Innovatieve bedrijven hebben de toekomst. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 18/08/2019 06:16
Wij lezen vaak over innovatie en waar & welke moet je dan hebben.
De grootste uitdaging is het opruimen en een verdere groei van de Plastic Soep.

Plastic soep
Onze oceanen raken vervuild met plastic afval. In de Stille oceaan is daardoor zelfs een gebied ontstaan waar 79.000 ton afval bij elkaar blijft drijven. Dit gebied, wat 3 keer zo groot is als Frankrijk, wordt de Plastic Soep genoemd. Maar ook andere oceanen blijven niet gespaard: overal ter wereld wordt in zee plastic afval gevonden, zelfs op afgelegen plekken zoals het Noord- en Zuidpoolgebied. De Plastic Soep is overal.
Plastic heeft grote gevolgen voor al het leven in de zee, waaronder voor zeehonden. Steeds vaker komt het voor dat zeehonden verstrikt raken in visnetten en bij ons in de opvang terecht komen. Daarnaast wordt het eten van zeehonden ook vervuild; vissen zien plastic aan als eten en krijgen zo plastic binnen. De zeehonden die deze vissen eten krijgen dan automatisch ook plastic in hun lichaam, of zeehonden slikken zelf rondzwervend plastic door. Dit plastic afval brengt schade toe aan de maag en ingewanden en wordt niet verteerd. De maag zit ‘vol’ en zo kan het dier niet meer eten. Daarom zetten wij ons in voor een plasticvrije zee! Op deze pagina vind je meer informatie over de Plastic Soep.
lees meer over de Plastic Soep op
https://www.zeehondencentrum.nl/zee/plastic-soep?gclid=EAIaIQobChMIu8e86ZCK5AIVRFXTCh13Pg-iEAAYAiAAEgKZlvD_BwE

Veel bedrijven zijn aan het Brainstormen over het opruimen, maar de echte oplossing is er nog niet. Hoelang zal het nog duren voor "de oplossing" er komt?

De tweede vraag is, "hoe voorkomen wij een verdere groei van de berg plastic"!
Wij kregen de notulen van Corbion toegestuurd op onze aanvraag.

Op blz 7 van de notulen stelt een vragensteller het volgende; "of de algenactiviteiten bij Corbion wel in de juiste handen zitten"? Of dat Corbion beter op dat gebied een samenwerking met DSM kan aangaan! Zeker gezien het feit dan Corbion ook het aan van Bunge in de joint venture in Brazilië heeft overgenomen. Beide vissen in dezelfde vijver en samen staat je sterker. Ook vraagt hij welke patenten er na de volledige overname van het 50% JV van Bunge meegekomen zijn naar Corbion?

De CEO de Ruiter zegt daar het volgende op: in 2017 heeft Corbion tegen een relatief lage prijs de algenactiviteiten van het failliete TerraVia overgenomen. Met deze acquisitie is een fantastische ontwikkelingsportfolio overgenomen met een brede IP portfolio van meer dan 700 patenten. Deze patenten lopen nog door tussen 2017 en 2035. Door nu eigen "baas" te zijn over de gehele fabriek aldaar, is het eenvoudiger geworden verbeteringen in het ontwikkelingsproces door te voeren.

Ter vergelijking met de kosten die DSM moet maken om een soortgelijke fabriek in Noord-Amerika te bouwen, heeft Corbion de fabriek in Brazilië vrij goedkoop in handen gekregen.
Maar Corbion zal in deze algenactiviteit de komende jaren nog veel moeten investeren, maar dat is ook de strategie, om dit tot een mooie tak en winstgevende bron te maken.

Zo ook de ontwikkelingen op PLA gebied in samenwerking met Total. De vraag neemt steeds meer toe naar PLA en Corbion/Purac is met haar marktaandeel op dat gebied weer dicht bij de 60% gekomen als wereldmarktleider.
Want PLA is de grondstof die de groei, samen met andere grondstoffen, van de plastic soep berg moet gaan voorkomen. Total is een krachtige partner, werd in de BAVA van 5 aug.j.l. verteld. Ook zou de bouw van de fabriek in Thailand naar voren gehaald worden i.v.m. extra vraag PLA.
Ook is bij het aangaan van de JV met Total gezegd, dat 1/3 capaciteits bezetting van de fabriek tot cash flow break even zou leiden. Dit is nu wel iets veranderd, omdat Corbion ook verdient aan de melkzuur die aan de JV wordt geleverd, maar het geeft wel een indicatie voor het break even cash flow punt.

Innovatieve bedrijven mogen dus qua koers/winst verhouding niet zomaar daarop als belegger gemeten worden.
Bij de waarde bepaling is de "verwachtingswaarde" NIET onbelangrijk. Kijk eens naar Galapagos, maakt verlies en staat wel rond die EUR 150 - 155.

Ook hier is de verwachtingswaarde HEEL hoog.

De agenda voor deze week en diversen berichten CBS
maandag 19 aug.
Japans Handelsbalans

dinsdag 20 aug.
Avantium 1/2 jaar cijfers

woensdag 21 aug.
1/2 jaar cijfers ICT, Heijmans
In de VS Existing Home Sales, MBA Mortgabe Applications.

donderdag 22 aug
1/2 jaarcijfers van Kon. Porceleijne Fles, Bam, Bos Kalis, Adyen, Stern Gr., Kinepolis Grp.

vrijdag 23 aug.
In de VS Vastgoed mededelingen.

b>In de media, Een Gemeente in Nederland.
Datum: 22 juli 2019 om 12:21:26 CEST
Aan: Mevr. ....gmail.com>
Onderwerp: hoorzitting 23 juli 2019; bezwaarschrift gericht tegen hard st.
Beste mevrouw V,
Morgen behandelt de commissie bezwaarschriften uw bezwaarschrift gericht tegen de verleende omgevingsvergunning inzake de hard st.. Bijgaand treft u het verweerschrift en de aangepaste tekening aan. Is dat voor u aanleiding om het bezwaarschrift in te trekken? Mocht het voor u geen aanleiding zijn om het bezwaarschrift in te trekken dan verzoek ik u in persoon aanwezig te zijn op de hoorzitting en u niet te laten vertegenwoordigen door uw vader. Vanuit de gemeente hebben wij namelijk instructies gekregen dat mocht u zich laten vertegenwoordigen door uw vader, wij niet inhoudelijk met hem over het dossier Nieuwland 6 spreken. Deze instructies worden opgevolgd. Mocht u zich laten vertegenwoordigen door een ander is dat mogelijk.
De hoorzitting is openbaar. Uw vader kan wel als toehoorder aanwezig zijn.
Met vriendelijke groet,
Secretariaat Commissie bezwaarschriften

Hoe kan zo'n Commissie dan onafhankelijk zijn??? Zo werkt 't in Nederland, ca. 80% van de hoor & bezwaar commissie is niet onafhankelijk.

Op 8 aug. j.l. heeft Mevr. A. van de Gemeente een negatief antwoord op haar bezwaarschrift gekregen. Dit kon ook niet uitblijven, een commissie die niet onafhankelijk is en sprekers het "woord ontneemt, die wel de feiten durven te noemen!

Systemen
OOK Geld & Machtsmisbruik en controles erop is er nauwelijks uit te voeren.
WAAR is nog betrouwbare prijsvorming? WAAR is nog GB & GL uit 't verleden!
Waar is nog de 2 wekelijkse baisse lijst?
Zo kunnen wij nog wel even doorgaan. Waar in het verleden beleggers nog wat houvast hadden, is nu allemaal weggehaald. Helderheid & duidelijkheid is toch anders.
EN
Waarom willen de Toezichthouders GEEN "herinvoering van de nummers aan de digitale aandelen"?
Dan is alles eenvoudig te controleren, je kunt GELD & Aandelen stromen volgen!
Bitcoins hebben dat ook een digitaal nummer, 'n identieke en 't kan dus wel.

Want hoeveel nepaandelen gaan er dagelijks over/langs de beurs heen?
's Morgens debet de handelaar(vermoedelijk het verzamel depot) en credit de handelaar en GA je gang. Daarom is er te Amsterdam dat gerommel in de 5 spook minuten en soms nog langer t.w. van 17.30 tot .... soms 17.41 uur.
Dan kunnen alle posities glad gestreken worden.

voetbal uitslagen
17.08. 20:45 Emmen 2 - 0 Heerenveen
17.08. 18:30 ADO 1 - 2 Sparta
17.08. 18:30 VVV-Venlo 1 - 4 Ajax
16.08. 20:00 Vitesse 3 - 0 PEC Zwolle

tijd 07.20
1 bitcoin = 10.133 USA dollar
1 ripple = 0,26507 USA dollar

Wat een ellende in de wereld op menselijk en financieel gebied.
Lees elders meer.

media President Trump
Trump’s Warning to Europe: You’re Next
U.K.’s Johnson to Double Down on Brexit in Germany, France Trip
Trump Mused About 100% French Wine Tariff at Hamptons Fundraiser
White House to Proceed With Ending Some Foreign Aid Payments
see & read more on
https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-08-17/lost-in-trump-s-china-week-was-a-postcard-to-europe-you-re-next?srnd=premium-europe

media, Olie
Saudi Arabia's Oil Price Promise Just Doesn't Add Up
If you’re waiting for a big production cut from the kingdom to rescue the crude market – don’t. By Julian Lee
18 augustus 2019 08:00 CEST
see & read more on
https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2019-08-18/saudi-arabia-s-promise-to-boost-the-oil-price-just-doesn-t-add-up?srnd=premium-europe

media in Hong Kong
Thousands of Hong Kongers brave rain to join anti-government rally
Tom Westbrook, Lukas Job
see & read more on
https://www.reuters.com/article/us-hongkong-protests/thousands-of-hong-kongers-brave-rain-to-join-anti-government-rally-idUSKCN1V802N?il=0

HONG KONG (Reuters) - Thousands of protesters, most clad in black, gathered under a downpour for an anti-government rally at a Hong Kong park on Sunday, in the eleventh week of what have been often violent demonstrations in the Asian financial hub.

media Argentinië
Argentina Treasury minister resigns, says 'significant renewal' needed amid economic crisis.
BUENOS AIRES (Reuters) - Argentina´s Treasury Minister Nicolas Dujovne has resigned, saying in a letter seen by Reuters on Saturday he believed the government needed “significant renewal” in its economic team amid a crisis which saw the peso plunge this week. see & read more on
https://www.reuters.com/article/us-argentina-economics/argentina-treasury-minister-resigns-says-significant-renewal-needed-amid-economic-crisis-idUSKCN1V70ME

media,
Geef de schuld maar aan de doos van Pandora
by Diederik Schmull on 27 november 2018
De vrouw Pandora kreeg in de Griekse mythologie een eigenschap, die geen enkele sterveling had: nieuwsgierigheid. Nieuwsgierigheid naar de inhoud van een doos, waarin alle onheil van de mensheid zat opgesloten. Maar nieuwsgierigheid is moeilijk te bedwingen en de doos bleef natuurlijk niet dicht. Dat was het einde van het kommerloze bestaan van de mensheid. Alleen de hoop op iets anders kon nog in de doos bewaard blijven. Nieuwsgierigheid kan de mens vaak noodlottig worden. De huidige communicatie-revolutie van internet en sociale media heeft van de wereld een dorp gemaakt, waardoor men zijn neus steekt in andermans zaken en zich te weinig concentreert op de eigen situatie. De eigen situatie uit het oog verliezen is heel belabberd. Het leven is toch al zo kort, ondanks de steeds langere gemiddelde levensverwachting van tegenwoordig.
zie & lees meer op
http://www.edelmetaal-info.nl/2018/11/27/geef-de-schuld-maar-aan-de-doos-van-pandora/Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL