Wall Street opgewekt en Oostmarkt laat het afweten. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 22/03/2019 05:18
In de VS een opgewekte stemming, de rente laat de FED dit jaar overanderd en dat is meestal goed nieuws voor de aandelen en bedrijven hebben dan mindere lasten. Dit zal een dag effect zijn is onze taxatie.
De Dow sloot op 25.962.51 +216.84 punten
De NASDAQ 7.838.96 +109.99 punten

Edelmetalen licht aangeboden, maar fysiek gevraagd.
Goud $ 1.308,90 zilver $ 15,45 en platina $ 857 Gold/Silver Ratio 84.69

Media Brexit
EU Gives Theresa May Another Two Weeks to Avoid a No-Deal Brexit
By Ian Wishart and Nikos Chrysoloras
22 maart 2019 00:22 CET Updated on 22 maart 2019 02:32 CET
- May accepts offer to extend Article 50 process by two weeks
- Tusk says he’s more optimistic about securing orderly exit
see & read/watch more on
https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-03-21/eu-hands-may-brexit-reprieve-pushing-decision-day-back-to-april?srnd=premium-europe

In de Oostmarkt een stroeve handel op de laatste dag van de week.
In Japan de Nikkei 21.575 -33 punten
In Hong Kong de Hang Seng 28.913 -158 punten
In Australië de All Ordinaries 6.277 +23 punten
In Singapore de Straits 3.212 -1 punt

De valuta's
de dollar euro 1,1381 de Yen 126,01 't Pond 0,8657 AU$ 1,6002 C$ 1,5194 NZ$ 1,6508 en Sing$ 1,5343

Actuele goud en zilver prijs
22-mrt-2019 05:30 CET
Goudprijs: € 1.149,72 -0,05
Zilverprijs: € 13,58 +0,01
Prijzen in euro's en per troy ounce

de agenda voor vrijdag 22 mart
Sligro ex. dividend.
Umicore met cijfers.
In de VS Existing Home Sales

Normen & waarden
Wat is er NU belangrijker..?
Schoon water of het Klimaat?

De Nederlandse politiek is GEK geworden/wakker over het Klimaat. Gasloze huizen en dan kunnen de Leiders in de Politiek het gas aan anderen verkopen.
Schoon water voor, die zogenaamde opwarming van de aarde, waar mensen onder lijden, DAAR hoor je niemand over. Norit was het FONDS in het verleden die daaraan veel (lees schoon water) aandacht aan besteden. Weggekocht door de NUON.

Politiek van Nederland wordt OOK eens WAKKER en draag "schoon water" eens op naar de eerste plaats van UW roepen in de woestijn.

Want: wist U dat er geen leven is zonder water!
- ongeveer 840 miljoen mensen geen toegang tot schoon water hebben.
- ca. 265 miljoen mensen 1 uur of langer moeten lopen om schoon water te bereiken.
- in de Sahara besteden mensen (vooral vrouwen & hun kinderen) jaarlijks ca. 40 miljarden dagen aan het halen van water.
- wij spoelen onze WC ermee door, ja met schoon water.
- wij wassen ons met schoon water.
- wij koken met schoon water.
- wij reinigen vies & wonden met schoon water.
- wat doen wij allemaal niet met schoon water?
Daarom staat de Politiek niet 1 dag stil bij hetgeen dat 840 miljoen mensen GEEN schoon water hebben, met alle ellende die daaruit voortvloeit.

Wordt WAKKER Politiek NEDERLAND en laat U niet leiden door UW op hol geslagen KLIMAAT gekte.
Wij in Nederland moeten van het GAS af en in Canada MOETEN de Burgers juist aan het GAS en van de olie af.
Waar zijn we HIER mee bezig??
Dat het in Canada ongekend kou/sneeuw is in Vancouver regio, nog nimmer zo geweest in de laatste 60 jaar, daar hoor je hier niet over. Komt niet uit.

Kijk eens wat de ECB doet!
Rente in de Eurolanden
Zo manipuleert de ECB de rente, want al ruim 4,5 jaar is het belangrijkste rentetarief van de ECB, de depositorente, negatief. Dat betekent dat banken geld moeten toeleggen als zij geld parkeren bij de ECB, de centrale bank.

Alleen om hun eigen belang te dienen, de helpende hand voor de zwakkelingen, maar 't gaat wel ten koste van bestedingen van de Burgers en verlies aan vertrouwen. Vertrouwen komt te voet & gaat te "paard"! Maar dat weet Mijnheer Draghi en zijn club schijnbaar niet.

reactie Europese Rekenkamer
De Europese Centrale Bank (ECB) houdt te veel documenten achter, en kan daardoor niet goed worden gecontroleerd. Daarvoor waarschuwt de Europese Rekenkamer, die Brussel oproept om er iets aan te doen.

Toegang geweigerd
De controleurs willen dat het Europees Parlement erop aandringt dat ze toegang moeten kunnen krijgen tot elk document dat ze nodig vinden. Ze voeren daar al langer gesprekken over met de ECB, maar die discussie vordert volgens hen niet genoeg, dus vragen ze nu het parlement om in te grijpen.

Als er dan toch controleurs zijn die willen controleren, dan wordt 't HEN onmogelijk gemaakt. Triest.

reactie XEA.nl
Waar is nog democratie?
Wij van XEA.nl worden ook geweigerd, wij brengen een sluitende oplossing aan, om FRAUDE met Dividend belasting tegen te gaan en wij krijgen NUL als antwoord. Zo werken OVERHEIDSORGANEN. Maar het gaat wel om ca. 2 Miljard euro fraude!
NEEN er moet aangerommeld kunnen worden/blijven.
DUS onze KREET, waar is nog controle?
Sluit goed aan bij de werkelijkheid, die is er nauwelijks.
zie ook
Fraude teruggave dividend belasting, antwoord van de AFM. + reacties
http://www.xea.nl/advies.php?id=dba-35139&type=toon

De rekenkamervoorzitter Klaus-Heiner Lehne zegt:.
"in een brief noemt hij drie voorvallen waarin de ECB toegang weigerde tot belangrijke informatie. Zo vroeg de Rekenkamer in januari 2018 om documenten voor een rapport over de crisismanagementrol van de bank, maar kreeg die niet in handen".

Lees het gehele verhaal van de Europese Rekenkamer op
https://www.rtlz.nl/algemeen/buitenland/artikel/4573761/rekenkamer-europees-parlement-controle-toezicht-banken

en zie de foto hoe ze gearmd lopen...wat een indruk krijg je dan?

Wie is nog te vertrouwen?(red.)
DAAR schort 't aan in de gehele Financiële wereld, alles wijst in die richting.
Dagelijkse kost in de media.

De baas en zijn volgelingen hebben van de Europese economie een BENDE gemaakt en zouden per direct voor het gerecht moeten komen.

Want als U & wij dat gedaan zouden hebben, dan zouden wij wel voor de Rechter moeten verschijnen, (Lees verantwoorden wat wij gedaan hebben).

Sandstorm Gold Yesterday Vol.1.112.000
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:23:26 T 7.71 +0.08 16,900 79 CIBC 79 CIBC KS
16:23:26 T 7.71 +0.08 14 79 CIBC 79 CIBC S
16:00:00 T 7.71 +0.08 100 53 Morgan Stanley 53 Morgan Stanley KQ

media CBS
Doorsnee inkomen werkenden al 10 jaar vrijwel constant.
Het jaarlijkse, doorsnee persoonlijk inkomen van werkenden is, gecorrigeerd voor de prijsontwikkeling, in de periode 2007-2017 nagenoeg gelijk gebleven. Bij werknemers kwam het in 2017 uit op 35,2 duizend euro, bij de zelfstandigen zonder personeel was dat 28,0 duizend euro. In beide gevallen is dat iets hoger dan in 2007. Het doorsnee inkomen van zelfstandigen met personeel bedroeg 48,5 duizend euro, 3 procent minder dan het inkomen in 2007 van de toenmalige groep zelfstandigen. Dit meldt het CBS op basis van onderzoek naar het inkomen van werkenden in 2017. Vooral bij de zelfstandigen met personeel (zmp’ers) had het inkomen te lijden onder de economische crisis. Dit daalde tussen 2008 en 2013, daarna nam het weer toe. Desalniettemin was het jaarlijkse, doorsnee inkomen van de zmp’ers gedurende de hele periode aanzienlijk hoger dan dat van werknemers en van zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers). Het persoonlijk inkomen bestaat uit alle inkomensbestanddelen, zoals inkomen uit arbeid, onderneming of uitkering die eenduidig aan individuen kunnen worden toegeschreven. Het doorsnee of mediane inkomen is het middelste inkomen als alle inkomens van laag naar hoog zijn gesorteerd. De helft van de inkomens is dus kleiner, de andere helft groter. Of er sprake is van een werknemer, zzp’er of zmp’er wordt bepaald aan de hand van de voornaamste inkomensbron. Dit betekent dat bijvoorbeeld een werknemer ook inkomsten kan hebben uit een arbeidsongeschiktheidsuitkering of als zzp’er. Deze inkomsten zijn meegerekend met het persoonlijk inkomen. Voor veruit de meeste werkenden, 84 procent, is loon als werknemer de voornaamste inkomensbron. Zo’n 12 procent heeft hoofdzakelijk inkomsten als zzp’er en 4 procent als zmp’er.
zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/12/doorsnee-inkomen-werkenden-al-10-jaar-vrijwel-constant

media CBS
5 procent werknemers Zuid-Limburg uit buurlanden.
Zuid-Limburg is de Nederlandse regio met het hoogste percentage werknemers die wonen in Duitsland of België. In 2016 was dat meer dan 5 procent. Ook in Zeeuws-Vlaanderen is het aandeel werknemers van over de grens relatief hoog: 4 procent. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS en de statistiekbureaus uit Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen en België. Het aantal werknemers dat in 2016 uit België en Duitsland naar Nederland kwam om te werken, was aanzienlijk groter dan het aantal dat in omgekeerde richting pendelde. Vanuit Duitsland staken 36,8 duizend werknemers de grens over voor hun werk in Nederland, vanuit België 38,4 duizend. Vanuit Nederland werkten bijna 10 duizend werknemers in Nedersaksen of Noordrijn-Westfalen en 11 duizend in Vlaanderen. In Wallonië werkt nagenoeg niemand uit Nederland.
Noord-Limburg heeft grootste aandeel werknemers uit Duitsland
In Noord-Limburg was ruim 3 procent van de werknemers uit Duitsland afkomstig. In Twente, Achterhoek, Arnhem/Nijmegen, Midden- en Zuid-Limburg lagen de percentages in 2016 tussen 1 en 2. In de regio’s aan de andere kant van de grens zijn deze aandelen lager. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/12/5-procent-werknemers-zuid-limburg-uit-buurlanden

Sealed Air, Kuraray invest in new production capacity for Plantic™ plant-based food packaging. lees elders meer.

media,
SAP-blockchain toont viseter herkomst en productie
Bedrijf maakt productieketen geelvintonijn Bumble Bee Foods inzichtelijk.
Voor wie zich altijd al afvroeg welke reis de geelvintonijn heeft afgelegd voor deze op het bord ligt, is er nu een oplossing. Bumble Bee Foods maakt namelijk de productieketen van zijn geelvintonijn transparant met behulp van SAP Cloud Platform Blockchain. zie & lees verder op
https://www.computable.nl/artikel/nieuws/digital-innovation/6629764/250449/sap-blockchain-toont-viseter-herkomst-en-productie.html

tijd 06.20
De goudprijs in euro per kg 36.960.54 en de zilverprijs in euro per kg 437.14

De Witte Windmolens
De PEST voor de insecten en de Volgers (Lees trek) en daar hoor je niemand over. Zojuist wel op de radio.

tijd 07.02
Goud $ 1.309,40 zilver $ 15,46 Platina $ 859 Gold/Silver Ratio 84.67
Olie $ 59,91 de dollar euro 1,1382
1 bitcoin = 4.043,20 USA dollar 1 ripple = 0,30875 USA dollar

media CBS
Bijna 5 procent meer investeringen in januari.
In januari was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 4,9 procent groter dan in januari 2018, meldt het CBS. De groei is groter dan in de voorgaande maand. Vooral in woningen, bedrijfsgebouwen en machines is meer geïnvesteerd dan een jaar eerder. De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. Januari 2019 heeft evenveel werkdagen als januari 2018. Volgens de CBS Investeringsradar zijn de condities voor de investeringen in maart iets gunstiger dan in januari. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/12/bijna-5-procent-meer-investeringen-in-januari

Akkerbouw zonder kunstmest.
lees elders meer

media Imtech
AMSTERDAM - Curatoren eisen miljoenen aan vergoedingen terug die raadslieden van Zuidas-kantoor De Brauw Blackstone Westbroek opstreken als adviseurs van het failliete elektrotechnische installatieconcern Imtech. De boedelbeheerders hebben ook vier tuchtklachten ingediend tegen partners van De Brauw.
zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/3332018/imtech-curatoren-willen-miljoenen-van-de-brauw

CTAC
’s-Hertogenbosch, 22 maart 2019 – ICT Solution Provider Ctac N.V. (Ctac) (Euronext Amsterdam: CTAC) kondigt vandaag het vertrek aan van de heer D.G.H. van der Werf, CFO en lid van de raad van bestuur.
De heer Van der Werf zal wegens persoonlijke omstandigheden en in goed overleg terugtreden als bestuurder van Ctac N.V. per de eerstvolgende Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Ctac N.V. De heer Van der Werf is CFO en lid van de raad van bestuur geweest sinds maart 2012.
Namens Ctac N.V. bedankt de raad van commissarissen de heer Van der Werf hierbij alvast voor zijn inspanningen en wenst hem succes met het vervolg van zijn carrière.

tijd 09.13
De AEX 552,19 +1,80 +0,33% de Midcap 774,64 +4,57 +0,59% en de Smallcap 993,61 +0,71 +0,07%

tijd 09.15
De Bel 20 3.663,65 +8,99 +0,25% de CAC 5.390,27 +11,42 +0,21%

tijd 09.16
Goud $ 1.312,70 zilver $ 15,50 en platina $ 862 Gold/Silver Ratio 84.65
Olie $ 59,91 en de dollar euro 1,1391

tijd 09.18
De DAX 11.578,31 +28,35 +0,25% Deutsche bank EUR 7,63 +18,4 ct 440.000

tijd 10.35
Olie $ 59,49 en de dollar euro 1,1305
Goud $ 1.311,80 zilver $ 15,47 en platina $ 854 Gold/Silver Ratio 84.77

tijd 10.42
De goudprijs in euro per kg 37.332.48 en de zilverprijs in euro per kg 440.84

Beurzen laten geen drift zien, rustig afwachtend,
tijd 10.45
de AEX 548,57 -1,82 -0,33% Aegon en Randstad op resp. EUR 4,446 -9,3ct vol. 1,6 milj, en EUR 45,59 -1,42 vol. 273.000

tijd 10.47
De DAX 11.486,61 -63,35 -0,55% Deutsche bank EUR 7,43 -0,006ct vol. 5,2 zal wel gesteund worden.

Aandelen zijn bij ons uit en Edelmetaal is in.
Want de basis is de mindere economie, onenigheid in de EU landen, Brexit en het algemeen ON BEHAGEN van de wereld bevolking.
Edelmetaal is daar allemaal tegen bestand.

Wij verwachten dit jaar een klap in de financiële wereld, dat zal alles veranderen.

Want media Rusland
Rusland blijft ook goud kopen: 31 ton in februari j.l.
Rusland blijft in een hoog tempo goud kopen. Nieuwe cijfers laten zien dat de centrale bank in februari een miljoen troy ounce aan haar reserves heeft toegevoegd, omgerekend iets meer dan 31 ton. Met deze aankoop stijgt de totale omvang van de goudreserve naar een record van 2.149,3 ton. zie & lees meer op
https://www.goudstandaard.com/nieuws/rusland-blijft-goud-kopen-31-ton-in-februari?a=333c4

tijd 10.58
De Bel 20 3.634,23 -20,43 -0,56% Aperam EUR 27,14 -97ct vol. 145.153
Een dobbel fonds.

media,
Indiase vraag naar zilver hoogste in vier jaar.
Zilver zal dit jaar volgens research firma Metals Focus een heropleving zien in de Indiase vraag naar het edelmetaal. Met name contante geldbedragen door de Indiase overheid aan boeren is daar debet aan, aldus Metals Focus. De vraag zal hoogstwaarschijnlijk toenemen tot zo’n 6.590 ton. Vorig jaar lag dat op de 6.442 ton, wat het meest was sinds 2015, aldus analist Chirag Sheth van Metals Focus. zie & lees meer op
http://goudhub.com/indiase-vraag-naar-zilver-hoogste-in-vier-jaar/

media Rente in Duitsland
AMSTERDAM - Voor het eerst sinds 2016 is de rente op Duitse staatsobligaties met een looptijd van tien jaar negatief. De rente was sinds eind vorig jaar al onderweg naar beneden, en die beweging werd alleen maar versneld na voorzichtige rentebesluiten van de centrale banken in het Verenigd Koninkrijk, Amerika en Europa. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/3332832/duitse-rente-onder-nul

Nederlandse verkiezingsuitslag
De Hautaine houding laat zich al zien. Hetzelfde effect als toen bij Pim.
Fatsoen! Waar is dat nog voor je mede collega kamerlid!
Deze politici zouden HET voorbeeld voor de Burgers moeten zijn, nu blijkt dat al vanaf 2002 (6 mei) niet meer te zijn.

De oude & jonge broekies weten het allemaal zo goed. Hebben altijd HUN zin gekregen (gezinnen van 1,5 persoon) en weten niet wat smerige handen van het zware werk zijn(geworden)!

tijd 11.28
Probiodrug zit weer op de glijbaan EUR 1,74 -13ct vol. 71.247

Onze server lag eruit.
Excuus daarvoor.

tijd 17.11
De Dow laat een groot verlies zien op 25.578.36 -384.15 punten
De NASDAQ 7.685.82 -153.14 punten

tijd 17.12
Olie $58,46 en de dollar euro 1.1290
Goud $ 1.312,80 zilver $ 15.37 en platina $ 845 Gold/Silver Ratio 85.43

media in de VS
U.S. Treasury Yield Curve Inverts for First Time Since 2007
By Emily Barrett and Katherine Greifeld
22 maart 2019 14:49 CET Updated on 22 maart 2019 15:05 CET
- Gap Between 3-month and 10-year U.S. yields vanishes Friday
- Move follows Fed policy shift, gloomier economic signs
see & read more on
https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-03-22/u-s-treasury-yield-curve-inverts-for-first-time-since-2007?srnd=premium-europe

tijd 17.17 Een zwaar negatief Wall Street trekt Europa in het slop.
De AEX 543,83 -6,56 -1,19% de DAX 11.368,71 -181,25 -1,57% de Bel 20 3.589,30 -65,36 -1,79% en de CAC 5.271,09 -107,76 -2,00%

tijd 17.22
De goudprijs in euro per kg 37.389.58 en de zilverprijs in euro per kg 438.39

Philips and Delta Dental of California establish partnership to advance oral health and improve healthcare outcomes. lees elders meer.

media,
Citigroup verkoopt goud van Venezuela
Citigroup is van plan om goud van Venezuela te verkopen. Het gaat om goud dat onderdeel is van een swapconstructie uit 2015. De centrale bank legde het edelmetaal toen in als onderpand voor een lening van $1,1 miljard. De looptijd van deze lening is eerder deze maand verstreken en de regering van Venezuela heeft niet genoeg financiële middelen om deze terug te betalen. Daarmee komt het goud ten goede aan Citigroup en mag de bank het edelmetaal verkopen.
De verkoop van het goud is een tegenvaller voor de regering van Venezuela. Door de stijging van de goudkoersis de waarde van het edelmetaal met $260 miljoen gestegen. Citigroup wil dat bedrag overboeken naar een Amerikaanse bankrekening van de centrale bank, die niet toegankelijk is voor de regering van Maduro.
zie & lees verder op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/citigroup-verkoopt-goud-van-venezuela?utm_source=Groep%3A+Verzendlijst+21-4&utm_medium=email&utm_campaign=Week+12+250408

Transacties in aandelen Corbion
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en latere
18 mrt. EUR 27.36 28.790 267 EUR 27.40 49.072 338 17.35.00
Om 17.34.40 uur EUR 27,24 1 sec. voor de sluiting sprong de 27,40 van de 27,32 in beeld. Zo werkt het. Ook bij Oranjewoud en WAAR NIET !?
19 mrt. EUR 27,82 25.085 211 EUR 27,88 45.324 290 17.35.15
Om 17.33.59uur EUR 28,10 om 17.34.39 uur EUR 27,98
20 mrt. EUR 27.38 49.987 312 EUR 27.36 63.469 380 17.35.21
Om 17.34.09 uur EUR 27,24
21 mrt. EUR 27,34 53.989 437 EUR 27,36 65.010 508 17.35.16
22 mrt. EUR 27.12 63.686 617 EUR 27.00 83.058 694 17.35.24
Om 17.34.19 uur EUR 26,84

tijd 17.40
De AEX 543,90 -6,49 -1,18% de week beginstand was 552,18
De Midcap 753,30 -16,77 -2,18%
De Smallcap 977,07 -15,83 -1,59%
De Bel 20 3.588,73 -65,93 -1,80%
De CAC 5.269,92 -108,93 -2,03%
De DAX 11.361,16 -188,80 -1,63% Deutsche bank EUR 7,28 -15,6ct vol. 15.149.612
tijd 17.48
De actuele koersen (kg): Goud: €37.383 | Zilver: €438

Fijne avond en weekend.
Hopelijk mooi weer en voor straks eet smakelijk.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL