Gepensioneerde beleggers zijn de Klos. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 21/01/2012 06:56
Als je van de wereld een vriendelijke plaat wilt maken, toon dan een vriendelijk gezicht.
James Whitcomb Riley
Hier zouden verschillende schrijvers op fora eens goed over na moeten denken en het geschrevene ook als daad omzetten.

Ook de AFM en Regeringsleiders moeten hier ook eens over nadenken, want de AFM wordt de lakse houding van aanbieders beleggingsobjecten beu.
Maar welke belegger is de lakse houding, niet optreden tegen Marktmanipulatie van de AFM NIET beu?
Duizenden zijn het zat en misschien wel meer dan dat aantal en wijken uit naar andere beurzen o.a. de VS!
Zoals wij ook met onze Server naar de VS gingen, maar dat zal niet lang meer duren, dik tevreden over alles, alleen zij gaan onderhoud plegen als WIJ hier de server nodig hebben, het is dan nacht voor hen, maar voor ons begint de nieuwe dag dan weer.
Zoals de laatste tijd en ook gister de 20ste januari. Wij begonnen vroeg en hadden alles in orde en toen het verzenden even naar 07.00 uur moesten plaats vinden, duurde 't tot ca. 10.00 uur, voor wij weer konden verzenden. Gelukkig heeft de Techneut dat op zijn kantoor gedaan. Maar kon niet voor actueel nieuws zorgen, want wij waren uit Kantoor.

Maar het LAKSE optreden van de AFM kost beleggers handenvol GELD, ze kopen te duur, want even laten staat het gekochte aandeel weer ruim lager en het verkochte aandeel ruim hoger. Dit alles door de Lakse houding van de AFM. Want wij hebben films en andere spullen naar de AFM toegestuurd, zelfs via de BFR (Bureau Financiële Recherche te Amsterdam begin 2009. Dat ging over Innoconcepts en dat had een SCHOT in de ROOS voor de AFM geweest. Want op 23 dec. 2010 ging InnoConcepts failliet door mismanagement. DAT had ook uit onze klacht naar koersmanipulatie naar voor kunnen komen, als de AFM intern OOK bij Innoconcepts was binnengevallen. Want door het een kan ’t andere ontdekt worden, maar de AFM bleef in gebreke!

Maar wij opende met de gepensioneerde beleggers dat zij nu de klos zijn!
Jawel, ook door het slappe optreden van de AFM kost het de gepensioneerden ook geld, de andere Centrale banken willen in Europa door lage rente de economie wat aanjagen, heeft een goede uitwerking voor de economie (lees bedrijven). Dus betere waarderingen op de beurzen van de aandelen, daar zouden de Pensionfondsen van moeten profiteren, doen dat ook, maar de lage rente drukt hun dekkingsgraad soms sterk naar beneden, hadden zij die rente maar ingedekt (slechts 1 enkeling deed dat). Nu zitten die pensionfondsen met een te lage rekenrente en lage dekkingsgraad en moeten de pensionen gekort worden. Dus kost dat de gepensioneerden geld.
Maar de Pensionfondsen hadden eerder hun stelsel moeten aanpassen, want het berekenen van pensionen op "eindloon" was een foutieve beredenering, maar men hield dat te lang vast en daar zit "veel pijn" voor de pensionfondsen.
Maar laten wij dat overlaten aan deskundigen over, o.a. een oud Directeur van de Kas Bank houdt zich al jaren met dit probleem bezig, maar kreeg vermoedelijk OOK tekort steun en gehoor bij Toezichthouders en Instituten van Pensionfondsen.
Jammer, Toezichthouders zouden zich de ervaring van oudgedienden wat meer moeten aantrekken(lees serieus nemen).
Gepensioneerde beleggers worden nu op meer kanten gepakt en daar moet de economie het wel van hebben, die gepensioneerden. Die geven geld uit aan allerlei zaken en dingen die zij met HARD en langdurige werkweken hebben VERDIEND.

Dat wordt tegenwoordig VERGETEN, omdat eens te melden in de Couranten en andere media, zoals TV .
Heren journalisten waar blijven JULLIE?

Op Wall Street was het Google en IBM die op de voorgrond traden en Google drukte de stemming en verloor ca. 9% gisteravond en daar kon zwaargewicht IBM weinig tegen doen.
De Dow +96 en de Nasdaq -2 gesloten werd op resp. 12.720 en 2.786

TSX Comp TSX Venture DJIA NASDAQ
12397.10 +16.41 1571.34 +17.14 12720.48 +96.50 2786.70 -1.63

De week beginstanden waren, voor de Dow 12.432 en de Nasdaq 2.710

Edelemtaal
Daar schreven wij pas nog over en vooral het zilver.
Wij hadden angstige vragen gekregen van beleggers, gaat zilver nog meer zakken?
Ook daar wijzen wij naar slecht toezicht en marktmanipulaties en terecht.
Want juist gister (vrijdag 20 jan.) kregen wij zeer goede adviezen van enkele Mijnbouwfondsen over het edelmetaal.
Zilver werd/wordt kunstmatig gedrukt, maar dat kan niet altijd, er zal eens geleverd moeten worden.

Dat kwam gisteravond ook weer eens tot uiting.
Zilver schot ca. USA 1,5 omhoog en ging van $30,62 naar $32,17
Goud ging wel licht mee en steeg van $1.657,70 naar $1.667,-- Platina 1.531,--
Olie daalde juist van $100,64 naar $98,64 en wanneer zal hier dat merkbaar zijn bij de benzinepomp?

De week beginstanden
Olie $ 99,10, goud $1.640,-- en Zilver $29,71

De valuta's
de dollar 1,2931 de Yen 99,49 't pond 0,8301 AU$ 1,2329 C$ 1,3096 NZ$ 1,6016 en Sing$ 1,6443

De week beginstanden waren
De Dollar euro 1,2683 de Yen 97,58 "t pond 0,8271 AU$ 1,2273 C$ 1,2963 NZ$ 1,5932 en Sing$ 1,6387

Onze lezers nog een goed weekend toegewenst namens ons team van XEA.nl
Toon ook belangstelling voor onze adverteerders en maak gebruik van hun producten en diensten. Wij houden onze site beperkt met advertenties, het moet geen plaatje worden.
Met dank namens hen.

ARCADIS WERKT AAN FLORIADE-INZENDINGEN VOOR DIVERSE OVERHEDEN.
Lees elders meer

media,
AMSTERDAM - De kaalslag in de top van het geplaagde ingenieursbureau Grontmij is compleet. Met onmiddellijke ingang is bestuurder Jean-Luc Schnoebelen op non-actief gesteld. Hij sluit aan in de lange rij van vertrekkers. Opmerkelijk, want de man is ook grootaandeelhouder.

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief heeft gretig aftrek en bent U nog geen lezer?
Vraag onze Nieuwsbrief via de link op de site aan. Bevestig wel ons welkoms mailtje. Daarmee bevestigt Uzelf de juistheid van UW mailadres.

Gezonde voeding
eet verantwoord en gezond! En val gezond af in gewicht. Veel voedselfabrikanten hebben gezonde voeding hoog in hun "vaandel" staan.
o.a. Unilever, P&G, e.a., maar Wessanen is de specialist in gezonde voeding.
Had haar doelstelling te hoog en te snel ingeschat. Het nieuwe management moest nog leren (gaf wel een signaal af, ik /wij kennen de markt/handel nog niet goed), maar zullen hun les er wel uitgetrokken hebben.
Voorzichtig zijn met onze uitspraken, want daardoor daalde de prijs van het aandeel Wessanen weer terug naar de EUR 2,65
Toch gaan wij van de redactie uit van een geleidelijk herstel naar de EUR 3,50 in 2012

media,
TRIPLOI (AFN) - De olieproductie van de Italiaanse energiemaatschappij Eni in Libië is bijna terug op het niveau van voor de opstand. De productie omvat momenteel 260.000 vaten olie per dag. Dat zei topman Paolo Scaroni vandaag.
,,De olieproductie is terug op het niveau van voor de opstand'', zei Scaroni. ,,Voor de opstand was de productie 270.000 vaten olie per dag, nu is dat 260.000.''
Novartis drug Signifor® recommended by CHMP for EU approval to treat patients with Cushing's disease
If approved, Signifor (SOM230, pasireotide) would be the first approved medication targeting Cushing's disease[1]
In clinical trials, pasireotide suppresses overproduction of cortisol caused by an underlying pituitary tumor, a critical factor in controlling the disease[2],[3],[4]
A debilitating endocrine disorder, Cushing's disease most commonly affects women from 20 to 50 years old[2],[5]

And
CHMP recommends EU approval to update Novartis drug Glivec® label to include three year treatment for GIST patients after surgery
Opinion based on Phase III study showing 66% recurrence-free and 92% overall survival at five years after three years' adjuvant Glivec in adults with KIT+ GIST[1]
Glivec has helped transform treatment and outcomes in patients with KIT+ GIST since its first approval in the metastatic setting almost 10 years ago[2]
Basel, January 20, 2012 - Novartis announced today that the Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) of the European Medicines Agency (EMA) adopted a positive opinion to update the Glivec® (imatinib)* label to include 36 months of treatment after surgery for adult patients with KIT (CD117)-positive gastrointestinal stromal tumors (GIST). This extended treatment regimen has been shown to improve recurrence-free survival and overall survival for KIT+ GIST patients[1].

zie de volledige bericht op www.novartis.com
klik op Newsroom

media,
New York The legendary soul singer, best known for her searing take on "At Last," died Friday from complications of leukemia at the age of 73 On Friday, "" Etta James died from complications of leukemia. The 73-year-old singer may best be remembered



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL