren contracten die op de Comex worden verhandeld te vereffenen en om zo de verstoring van de goudhandel te verlichten, zo geven bronnen tegen persbureau Reuters aan. zie & lees meer op
http://goudhub.com/direct-tekort-goud-lbma-en-grootbanken-willen-regels-veranderen/

reactie XEA.nl
Zo wordt er gemanipuleerd met de edelmetaalprijzen door de GROTE PARTIJEN.
Londen is een belangrijk opslagcentrum voor goud, waar duizenden tonnen edelmetaal worden verhandeld op de papieren goudmarkt.

Er komt dus totaal geen verplaatsing van fysiek edelmetaal aan te pas.
DAARDOOR kunnen de papieren contracten niet meer afgedekt & GESALDEERD worden. NU moeten er eigenlijk metaal van depot A naar B en visa versa.
Corona kan wel eens de manipulaties in de wielen rijden (lees manipuleren zichtbaar maken WIE 't DOEN)!!!

en in het verhaal
Maar misschien is het ook wel volledig klaar met deze markt, aangezien nu blijkt dat het werkelijk een papierenmarkt betreft die nauwelijks gedekt is door fysiek goud. Anders had dit probleem zich nu ook niet kunnen voordoen.

OOK hier worden controles verzaakt!! WAAR zijn in deze branche nog controles??

WAAR zien wij nog NORMALE handel!?
Triest dat de beursbesturen er een eigen belang van hebben van gemaakt. Dienstbaarheid is er nauwelijks nog bij! Daarvoor is de beurs. Als er een NIEUWE beurs zou komen, blijft er van deze beurs niets meer over, alles stroomt naar de Nieuwe beurs toe. Wij zouden als ondernemingen geen enkel "product op onze aandelen willen hebben. DAT werkt manipulaties in de hand.

media Beurs open of dicht!?
De afgelopen week kwam de vraag naar boven of de beurs misschien tijdelijk zou moeten sluiten totdat de situatie weer zou zijn genormaliseerd. Dit zou erg onverstandig zijn. Juist nu is het cruciaal om een gereguleerde en ordentelijke markt in stand te houden waar beleggers kunnen blijven in- en uitstappen.

reactie XEA.nl
WAAR halen zij de dicht gedrukte woorden vandaan!? Vooral" de reguleerde en ordentelijke markt in stand te houden!
Als je dit uitdraag, zorg dan dat je deze genoemde markt kunt CONTROLEREN!! Dat is er niet! Dat kan pas gereguleerd en ordentelijk zijn als je aan de hand van aandelen en geld stromen kan CONTRLEREN. DAT kan PAS als er weer digitale NUMMERS aan de aandelen zitten.
En anders BEDOT je de markt met deze woorden. Wij van de redactie laten ons niet met deze worden OM DE TUIN LEIDEN.
Vooral het WOORD ORDENTELIJK, dat kan pas als je eerlijke, transparante, betrouwbaarheid en Begrijpelijkheid ij het VAANDEL hebt staan.
Hebben de GROTE partijen nog respect voor de particulier?
Euronext heeft de PARTICULIER afgeschreven, die moeten voor vragen naar de GIRO en die wordt/is overgenomen door een Duitse club Flatex.

UITSTEL van AVA's
heeft diepere consequenties!
Want wat gaat er gebeuren met het DIVIDEND? Latere vergaderingen, latere goedkeuring van het dividend (lees soms slot dividenden).
Zouden bedrijven niet eenmalig kunnen over gaan naar een tussentijds Interim dividend?
WANT stel dat de uitgestelde Vergaderingen (AVA's)en WEER uitgesteld dienen te worden. Dan wordt het dividend (slot) misschien pas in het laatste kwartaal 2020 over het boekjaar 2019 betaald.
Dit kan zware gevolgen hebben voor beleggers die aan hun MARGIN zitten e/o moeten bijkopen.


Heeft de VEUO daar een agenda punt van gemaakt?
XEA.nl
Heeft 't al onder de aandacht gebracht van de bedrijven. Het Management zal daar over gaan discussiëren hoe met deze opmerking om te gaan.

Core Lab Reschedules Time And Location Of Its 2020 Annual Shareholder Meeting While Maintaining Meeting Date Of May 20, 2020. lees elders meer.

tijd 07.42
De actuele koersen (kg): Goud: €46.987 | Zilver: €416
De levertijden lopen steeds meer op, 1 tot 12 week leveringen zijn geen uitzondering meer. De oplopende Euro zorgt voor druk op het edelmetaal.

Oorlog generatie
Daar hele leven voor gewerkt EN NU afgeschreven.
Belletje van de Dokter, Stel dat U besmet raakt, wil U dan op de IC of Niet.
Zij bedoelen wel aan de beademing!?
Neen, hoopt de leiding, ga naar aan het GAS, daar willen we ook van af!!
Dus dat uitzieken van Mijnheer Rutte had een andere bedoeling.
Wat een stelletje S....... !
Wij van de redactie hebben altijd al een naar gevoel gehad van die "glimlach"!
Daar schuilt meer achter. Bezuinigingen etc. etc., Halloperidol is een uitkomst!

Cultuur onder VUUR!
het kabinet pompt midden in de coronacrisis 200 miljoen euro in het aardgasvrij maken van huurwoning. Behalve voor de linkse klimaatdrammers van D66.
Kamerlid Matthijs Sienot van D66 zegt tegen NOS: “Natuurlijk moeten we rekening houden met de banen van mensen, maar hoe langer we [met CO2-maatregelen] wachten hoe groter het risico op een boete.”

De Groene GEKTE is ook een virus, die zie je ook niet! maar voel je wel!!!
U kunt ook uw donatie zelf overmaken naar het volgende rekeningnummer:
NL38 ABNA 0426 891 929
Ten name van: Stichting Civitas Christiana
onder vermelding van: Webdonatie Cultuur onder Vuur + uw postcode & huisnummer

Italië coronacrisis.
In Italië hadden Chinezen huizen & bedrijven en gekochte Paspoorten voor EUR 200.000 per stuk. Zo konden de Chinezen heen & weer reizen tussen Italië en China en zo brachten zij de Corona naar Italië. Waar Nu de haard van de ziekte is. NU klagen de Italianen dat Nederland tekort geld wilt doneren.
Met het Melkquota waren de Italianen ook al "Boefjes"! Ook daar is eerlijkheid niet altijd ZUIVER!

Coronavirus
Zal het TEKORT in de VS sterk hoger worden en daarom zal de vraag naar het edelmetaal sterk gaan stijgen. President Trump stort miljarden in de economie in de VS, ter bestrijding van het Coronavirus.
De Mijnbouwers halen minder naar boven, de smelterijen liggen voor een groot deel stil en de vraag in de wereld naar baartjes en Munten stijgt sterk.
Dus schaarste en meer vraag, zorgt voor een stijging van de prijzen.
Misschien gaat de FED ook acties ondernemen.

BBI JU project beneficiary to produce 3d-printed ventilators to help coronavirus patients. lees elders meer.

Een eerlijke prijs voor voedsel. lees elders meer.

Novartis and life sciences companies commit expertise and assets to the fight against COVID-19 pandemic alongside Bill & Melinda Gates Foundation.
lees elders meer

AveXis receives positive CHMP opinion for Zolgensma®, the only gene therapy for spinal muscular atrophy (SMA). lees elders meer.

Noodloket
voor ondernemers en andere aanvragers, je grijpt er naast e/o chaos.

Olie OORLOG
laat in de olielanden diepe sporen achter. Ook Rusland heeft aanzienlijk lagere inkomsten uit Olie en de Corona komt daar bovenop!
Rusland sluit de grens i.v.m. het Coronavirus.

tijd 18.42
1 bitcoin = 6.138,90 USA dollar
1 ripple = 0,17297 USA dollar

media Italië
Italy’s Coronavirus Deaths Surpass 10,000 With New Cases Stable.
see & read more on www.bloomberg.com

fijne avond en mooie voortzetting van UW weekend.
De Zaterdag markt was beperkter hier in de Stad.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL