KLM 90 jaar en wat een feest en organisatie. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 04/10/2009 07:05
Ja, dat mogen wij best eens met trots zeggen en schrijven, wat jammer dat onze Nationale Trots niet meer van ons is en hoeveel bedrijven zijn er al niet in buitenlandse handen gekomen en JP naar zeggen, goed voor de cultuur en samenleving.
Wij worden alleen maar armer en ons aanzien vermindert. En hoe staat in met het inkomen van onze Belastingdienst? Zullen die bij die verarming "wel" varen? Daar geloven wij van de redactie XEA.nl niets van.

Maar terug naar onze 90 Jarige KLM, wat had die Albert Plesman en bijzonder idee 90 jaar geleden of misschien wel wat eerder, om een vliegtuig te bouwen/ontwerpen.
Wat een innovatie! Daarom zouden wij nu in Nederland meer van die Plesmannen moeten hebben. Wij staan stil lijkt wel met innovatieve ideeën.

Wij waren ook gister op die verjaardag en het wordt vandaag ook nog gevierd te Schiphol Oost.
Met bussen werden we (ca. 18.000 personen) naar Schiphol Oost gebracht, maar wat liep het inchecken gesmeerd, wel lange rijen, maar voor zo'n mensen massa goed geregeld. Wij ontvingen alleen een aan Boardpas die je zichtbaar moest dragen en een armband. Totaal hoorden we dat er ca. 20.000 mensen waren en dat aantal zou vandaag ook komen.
Zo hebben wij op Schiphol Oost eens achter de schermen kunnen kijken, van reparatie en herstellen van vliegtuigen en onderdelen uit elkaar en prijzen erbij wat die onderdelen kosten.
Hangars vol met vliegtuigen etc. een lust om te zien en toen ging en de deuren open en werd er een vliegtuig uit de hangar getrokken en wij stonden er onder. Ook de beveiliging liet het een en ander zien en wat er allemaal onderschept wordt en hoe "geraffineerd" sommige met vervalste paspoort te werken gaan. Ze lieten echte en vervalste zien, niet te onderscheiden van elkaar, maar de Lamp bracht het wel aan het licht.
De AFM zou daar eens in de "leer" moeten gaan.
Er waren ook shows en demonstraties en wat liep alles gesmeerd en verzorgd. Het inwendige werd ook verzorgd op gedeeltelijk eigen kosten en gelukkig was het droog, soms wat lichte motregen, wel een behoorlijke wind.
Ook was er een Dakota en stond de beroemde UIVER er, niet de 1e maar de 2e uit 1935 die ook de race naar Melborne had gemaakt. In beide konden bezoekers een kijkje nemen en wij kozen voor de Uiver. Een reisje in die tijd was met de Uiver naar Indonesië maar voor weinige weggelegd, koste ca. 2.500 tot 3.000 gulden rond die jaren 1940.
Wij zagen er 8 stoelen in en de gordijntjes hingen er nog en dezelfde bekleding was ook nog op de stoelen, hoorde wij buiten in de presentatie. Maar wat liep het wandelpad steil.
Later op de terugreis naar huis denk je weer na over die "pioniersgeest van dit soort mensen als Plesman, die waren hun tijd ver vooruit en maakte van hun idee hun "Levenswerk", waar wij nu nog van profiteren.
Daarom riep een taxichauffeur misschien wel uit: "we hebben veel verloren in de oorlog, maar gelukkig hebben we GOD, de Koningin en Plesman nog"!

Laten we met z'n allen nog eens aan deze woorden van die Taxichauffeur denken.

Nederland Bezit met haar KLM een OERSTERK merk en het geeft ook nog werk!
dat kunnen wij in deze tijd best erbij hebben van dit soort Oersterke merken.
En het 90e KLM huisje komt eraan.

Het bezoek was de moeite waard. Met trots kunnen wij zeggen, wij waren op het feest en zijn nog bezitter van de KLM, als aandeelhouder en bezitten ook nog de tastbare stukken.


Hier de agenda voor deze week.
Maandag 5 oktober
- EuroStat Detailhandel: Augustus

Dinsdag 6 oktober
- Tesco Halfjaarcijfers 2009 - 2010

Woensdag 7 oktober
- Alcoa 3e Kwartaalcijfers 2009
- EU, Bruto Binnenlands Product, tweede kwartaal (tweede raming)
- Dui, fabrieksorders, augustus

Donderdag 8 oktober
- Dui, industriële productie, augustus
- VK, rentebesluit Bank of England
- EU, rentebesluit ECB
- Unilever nv Vergadering van Aandeelhouders.

Vrijdag 9 oktober
- Dui, inflatie, september
- Lufthansa Vervoercijfers September
- OESO, leidende indicatoren, augustus
- VS, handelsbalans, augustus

Hier is het rustig weer en droog.

Geniet van deze dag, het weekend is alweer spoedug voorbij.
En misdchien gaat U ook wel naar de jarige KLM.
Een mooie dag daar op Schiphol Oost.

Reg AFM
per 29 sept heeft UBS 3,93% in Ordina, die lijken aan het inkopen voor 1 derden want per 28 sept. j.l. hadden zij (UBS) haar belang weer naar 5,19% in Ordina gebracht.

DSB bank.
media,
ISTANBUL (AFN) - DSB Bank voldoet aan de gezondheidseisen van De Nederlandsche Bank (DNB). Meer wilde DNB-president Nout Wellink zaterdag niet zeggen over de positie van de geplaagde bank

media,
De Ierse bevolking heeft gisteren ruim vóór het Verdrag van Lissabon gestemd. Tweederde van de Ieren stemde 'ja', zo heeft de Ierse staatszender RTE bekendgemaakt.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL