Waar is nog democratie? STrakes meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 24/11/2019 08:08
Wat is democratie?
Een democratie is een land waarin het volk regeert. Maar er is geen land ter wereld dat wordt bestuurd volgens de principes van directe democratie, waarbij het volk keer op keer zelf besluiten neemt over het bestuur van het land.
Dat is nu eenmaal onmogelijk: het grondgebied en de bevolking van landen zijn veel te groot om iedereen voortdurend bij elkaar te roepen voor het nemen van belangrijke politieke beslissingen. Daarom hebben de meeste landen een representatieve (vertegenwoordigende) of indirecte democratie. Het volk kiest een aantal vertegenwoordigers, die namens het volk besluiten nemen over het bestuur van het land.

reactie XEA.nl
Gisteren waren wij ca. 2 uur in gesprek met 1 advocaat, vertelde het volgende.
Overheden & Semi Overheden zorgen dat de burgers zich aan regels moeten houden, maar voeren wel een eigen beleid uit dat HEN voor ogen staat. En als er teveel oppositie komt, zorgen zij wel dat zij door steeds de punten van bezwaarmakers, steeds wijzigen, dat ZIJ (lees Overheid & Semi Overheid) hun gelijk kunnen halen.
Dus zorgen zij voor een stelselmatige gang naar de rechter! Die rechter geeft/stelt de Overheid & Semi Overheden dan steeds dan in het gelijk. BIJ HOGE uitzonderingen krijgt de Burger gelijk indien het een geschil is van Burger tegen Overheid & Semi Overheid.

Maar dit zien wij ook in de Financiële wereld.
Daar maken de Bilderberg Groep en de ca. 20-25 Grootste Effectenkredietinstellingen de diensten uit. ALLES danst erom heen t.w. Toezichthouders en anderen ondersteunen organisaties die de particulier zou moeten bescherming.

Democratie wil niet zeggen "bescherming" ondervinden van de wetten, die kunnen in het algemeen belang aangepast worden. Dus ook in de financiële wereld.

**In de Financiële wereld praten zij over de belang van iedereen, maar HUN eigen belangen (lees van de Bilderberg Groep en de 20-25 Grootste Effectenkredietinstellingen) zijn wel toonaangevend en de belangen van anderen zijn daar onderdanig aan.

Het mooiste voorbeeld is dat de TOEZICHTHOUDERS als DNB, AFM zeggen dat zij een "eerlijke, transparante, begrijpelijke handel willen voor iedereen, MAAR dan TREEDT ** wel eerst in werking! Daarna komen de anderen.


Is dat niet triest!

Want hoeveel maal hebben wij al niet geschreven dat ca. 80% van de handel schoner kan worden door HERINVOERING van nummers aan de digitale aandelen.
DAN kunnen aandelen & geldstromen gevolgd worden en kunnen de fraudeurs niet meer acting in concert en andere foute omzetten uitvoeren.

Onze CONCLUSIE is dan OOK: "ze mogen die herinvoering van nummers aan de digitale aandelen niet uitvoeren, de machtigen (lees** zie hierboven) beletten het HEN"!

Dus die Toezichthouders worden door anderen zaken instant gehouden en nauwelijks ter bescherming van de particulieren.

Belt U als particulier maar naar EURONEXT, dit krijgt U te horen, NEEN, daar moet U niet bij ons zijn, de Giro, daar moet U met UW vragen & klachten zijn.

Kan DE EURONEXT dan wel onafhankelijk zijn als bedrijf?

De agenda voor deze week en diversen berichten van het CBS
maandag 25 nov.
Duitsland - Ifo-index (vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie)
OCI 3de kw, cijfers

dinsdag 26 nov.
Leading Indicators USA over okt. j.l., Industriële bestellingen & Consumentenvertrouwen.

woensdag 27 nov.
In de VS vastgoed MBA Mortgabe Applications + Consumentenuitgave.
Om 20.00 Beige Book.

donderdag 28 nov.
Thanksgiving en dan is Wall Street gesloten

vrijdag 29 nov.
Elia 3de kw. cijfers
In Duitsland werkgelegenheid en werkeloosheid berichten.
Vandaag werkt Wall Street een halve dag af, richting Black Friday.

media,
Aanhoudingen goud-ETF’s nog steeds flink in de plus.
Vorige week merkten we een verschuiving in sentiment, waarbij goud volop lager ging en de goud-ETF’s een uitstroom kenden van liefst 600 miljoen dollar. Ook vandaag lijkt goud geen richting te kunnen kiezen net onder de 1.480 dollar. Echter ... zie & lees verder op
http://goudhub.com/aanhoudingen-goud-etfs-nog-steeds-flink-in-de-plus/

Dit schreef Robert Broncel hier over
Nieuw ‘foefje’

Volgens de laatste gegevens van de World Gold Council staan de ETF ‘holdings’ thans op een ‘all time high’ van 2.855 ton, terwijl de centrale banken juist hun inkoop hebben verlaagd met ruim 156 ton vergeleken met het vorige kwartaal. Kennelijk wordt er binnen deze altijd welingelichte kring geanticipeerd op een lagere prijs om bij te kopen. Het lijkt er op dat de COMEX hiertoe intussen een nieuw foefje heeft bedacht dat wordt aangeduid met het mysterieuze ‘pledged gold’. Dat is goud waarvoor een warrant wordt uitgegeven die is ondergebracht bij de Clearing House van de Commodity Mercantile Exchange (CME) in Chicago, als onderdeel van een vereiste zgn. performance bond (soort garantie). Het clearing mechanisme tussen vraag en aanbod is “de smeerolie” die elke beurs in staat stelt adequaat te functioneren.
lees meer op
http://www.edelmetaal-info.nl/2019/11/20/de-eeuwige-rol-van-goud-viii/

reactie XEA.nl
Er komt dus geen "grammetje fysiek metaal aan te pas, vooral bij het goud. Want Centrale banken belenen het goud aan de uitgevers van de ETF's. Een kwalijke zaak, de dekking is slechts 20% (max.) en als er wel plots opgevraagd gaat worden, WAAR moet dan het te leveren metaal vandaan komen?

WANNEER
komt schone handel weer op plaats NUMMER 1?

Novartis launches Innovation Prize for Assistive Tech to encourage new technologies that address unmet needs of the multiple sclerosis community.
lees elders meer.

Negatieve rente tarieven en ECB beleid over de rente.
Dat is gewoon MISDADIG.
Ook hier zien wij de grote groepen e& de Bilderberg Groep achter.
Pensioenen gerechtigden worden te sterk en moeten er onder LIJDEN.
De gehele economie wordt ONRECHT aangedaan. Alleen de SCHULDENAREN (lees zwakke EURO landen) hebben voordeel.
Met normale economisch handelen heeft dat NIETS te maken.

media,
Negative Rates Can Do a Lot More Damage Yet: a Nordic Warning
By Kati Pohjanpalo
24 november 2019 06:00 CET
- $55 billion Ilmarinen fund says we’re just at start of cycle
- Negative rates are now the norm across most of Nordic region
see & read more on
https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-11-24/negative-rates-can-do-a-lot-more-damage-yet-a-nordic-warning?srnd=premium-europe

Peugeot - Fiat
De media weet te schrijven dat een deal aanstaande is.

Aandelen blijven op dit moment een risico bezit.
Edelmetalen blijven hun waarden houden.
Bij XEA.nl zijn de meesten aandelen UIT!
Dit is een waarschuwing, want de indices worden door systemen gestuurd. Geven niet de reële waarden weer!

media CHINA
PODCAST: The other Chinese conflict that could push gold higher.
see & read more on
https://www.kitco.com/news/2019-11-23/PODCAST-The-other-Chinese-conflict-that-could-push-gold-higher.html

tijd 09.19
1 bitcoin = 7.230 USA dollar
1 ripple = 0,22981 USA dollar

media Democratie In Hong Kong?
Record numbers vote in Hong Kong amid angry calls for democracy
Jessie Pang, Sharon Tam 5 MIN READ
HONG KONG (Reuters) - Record numbers of Hong Kong people voted on Sunday in district elections viewed as a barometer of support for city leader Carrie Lam, a turnout apparently triggered by six months of often violent pro-democracy protests. see & read more on
https://www.reuters.com/article/us-hongkong-protests/record-numbers-vote-in-hong-kong-amid-angry-calls-for-democracy-idUSKBN1XY007

Democratie
De macht van Overheden en Semi Overheden doen het volk beseffen dat zij zich bespot voelen.
Want kijk eens naar Lucas 23.35-43
Toen Jezus aan het kruis hing stond het volk toe te kijken, maar de overheidspersonen lachten HEM uit en zeiden: "Anderen heeft HIJ gered; laat HIJ zichzelf een redden als hij de Messias van God is. De soldaten brachten HEM ook zure wijn en ook zij voegden HEM spottend toe; "Als Gij de Koning der Joden zijt, red dan Uzelf"!
reactie XEA.nl
Het tijdsverschil met Nu geeft weinig verandering!

Hitler heeft miljoenen burgers gedood, maar dat bij het intreden van het communisme door Stalin nog veel meer burgers het leven lieten, daar hoor je nimmer wat over. Beiden moeten in 1 adem genoemd worden.

media,
BASEL - De Zwitserse farmaceut Novartis staat op het punt biotechnoloog The Medicines over te nemen. Dat meldt The Wall Street Jounal op basis van ingewijden. Met het inlijven van The Medicines, dat een middel voor het verlagen van het cholesterolniveau in ontwikkeling heeft, zou zo'n 9 miljard dollar gemoeid zijn. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/251721515/novartis-dicht-bij-nieuwe-miljardenovername

Renewables: Total Continues to Expand its Footprint in Southeast Asia in Distributed Solar.
lees elders meer.

media WHO
Column: Komt er een wereldhandelsoorlog?
De Wereldhandelsorganisatie (WHO) is het multilaterale instituut dat als doel heeft wereldwijde (vrij)handel te stimuleren door het verminderen of opheffen van tarifaire en non-tarifaire handelsbarrières. De multilaterale organisatie is de opvolger van GATT (General Agreement on Trade and Tariffs) die functioneerde van 1948 tot 1994. Dergelijke internationale regimes waren - net als het Bretton Woods systeem - een reactie op de grote depressie en de Tweede Wereld Oorlog die daar uiteindelijk op volgde. Multilaterale instituties en regimes zo was het idee, vervangen conflict voor coöperatie.
zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1637970272/column-komt-er-een-wereldhandelsoorlog

media De OUDEREN worden WEER de schuld gegeven.
MAAR ER KOMEN REVEEL INSTROMERS VANUIT HET BUITENLAND in NEDERLAND WONEN e/o VOOR KORTE TIJD HIER VERBLIJVEN

Pim en Wilders hebben om de kosten specificatie gevraagd, maar kregen geen totaal plaatje van de kosten.
De OUDEREN hebben na WO II Nederland met hard werken op de KAART gezet en weer zijn het OUDEREN de Pisang> DAT IS STANK voor DANK.

media,
De zorgkosten stijgen exponentieel, pensioen wordt steeds duurder en de economie groeit matig, zo voorspelt het Centraal Planbureau. „De grondtoon is grijs.” Wat staat ons te doen? Is de economie nog aan te zwengelen? „We moeten met z’n allen productiever worden.”

Regeringen schuiven steeds de lasten bij de OUDEREN in de schoenen doormiddel van LIST & BEDROG !!!
Ook hier is de transparantie & eerlijkheid ver te zoeken.

Ouderen van NU maakte dagen van ruim 50 uur & MEER per week.
Met 4 dagen werken NU, is dat al teveel.
WANNEER hoor je politici de WERKWEKEN van 50 uur en meer opnoemen, de helden!
Agrariërs werkte wel meer dan 80 uur in de WEEK en worden NU aan het stikstof gehouden.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL