De nieuwe week van de daghandel? Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 12/05/2019 01:09
Vrij wel dagelijks zien wij een advertentie voor een cursus "daytraden of wel daghandelaar" te worden. Kosten 475,-- 2e persoon half geld. 'T zullen wel euro's zijn. Wat een geld en dat komt schrijft een deelnemer o.a. door de dure advertenties in de Telegraaf. Diens verdere reactie was: "hartstikke leuk deze cursus". Ik geniet er erg van. Het geduld dat U kunt opbrengen om ons iets bij te brengen, dat kan niet iedereen"!
Wat krijgt U daar bij:
1 volle cursusdag in v.d. Valk
2 ontbijt en lopend buffet
3 boek met stappenplan
4 handelsrobot (zal wel het gebruik zijn op de cursusdag(red.).
5 terugkomdag naar keuze.

reactie XEA.nl
Een kind kan de was doen lijkt wel!
Maar is dat zo?
Neen zeggen wij. Je zult meer moeten investeren en daar komt meer geld bij kijken.
Het is goed dat je eerst een cursus volgt en je niet onvoorbereid in het beursspektakel stort.
Maar als het zo eenvoudig is, dan zou iedereen dat toch doen. Maar 't is slechts een cursus beleggen en beleggen doe je niet voor kort!
DOET U dat wel, dan is dat zuiver speculeren(mogen wij schrijven gokken?!).
Daar kleven andere zaken aan, o.a. verslaving en hebzucht etc. komen om de hoek kijken.
Waarom treden Toezichthouders er niet tegen op? Mogelijk zien zij dit als een leerproces en niet de zaken die wij er wel zien.
Alle verslaving beginnen met kleine stappen en ontwikkelen zich verder met grotere stappen. Leveren die kleine stappen dan zoveel op? Hebben de cursisten die behoudende mentaliteit van behouden blijven? Allemaal vragen waarom dit wordt toegelaten, maar het verziekt wel de normale handel!
Dit is ook de reden dat de Toezichthouder in onze ogen het toelaat, de Euronext en andere bemiddelaars verdienen er aan! Omzetten is het "grote woord" tegenwoordig en daar moet heel veel voor wijken, ook vaste regels. Dat zagen wij aan de promotie van Adyen naar de AEX. DAAR waren in onze ogen bij het aanwijzing promotie naar de AEX, GEEN 25% van het aandelen kapitaal van Adyen dat al op de beurs te Amsterdam was toegelaten.
Maar er zitten hier schijnbaar OOK hogere "krachten" achter, wij zien gelijkenissen met Julio Poch.
Bij beleggen komen ook andere zaken kijken, verantwoordelijkheid jegens andere en jezelf (lees) je zelf bescherming, jouw gezin, maar ook je toekomst als mens in de maatschappij.
Wij kennen een geval, die handelde bij/als binkie en wat had dat bedrijf voor dat beginnende binkie in petto ?? Daar hoefde je voor een effectenkrediet alleen een X tje te zetten.
Had je wat geld daar staan, dan kon je handelen. En de klant deed het goed, zijn inzet werd groter en groter. Ook zijn portefeuille werd groter & groter.
Dus kreeg hij steeds meer krediet op zijn nieuwe aankopen en stond hij dichter bij de EUR 100.000 dan bij de EUR 50.000 in het rood.
Toen kelderde de beurs en moest hij snel steeds meer verkopen en zijn krediet marges krompen & krompen.
Het resultaat was per saldo een zeer grote restschuld van vele tientallen duizenden euro's.

Kijk dat is het gevaar van een daytrader/daghandel(aar)!

Zoals wij al schreven, er komt meer bij kijken, want verlies nemen doen de "JONKIES" niet snel en DAT is hun grootste fout.
Hanteer bij winst van 5-10% eruit en bij verlies 2-4% eruit!
Dan blijf je behouden en raak je niet verslaaft.

Fijne voortzetting van het weekend.

De agenda voor deze week en diversen berichten van het CBS.
maandag 13 mei
AVA's van Corbion en Fagron

dinsdag 14 mei
Ava's van Solvay, Philips L., Takeaway, Agfa Gevearts en van dit bedrijf ook de 1ste kw. cijfers.
In Duitsland het economisch sentiment & consumptie index.
In de VS de Industriële bestellingen.

woensdag 15 mei
AVA's van CTAc, Avantium, Dexia, ICT, Ageas, tevens van dit bedrijf 1ste kw. cijfers. Van Tie en SnowWorld de halfjaarcijfers en van ABN AMRO 1ste kw. cijfers
In de VS, Industriële Productie & Detail cijfers.

Donderdag 16 mei
1ste kw. Volkert Wessels, NN Group, RTL Groep, Euronext, DPA, SBM, KBC, Probiodrug en Pharming Groep.
AVA's van Hal Trust, Brunel, DPA, Euronext, Intertrust, AND en Brill

vrijdag 17 mei
AVA's Van Unibail, Resilux, Aegon
1ste kw. cijfers van Curetis en jaarcijfers 2018/19 van Retail Estates.

Systemen
OOK Geld & Machtsmisbruik en controles erop is er nauwelijks.
WAAR is nog betrouwbare prijsvorming? WAAR is nog GB & GL uit 't verleden!
Waar is nog de 2 wekelijkse baisse lijst?
Zo kunnen wij nog wel even doorgaan. Waar in het verleden beleggers nog wat houvast hadden, is nu allemaal weggehaald. Helderheid & duidelijkheid is toch anders.
EN
Waarom willen de Toezichthouders GEEN "herinvoering van de nummers aan de digitale aandelen"?
Dan is alles eenvoudig te controleren, je kunt GELD & Aandelen stromen volgen!
Bitcoins hebben dat ook en 't kan dus wel.

Want hoeveel nepaandelen gaan er dagelijks over/langs de beurs heen?
's Morgens debet de handelaar(vermoedelijk het verzamel depot) en credit de handelaar en GA je gang. Daarom is er te Amsterdam dat gerommel bij de 5 spoot minuten en soms nog langer t.w. van 17.30 tot .... soms 17.41 uur.
Dan kunnen alle posities glad gestreken worden.

Media Trump China
Trump Warns China to Act on U.S. Trade Deal or Face Worse Terms
By Shawn Donnan , Yinan Zhao , and Miao Han
11 mei 2019 08:08 CEST Updated on 12 mei 2019 01:07 CEST
- Envoy Liu He sets three conditions in state press interview
- Trump threatens to impose tariffs on all Chinese imports
see & read more on
https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-05-11/china-names-its-trade-deal-price-as-trump-sets-month-deadline?srnd=premium-europe

media, Iran
Iran's Rouhani calls for unity to face 'unprecedented' U.S. pressure.
see & read more on
https://www.reuters.com/article/us-usa-iran-rouhani/irans-rouhani-calls-for-unity-to-face-unprecedented-u-s-pressure-idUSKCN1SH0MW?il=0

reactie XEA.nl
Waar is nog rust en zekerheid in de wereld?
Dit is de stijl van de President van Amerika, maar dat kan weleens een verkeerde wending hebben/krijgen en daar zit de wereld niet op te wachten!

De bitcoin loopt er al op vooruit.
tijd 02.38
1 bitcoin over de 7.000 heen op 7.001 USA dollar
1 ripple = 0,30500 USA dollar

De bitcoin heeft zelfs op
BTCUSD Bitcoin in US Dollar 7023.0 ?1.43% -100,2

Bestuurders worden bedreigd.
Waarom? Dat is een foutieve instelling, maar de Minister wil een zwaardere straft op het bedreigen van Bestuurders zetten, terecht zeggen wij! MAAR, moet de Minister ook niet naar de oorzaak van die bedreigingen kijken (lees onderzoeken)! Want dit is wel kort door de bocht.
Want wat nu door een oud medewerkster van ons wordt ervaren, leg die oorzaak wel HEEL duidelijk bloot!

Wat maakt zij mee, enorme overlast van een nieuwe vestiging bakkerij naast haar hyuis in de Binnenstad. Die Bakkerij zat daar plots en de overlast van geluid & geur en vooral 's nachts en overdag. Verkeersoverlast, vlak naast haar voordeur(lees op minder dan 1 meter) auto's laden en lossen en ook vrachtauto's op enkele meters voor haar voordeur. RUD en Gemeente beloven van alles, maar doen nauwelijks iets, andere omwonenden hebben/ervaren dezelfde overlast. Ook zij worden aan het bekende "lijntje" gehouden, we (lees RUD) zijn ermee bezig wordt hen verteld.
Maar wij hoorden van een RUD vestiging elders in Nederland en een particulier bedrijf het volgende: "wil je in een binnenstad een vestiging van iets beginnen, dan moet U een vestigingsvergunning bij de Gemeente aanvragen"!
Daarbij hoort een activiteitenbesluit, een akoestisch rapport, een geurrapport, handhavingszaken en als dat alles akkoord is, dan kan er een vestgingsvergunning al dan niet verleend worden.
Bij deze bakkerij was NIETS geregeld, de RUD en de Gemeente die beide voor dit als moeten zorgen, spelen elkaar de bal toe en werken soms langs elkaar heen. Nu alles achter af regelen en veel aanvragen van formulieren waarop staat, wilt U dit/deze formulier(en) volledig invullen en ondertekenen, staat nauwelijks iets op. Ons vermoeden is dat NIET de aanvrager, maar ook niet gemachtigde personen deze formulieren ZELF invullen. Want de Welstand commissie keurt soms zaken af en binnen twee weken staat er met terugwerkende kracht over dezelfde zaak alweer een omgevingsaanvraag in de Courant en even daarna verleend!
Het lijkt in die Gemeente Overtoom wel, alles geregeld, maar niet met ondertekende aanvragen en soms zeer vage goedgekeurde Bestemmingswijzingen van het pand in de media, waarin de bakkerij gevestigd is.
Maar de RUD vertelde eerst, er mag helemaal geen nieuwe Bakkerij meer in deze Binnenstad gevestigd worden i.v.m. de zware milieu en vestigingseisen.
Soms in uitzonderlijke gevallen wordt 't toegestaan, maar dan moeten er zulke dure installaties komen van circa EUR 40-50.000 euro, die kan deze bakkerij niet opbrengen. Niet rendabel!!
Nu werkt de RUD onder bedreigingen, U leest het goed, dat onze oud medewerkster mee moet doen op hun voorwaarden van controles.
De medewerkers van de RUD mogen met HUN neus in en rond haar woning lopen en zeggen: "U heeft gelijk of U heeft ongelijk i.v.m. met de GEUR overlast"!
Is dat niet vreemd! Juist de RUD elders in Nederland vertelde dit: "bij de RUD werken gespecialiseerde medewerkers die opgeleid worden voor de Olie industrie, Vleesindustrie, bakkerijen etc. etc., ieder in zijn/haar vak. Na die opleiding moeten zij testen afleggen en krijgen zij een certificaat van bekwaamheid!
Daar had Wim Kan 't ook al over, ja, je moet "Bekwaam zijn", zei hij!
Die gecertificeerde medewerkers moet om de 1 á 2 jaar een herhaal cursus doen/volgen en bij een juiste test uitslag (U moet het zien als het EHBO diploma) loopt de certificering weer door! En bij haar mag elke RUD medewerker het DOEN vertelde RUD medewerker R.K.
Er komt NU een voorlopige voorziening.

Maar mijnheer de Minister, kan deze behandeling niet DE OORZAAK zijn dat mensen DOL gemaakt worden en tot ALLES kunnen overgaan in dit soort situaties!!
Pas stond er nog een foto in de Courant, iemand was met zijn auto door de deur van het Gemeente Huis gereden en gearresteerd.
Had deze persoon soms ook soortgelijk "iets meegemaakt" als wat nu bij onze oud medewerkster gaande is?
Die slapen nauwelijks meer, in het wekend start de oven van de Bakkerij om circa 01.00 - 1.30 uur in de nacht en andere nachten later, maar gemiddeld wel om circa 03.30 uur in de nacht.
Als dat maanden tot lange duurt, kunnen er in onze ogen ZEKER richting bestuurders bedreigingen komen, niet terecht, MAAR wel begrijpelijk.

Overheden en Semi Overheden behoren er voor de Burgers te zijn, maar vraag 100 burgers, 90 ervan zullen zeggen: "deze Overheden zijn er alleen voor zichzelf"!

Maakt U of kennissen soort gelijk iets mee, laat 't ons weten mail naar redactie@xea.nl
U mag ons daarbij ook vragen om bewijsstukken.
Want de Gemeente ambtenaar schrijft naar haar advocaat gewoon; "Ik heb begrepen de uitvoeringsdienst een geluids- en geuronderzoek wil uitvoeren. In eerste instantie was uw cliënt niet bereid om te meewerken aan het onderzoek.

Neen, onze oud medewerkster had gevraagd om bekwame mensen eerst een GEUR meting/onderzoek te laten doen. Dat was vanaf 3 juli 2018 (ja 2018) nog steeds niet gebeurd. Er waren al "tig" geluidsonderzoeken gedaan, waar 75% ervan te hoog waren. NU moest het in het PAASWEEKEND gebeuren en toen was zij NIET thuis. MAAR welke ambtenaar werkt er in het weekend?
De RUD had zelf op haar website staan: Goede Vrijdag en 2de Paasdag zijn wij gesloten. Voor spoed gevallen kunt u bellen naar tel...!

Zo behandelen Overheidsinstanties de BURGERS. EEN schande en is dit niet misdadig!!??

Waar is nog vertrouwen in de Overheden?
List & bedrog komen ook steeds meer naar voren!

tijd 09.37
1 bitcoin = 7.392,90 USA dollar
1 ripple = 0,32995 USA dollar

Let op. bitcoin is net als de kettingbrieven en ook hier is SCHAARSTE de kern van succes.
Want bij de bitcoin is er schaarste door de dure aanmaak van zo'n bitcoin, maar bij de kettingbrieven waren het de schaarste aan kopers! Iedereen vente met de kettingbrief en er waren geen kopers meer en toen storten het kaartenhuis van de kettingbrieven in elkaar!
Bij de bitcoin meer kopers dan aanmaak en dan stijgt de prijs.

tijd 14.37
1 Bitcoin = 7.100,60 USA dollar
1 ripple = 0,31259 USA dollar

media Italië
‘Italië lost Griekenland af als zwakste schakel van de eurozone’.
De Europese Commissie heeft eerder deze week de nieuwe ramingen voor economische groei, inflatie en begrotingstekorten in onder meer de eurozone en eurolanden, gepubliceerd. De conclusie na het doornemen ervan is dat Griekenland definitief niet meer de zwakste schakel is van de eurozone. Die twijfelachtige eer is de Ionische Zee overgestoken, naar Italië.
De Italiaanse economie zal dit jaar naar verwachting met maar 0,1 procent groeien. Volgend jaar komt daar vervolgens 0,7 procent bij. In beide jaren zal Italië daarmee het slechtst presterend euroland zijn. zie & lees verder op
https://www.veb.net/artikel/06945/italie-lost-griekenland-af-als-zwakste-schakel-van-de-eurozone

tijd 18.38
1 bitcoin = 6.956,40 USA dollar
1 ripple = 0,30953 USA dollar


Fijne avond en eet smakelijk.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL