Lage banengroei verraadt problemen VS kopte een morgen Courant vanmorgen. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 08/01/2011 07:37
Is deze tekst wel terecht? Dat is geschreven door een journalist(e), die nimmer in het zakenleven heeft gezeten. Wees blij dat er weer banengroei was van 103.000 sts in de VS en de de werkeloosheid naar 9,4% zakte. Dat is een betrouwbaar cijfers.
Want en wij zullen uitleg geven waarom wij juist dik tevreden waren met die 103.000 banen in de VS.
Wel bouwer, stukadoor, Elektricien, agrariër, wegenbouwer etc. onze lijst is nog lang nemen in de WINTERTIJD nieuw personeel aan?
Dat doet geen weldenkend ondernemer, die maakt zijn/haar lijst op van personeel en schrapt hier en daar het hoog noodzakelijke aan "aan te nemen" personeel. Want,"zo komt Jan Splinter door de winter"!
Ach, die nieuwe generatie heeft nog weinig van deze gezegden vernomen, maar dragen wel een kern van waarheid met zich mee.
De oud kern van effectenmensen kijkt heen anders tegen cijfers aan.
Het cijfers van 103.000 banen viel ons dus mee!

Op Wall Street was 't ook nog de vrijdagstemming die meespeelde en daardoor liet de Dow 22 punten liggen op 11.674 en de Nasdaq 6 punten op 2.703
De week beginstanden waren, voor de Dow 11.577 en de Nasdaq 2.652

Wat deden de cijfers in Europa?
Wat deed de banengroei?
Wat de de Euro t.o. de USA$? Die liet haast 5 punten liggen en daar maken wij ons zorgen over. Die ging van 1,3384 begin de week naar 1,2905 En dan lees je gister in de media, Eurocrisis is "beheersbaar"! Als we iedere week klein 5 punten laten liggen dan is het snel 't faillissement van de EURO.

Daarom zal de vraag naar defensieve beleggingen toenemen en koop kwaliteit en zoals vroeger, edelmetaal als dekking (tegenhanger). Wij lazen, zilver moet je zien als "geld", er wordt steeds minder naar "boven" gehaald uit de mijnen en het verbruik (niet meer gerecycled) neemt steeds grotere vormen aan en de toepassingen worden ook steeds groter en meer.
Bekijk deze link
http://www.youtube.com/watch?v=-IiarVvZguY&feature=player_embedded
eens.
Waarom ging J.P. Morgan na hun foute inschatting van zilver (zaten voor ca. 30-40% van de totale voorraad zilver short) per direct in het Koper?
Zo wisten zij snel hun verlies te compenseren, maar waar keken de Toezichthouder SEC naar? De Gebr. Hunt weren wel aangepakt anno jaren 1980.
Ach, wie betaalt, bepaalt!
Omdat er ook een tekort aan koper dreigt en dat is met zilver ook 't geval.
Waarom stappen de ondernemers massaal over van koper naar PVC (Wavin en collega's)? Omdat PVC's betaalbaar zijn en koper niet meer en PVC's door innovaties zo sterk en hitte bestendig zijn gemaakt, dat koper een vervanger heeft gevonden in PVC's.
Dat is er voor zilver (nog) niet.

Olie
zal dat zo duur worden als er wordt geschreven in de media?
Daar komen al aardig wat vervangers en misschien rijden we straks wel op "waterstof" of iets anders?
Olie moest deze week ook terug, doordat speculanten hun winst gingen pakken. De week beginstand voor olie was $91,38 en gisteravond werd gesloten op $88,03
Maar door de zwakkere euro bleef olie voor Europa even duur of iets duurder.
Goud sloot gisteravond op $1.368,70 en zilver $28,67
De week werd begonnen met $1.421,40 voor goud en zilver $30,93
Het edelmetaal moest dus terug, maar in euro viel dat wel mee ca. EUR 25 voor zilver om een beeld te geven. 'T verschil tussen aankoop van 1 kg is ca. EUR 40.

De valuta's
de dollar euro 1,2905 de Yen 107,31 't pond 0,8300 AU 1,2960 C$ 1,2823 en NZ$ 1,6952
De week beginstanden waren de dollar euro 1,3384 de Yen 108,59 't pond 0,8573 AU$ 1,3079 C$ 1,3358 en die laat zien wat wij (red.) al hadden verwacht, die gaat nog meer winst pakken t.o. andere valuta's) en NZ$ 1,7137

Nieuwsbrief XEA.nl
Die gaat er dit weekend uit en is nu al voor lezers/leden op de site van XEA.nl te lezen. Doordat de techneuten 't te druk bij hun baas hadden wat later weg.

Nog veel lees plezier en goed weekend namens ons team van XEA.nl

Wij kregen al 1 reactie op ons schrijven.
Even nog wat nadere/duidelijke uitleg,
iedere ondernemer zal zijn kostenplaatje moeten maken, duidelijker kunnen wij 't toch niet schrijven. Als de ondernemer(s) dat niet doen, dan is 't snel einde verhaal met zijn/haar bedrijf.
De ondernemers kunnen niet zoals regeringen doen, als er een tekort is, wordt gewoon de belasting verhoogd of geld bijgedraaid. En dan komen er weer centen!
De ondernemer zal er samen met zijn personeel HARD voor (die centen) moeten werken en dan nog kan 't in een jaar wel eens goed tegenzitten.
Neen, iedere maand moet de ondernemers veel afdrachten (lees belastinggeld) doen voor alles en nog wat, aan de Regeringen, Die dan weer, dat zuur verdiende geld veelvuldig ruim "verkwisten" of met snoepreisjes over de balk gooien.
Ja, wij komen uit een ondernemers familie en hebben dat aan de lijve ondervonden.
Daarom willen wij niet in het Register van de AFM ingeschreven staan.
Toen de STG Toezicht effecten er was, was 't personeelsbestand een handvol medewerkers, nu zijn de taken wel wat uitgebreid, maar die ca. 500 mensen is ons wat te veel. Wij zitten op veel vragen al jaren te wachten, dus is onze vraag terecht, "wat doen zij daar"?

media,
WASHINGTON (Reuters) - The U.S. economy may finally be hitting its stride even if growth remains too weak to put a real dent in the nation's jobless rate, Federal Reserve Chairman Ben Bernanke said on Friday.

media,
WASHINGTON (AFN) - Het Amerikaanse begrotingstekort is de afgelopen drie maanden iets afgenomen naar 371 miljard dollar (286 miljard euro), zo maakten Amerikaanse autoriteiten vrijdag bekend. De afname is vooral te danken aan de aantrekkende economie, die ertoe heeft geleid dat de overheid meer belastinggeld heeft geïncasseerd. De laatste drie maanden van 2010 vormden het eerste kwartaal van het Amerikaanse fiscale jaar. In diezelfde periode een jaar eerder was het begrotingstekort 18 miljard dollar hoger.

media,
Autofabrikant Volkswagen heeft het afgelopen jaar in China en Hong Kong 37% meer auto's verkocht in vergelijking met 2009. De 1,92 miljoen verkochte exemplaren zijn een record voor het Duitse bedrijf.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL