Recessie, wat als die er aan komt? Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 24/03/2019 05:54
Wat is een recessie?
Wat is een recessie nu precies en wat zijn de gevolgen ervan? Er is er sprake van een economische recessie wanneer er twee opeenvolgende kwartalen een negatieve economische groei is. Dat wil zeggen een daling van de waarde van alle geproduceerde goederen en diensten in Nederland (het bruto binnenlands product (bbp).

Wanneer ontstaat een recessie?
Een crisis binnen de economie, bijvoorbeeld de kredietcrisis, kan oorzaak zijn van een recessie. Praktisch gezien betekent dit dat de overheden en huishoudens minder te besteden hebben(kunnen omkomen in de schuldenlasten) en bedrijven minder omzet maken. Vaak zullen bedrijven als gevolg van een recessie moeten reorganiseren, inkrimpen, of zelfs failliet gaan. Werknemers worden ontslagen en de werkloosheid neemt toe. Dit alles is op zijn beurt weer slecht voor de economische groei.

Hoe zie je een recessie aankomen?
Vaak kun je een recessie aan zien komen. Een serieuze crisis in een bepaalde sector (bijv. de financiële sector) kan een economische recessie tot gevolg hebben. De impact van een recessie kan in verschillende sectoren heel anders uitpakken. Wat de consequenties zijn voor jouw sector en jouw bedrijf kan je niet op voorhand zeggen. Maar in het algemeen is het voor de ondernemer verstandig een paar zaken in de gaten te houden tijdens een recessie.

Mogelijke gevolgen van een recessie:
Bedrijven zullen reorganisaties uit gaan voeren. Hierdoor vinden vaak meer ontslagen plaats. Ook doen bedrijven minder uitgaven aan scholing van werknemers. De bedrijven die hun hoofd toch niet boven water kunnen houden in de economisch slechte tijd zullen failliet gaan.
Een recessie heeft ook gevolgen voor de overheid. Doordat bedrijven meer mensen ontslaan, zal de overheid meer geld uit moeten geven aan uitkeringen. Dit gaat gepaard met minder belastinginkomsten; de mensen die voorheen een baan hadden en nu een uitkering krijgen, betalen minder inkomensbelasting.
Ook dalen de winsten bij bedrijven, dus krijgt de overheid minder winstbelasting.

Wij kunnen de komende tijd onze "borst nat maken"!

XEA.nl waarschuwt al heel lang voor de alsmaar groeien schuldenlasten door de lage rente tarieven. De ECB is mede verantwoordelijk hiervoor!

Kijk eens wat de ECB doet!
Rente in de Eurolanden
Zo manipuleert de ECB de rente, want al ruim 4,5 jaar is het belangrijkste rentetarief van de ECB, de depositorente, negatief. Dat betekent dat banken geld moeten toeleggen als zij geld parkeren bij de ECB, de centrale bank.

Alleen om hun eigen belang te dienen, de helpende hand voor de zwakkelingen, maar 't gaat wel ten koste van bestedingen van de Burgers en verlies aan vertrouwen. Vertrouwen komt te voet & gaat te "paard"! Maar dat weet Mijnheer Draghi en zijn club schijnbaar niet.

reactie Europese Rekenkamer
De Europese Centrale Bank (ECB) houdt te veel documenten achter, en kan daardoor niet goed worden gecontroleerd. Daarvoor waarschuwt de Europese Rekenkamer, die Brussel oproept om er iets aan te doen.

Toegang geweigerd
De controleurs willen dat het Europees Parlement erop aandringt dat ze toegang moeten kunnen krijgen tot elk document dat ze nodig vinden. Ze voeren daar al langer gesprekken over met de ECB, maar die discussie vordert volgens hen niet genoeg, dus vragen ze nu het parlement om in te grijpen.

Als er dan toch controleurs zijn die willen controleren, dan wordt 't HEN onmogelijk gemaakt. Triest.

reactie XEA.nl
Waar is nog democratie?
Wij van XEA.nl worden ook geweigerd, wij brengen een sluitende oplossing aan, om FRAUDE met Dividend belasting tegen te gaan en wij krijgen NUL als antwoord. Zo werken OVERHEIDSORGANEN. Maar het gaat wel om ca. 2 Miljard euro fraude!
NEEN er moet aangerommeld kunnen worden/blijven.
DUS onze KREET, waar is nog controle?
Sluit goed aan bij de werkelijkheid, die is er nauwelijks.
zie ook
Fraude teruggave dividend belasting, antwoord van de AFM. + reacties
http://www.xea.nl/advies.php?id=dba-35139&type=toon

De rekenkamervoorzitter Klaus-Heiner Lehne zegt:.
"in een brief noemt hij drie voorvallen waarin de ECB toegang weigerde tot belangrijke informatie. Zo vroeg de Rekenkamer in januari 2018 om documenten voor een rapport over de crisismanagementrol van de bank, maar kreeg die niet in handen".

Lees het gehele verhaal van de Europese Rekenkamer op
https://www.rtlz.nl/algemeen/buitenland/artikel/4573761/rekenkamer-europees-parlement-controle-toezicht-banken

en zie de foto hoe ze gearmd lopen...wat een indruk krijg je dan?

Wie is nog te vertrouwen?(red.)
DAAR schort 't aan in de gehele Financiële wereld, alles wijst in die richting.
Dagelijkse kost in de media.

De baas en zijn volgelingen hebben van de Europese economie een BENDE gemaakt en zouden per direct voor het gerecht moeten komen.

Want als U & wij dat gedaan zouden hebben, dan zouden wij wel voor de Rechter moeten verschijnen, (Lees verantwoorden wat wij gedaan hebben).

Normen & waarden
Wat is er NU belangrijker..?
Schoon water of het Klimaat?

De Nederlandse politiek is GEK geworden/wakker over het Klimaat. Gasloze huizen en dan kunnen de Leiders in de Politiek het gas aan anderen verkopen.
Schoon water voor, die zogenaamde opwarming van de aarde, waar mensen onder lijden, DAAR hoor je niemand over. Norit was het FONDS in het verleden die daaraan veel (lees schoon water) aandacht aan besteden. Weggekocht door de NUON.

Politiek van Nederland wordt OOK eens WAKKER en draag "schoon water" eens op naar de eerste plaats van UW roepen in de woestijn.

Want: wist U dat er geen leven is zonder water!
- ongeveer 840 miljoen mensen geen toegang tot schoon water hebben.
- ca. 265 miljoen mensen 1 uur of langer moeten lopen om schoon water te bereiken.
- in de Sahara besteden mensen (vooral vrouwen & hun kinderen) jaarlijks ca. 40 miljarden dagen aan het halen van water.
- wij spoelen onze WC ermee door, ja met schoon water.
- wij wassen ons met schoon water.
- wij koken met schoon water.
- wij reinigen vies & wonden met schoon water.
- wat doen wij allemaal niet met schoon water?
Daarom staat de Politiek niet 1 dag stil bij hetgeen dat 840 miljoen mensen GEEN schoon water hebben, met alle ellende die daaruit voortvloeit.

Wordt WAKKER Politiek NEDERLAND en laat U niet leiden door UW op hol geslagen KLIMAAT gekte.
Wij in Nederland moeten van het GAS af en in Canada MOETEN de Burgers juist aan het GAS en van de olie af.
Waar zijn we HIER mee bezig??
Dat het in Canada ongekend kou/sneeuw is geweest begin 2019 in Vancouver regio, nog nimmer zo geweest in de laatste 60 jaar, daar hoor je hier niet over. Komt niet uit.

de agenda voor deze week en diversen berichten van 't CBS
maandag 25 maart
In Duitsland consumentenvertrouwen.

dinsdag 26 maart
AVA Randstad.
In de VS Vastgoed, Industriële bestellingen & consumentenvertrouwen

woensdag 27 maart
Cijfers 2019 Avantium
In de VS Leading Indicators febr., & Vastgoed MBA Mortgabe Applications.

donderdag 28 maart
Jaarresultaat/jaarverslag van
Kon. Porceleyne Fles, DPA, AND, Kon. Brill, Probiodrug, Kardan, Altice, Sofina
In de VS BNP febr.

vrijdag 29 maart
AVA Tie, AVA Kiadis, jaarverslag KBC,
In Duitsland werkeloosheid & werkgelegenheid.
In de VS consumentenuitgave

Zomertijd 2019: 31 maart Wintertijd 2019: 27 oktober

media Brexit
Theresa May’s Cabinet in Open Revolt, Plotting Overthrow: Times
By Nick Lichtenberg
23 maart 2019 23:16 CET
- Will threaten mass resignation Monday if she doesn’t step down
- Report follows mass anti-Brexit demonstration in London
see & read more on
https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-03-23/theresa-may-s-cabinet-in-open-revolt-plotting-overthrow-times?srnd=premium-europe

Verkiezingen in Nederland.
Mijnheer Baudet was de "winnaar", maar had de oude garde niet, zoals bij PIM, niet gezegd! Ach, DOM volk stemt op hen!!

Daarom hield de Heer Baudet een toespraak met woorden boven het niveau van het "domme Volk"! HIJ logenstrafte met die toespraak de uiting over het "domme Volk", dat op hem stemde! Goed gedaan "Jochie" voor de broekies. Zo zette je de gevestigde orde aan de kant.

Ook zijn weer partijen bezig met hetzelfde werk, wat de oorzaak was van het neerleggen van Mijnheer Pim Fortuyn. De Heer Baudet mag wel maatregels nemen, triest dat er weinig respect is voor de meningen van de medemensen.

media VS
Congress won't get Mueller's report until at least Sunday
By Chris Strohm and Jennifer Jacobs
22 maart 2019 22:03 CET Updated on 23 maart 2019 21:31 CET
- Document stays secret as AG decides how much of it to release
- Special counsel said to have issued no further indictments
see & read more on
https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-03-22/mueller-delivers-final-report-on-trump-probe-to-attorney-general?srnd=premium-europe

media
Turkey Probes JPMorgan After Recommendation to Go Short on Lira.
see & read more on
https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-03-23/turkey-probes-jpmorgan-after-recommendation-to-go-short-on-lira?srnd=premium-europe

China
Er schuilt een gevaar in de drang van de Chinezen, te investeren in de Eurolanden.
De Chinezen nemen belang of totale bedrijven in de zwakkere Eurolanden over, daarmee halen zij know-how weg & werkgelegenheid. Ook zijn het vaak bedrijven die voor "HET Land" zelf belangrijk zijn( lees onmisbaar). Door het wegkapen van die bedrijven wordt de economische groei op de duur in gevaar gebracht.
Dat zien wij vooral op gebied van Pharma bedrijven, de Chinezen en India hebben verre weg het grootste deel van het Pharma gebeuren (lees medicijnen) al in handen.
Wordt wakker Westerse wereld en belet dat.
In de Mijnbouw is dat ook niet anders, ook daar nemen de Chinezen veel junior Mijnbouwers over of een groot belang erin. Maar daar worden de Chinezen steeds meer geweigerd en terecht.
De strijd op het slagveld gaan de Chinezen niet aan, maar WEL die op economisch gebied.
Wordt wakker nogmaals Westerse wereld.

Cultuur onder VUUR.
Lees elders meer.

media CBS
Regionale verschillen in huizenprijzen groter.
De gemiddelde verkoopprijs van een koopwoning in Nederland is in 2018 toegenomen tot ruim 287 duizend euro. In Blaricum werd het meeste betaald voor een bestaande koopwoning, in Delfzijl het minst. Het prijsverschil van woningen in gemeenten met de hoogste en laagste gemiddelde verkoopprijs was met 760 duizend euro nog nooit zo groot. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS en het Kadaster. In de Randstad en in de provincie Noord-Brabant is de gemiddelde prijs voor een koopwoning in de meeste gevallen hoger dan in de randen van Nederland. Goedkopere gemeenten zijn vooral te vinden in Groningen, Friesland, Limburg en Zeeland. De gemiddelde verkoopprijs is het gemiddelde van de transactieprijzen van alle verkochte bestaande koopwoningen in een jaar. Er wordt niet gecorrigeerd voor het soort en de kwaliteit van de woning. Verschillen in gemiddelde transactieprijzen tussen gemeenten worden dan ook mede bepaald door het soort woningen dat verkocht wordt. In gemeenten met relatief veel villa’s zal de gemiddelde verkoopprijs doorgaans hoger liggen dan in gemeenten met veel appartementen. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/12/regionale-verschillen-in-huizenprijzen-groter

media selectief in terreur verslag
Toe ca. 1,5 jaar geleden in de Egyptische Al-Rawda moskee een aanval van Islamieten plaats vond waar 311 mensen gedood en ca. 120 gewonden vielen, werd het nauwelijks in de media (Lees TV e.a. media) bekend gemaakt. Hier en daar enkele minuten en dat was het.
HET Gaat in de media erom wie het doet en of er 1 of honderden doden vallen is maar bijzaak. "HET GAAT OM DE DADER(S)"!

Geheugen steuntje
9/11 2001
Is alweer in het vergeten boek terecht gekomen.
Wij zullen dit nog even helder naar voor halen. 2996 slachtoffers inclusief de Kapers.
Het zal je man e/o vrouw maar zijn of andere gezins/familie leden.
Wat is de zin en het vraagt steeds om een reactie, waar is het wederzijds respect voor je "medemens"?

Adyen
Op dinsdag 5 maart 2019 stond er in de Financiële Telegraaf dat ADYEN in de AEX kwam per maandag 18 maart.
De volgende dag een uitgebreid verslag over het interview met de CEO Pieter .v.d. Does met de KERS-verse AEX fonds ADYEN.
WAT een leugens. Dit verhaal was niet op waarheid gebaseerd, want toen was de plaatsing van de ca. 8% nieuwe aandelen ADYEN nog niet geweest. Dat vond pas in de nacht van 11 op 12 maart plaats. DUS is meer aan de hand met dit FONDS.

Opschroeven die HANDEL en promoten en regels zijn er om NIET na te leven. Correctheid, ach er moet verdiend worden. Dit kan & mag allemaal met fondsen te Amsterdam. Wij van de redactie hebben een KLACHT bij de AFM ingediend, maar wat stelt dat nog voor? Was wel de 82 ste klacht-opmerking van de laatste 10 jaar laten we het ruim houden. Naar de Nationale Ombudsman schreven zij echter dat wij circa 300 opmerkingen hadden toegestuurd in drie jaar. Opmerkelijk verschil.
We hebben een bevestiging gekregen of we nog wat zullen horen?





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL