Zorgen over handelsoorlog VS - China nemen toe. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 13/05/2019 06:18
De zorgen over het handelsdeal VS vs. China nemen in de Oostmarkt toe.
Geen goede start van de nieuwe week mogen we best schrijven, wanneer houdt dat op? De bitcoin wordt ook gezien als veilige "haven" en steeg dit weekend boven de 7.000 USA dollar uit, maar dat is meer schijn, dan realisme. Het edelmetaal blijft gedrukt, maar voor hoelang nog vragen wij ons af? Tot de Goudstandaard weer plots terug komt is ons vermoeden, maar wie zijn wij? De groten bepalen de gehele gang van zaken in de economische wereld.

In de Oostmarkt de volgende standen;
in Japan de Nikkei -223 punten
Hong Kong gesloten
in Australië de All Ordinaries -13 punten op 6.379
in Singapore de Straits op 3.273 dus ook gesloten.

Goud licht terug naar $ 1.283,60 zilver naar $ 14,66 en platina naar $850
Olie $ 61,68 en de dollar euro 1,1234
1 bitcoin = 7.058,00 USA dollar
1 ripple = 0,31948 USA dollar

De goud en zilver prijs
13-mei-2019 06:15 CET
Goudprijs: € 1.142,16 -1,79
Zilverprijs: € 13,05 -0,06
Prijzen in euro's en per troy ounce

De valuta's
de dollar euro 1,1234 de Yen 123,27 't Pond 0,8632 AU$ 1,6086 C$ 1,5087 NZ$ 1,7056 en Sing $ 1,5335

De agenda voor deze week en diversen berichten van het CBS.
maandag 13 mei
AVA's van Corbion en Fagron

dinsdag 14 mei
Ava's van Solvay, Philips L., Takeaway, Agfa Gevearts en van dit bedrijf ook de 1ste kw. cijfers.
In Duitsland het economisch sentiment & consumptie index.
In de VS de Industriële bestellingen.

woensdag 15 mei
AVA's van CTAc, Avantium, Dexia, ICT, Ageas, tevens van dit bedrijf 1ste kw. cijfers. Van Tie en SnowWorld de halfjaarcijfers en van ABN AMRO 1ste kw. cijfers
In de VS, Industriële Productie & Detail cijfers.

Donderdag 16 mei
1ste kw. Volkert Wessels, NN Group, RTL Groep, Euronext, DPA, SBM, KBC, Probiodrug en Pharming Groep.
AVA's van Hal Trust, Brunel, DPA, Euronext, Intertrust, AND en Brill

vrijdag 17 mei
AVA's Van Unibail, Resilux, Aegon
1ste kw. cijfers van Curetis en jaarcijfers 2018/19 van Retail Estates.

Systemen
OOK Geld & Machtsmisbruik en controles erop is er nauwelijks.
WAAR is nog betrouwbare prijsvorming? WAAR is nog GB & GL uit 't verleden!
Waar is nog de 2 wekelijkse baisse lijst?
Zo kunnen wij nog wel even doorgaan. Waar in het verleden beleggers nog wat houvast hadden, is nu allemaal weggehaald. Helderheid & duidelijkheid is toch anders.
EN
Waarom willen de Toezichthouders GEEN "herinvoering van de nummers aan de digitale aandelen"?
Dan is alles eenvoudig te controleren, je kunt GELD & Aandelen stromen volgen!
Bitcoins hebben dat ook en 't kan dus wel.

Want hoeveel nepaandelen gaan er dagelijks over/langs de beurs heen?
's Morgens debet de handelaar(vermoedelijk het verzamel depot) en credit de handelaar en GA je gang. Daarom is er te Amsterdam dat gerommel bij de 5 spoot minuten en soms nog langer t.w. van 17.30 tot .... soms 17.41 uur.
Dan kunnen alle posities glad gestreken worden.

media CBS
Mijlpalen twintigers schuiven op.
Twintigers van 2018 bereiken mijlpalen in hun levensloop later dan de twintigers van 2008. Ze gaan later uit huis, volgen langer onderwijs en hebben minder snel een vaste arbeidsrelatie of een koophuis. Ook stijgt de leeftijd waarop zij gaan samenwonen of kinderen krijgen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. zie & kijk verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/20/mijlpalen-twintigers-schuiven-op

media CBS
Nederland verdient 25,5 miljard euro aan export naar VK.
Aan de export van goederen en diensten naar het Verenigd Koninkrijk verdiende Nederland 25,5 miljard euro in 2018. Dat is 4 procent meer dan in 2017. Het Verenigd Koninkrijk blijft daarmee na Duitsland de belangrijkste exportbestemming voor Nederland. Dat meldt het CBS naar aanleiding van onderzoek op verzoek van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.
In totaal bedroeg de exportwaarde naar het Verenigd Koninkrijk bijna 60 miljard euro. Als de kosten aan geïmporteerde grondstoffen, tussenproducten, halffabricaten en import ten behoeve van wederuitvoer in mindering worden gebracht op deze bruto exportwaarde, resulteert dit in naar schatting 25,5 miljard euro aan Nederlandse verdiensten aan de export naar het Verenigd Koninkrijk in 2018 (3,3 procent van het Nederlandse bbp). De dienstenexport leverde daarbij iets meer op (13,1 miljard euro) dan de goederenexport (12,4 miljard euro). Binnen de goederenexport verdiende Nederland bijna drie keer meer aan de export van Nederlandse makelij (ruim 9 miljard) dan aan de wederuitvoer (3,3 miljard).
Bij de dienstenexport gaat het met name om zakelijke diensten, computer- en informatiediensten en vervoersdiensten. Ten opzichte van 2017 zit de groei onder andere bij diensten verbonden aan olie en gaswinning, de export van professionele en managementadviesdiensten en de export van bouwdiensten. Nederland verdiende in 2018 iets minder aan de goederenexport van Nederlandse makelij naar het Verenigd Koninkrijk dan in 2017. Belangrijke exportproducten van Nederlandse makelij zijn aardolieproducten, groenten, vlees en bloemen. Typische wederuitvoerproducten met bestemming VK zijn telefoons en farmaceutische producten. zie en lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/20/nederland-verdient-25-5-miljard-euro-aan-export-naar-vk

media CBS
Aantal faillissementen stijgt iets in april.
Het aantal failliet verklaarde bedrijven is een fractie toegenomen. Er zijn in april 3 bedrijven meer failliet verklaard dan in maart, meldt het CBS. De trend is afgelopen jaren redelijk vlak. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/20/aantal-faillissementen-stijgt-iets-in-april

Ajax aandeel
Kan na de overwinning van AJAX en het verlies van PSV bij AZ weer gaan stijgen. De verkoop van spelers zal geld opleveren.
MAAR houdt wel rekening ermee, dat geld MOET ook weer uitgegeven worden voor nieuwe spelers en die zijn ook duur. Het inpassen van die nieuwe spelers zal ook tijd & kunde vragen.

Corbion
Vandaag gaan wij naar de AVA van Corbion te Amsterdam om 14.30 uur

Bestuurders worden bedreigd.
Waarom? Dat is een foutieve instelling, maar de Minister wil een zwaardere straft op het bedreigen van Bestuurders zetten, terecht zeggen wij! MAAR, moet de Minister ook niet naar de oorzaak van die bedreigingen kijken (lees onderzoeken)! Want dit is wel kort door de bocht.
Want wat nu door een oud medewerkster van ons wordt ervaren, leg die oorzaak wel HEEL duidelijk bloot!

Wat maakt zij mee, enorme overlast van een nieuwe vestiging bakkerij naast haar hyuis in de Binnenstad. Die Bakkerij zat daar plots en de overlast van geluid & geur en vooral 's nachts en overdag. Verkeersoverlast, vlak naast haar voordeur(lees op minder dan 1 meter) auto's laden en lossen en ook vrachtauto's op enkele meters voor haar voordeur. RUD en Gemeente beloven van alles, maar doen nauwelijks iets, andere omwonenden hebben/ervaren dezelfde overlast. Ook zij worden aan het bekende "lijntje" gehouden, we (lees RUD) zijn ermee bezig wordt hen verteld.
Maar wij hoorden van een RUD vestiging elders in Nederland en een particulier bedrijf het volgende: "wil je in een binnenstad een vestiging van iets beginnen, dan moet U een vestigingsvergunning bij de Gemeente aanvragen"!
Daarbij hoort een activiteitenbesluit, een akoestisch rapport, een geurrapport, handhavingszaken en als dat alles akkoord is, dan kan er een vestgingsvergunning al dan niet verleend worden.
Bij deze bakkerij was NIETS geregeld, de RUD en de Gemeente die beide voor dit als moeten zorgen, spelen elkaar de bal toe en werken soms langs elkaar heen. Nu alles achter af regelen en veel aanvragen van formulieren waarop staat, wilt U dit/deze formulier(en) volledig invullen en ondertekenen, staat nauwelijks iets op. Ons vermoeden is dat NIET de aanvrager, maar ook niet gemachtigde personen deze formulieren ZELF invullen. Want de Welstand commissie keurt soms zaken af en binnen twee weken staat er met terugwerkende kracht over dezelfde zaak alweer een omgevingsaanvraag in de Courant en even daarna verleend!
Het lijkt in die Gemeente Overtoom wel, alles geregeld, maar niet met ondertekende aanvragen en soms zeer vage goedgekeurde Bestemmingswijzingen van het pand in de media, waarin de bakkerij gevestigd is.
Maar de RUD vertelde eerst, er mag helemaal geen nieuwe Bakkerij meer in deze Binnenstad gevestigd worden i.v.m. de zware milieu en vestigingseisen.
Soms in uitzonderlijke gevallen wordt 't toegestaan, maar dan moeten er zulke dure installaties komen van circa EUR 40-50.000 euro, die kan deze bakkerij niet opbrengen. Niet rendabel!!
Nu werkt de RUD onder bedreigingen, U leest het goed, dat onze oud medewerkster mee moet doen op hun voorwaarden van controles.
De medewerkers van de RUD mogen met HUN neus in en rond haar woning lopen en zeggen: "U heeft gelijk of U heeft ongelijk i.v.m. met de GEUR overlast"!
Is dat niet vreemd! Juist de RUD elders in Nederland vertelde dit: "bij de RUD werken gespecialiseerde medewerkers die opgeleid worden voor de Olie industrie, Vleesindustrie, bakkerijen etc. etc., ieder in zijn/haar vak. Na die opleiding moeten zij testen afleggen en krijgen zij een certificaat van bekwaamheid!
Daar had Wim Kan 't ook al over, ja, je moet "Bekwaam zijn", zei hij!
Die gecertificeerde medewerkers moet om de 1 á 2 jaar een herhaal cursus doen/volgen en bij een juiste test uitslag (U moet het zien als het EHBO diploma) loopt de certificering weer door! En bij haar mag elke RUD medewerker het DOEN vertelde RUD medewerker R.K.
Er komt NU een voorlopige voorziening.

Maar mijnheer de Minister, kan deze behandeling niet DE OORZAAK zijn dat mensen DOL gemaakt worden en tot ALLES kunnen overgaan in dit soort situaties!!
Pas stond er nog een foto in de Courant, iemand was met zijn auto door de deur van het Gemeente Huis gereden en gearresteerd.
Had deze persoon soms ook soortgelijk "iets meegemaakt" als wat nu bij onze oud medewerkster gaande is?
Die slapen nauwelijks meer, in het wekend start de oven van de Bakkerij om circa 01.00 - 1.30 uur in de nacht en andere nachten later, maar gemiddeld wel om circa 03.30 uur in de nacht.
Als dat maanden tot lange duurt, kunnen er in onze ogen ZEKER richting bestuurders bedreigingen komen, niet terecht, MAAR wel begrijpelijk.

Overheden en Semi Overheden behoren er voor de Burgers te zijn, maar vraag 100 burgers, 90 ervan zullen zeggen: "deze Overheden zijn er alleen voor zichzelf"!

Maakt U of kennissen soort gelijk iets mee, laat 't ons weten mail naar redactie@xea.nl
U mag ons daarbij ook vragen om bewijsstukken.
Want de Gemeente ambtenaar schrijft naar haar advocaat gewoon; "Ik heb begrepen de uitvoeringsdienst een geluids- en geuronderzoek wil uitvoeren. In eerste instantie was uw cliënt niet bereid om te meewerken aan het onderzoek.

Neen, onze oud medewerkster had gevraagd om bekwame mensen eerst een GEUR meting/onderzoek te laten doen. Dat was vanaf 3 juli 2018 (ja 2018) nog steeds niet gebeurd. Er waren al "tig" geluidsonderzoeken gedaan, waar 75% ervan te hoog waren. NU moest het in het PAASWEEKEND gebeuren en toen was zij NIET thuis. MAAR welke ambtenaar werkt er in het weekend?
De RUD had zelf op haar website staan: Goede Vrijdag en 2de Paasdag zijn wij gesloten. Voor spoed gevallen kunt u bellen naar tel...!

Zo behandelen Overheidsinstanties de BURGERS. EEN schande en is dit niet misdadig!!??

Waar is nog vertrouwen in de Overheden?
List & bedrog komen ook steeds meer naar voren!

Esperite N.V. announced on 30 April 2019 that the publication of the Annual Report 2018 will be delayed. The Company has made significant progress and it is confident in its ability to publish the Annual Report 2018 and Half Year Results 2018 before the end of June 2019.
Esperite N.V. with his subsidiary The Cell Factory wants to confirm that the recent adverse situation does not affect the company’s R&D projects in the field of Exosomes and Micro Vesicules. Esperite N.V. is in full control of the Intellectual Property and Patents related to these projects. The production unit in Niel has faced an adverse situation due to local regulation. The Cell Factory has been put in liquidation due to its negative equity despite the positive cash position which was sufficient to cover the claims of the first ranked creditors and most of the others.
Esperite NV continues the negotiations with the potential investors as it was announced previously and will update as soon as necessary.

Fagron NV: Fagron betreedt Mexicaanse markt met de overname van Cedrosa
lees elders meer.

tijd 07.36
De actuele koersen (kg): Goud: €36.728 | Zilver: €419

tijd 09.04
Een kleine winst voor de AEX op 550,98 +0,11 +0,02% Arcelor EUR 16,00 -24ct vol. 278.000 Kon. OLie EUR 28,23 +11ct vol. 174.000

tijd 09.06
De Midcap 769,90 -3,22 -0,42% Air France KLM EUR 8,33 -24,2ct vol. 291.000 PostNL EUR 1,796 -5,65ct vol. 1,2 milj.

tijd 09.08
De Smallcap 992,60 -2,58 -0,26% B&S EUR 12,50 -26ct vol. 7, daar val je ook niet van om! Nedap EUR 48,10 +90ct vol. 701

tijd 09.10
Ajax EUR 18,90 +30ct vol. 11.850

tijd 09.11
De Bel 20 3.500,75 -3,28 -0,09% Ontex EUR 15,74 -30ct vol. 21.000 AB InBev EUR 74,52 +41ct vol. 52.000

tijd 09.14
De CAC 5.319,21 -8,23 -0,15% Essilor EUR 115,20 +5,00 vol. 153.000 Arcelor EUR 15,828 -41,2ct vol. 561.000 Valeo EUR 27,77 -78ct vol. 108.000

tijd 09.17
De DAX 12.048,82 -11,01 -0,09% Daimler EUR 53,03 -86ct vol. 262.000 Linde EUR 160,15 +1,15 vol. 18.000

media Goud
Soedanese troepen nemen 241 kilo goud in beslag.
Soedanese Rapid Support Forces (RSF) hebben gisteren 241 kilogram goud, uit een vliegtuig dat donderdag in Khartoem landde, in beslag genomen in onderzoek naar mogelijke smokkel. Het vliegtuig was afkomstig van de zogeheten Nile River state. Generaal Othman Mohamed van RSF gaf aan dat slechts 93 van de 241 kilogram ge-cleared was voor export. De status van de resterende kilo’s was onduidelijk. zie & lees verder op
http://goudhub.com/soedanese-troepen-nemen-241-kilo-goud-in-beslag/

media
Andere tijden XVI. by Robert Broncel on 12 mei 2019
Politieke ontwikkelingen daargelaten was het nog nooit zo simpel om de beurs te voorspellen. Immers, bij een permanente rente van iets meer dan “nul” kan de beurs maar één richting uit, tenminste als je de aandelen “inflatie” wilt bijbenen. zie & lees verder op
http://www.edelmetaal-info.nl/2019/05/12/andere-tijden-xvi/

tijd 10.24
De AEX 548,29 -2,58 -0,47% de Bel 20 3.471,91 -32,12 -0,92% de DAX 11.943,35 -116,48 -0,97% en de CAC 5.291,92 -35,52 -0,67%

Breed lager de Europese beurzen, weinig sectoren laten een positief beeld zien.
Maar ook het edelmetaal schiet niet op, nauwelijks stabiel.
Toch blijven bij ons de aandelen UIT en het edelmetaal IN!
De schuldenlasten en Iran boezemen ons geen vertrouw op een goed afloop in.
Waar is nog realisme in de wereld. Kijk in Venezuela, Syrië en waar is het rustig? Rusland en China blijven elkaar steun tegenover andere delen van de wereld.
Kijk eens naar deze verhouding Gold/Silver Ratio 87.74 is totaal uit het lood geslagen.
Deze moet eerst terug naar de 50 - 40 verhouding. Dus is zilver koopwaardiger dan goud. Maar als de Goudstandaard terugkeert, dan zijn beide in evenwicht. Dan zal de goud prijs omhoog schieten en komt de onderlinge verhouding weer beter tot zijn recht.

Transacties in aandelen Corbion
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en latere
13 mei EUR 28.04 83.215 497 EUR 27,98 98.431 571 17.35.17

Tijd 20.11
De AEX 544,27 -6,60 -1,20%
De Midcap 752,73 -20,39 -2,64%
De Smallcap 980,21 -14,97 -1,50%
De Bel 20 3.452,17 -51,86 -1,48%
De CAC 5.262,57 -64,87 -1,22%
De DAX 11.876,65 -183,18 -1,52%

tijd 20.15
Goud $ 1,299,50 zilver $ 14,74 en platina $ 853 Gold/Silver Ratio 88.13
Olie $ 60,98 en de dollar euro 1,1229
1 bitcoin = 7.7423,60 USA dollar
1 ripple = 0,32929 USA dollar

shortlijst
AHL Partners LLP argenx SE NL0010832176 0.48 10 mei 2019
Connor, Clark & Lunn Investment Management Ltd. AMG Advanced Metallurgical Group N.V. NL0000888691 1.02 10 mei 2019
Hound Partners, LLC AMG Advanced Metallurgical Group N.V. NL0000888691 4.68 10 mei 2019
Marshall Wace LLP Altice Europe N.V. NL0011333752 0.66 10 mei 2019
Merian Global Investors (UK) Limited AMG Advanced Metallurgical Group N.V. NL0000888691 2.16 10 mei 2019
Millennium International Management LP Wereldhave N.V. NL0000289213 0.79 10 mei 2019
AHL Partners LLP AMG Advanced Metallurgical Group N.V. NL0000888691 2.04 09 mei 2019

Corbion
Algemene Vergadering van Aandeelhouders Corbion verleent goedkeuring aan herbenoemingen Raad van Commissarissen en dividend
De Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Corbion, die op 13 mei 2019 is gehouden, heeft goedkeuring verleend aan de herbenoeming van Jack de Kreij and Liz Doherty als leden van de Raad van Commissarissen. De aandeelhoudersvergadering verleende ook goedkeuring aan het voorgestelde dividend van € 0,56 per gewoon aandeel over boekjaar 2018. Het dividend wordt geheel in contanten uitgekeerd en is in beginsel onderworpen aan de Nederlandse dividendbelasting van 15%. De ex-dividend datum is 15 mei 2019, de 'record' datum is 16 mei 2019 en het dividend wordt betaalbaar gesteld op 20 mei 2019.

Wij waren in de AVA van Corbion.
Onze indruk is, dat de huidige CEO de Heer T de Ruiter de transformatie keurig heeft gedaan. De puntjes moeten hier & daar nog op de i gezet worden.
Daar heeft hij tot de AVA van 2020 nog de tijd voor. Hij heeft daar wel een goed salaris voor gekregen, maar wie wil bij zo'n kleine onderneming dit allemaal op z'n NEK nemen?

De rest in ons verslag.
Wel wijst alles dat Corbion druk bezig is met gespreken met meerdere partijen.
Dat merkten wij o.a. aan de gespreken die met de Gemeente Breda lopen.
Daar ook morgen meer over.

tijd 20.26
De actuele koersen (kg): Goud: €37.195 | Zilver: €422

China heeft in april opnieuw edelmetaal aan haar reserves toegevoegd. Met de aankoop van bijna 15 ton goud stijgt de totale goudreserve van het land naar iets meer dan 1.900 ton. Het is de vijfde maand op rij dat de Chinezen goud kopen, na een periode van bijna twee jaar dat de goudvoorraad constant bleef. De goudreserve van China heeft een waarde van $78,35 miljard en is daarmee goed voor 2,5% van de totale reserves. lees verder op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/china-breidt-goudvoorraad-uit-met-15-ton

Fijne avond.


tijd 20.45
De Dow 25.324.94 -617.43
De NASDAQ 7.668.74 -248.20Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL