Beleggen is er niet eenvoudiger op geworden. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 07/03/2010 06:57
Beleggen is er niet eenvoudiger op geworden. Nieuwe producten/systemen/modellen etc en andere namen komen naar voor en wat voor uitwerking hebben die allemaal? Vrijwel niemand weet het en er komen er maar bij!
Neem het "ladderverhoudingsgetal", dat is het verhoudinggetal van de vrij verhandelbare aantal aandelen ter beurze, in vergelijking met de jaaromzet van de aandelen op de beurs. De laddersystemen hebben zoveel invloed, dat die daaraan gemeten kan worden en hoe hoger dat verhoudingsgetal is, des te kwetsbaarder is de bezitter(lees belegger) geworden. Daar heb je rekening mee te houden, want wij kregen het prachtige jaarverslag van Imtech en hebben het "ladderverhoudingsgetal" berekend, en die was in onze ogen veel te hoog t.w. 1 op 3,5298. Zie de wijze van berekening verder in dit schrijven en wij zullen dat ook aan Imtech doorgeven en in de AVA van 7 april ter gesprek brengen.

Een van onze teamleden is nu in Italië en zal daar ook de stemming en de economische situatie peilen en zullen U daarover berichten t.z.t.. Een van onze correspondente uit Vancouver was enkele dagen voor de aardbeving uit Chili vandaan, daar was hij voor de grondstoffen en Koper is Chili's product waar een groot deel van de economie opdraait en hoe zal dat (lees productie) weer opgang komen?
Afwachten en meer kunnen wij niet doen, komt tijd, komt RAAD!

Wij hebben nog steeds geen antwoord van de AFM gekregen op de vraag "wie controleert het aantal aandelen dat in de producten, modellen etc. verpakt is, met het vrij verhandelbare aantal aandelen ter beurze van een bedrijf"? De AFM wil en kan schijnbaar geen antwoord geven en die weigering hebben wij nu bij de Natinale Ombudsman neergelegd, want de uitslag is heel belangrijk i.v.m. het Ladderverhoudingsgetal.

Laten wij Imtech nemen;
daar zijn 5 partijen die ruim 5% hebben per heden, totaal 26% van het totaal aantal uitstaande aandelen per heden t.w. 82.087.483 sts.
Maar er zijn substantiële pakketten aandelen van Imtech die vlak onder de 5% zitten bij (buitenlandse) institutionele beleggers, met name in Nederland, de UK, Frankrijk, Spanje, Duitsland en de VS.
Mogen wij schrijven, dat is er 1 per land, dus 6 maal 4,5%, het zullen er best wel meer zijn. Totaal gaan wij van nog eens 26% in vaste handen van het totaal uitstaande aantal aandelen Imtech.
Dus 52% (26%+26%) zit al vast, maar er is ook nog eens een grote groep "trouwe" aandeelhouder en die zien wij elk jaar terug in de AVA van Imtech en uit ons netwerk vernamen wij, dat die ook gezamenlijk 10% tot 15% van de aandelen Imtech hebben. Dan nemen wij 12% en dan zitten wij al op 64% in vaste handen. Het vrij verhandelbare aantal ter beurze is slechts 36% van de huidige 82 miljoen aandelen. De omzet ter beurze in 2009 was 104,2 miljoen. Restant vrij verhandelbare stukken 29,52 miljoen. Dus het verhoudingsgetal is 1 op 3,5298 (104,2 : 29,52= 3,5298)
Dat is veel te hoog, want dat getal is slechts vrij verhandelbaar, dus te verpakken in opties etc. en daarop zouden dan o.a. Speeders, Sprinters, Turbo's, Trackers e.a. producten etc. opgeschreven kunnen worden. De bezitters van aandelen kunnen op hun eigen aandelen Opties schrijven en die vallen buiten het ladderverhoudingsgetal. Nu worden er onbeperkte aantallen producten op dat restant aandelen(vrij verhandelbare) uitgeschreven. Dat kan en mag niet, want eens zijn de stukken op en dan kunnen er grote problemen ontstaan.
Op die registratie van vrije stukken zou een strenge controle moeten zijn, willen we niet in de situatie komen zoals in Duitsland eind 2008 gebeurde met de aandelen Volkswagen. Toen werden er opties opgevraagd en die stukken waren er niet.

Dus is het heel belangrijk dat die controle er is en de Toezichthouders en AFM begrijpen maar half welke gevolgen dat voor beleggers kan hebben.
Kijk bij Vopak, daar is het ladderverhoudingsgetal nog veel hoger dan bij Imtech en daardoor is de koers van het aandeel kwetsbaar.
Dagelijks enkele euro’s verschil bij Vopak is heel normaal en wie doen daar z’n voordeel mee?
Juist, de Animateurs/Liq, Providers en ten koste van wie?
U mag eenmaal raden, de beleggers en hun eigen collega's van andere Effectenkredietinstellingen, want wie de snelste laddersystemen heeft is de WINNAAR en verdient geld over de rug van z’n collega's en beleggers.
Eerlijke HANDEL, laat ons toch niet lachen.

Media,
REYKJAVIK (AFN) - De IJslanders hebben zoals verwacht zaterdag in een referendum het akkoord afgewezen dat de regering wilde sluiten met Groot-Brittannië en Nederland over de betaling van 3,8 miljard euro in verband met de ondergang van de IJslandse internetspaarbank Icesave.
Lees elders meer.

De agenda voor deze week
maandag 8 maart 2010
Arcadis jaarcijfers 2009
Banimmo "A" Jaarresultaat 2009

dinsdag 9 maart 2010
RHJ International Buitengewone Algemene Verg. v. Aand.
Solvac SA - Registered Jaarresultaat 2009

woensdag 10 maart 2010
TKH Group NV Jaarresultaat 2009
Fortis Holding Jaarresultaat 2009
TIE Holding NV Algemene Verg. v. Aandeelh.
Omega Pharma Jaarresultaat 2009

donderdag 11 maart 2010
OncoMethylome Sciences Jaarresultaat 2009
Delhaize jaarcijfers 2009
Grontmij jaarcijfer 2009
Fornix Bios. jaarcijfers 2009
Heijmans jaarcijfers 2009
Macintosh jaarcijfers 2009
Nyloplats jaarcijfers 2009
Devgen jaarcijfers 2009
RoodTesthouse jaarcijfers 2009

Vrijdag 12 maart 2010
Vopak jaarcijfers 2009
Van Lanschot jaarcijfers 2009
Ballast Nedam jaarcijfers 2009
Brunel jaarcijfers 2009
Beter Bed jaarcijfers 2009
Telegraaf Media Groep jaarcijfers 2009
DPA jaarcijfers 2009




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL