Wie stopt de stijging van het Edelmetaal? Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 14/06/2019 05:51
Ja, onze kreet is helder & duidelijk, maar de stijging van de edelmetalen zat er al langer aan te komen. Er broeide iets in de basis, maar de adviserende partijen bleven blind! Wilden dat niet zien of...., staarde zich blind op de massa. Waarom kopen Centrale banken Edelmetaal? Waarom wilde Centrale banken en de Bolderberg Groep het GOUD laag houden? Waarom kochten beleggers (lees de kleinere partijen) geen edelmetaal? Ach, straks is het weer hadden ....!
De $ 1.700 per ounce voor goud staat sneller op de "borden" dan menigeen zal verwachten.
Edelmetalen gaan op hol, wie stopt ze nog?
Goud $ 1.346,30 zilver $ 14,93 en platina $ 802 Gold/Silver Ratio 90.14
Olie $ 52,42 en de dollar euro 1,1280
1 bitcoin = 8.200,30 USA dollar
1 ripple = 0,39520 USA dollar

In de VS rennen beleggers nog achter elkaar aan, want lazen wij gisteren op ons scherm, "de FED gaat misschien nog wel drie maal de rente verlagen"!
Wie kan er in de toekomst kijken? Maar dat beeld wat op ons scherm stond was wel aanleiding voor de stijging gisteren op Wall Street. Maar leven we niet in een schijn wereld?

Wij schrijven daar wekelijks over en de media pikt dat niet op, maar die moeten straks met de "billen bloot"!
De Dow sloot op 26.106.77 +101.94 punten
De NASDAQ volgde op 7.837.13 +44.41 punten

De valuta's
de dollar euro 1,1280 de Yen 122,12 't pond 0,8894 AU$ 1,6332 C$ 1,5035 NZ$ 1,7251 en Sing$ 1,5413

Actuele goud en zilver prijs
14-jun-2019 06:00 CET
Goudprijs: € 1.193,15 +3,74
Zilverprijs: € 13,22 +0,02
Prijzen in euro's en per troy ounce

In de Oostmarkt een normale vrijdagstemming, geen uitschieters en rustig naar 't weekend toe.
In Japan de Nikkei 21.090 +58 punten
In Hong Kong de Hang Seng 27.153 -141 punten
In Australië de All Ordinaries 6.637 +18 punten
In Singapore de Straits 3.221 +1 punt

De agenda voor vrijdag 14 juni
In de VS Industriële Productie & bestellingen, Detailhandel cijfers.

Systemen
OOK Geld & Machtsmisbruik en controles erop is er nauwelijks uit te voeren.
WAAR is nog betrouwbare prijsvorming? WAAR is nog GB & GL uit 't verleden!
Waar is nog de 2 wekelijkse baisse lijst?
Zo kunnen wij nog wel even doorgaan. Waar in het verleden beleggers nog wat houvast hadden, is nu allemaal weggehaald. Helderheid & duidelijkheid is toch anders.
EN
Waarom willen de Toezichthouders GEEN "herinvoering van de nummers aan de digitale aandelen"?
Dan is alles eenvoudig te controleren, je kunt GELD & Aandelen stromen volgen!
Bitcoins hebben dat ook een digitaal nummer identieke en 't kan dus wel.

Want hoeveel nepaandelen gaan er dagelijks over/langs de beurs heen?
's Morgens debet de handelaar(vermoedelijk het verzamel depot) en credit de handelaar en GA je gang. Daarom is er te Amsterdam dat gerommel bij de 5 spook minuten en soms nog langer t.w. van 17.30 tot .... soms 17.41 uur.
Dan kunnen alle posities glad gestreken worden.

Sandstorm Gold Yesterday Vol. 539.400
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 7.28 +0.04 100 53 Morgan Stanley 1 Anonymous KQ
16:00:00 T 7.28 +0.04 50 7 TD Sec 5 Penson Q
16:00:00 T 7.28 +0.04 34 80 National Bank 5 Penson Q

media CBS
Oogst suikerbieten Europa pakt lager uit.
De opbrengst suikerbieten viel in 2018 in bijna alle landen van de EU-28 lager uit dan een jaar eerder. In Nederland werd per hectare 18 procent minder geoogst. Spanje had in 2018 de hoogste opbrengst per hectare, die nauwelijks lager was dan in 2017. Dit maakt het CBS bekend op basis van de laatste landbouwcijfers van Eurostat. De droge zomer in 2018 had relatief grote gevolgen voor de opbrengst van de akkerbouwgewassen in Nederland. Maar gold dit ook voor de rest van de 28 landen van de Europese Unie? Een gewas dat tussen de landen van de EU onderling goed is te vergelijken is de suikerbiet.
zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/24/oogst-suikerbieten-europa-pakt-lager-uit

media CBS
Detailhandel zet ruim 2 procent meer om in april.
De detailhandel heeft in april 2,3 procent meer omgezet dan in april 2018, meldt het CBS. Het verkoopvolume was eveneens 2,3 procent hoger. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. Daarnaast is online 15,9 procent meer omgezet. De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in april. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 4,7 procent hoger dan in april 2018. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/24/detailhandel-zet-ruim-2-procent-meer-om-in-april

media CBS
Export groeit bijna 2 procent in april.
Het volume van de goederenexport was in april 1,9 procent groter dan in april 2018, meldt het CBS. De groei is groter dan in de vijf voorgaande maanden. In april 2019 groeide vooral de export van machines en chemische producten. Daarentegen kromp de export van elektrotechnische apparatuur. Het volume van de import was in april nagenoeg gelijk aan dat van een jaar eerder. De groei van de import en de export wordt gedrukt door een bedrijf dat vanaf oktober 2018 een deel van zijn activiteiten heeft verplaatst naar een ander land. Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in juni 2019 minder gunstig dan in april. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/24/export-groeit-bijna-2-procent-in-april

tijd 06.44
De goudprijs in euro per kg 38.357.7 en de zilverprijs in euro per kg 425.6

OORLOG
waar is dat niet? Op veel gebieden mogen wij best praten over OORLOG.
Iran zit vermoedelijk achter de olie tanks aanvallen. Wat kan daar allemaal uit voortvloeien? Waar zijn Burgers nog tevreden over het Regeringsbeleid? In Hong Kong lijkt de rust terug te keren, maar dat protest is een zeldzaamheid aldaar!
Migranten problemen zorgen voor twee strijd en trekt de economie wel aan in de wereld? Merken de Burgers dat zij meer hebben te besteden? Wie zit er zonder schuldenlasten? Waarom "moeten" de man en vrouw beide werken voor hun... ! Vult U dit zelf maar in, maar de Nestor kon in de jaren 1960/70 als alleen verdiener de kost en het gezin onderhouden. Onze buurman kocht in de jaren 1960 een groot huis voor HFL 68.000 en nu staat het te koop voor 1.050.000 Euro's. U leest het goed, zijn wij in deze huidige Maatschappij er wel zoveel beter op geworden?
Moeten wij onze lijst nog langer maken?
Besef eens goed dat wij het HELEMAAL niet beter hebben gekregen, schijn is het en NIET anders.
Realiteit en bezinning, waar is dat nog?
Vaar Uw eigen koers, want U zult zelf de lasten moeten dragen. ZET uw "stok" niet tever, dan is de terugval ook niet te groot!
Waarschuwingen, waar lees je die nog?

Grondstoffen
Kijk eens naar Koper, daar komt schaarste in en de Mijnbouwers die erin zitten zijn nog niet in prijs gestegen. IJzererts stijgt ook door en aan welke grondstoffen is/komt geen schaarste? IHC is met de bouw van machines bezig die de bodem van de oceanen gaan afschuimen naar grondstoffen. Een nieuwe ontwikkeling en wie mag en gaat dat doen? Welke gevolgen zullen deze ontwikkelingen hebben op de vrede in de wereld?

media
Onwenselijke effecten sluiten 3 extra kolencentrales.
Het sluiten van nog eens drie extra kolencentrales leidt ertoe dat een aandeel hernieuwbare productie uit biomassa verloren gaat. Dit is 'onwenselijk' als het gaat om de doelen in het Energieakkoord (aandeel hernieuwbaar van 16% in 2023) en de Europese verplichtingen (aandeel hernieuwbaar van 14% in 2020). Deze doelen zouden dan op een andere manier gehaald moeten worden. zie & lees verder
https://www.agro-chemie.nl/nieuws/onwenselijke-effecten-sluiten-3-extra-kolencentrales/

media,
3D printen met PLA kan preciezer en sterker.
3D printen lijkt een ideale techniek om complexe objecten als enkelstuks op maat te fabriceren; van machineonderdelen tot implantaten voor beschadigd weefsel. Door de composteerbare biobased kunststof PLA te gebruiken, gebeurt het ook nog eens op een duurzame manier. PLA, oftewel poly(lactide), wordt gesynthetiseerd vanuit het natuurlijk monomeer melkzuur. Dat lijkt ideaal, maar dergelijke objecten zijn vaak minder vormvast of mechanisch minder sterk terwijl juist vormgevingsvrijheid de kracht van 3D printen is. Hoe kan dat?
zie & lees verder op
https://www.agro-chemie.nl/artikelen/3d-printen-met-pla-kan-preciezer-en-sterker/

Rio Tinto Successful rollout of AutoHaul™ positions WA as global rail technology leader. lees elders meer.

Rio Tinto is in Mongolië de Leiders in het exploiteren van de Mijnbouw in het Oyu Tolgio project aldaar en doet dat samen met Turquoise Hille en Entree Resources. De mijn aldaar wordt de derde grootste kopermijn van de wereld.

media AFM
Toezichthouder AFM blijkt een waakhond zonder tanden bij de afwikkeling van het rentederivatendrama. De Autoriteit Financiële Markten is weliswaar formeel aangewezen als toezichthouder op de schadeafhandeling, maar de waakhond kan naar eigen zeggen helemaal geen sancties opleggen aan banken die een loopje nemen met de compensatie voor mkb’ers. Dat meldt het FD. zie & lees meer op
https://www.telegraaf.nl/financieel/993547282/afm-kan-geen-sancties-opleggen-rond-derivaten

reactie AFM
Weet d AFM wel, wanneer zij taken krijgt toebedeeld wat zij ermee aan moeten?
Blijkbaar niet, want je moet wel van de "hoed & de rand" weten als je iets als controlerend Orgaan, ALS taak, te weten toezichthouder in je portefeuille krijgt.

media Belasting
DEN HAAG (ANP) - De Hoge Raad beslist vrijdag of de zogeheten vermogensrendementsheffing op spaargeld wel door de beugel kan. De Bond voor Belastingbetalers voert al jaren een juridische strijd omdat deze spaartaks gebaseerd zou zijn op een onrealistisch fictief rendement. Volgens de belangenorganisatie komt de kwestie nu voor het eerst als collectieve zaak voor de hoogste rechter van het land. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/55338684/hoge-raad-oordeelt-over-spaartaks

tijd 08.45
Goud $ 1.353,90 zilver $ 14,99 en platina $ 812 Gold/Silver Ratio 90.31
Olie $ 52,25 en de dollar euro 1,1285
1 bitcoin = 8.212,90 USA dollar
1 ripple = 0,39865 USA dollar

tijd 08.47
De goudprijs in euro per kg 38.588.5 en de zilverprijs in euro per kg 427.1

Agnico Eagle Delivers Offer to Acquire Alexandria Minerals Corporation.
lees elders meer.

Colruyt
gisteren in de hoek waar de klappen vielen, mede door een afwaardering.
Maar gegeten & gedronken moet er altijd. Misschien wat teveel "derving"!

Delft Aardewerken
DELFT - Aardewerkproducent Royal Delft wil dik 1,7 miljoen euro ophalen met de uitgifte van nieuwe aandelen. De opbrengst zal worden gebruikt voor de verbouwing en inrichting van de nieuwe bedrijfslocatie van Royal Leerdam Crystal. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/801705255/royal-delft-wil-dik-1-7-miljoen-ophalen

tijd 09.14
De AEX lager naar 553,31 -2,54 -0,46% de Midcap 777,98 -1,22 -0,16% en de Smallcap 974,87 -0,08 -0,01%

tijd 09.16
De Bel 20 3.478,31 -13,84 -0,40% de CAC 5.364,27 -11,36 -0,21% en de DAX 12.121,54 -47,51 -0,39%
Alles lijkt op een echte vrijdagstemming te wijzen, maar de basis is/blijft negatief in onze ogen.
Let op de Capital Taks & de Goudstandaard. Beide komen snel om het hoek kijken en wat gebeurd er dan? Hoeveel van UW vermogen wordt er afgeroomd en gaat credit de grote schulden leningen? Banken & Regeringen bepalen dat, U kunt dan NIET meer aan UW eigen GELD komen. Ze doen 't gewoon.

Aandelen prijsvorming
Dat heeft met resultaten en toekomstige strategie nauwelijks nog iets te maken.
Systemen bepalen de prijzen, samen met de bestuurders achter de schermen.
Houdt daar wel rekening mee.

Nu komen ze los
Gaat goud op weg naar het hoogtepunt van 2011?
De goudprijs wist aan het einde van de zomer van 2011 een stevige top neer te zetten rond de grens van $ 1.800. Sinds dat moment is er een overtuigende dalende trend van start gegaan, maar aan die trend kwam in 2016 een abrupt einde. Sinds dat jaar zijn er geen nieuwe dieptepunten meer neergezet. En volgens een bekende technische analist is de kans groot dat de goudprijs de komende jaren weer opzoek gaat naar het hoogtepunt uit 2011. zie & lees meer
https://slimbeleggen.com/trends/gaat-goud-op-weg-naar-het-hoogtepunt-van-2011/?c=4ccbfe580ec00

tijd 09.30
Goud $ 1.356,60 zilver $ 15,03 en platina $ 812 Gold/Silver Ratio 90.21
Alle ogen zijn vandaag op het edelmetaal gericht/grondstoffen.
Had U al voor wat spreiding gezorgd?

Canada's Highest Court Confirms Taseko's Right to Work at New Prosperity Gold-Copper Project.
lees elders meer.

media,
PEKING - De industriële productie in China is in mei minder sterk toegenomen dan een maand eerder en liet de traagste groeistijging zien sinds 2002. Dat blijkt uit cijfers die het Chinese statistiekbureau heeft gepubliceerd.
zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/443164448/productiegroei-industrie-china-zwakt-af

ESPERITE (ESP) negotiates 18-month extension for EUR 4,750,000 in unsecured convertible loan notes.
lees elders meer.

Philips Research wins Dutch Hendrik Lorentz Award for its pioneering use of data science and artificial intelligence in Healthcare. lees elders meer.

Wist U dit.
Een huis zonder vrouw = een café zonder bier!
Eenzaamheid is de grootste vijand van veel mensen, ook jongeren.
De "Scheper zorgde ervoor dat Adam een vrouw als gezelschap kreeg".

tijd 10.40
Olie $ 51,75 en de dollar euro 1,1285
Olie is er nog voldoende en de vraag naar olie neemt niet toe.

Private Placements
Kijk vooral naar de junior Mijnbouwers die voldoende geld op de balans hebben staan. Die Private Placements zorgen altijd weer voor spanningen.
De grotere hebben meestal wel voldoende geld voor hun strategische plannen.

media,
Oprichter Garmin overleden op 81-jarige leeftijd.
Gary Burrell, de mede-oprichter en voorzitter-emeritus van gps-fabrikant Garmin, is op 81-jarige leeftijd overleden. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. zie & lees verder op
https://www.computable.nl/artikel/nieuws/ict-branche/6682332/250449/oprichter-garmin-overleden-op-81-jarige-leeftijd.html

media Ricoh & Centric Holding
Centric en Ricoh tekenen een intentieverklaring voor het samen leveren van totaaloplossingen op het gebied van documentbeheer en it-dienstverlening. Ricoh kondigde een aantal jaar geleden aan in Nederland een managed service-aanbieder te willen overnemen. Dat is er nooit van gekomen, vandaar nu de keuze voor een strategische partner. zie & lees verder op
https://www.computable.nl/artikel/nieuws/digital-workplace/6682057/250449/ricoh-en-centric-bieden-samen-printing-en-hosting.html

Three quarters of people living with axial spondyloarthritis struggle to find a job, IMAS survey shows. lees elders meer.

media,
Waardevermeerdering met een groen dak. lees elders meer.

tijd 10.56
De actuele koersen (kg): Goud: €38.559 | Zilver: €428

media,
Venezuela brengt nieuwe bankbiljetten uit.
Venezuela gaat nieuwe biljetten uitbrengen om het tekort aan geld te verlichten, zo lezen we op de website van de centrale bank. De nieuwe biljetten hebben een nominale waarde van 10.000, 20.000 en 50.000 bolivar en worden binnenkort in omloop gebracht. Met deze nieuwe grotere coupures worden betalingen efficiënter en kunnen ook grote zakelijke transacties makkelijker worden uitgevoerd. zie & lees verder op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/venezuela-brengt-nieuwe-bankbiljetten-uit

tijd 11.02 TKH
zet de opmars van gisteren voort op EUR 54,50 +1,80 vol. 143.273
De CEO v.d. Lof krijgt alle lof voor zijn strategie van beleggers!

De indices op de Europese markten worden met rood geschreven.
Een echte vrijdag en wat zal Wall Street vanmiddag brengen?
tijd 11.35
De AEX 552,77 -3,08 -0,55% de DAX 12.100,43 -68,66 -0,56% de Bel 20 3.476,42 -15,73 -0,45% en de CAC 5.365,76 -9,87 -0,18%

media
PARIJS - De wereldwijde vraag naar olie zal dit jaar minder sterk stijgen dan eerder gedacht onder druk van de negatieve economische gevolgen van de handelsspanningen. Dat schrijft het Internationaal Energie Agentschap (IEA). In mei verlaagde het agentschap ook al zijn raming voor de olievraag.
zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1441085011/iea-verlaagt-groeiraming-olievraag

media,
Expanding innovation pipeline: Barentz announces TasteStrik joint venture.
lees elders meer.

tijd 12.41
De goudprijs in euro per kg 38.647.5 en de zilverprijs in euro per kg 428.9

tijd 12.43
Porceleyne Fles EUR 10,90 +80ct vol. 126

tijd 12.45
De Europese beurzen zakken verder in het rood, blijf uit de buurt, want er komt nog meer ellende aanzetten.
Kwaliteit zal meegetrokken worden, maar houdt z'n waarde wel. Innovatieve fondsen kunnen stand houden of zelfs verder oplopen.
De afkeer van het plastic zal steeds groter worden en daardoor zal de "vraag naar PLA's en andere vervangende grondstoffen groter worden. Let daarop!
Ook zilver & koper en de Rare elements worden schaars.
Vraag aan Uw accountmanager wat bij U past.
Wij van XEA.nl hebben tekort ervaar om advies te mogen geven. Maar waar is nog controle in Nederland?
Wij lopen steeds tegen zaken aan en die gaan van faillissement naar weer een nieuw Faillissement toe, BV hier en daarna weer een andere BV's. Menselijk & financieel leed achterlatend. En zij krijgen nog steun van semi overheidsorganen die de controle uitvoeren, alles is OKE, wat moet je daarmee!!!. Begrijpt U dit nog?? Wij niet!!!
Die lopen door een gebouw heen en reuken dat er geen asbest meer is in het gebouw. Dit slaat toch alles!
Het rapport wordt nog naar de Rechtbank gestuurd als ondersteuning van HUN controle!!

tijd 12.54
De AEX 550,74 -5,11 -0,92% de DAX 12.063,40 -105,65 -0,87% en de Bel 20 3.459,46 -32,69 -0,94%

tijd 12.57
Olie $ 52,09 en de dollar euro 1,1271
1 bitcoin = 8.300 USA dollar
1 ripple = 0,39855 USA dollar

SPAARTAKS HOGE RAAD
in de media
Hoge Raad: Spaartaks oneerlijk.
De spaartaks pakt voor Nederlanders oneerlijk uit. Dat concludeert De Hoge Raad in een zaak waarin duizenden belastingbetalers zich tegen de vermogensrendementsheffing hebben gekeerd. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/565400589/hoge-raad-spaartaks-oneerlijk

reactie XEA.nl
Dit tekent de deskundigheid van de belasting vormgevers aan!
Burgers bedonderen en dat doet de ECB ook. Draghi en zijn maten maken er een bende van, kunstmatige lage rente om de waardeloze EURO in stand te houden, resultaat, kortingen door te lage rekenrente op de pensioenen van hard werkende gepensioneerden. DUS manipuleren met de rente, alles kan en mag, want hoe hoger je komt, maar meer er onder het VLOERKLEED gestopt moet worden. Dat zien we nu met de Spaartaks van 4% en NU nog meer.

WAAR IS NOG REALISME IN DEZE WERELD?
De donder je moeder en die stuurt je vroeg naar bed voor staf. Terechte straf.

Controle BTW
in de media
DORDRECHT - Twee bedrijven en drie mannen worden verdacht van belastingontduiking voor een bedrag van 18,6 miljoen euro. De mannen uit Zeist, Leiden en Dordrecht (51, 46 en 43 jaar) zouden via bedrijven in Dordrecht en het Noord-Hollandse dorp Lijnden ook valse aangiftes voor de omzetbelasting hebben gedaan en valse invoeraangiftes, meldt de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD). zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/787463900/mogelijk-miljoenenfraude-met-omzetbelasting

tijd 16.18
De Dow lager op 26.014.12 -92.65 punten
De NASDAQ 7.789.91 -47.22 punten
Olie $ 52,35 en de dollar euro 1,1234
1 bitcoin = 8.380 USA dollar
1 ripple = 0,39690 USA dollar, deze crypto stijgt niet mee, opvallend in vergelijking met de bitcoin.
1 verklaring, de schaarste van de Bitcoins !

tijd 16.23
Een negatief Wall Street geeft geen ondersteuning aan de Europese indices.
Dus zakken we negatief de week uit.
In het goud zijn shorters actief en proberen te drukken.
Een tijdelijk effect, laat U niet misleiden, want de spanningen in de wereld, zijn de wereld nog niet uit.

media In de VS
WASHINGTON - De bedrijfsvoorraden in de VS zijn in april j.l. met 0,5 procent toegenomen op maandbasis. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
+
ANN ARBOR - Het consumentenvertrouwen in de VS is in juni gedaald ten opzichte van mei j.l. was toen 100 en viel terug naar 97,9. Dat blijkt uit een voorlopig cijfer van de Universiteit van Michigan.

tijd 16.29
Sandstorm Gold Today Vol. 131.400
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
10:13:56 A 7.37 +0.09 100 79 CIBC 85 Scotia K
10:13:49 A 7.37 +0.09 400 79 CIBC 85 Scotia K
10:13:49 O 7.38 +0.10 100 1 Anonymous 1 Anonymous K

tijd 16.31
THK houdt de winst van vandaag goed vast op EUR 54,00 +1,30 vol. 244.852

tijd 16.33
De actuele koersen (kg): Goud: €38.519 | Zilver: €425

Nederland
Hoe corrupt is het hier in Nederland?
Alles wat niet mag wordt dan alsnog gewoon gelegaliseerd.
Wij zijn zeer benieuwd naar de uitslag van het Pensioen akkoord.
De leden mogen stemmen, maar de Raad van de leden bepaalt, hoorden wij via de radio! Dat is wel bijzonder.

tijd 17.22
Goud $ 1.349,70 zilver $ 14,90 en platina $ 804 Gold/Silver Ratio 90.50
Olie $ 52,70 en de dollar euro 1,1228
De Dow 26.072.48 -34.29 punten
De NASDAQ 7.797.59 -39.54 punten

Beursnotering
Waarom gaan ze naar de beurs? Omdat financiers verder leningen etc. etc. weigeren. DAN pas mogen beleggers hoog inkopen en die laten zich misleiden.
Zie dit vandaag in de media
Webshop diervoer Chewy gesmuld op beurs.
Chewy, de Amerikaanse webwinkel voor dierenvoer en onderdeel van PetSmart, is vrijdag 70% winst aan zijn beursnotering op Wall Street begonnen. Chewy is daarmee $8,8miljard waard geworden. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/359748362/webshop-diervoer-chewy-gesmuld-op-beurs

Prijsvormingen.
Te beurze kunnen doormiddel van systeemhandel vrijwel alle prijzen neer gezet worden. Daar komen geen berichten aan te pas, zowel goede, dan slechte berichten. Hierdoor wordt beleggers GROOT onrecht aan gedaan. Dat zagen we nu ook met de SPAARTAKS, 4 % was niet rechtmatig.

Transacties in aandelen Corbion
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en latere
10 juni EUR 28,06 12.886 163 EUR 28,04 20.212 217 17.35.03
11 juni EUR 28,30 62.402 497 EUR 28,32 78.634 563 17.35.06
Om 17.33.38 uur EUR 28,54 om 17.34.43 uur EUR 28,48
12 juni EUR 28,46 18.139 142 EUR 28,40 26.981 199 17.35.15
13 juni EUR 28,60 36.474 352 EUR 28,56 47.420 410 17.35.17
14 juni EUR 28,22 19.263 238 EUR 28,18 32.086 294 17.35.25

tijd 17.37
De AEX 553,24 -2,61 -0,47% de week beginstand was 550,24
De Midcap 773,68 -5,52 -0,71% TKH EUR 54.40 +1,70 vol. 308.274
De Smallcap 969,10 -5,85 -0,60%
De Bel 20 3.463,71 -28,44 -0,81%
De CAC 5.367,62 -8,01 -0,15%
De DAX 12.095,44 -73,61 -0,60% Infineon EUR 14,392 -79,6ct vol. 10.720.791
shortlijst
AHL Partners LLP PostNL N.V. NL0009739416 2.02 13 jun 2019
AQR Capital Management, LLC Koninklijke Boskalis Westminster N.V. NL0000852580 1.40 13 jun 2019
BlackRock Investment Man.(UK) Ltd Signify N.V. NL0011821392 1.68 13 jun 2019
Canada Pension Plan Invest. Board Fugro N.V. NL0000352565 0.82 13 jun 2019
Canada Pension Plan Invest. Board PostNL N.V. NL0009739416 0.70 13 jun 2019
Capital Fund Management S.A. PostNL N.V. NL0009739416 1.70 13 jun 2019
Citadel Advisors LLC Galapagos N.V. BE0003818359 0.80 13 jun 2019
Marshall Wace LLP Fugro N.V. NL0000352565 3.96 13 jun 2019
Marshall Wace LLP PostNL N.V. NL0009739416 4.65 13 jun 2019
Marshall Wace LLP Signify N.V. NL0011821392 1.06 13 jun 2019
Marshall Wace LLP Wereldhave N.V. NL0000289213 1.50 13 jun 2019
Pictet Asset Man.Limited Pharming Group N.V. NL0010391025 1.17 13 jun 2019
Susquehanna International Securities Limited AMG Advanced Metallurgical Group N.V. NL0000888691 0.00 13 jun 2019
WorldQuant, LLC AMG Advanced Met. Group N.V. NL0000888691 0.63 13 jun 2019
WorldQuant, LLC Koninklijke BAM Groep N.V. NL0000337319 0.48 13 jun 2019
HBK Investments LP Fugro N.V. NL0000352565 1.65 12 jun 2019

tijd 17.51
De goudprijs in euro per kg 38.666.8 en de zilverprijs in euro per kg 426.6

Global Bio Based Construction Polymers Market Research Report 2019.
lees elders meer

Goed weekend en hopelijk goed weer en voor straks eet smakelijk.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL