Belangen verstrengelingen. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 17/03/2019 06:49
Belangen verstrengeling, waar is dat niet!
In de politiek, waar deze week Mijnheer Rutte afgestraft gaat worden voor zijn voorkeur voor het bedrijfsleven. Nog geen CO2 heffing of toch nipt wel voor de verkiezingen voor het bedrijfsleven!?
In het bedrijfsleven, commissariaten en liefde bij/voor het andere bedrijf en zo creëer je een machtsblok. In de sport en noem maar op.
Maar ook bij het beursgebeuren bij de vorming van de indices. Er zijn verschillende voorwaarden voor promotie in/naar/terug, naar de verschillende klasse, lokaal is het eenvoudigste, daarna de Midcap en de AEX.
In het verleden was het drie jaar op de beurs zijn en drie jaar achtereen winstcijfers laten zien, toen kwam Mevr. N. Brink met de W.O.L. en toen werden wijzigingen doorgevoerd. Wij kennen allemaal de afloop van de W.O.L., over & uit!
Ook de toelating van buitenlandse fondsen te Amsterdam in de indices, die in het verleden er ook waren, maar in een apart hoofd buitenlandse aandelen.

OOK was er een NORM van tenminste 25% van het geplaatste aandelen kapitaal moet verhandelbaar zijn op de beurs. Anders GEEN toetreding in de AEX.
Dat gold tot circa twee weken geleden, toen kondigde de Euronext de toelating van IMCD en ADYEN aan voor promotie naar de AEX.

NIEMAND hoorde je daarover (LEES de REGELS van toelating), maar XEA.nl sprong op het touwtje en belde met de EURONEXT.
De eerste in de rij van doorverbinding was na het aanhoren ook verbaasd. De tweede kon 't niet geloven en de derde vertelde het volgenden; "U heeft gelijk", maar wij van Euronext zijn dieper erin gedoken en na veel tellingen kwamen wij toch boven de 25% voor ADYEN.

Maar dit "WAS een Leugen", want afgelopen week van maandag op dinsdag nacht (11-12 maart) werd een door 2 Effectenkredietinstellingen (de Morgans) bekend gemaakt dat zij ca. 8% van oprichters van Adyen hadden geplaatst. Dat was tekort voor de 25% totaal te halen. Bij de intro vorig jaat juni was dan 13,4% en die 8% erbij komen wij officieel op 21,3% van het uitstaande aandelen Kapitaal van Adyen.

DUS zou er GEEN promotie naar de XEA kunnen/mogen.

MAAR weer knijpen toezichthouders het OOG dicht, want er spelen schijnbaar anderen belangen in het spel.
Wederom dus belangen verstrengeling op de BEURS. EERLIJKHEID moet onder het KLEED geveegd worden. WIE houdt ZICH NOG aan de "regels"?

DAT een ORGAAN als EURONEXT dit soort leugens kan/mag verkopen en NU kunnen zij HUN toezegging niet terugtrekken, de claims zullen anders volgen.

WAAROM moest XEA.nl EURONEXT en de toezichthouders op de toelatingseisen van de beursregels wijzen!!!

Een kwalijke zaak.
Hetzelfde met de Dividendfraude van ca. 2 miljard, ook daar is een eenvoudige oplossing voor, namelijk de herinvoering van nummers aan de digitale aandelen. Bij de Cryptomunt Bitcoin heeft ook iedere bitcoin een eigen UNIEK nummer.
Dan zijn aandelen & geldstromen eenvoudig te controleren. Dat hadden de fysiek aandelen en Couponbladen ook, 'n UNIEK eigen nummer. Dan schrijft de AFM wel, die nummers zijn samen met fysieke aandelen afgeschaft, MAAR wat & WIE belet het om de digitale aandelen weer te voorzien van nieuwe Unieke eigen NUMMERS?

NEEN, dan kunnen HUN vrienden niet meer ROMMELS & vals spelen met HUN spelletjes op de BEURS.

DUS WEER belangen verstrengelingen, het lijkt er vol van te zitten.

de agenda voor deze week en diversen berichten
mandag 18 maart
geen mededelingen gekregen

dinsdag 19 maart
nabeurs Bpost met cijfers
In Duitsland economisch sentiment.

woensdag 20 maart
Om 07.00 Rente besluit FED.
Verkiezingen in Nederland, eerste Kamer en Waterschap.
AVA Sligro
In de VS MBA Mortgabe Applications

donderdag 21 maart
SIF groep met berichten

vrijdag 22 mart
Sligro ex. dividend.
Umicore met cijfers.
In de VS Existing Home Sales

Normen & waarden
Wat is er NU belangrijker..?
Schoon water of het Klimaat?

De Nederlandse politiek is GEK geworden/wakker over het Klimaat. Gasloze huizen en dan kunnen de Leiders in de Politiek het gas aan anderen verkopen.
Schoon water voor, die zogenaamde opwarming van de aarde, waar mensen onder lijden, DAAR hoor je niemand over. Norit was het FONDS in het verleden die daaraan veel (lees schoon water) aandacht aan besteden. Weggekocht door de NUON.

Politiek van Nederland wordt OOK eens WAKKER en draag "schoon water" eens op naar de eerste plaats van UW roepen in de woestijn.

Want: wist U dat er geen leven is zonder water!
- ongeveer 840 miljoen mensen geen toegang tot schoon water hebben.
- ca. 265 miljoen mensen 1 uur of langer moeten lopen om schoon water te bereiken.
- in de Sahara besteden mensen (vooral vrouwen & hun kinderen) jaarlijks ca. 40 miljarden dagen aan het halen van water.
- wij spoelen onze WC ermee door, ja met schoon water.
- wij wassen ons met schoon water.
- wij koken met schoon water.
- wij reinigen vies & wonden met schoon water.
- wat doen wij allemaal niet met schoon water?
Daarom staat de Politiek niet 1 dag stil bij hetgeen dat 840 miljoen mensen GEEN schoon water hebben, met alle ellende die daaruit voortvloeit.

Wordt WAKKER Politiek NEDERLAND en laat U niet leiden door UW op hol geslagen KLIMAAT gekte.
Wij in Nederland moeten van het GAS af en in Canada MOETEN de Burgers juist aan het GAS en van de olie af.
Waar zijn we HIER mee bezig??
Dat het in Canada ongekend kou/sneeuw is in Vancouver regio, nog nimmer zo geweest in de laatste 60 jaar, daar hoor je hier niet over. Komt niet uit.

Kijk eens wat de ECB doet!
Rente in de Eurolanden
Zo manipuleert de ECB de rente, want al ruim 4,5 jaar is het belangrijkste rentetarief van de ECB, de depositorente, negatief. Dat betekent dat banken geld moeten toeleggen als zij geld parkeren bij de ECB, de centrale bank.

Alleen om hun eigen belang te dienen, de helpende hand voor de zwakkelingen, maar 't gaat wel ten koste van bestedingen van de Burgers en verlies aan vertrouwen. Vertrouwen komt te voet & gaat te "paard"! Maar dat weet Mijnheer Draghi en zijn club schijnbaar niet.

reactie Europese Rekenkamer
De Europese Centrale Bank (ECB) houdt te veel documenten achter, en kan daardoor niet goed worden gecontroleerd. Daarvoor waarschuwt de Europese Rekenkamer, die Brussel oproept om er iets aan te doen.

Toegang geweigerd
De controleurs willen dat het Europees Parlement erop aandringt dat ze toegang moeten kunnen krijgen tot elk document dat ze nodig vinden. Ze voeren daar al langer gesprekken over met de ECB, maar die discussie vordert volgens hen niet genoeg, dus vragen ze nu het parlement om in te grijpen.

Als er dan toch controleurs zijn die willen controleren, dan wordt 't HEN onmogelijk gemaakt. Triest.

reactie XEA.nl
Waar is nog democratie?
Wij van XEA.nl worden ook geweigerd, wij brengen een sluitende oplossing aan, om FRAUDE met Dividend belasting tegen te gaan en wij krijgen NUL als antwoord. Zo werken OVERHEIDSORGANEN. Maar het gaat wel om ca. 2 Miljard euro fraude!
NEEN er moet aangerommeld kunnen worden/blijven.
DUS onze KREET, waar is nog controle?
Sluit goed aan bij de werkelijkheid, die is er nauwelijks.
zie ook
Fraude teruggave dividend belasting, antwoord van de AFM. + reacties
http://www.xea.nl/advies.php?id=dba-35139&type=toon

De rekenkamervoorzitter Klaus-Heiner Lehne zegt:.
"in een brief noemt hij drie voorvallen waarin de ECB toegang weigerde tot belangrijke informatie. Zo vroeg de Rekenkamer in januari 2018 om documenten voor een rapport over de crisismanagementrol van de bank, maar kreeg die niet in handen".

Lees het gehele verhaal van de Europese Rekenkamer op
https://www.rtlz.nl/algemeen/buitenland/artikel/4573761/rekenkamer-europees-parlement-controle-toezicht-banken

en zie de foto hoe ze gearmd lopen...wat een indruk krijg je dan?

Wie is nog te vertrouwen?(red.)
DAAR schort 't aan in de gehele Financiële wereld, alles wijst in die richting.
Dagelijkse kost in de media.

De baas en zijn volgelingen hebben van de Europese economie een BENDE gemaakt en zouden per direct voor het gerecht moeten komen.

Want als U & wij dat gedaan zouden hebben, dan zouden wij wel voor de Rechter moeten verschijnen, (Lees verantwoorden wat wij gedaan hebben).

Komende woensdag
Rente besluit van de FED, daar zal een onveranderde rente beleid uitkomen. De wereld en Amerikaanse economie kan geen rente verhoging hebben. Dat zou alleen de USA dollar verstevigen en de export hinderen van de VS.

Ook zullen de Brexit zorgen een spannend verloop hebben de komende tijd tot eind maart.

Ook de Brexit toont aan dat de stichters GEEN toekomst visie hadden voor de EU. EEN vertrek uit de EU is nimmer bij hen opgekomen. Dat zien wij aan de Klimaat GEKTE. Vroeger was er een IJSTIJD en dat was ook tijdelijk en in Canada was het in de Vancouver regio ongekend koud, daar lezen & horen wij HIER niets over.
De linkse en rechtse rakkers, maar ook de media fokken zichzelf zo ook en de Burgers wordt niets gevraagd, maar alleen iets opgelegd.
Gevaarlijke toestanden maken zijn ervan.

Toen wij in het jaar 1962 begonnen, wat was het rustig en vredig in Nederland. Op kantoor waren er geen discussie over het geloof en iedereen wist zijn/haar plaats in de Maatschappij.
Nu aanslag in Nieuw Zeeland op een Moskee.
In 1962 hadden wij in Nederland nauwelijks 1 Moskee, dus ook geen aanslagen daarop.
Waar is het "respect" voor elkaar gebleven?
Maar wie begon er met aanslagen? Dat zien wij ook in Israël. Steeds aanslagen en dan vergeldt Israël die weer. En de aanslag cirkel blijft in beweging.
Vrede lijken sommige partijen niet te willen, maar "het" komt wel steeds dichterbij, als een DRANG van overheersing. DIT willen Politici NIET inzien.
Politici open UW ogen daar eens voor en werk dan daar aan en bescherm onze eigen Cultuur & Geloof.
lees hieronder ook eens, dit is/was gaande in de jaren 2010
media
DAMASCUS - Acht jaren van oorlog in Syrië hebben 370.000 mensen het leven gekost, onder wie 112.000 burgers. Dat is de schatting van het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, dat een netwerk van bronnen in het hele land heeft. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/3295418/8-jaar-oorlog-in-syrie-370-000-doden

tijd 07.24
1 bitcoin = 4.053,60 USA dollar
1 ripple = 0,31451 USA dollar

media Brexit
When May Lost Her Voice, Her Brexit Vote and Almost Her Control
Tory MP Nick Boles Quits Local Party Over Brexit Stance
EU Creates New Cliff-Edge as Wrangling Over Brexit Delay Begins
May's Key Allies Sound Upbeat as Brexit Deal Heads for New Vote
see & read more on
https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-03-15/when-may-lost-her-voice-her-brexit-vote-and-almost-lost-control?srnd=premium-europe

media,Deutsche Bank
Deutsche Bank Asset Management Arm Gets Allianz Interest
By Steven Arons , Jan-Henrik Foerster , Harry Wilson , and Dinesh Nair
16 maart 2019 18:08 CET
- Insurer is said to seek combination of asset-management arms
- Move could help Deutsche Bank finance merger with Commerzbank
see & read more on
https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-03-16/deutsche-bank-asset-management-arm-said-to-get-allianz-interest?srnd=premium-europe

Voetbal
16.03. 20:45 Heracles Vitesse 3 : 2
16.03. 19:45 Feyenoord Willem II 2 : 3
16.03. 19:45 NAC Utrecht 0 : 4
16.03. 18:30 Heerenveen De Graafschap 0 : 3
15.03. 20:00 Fortuna Sittard Emmen 3 : 1

media
Investors Should Forget Gold And Buy This Metal Instead
see & watch more
https://www.kitco.com/news/video/show/Metals-Investor-Forum/2333/2019-03-16/This-Star-Metal-Has-The-Best-Long-Term-Potential#_48_INSTANCE_puYLh9Vd66QY_=https%3A%2F%2Fwww.kitco.com%2Fnews%2Fvideo%2Flatest%3Fshow%3DMetals-Investor-Forum

Corbion is ook hetzelfde voorbeeld.
Corbion is voor ons de volgende overname kandidaat
Ook al vanaf okt 2013 voor en na de Tender op EUR 17,50.
Corbion is de volgende omdat de CEO slechts voor 2 jaar bijtekende. Op onze vraag in de AVA, bent U al aan het zoeken voor de opvolger kwam dit antwoord: Vanmorgen hebben wij besloten te starten"! Uit de zaal kwam toen het geluid: "TOEVALLIG"!
Want dat weten wij, een opvolger vinden duurt zeker 4 jaar en vooral omdat Corbion zo complex bedrijf is in innovatie.
De laatste tijd zijn de manipulaties zeer heftig, daarom leggen wij veel vast, voor claims als er te laag wordt overgenomen.


Ook heeft Corbion nog ca.26 HA grond in Breda in de aanbieding en zij is samen met de Gemeente Breda aan het afwegen wat.... ermee. De Gemeente Breda bepaalt wel de regie. Maar een stille reserve zit er wel!

ING Italy to strengthen compliance
lees elders meer.

media
Max Verstappen is het nieuwe Formule 1-seizoen uitstekend begonnen. De als vierde gestarte Nederlander finishte in Australië, mede dankzij zijn nieuwe Honda-motor - als derde. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/sport/3302436/verstappen-begint-nieuw-f1-jaar-met-podiumplek

Copper
Entrée Resources is a well-funded Canadian mining company that owns a unique carried joint venture interest on a significant portion of one of the world’s largest copper-gold projects – the Oyu Tolgoi project in Mongolia. The Company’s interest in the Entrée/Oyu Tolgoi joint venture has the characteristics of a royalty, with the benefits of a producer. Entrée’s strong financial position and high-quality asset portfolio provide it with a solid foundation and flexibility for growth.
see more on
https://www.entreeresourcesltd.com/

tijd 09.14
1 Bitcoin = 4.067,30 USA dollar
1 ripple = 0,32431 USA dollar

media Rusland
Russia Still Paying Price for Crimea Five Years After Annexation
By Natasha Doff
17 maart 2019 08:00 CET
- Sanctions knock up to 6% off Russia’s economy since 2014
- Incomes stagnate, investment dries up as penalties keep coming
see & read more on
https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-03-17/russia-still-paying-price-for-crimea-five-years-after-annexation?srnd=premium-europe



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL