Wat moet ik doen? Die vraag kregen wij te horen. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 14/02/2016 07:31
Wat moet ik doen, die vraag kregen wij. Het klonk paniekerig en wij zeiden, doe niets en pak de fiets, dan doe je nog iets!
Want als je geschoren wordt moet je stil blijven zitten.
De meeste angst wordt veroorzaakt door de systeemhandel met neppers (lees aandelen) en door allerlei producten op aandelen, waar dat eigenlijk niet zou mogen. Die aantallen verpakte aandelen zijn er gewoon niet, (Lees) er zijn grote tekorten aan aandelen.
Maar wie controleert dat?
Niemand, te complex en te bewerkelijk en de AFM kijkt er naar en wat kunnen die er aandoen? Tijd is geld! De AFM had eerst moeten nadenken welke gevolgen er kunnen komen voor zij een akkoord gaf voor zoveel producten die te complexe en verstorend zijn om te worden toegelaten.
Want je kunt allerlei producten gebruiken, Turbo, Sprinters, ETF's e.a. waar eigenlijk aandelen (lees fysieke) aan ten grondslag "moeten" liggen, maar liggen/zijn die aandelen er wel (lees zijn die aandelen qua aantallen er wel)? Ons antwoord is NEEN! Zoveel aandelen (lees fysieke aandelen) zijn er niet.

Neem ETF's.
Je kunt die op index, regio of sectoren, mandjes e.a. hebben/afsluiten.
Als je die ETF op de AEX index zou hebben, dan zitten daar alle Index aandelen van de AEX bij/in, die in de AEX genoteerd zijn. Maar die aandelen lijken dus onbeperkt gemeten naar gebruik mogelijk, omdat er geen beperkingen zijn op het aantal uit te geven EFT's, die op de AEX index worden afgesloten. Maar die aandelen genoteerd in de AEX zijn juist wel beperkt in hun aantallen!
Dat maakt nu juist het verschil.
Dus moeten er nep aandelen gebruikt worden een andere conclusie is er niet te trekken. De uitgevers van die ETF's op de AEX idex zullen wel eigen beleggingsaandelen of aandelen uit het verzameldepot gebruiken, maar die zijn wel BEPERKT, want waar komen anders al die aandelen vandaan?
Die gebruikte aandelen worden dus vele malen gebruikt, maar de lading is dus NIET GEDEKT totaal gezien.
Gecontroleerd worden die beperkte aantallen aandelen niet.
Als er dan massaal op dit soort negatieve beursdagen door veel beleggers hun EFT's op de AEX index worden verkocht, ontstaat er samen met andere toestroom aandelen uit andere producten een stroom van nep aandelen die voor zeer grote afwijkingen in de prijzen zorgen van de onderliggende aandelen in de AEX.
Dat veroorzaakt dan weer angst, paniek en schokken. En is dit wat de markt(en)op zitten te wachten, maar dat kun je verwachten als je dit soort producten en onbeperkt in de markt toelaat.

Conclusie: wat moeten wij als antwoord op die vraag geven, wat moet ik doen?
Ons antwoord is, er moet eerst weer een normale, eerlijke, begrijpelijke en transparante markthandel komen, die iedereen kan begrijpen en snappen.
Met gecontroleerde/beperkte uitgifte van producten op het aantal bestaande fysieke aantal aandelen en snap je het niet! Blijf er dan vanaf.

Wij leggen zo wel meer nep aandelen bloot.

De agenda voor deze week
maandag 15 febr.
VS en Canada dicht
CBS (NL) - Handelsbalans Nederland
EU - Handelsbalans Europese Unie - december 2015

dinsdag 16 febr.
Orange SA - Jaarresultaat 2015
TNT Express - Jaarresultaat 2015 + 4de kwartaal 2015
Nedap - Jaarverslag 2015

woensdag 17 febr.
ABN Amro - Resultaten 4e kwartaal 2015
Euronext - Jaarresultaat 2015
Schneider Electric SA - Jaarresultaat 2015
TIE Kinetix - Tussentijdse verklaring Q1/2016
07:00 DSM NV - Jaarresultaat 2015
07:30 Ageas - Jaarresultaat 2015
In de VS - Producentenprijsindex januari 2016

donderdag 18 febr.
Arcadis NV - Jaarresultaat 2015
BAM en Ordina jaarcijfers 2015
Randstad cijfers 4de kw. en jaar 2015
CBS (NL) - Werkloosheid Nederland
KBC jaar cijfers 2015
Vastned - Jaarresultaat 2015
07:15 Air France-KLM - Jaarresultaat 2015
In de VS - Leading indicator januari 2016 + Werkloosheid wekelijkse werkloosheidsaanvragen.
Nabeurs Befimmo NV - Jaarresultaat 2015
18:00 Vivendi - Jaarresultaat 2015
22:30 Federal Reserve (USA) - Geldhoeveelheid VS.

vrijdag 19 febr.
Allianz Group - Jaarresultaat 2015
CBS berichten
07.00 uur Wessanen 2015 cijfers
Aegon NV - Jaarresultaat 2015 om 07.30 uur
In de VS - Inflatie januari j.l.

Dit is UNIEK in de Handel, maar niet bij SYSTEEMHANDEL.
zie en lees meer
http://www.xea.nl/advies.php?type=toon&id=300-28662
zie ook
http://www.xea.nl/advies.php?type=toon&id=029-28916
scrollen naar
d.d. 5 febr.
Systemen hebben hier de macht.
Active as of 05 Feb 2016 09:00 CET Corbion
1.171 totaal aan verkoop en koopkant.
Uniek, maar weer een foutje van de systeembeheerder(s).

Wij herhalen dit omdat het zo uniek is in normale handel, maar blijkt bij systeemhandel wel vaker voor te komen als er geen andere partijen tussen die systeemhandel zitten. Alles loopt dan glad tegen elkaar weg en tussen door dalen of stijgen de koersen en dat is juist hun bedoeling! Manipulatie van de eerste orden!!!
Dat zou een reden moeten zijn om per direct, zoals in verschillende landen dat ook is, verboden te worden!

Deze maand Februari in de nieuwsbrief: Financiële instellingen wat bakken die ervan?
te lezen via de link Nieuwsbrieven en alleen voor leden.
Nog geen lid, vraag dat aan, kost U alleen de moeite voor het aanvragen.
Veel lees plezier.

VEB
Het kabinet probeert uit alle macht een einde te maken aan de huidige praktijk van kwartaalrapportages door bedrijven. De gebruikte argumenten snijden geen hout en de gevolgen voor beleggers en bedrijven zijn ronduit negatief.
reactie XEA.nl
Hier heeft de VEB een punt en lees onze nieuwsbrief, managers gaan meestal voor de korte termijn, terwijl zijzelf weten dat de lange termijn visie beter zou zijn voor het/hun bedrijf.

In de media
Meer ruimte voor bedrijven in de Oekraïne.
Ook meer ruimte dan voor corruptie, want de kunstroof uit Hoorns Museum is onder de dekmantel van corrupte partijen die in of samen werken met de Overheid aldaar lezen wij in de media.
Moet je dan daar als bedrijf in zo'n land investeren?
Bezint eer gij begint!

In de media
Eindelijk wordt er in de media meer over de dreiging van een faillissement van de Deutsche bank geschreven. Deze bank voelt de ellende op de beurs (lees in de wereld) het hardste. Lees ook in de nieuwsbrief van februari daarover.

French legislation mandates use of biobased and home-compostable thin-walled plastic bags.
lees elders meer.

STFI showcasing recyclable biobased composites at JEC World composites show. Lees elders meer.

Nurel invests in new biopolymer facility. lees elders meer.

Op de TV mijnheer A. Boot
AMSTERDAM (AFN) - De recente duikeling van bankaandelen moet worden gezien als een ' reality check'. Hoogleraar Arnoud Boot van de Universiteit van Amsterdam pleitte vandaag in het tv-programma Buitenhof voor maatregelen die de financiële sector weer een aanjager van de economie maken.

Reactie XEA.nl
Zou dat wel de goede manier zijn, banken tonen totaal niet het begrip dat zij de aanjagers waren voor de Kredietcrisis, hautaine houding en service homaar. Zij maken geld wat er niet is, bijv. bij een Hypotheek aangaan, debet jou hypotheek rekening en credit de Notaris zijn rekening en die betaald verkopende partij zijn geld.
De bank krijgt dan jouw huis als onderpand en eist jouw huis op als je in betalingsgebreke komt. Dus krijgt de bank een bezit die van gemaakt geld is betaald.
Dat is geen juiste manier om banken de aanjagers van de economie te maken. Krijgen een soort monopolie recht, probeer maar eens in Nederland een bank te beginnen!! Klanten/kopers moeten weer terug naar "meer eigen geld" in je huis te stoppen bij aankoop t.w. uit het verleden de 40% eigen geld en 60% geld (ook wel gemaakt door de bank) van de bank. HET verschil is dan wel, dat je niet per direct in problemen komt als er even wat fout gaat, de bank kan dan niet JOUW huis terug eisen. Dus zal de ontwrichting van de economie niet zo'n vaart lopen. Wij moeten in het zakelijke en privé verkeer af van te hoge financieringen en dan sla je de spijker op z'n kop!

Nederland bezat vorig jaar medio juni de grootste private schuld van de wereld van ca. EUR 752 miljard.
Dan hoeft de rente aftrek nog niet weg, dat zou de huismarkt grote schade bezorgen en zitten we daar op te wachten? De banken krijgen (lees die veel hypotheken hebben uitstaan) ook een opdonder, want de huizenprijzen zullen kelderen en onder water komen te staan. De Rabo bank kan dan wel eens op de fles gaan. Mijnheer A. Boot zou daar ook aan moeten denken en niet eenzijdig wat roepen!!

tijd 15.33 Het laatste neiuws.
Toch nog hoop voor V&D en personeel?
'Kahn rond met genoeg verhuurders V&D-panden'

media,
Deutsche Bank Burns – Silver Is The Trade Of The Decade.
I’m right and this is the start of what happened starting in late Oct.2008, guys like Bron and [Jeffrey] Christian and Trader Dan are going to end up looking like the biggest assholes in the world. Although I think that trip is booked and the train has already left the station, no matter what the price of gold does. – comments from me to some long-time colleagues
Deutsche Bank management spent Tuesday and Wednesday trying to make the case that it had plenty of liquidity and a gameplan to address structural issues. They threw the hail Mary yesterday when they announced the possibility of using available “liquidity” to repurchase a few billion euros worth of senior bonds. I have quotes around “liquidity” because, as I outlined in my blog post about this yesterday, DB is technically insolvent.
read more on
http://investmentresearchdynamics.com/deutsche-bank-burns-silver-is-the-trade-of-the-decade/



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL