Bankcrisis, ook hier, eerst de vent en dan de tent. Straks meer nieuws

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 05/10/2008 07:12
Vertrouwen is het sleutelwoord bij een bank en de crisis is daaruit ontstaan.
De stormloop op het "eigen" geld door de klanten is ontstaan, omdat bank en cliënten elkaar nauwelijks meer kennen.
Sluitingen van bankfilialen was schering en inslag, de klanten moesten dit en dat. Kijk de Rabo Bank, is groot geworden door haar kleinschaligheid, elkaar dorpje had een Boerenleenbank of en Raiffeisenbank, waar vindt je die nog mijnheer Heemskerk? Jij moet ook uit kijken, want er moet maar eens wat gebeuren en ze lopen ook zo weg. De Jeugd werd in oktober verblijdt met de "spaarweek" en dat was een jaarlijks terugkerend feest, de spaarpotten werden door klein en groot zelf gebracht.En dan het cadeautje wat ze zelf mochten uitzoeken.
Het belang van de klanten stond altijd voorop en dat gevoel hadden ze ook, de klanten.
Nu? Loop eens binnen, een "kouwe" bedoening van "de LUXE" heren bankiers. Wie moet dat betalen?
Juist, de klanten en waar bleven jullie normen en waarden?
Probeer eens een rekening (effecten met depot) over te boeken. Weken ellende en dan is het meestal nog niet naar de wens van de klant.
Waarom schrijven wij vaak, als er een bank komt die services (o.a. vriendelijkheid en begrip) gaat verlenen, dan kan de bank 's avonds niet gesloten worden, de klanten staan nog in rijen voor de deur.
Natuurlijk is de tijd veranderd, maar U BANKIERS, hebben wel voor een te grote verwijdering gezorgd.
Ga een naar de AVA of BAVA van de banken, meestal komen de heren achter de groene tafel enkele minuten voor het begin binnen en na afloop, zeer weinigen nemen de moeite om met de aandeelhouders even contact/praatje te maken. Gelukkig liep de Heer Tilmant (CEO ING) allang voor het begin in de ontvangstruimte rond. Weten de Belgen dan toch beter hoe het moet?
Dat was in de tijd jaren zestig vorige eeuw en later wel anders.
Toen werden nieuwe klanten meestal door de directeur eerst ontvangen en de eerst handelingen werden door HEM gedaan/verricht.
Toen liepen de klanten ook niet zomaar weg.
Ook de Toezichthouders hebben gezorgd voor afstand, regels o.a. fiscaal gebied kwamen er en de financiële instellingen liepen achter de opgelegde regels aan. Nieuwe producten werden door tijdsdruk er door gedrukt en de afloop van die nieuwe producten kende vrijwel niemand. Het zal zo’n vaart wel niet lopen.
Privacy was er niet en Overheden doen nu ook mee aan HELING en nu bij Fortis is er wel algemeen belang in ‘t spel, waarom niet bij andere bedrijven?
Bij Fortis bleven de monden van de Toezichthouders ook "eerst" dicht en er werd voor de buitenwereld een afwachtende houding aangenomen, zo kwam het wel over.
Als de DNB eerder z’n mond over de degelijkheid van de Nederlandse banken o.a. ook Fortis had open gedaan, dan hadden bedrijven e.a. niet direct hun geld weggehaald. Maar er was "OUD ZEER" in het speel, een publiek geheim.
Als morgen de klanten bij welke bank dan ook, hun geld komen halen, dan is er een heel groot probleem voor die banken.
Nu haalt de Overheid in overleg/goedkeuring met die Toezichthouders Fortis naar zich toe en straks over enkele jaren een beursgang en de winst is binnen.
Waar ging Fortis door naar de ondergang? Er was geen geld meer en vertrouwen was zoek.
Maar mogen wij de overheden dan nog wel vertrouwen?
Die doen ook aan HELING en nu dit met Fortis! Waar was/is overleg geweest met de eigenaren (lees aandeelhouders)? Daar hebben Toezichthouders in opdracht van de Overheid toch alles voor geregeld? De Corporate Goernance stelt nu weinig voor, getuige de gang van zaken bij Fortis als totaal. De Overheid gaat met de “krenten”uit de pap er vandoor, met het geld van de beleggers/investeerders. Ze willen een Staatslening uitschrijven
De Overheid speelt voor mooi weer, maar als het regent, dan zie je ze niet!
Waar is de realiteit, de normen en waarden Mijnheer Balkenende?
Wij hebben circa 1 jaar geleden al aan de "bel" getrokken, medewerking kregen we niet en het resultaat van onze inzet, althans dat gevoel hebben wij van de redactie XEA.nl heel sterk, "wat een lastige lui zijn dat van XEA.nl, weer een email/telefoontje, stuur maar geen bevestiging meer, dan stoppen ze vanzelf wel"!
Jammer, dat ons team nog beschikt over "Principes", heren toezichthouders.
Wij kwamen en dat is nu wel gebleken, op voor een terechte "zaak", dat zal nu ook wel Uw overtuiging moeten zijn.
Maar de waardering? Ho maar! Wij moeten nu ook weer het "Algemene nummer" bellen!

Hier de agenda voor deze week
Maandag 6 oktober
Geen agendapunten, maar wel spanning bij de Fortis aandeelhouders, want daar wordt weinig over geschreven/gezegd wat er voor hen gedaan is/wordt.

Dinsdag 7 oktober
- Vervoerscijfers Air France KLM

Woensdag 8 oktober
- EU, BBP, tweede kwartaal (tweede raming)

Vrijdag 10 oktober
- NL, omzet industrie, augustus

Hopelijk komt er rustig, want in Europa zijn er plannen voor een internationaal fonds voor de banken in nood. Daar was de start ook alweer niet optimaal, laten we er niet teveel over zeggen.
Of het nodig is?
Als er weer een degelijk beleid zou komen o.a. bij de banken, dan zeggen wij van de redactie XEA.nl ,niet doen! Banken en welke sector niet, moeten "hun broek zelf kunnen ophouden"!
Door het instellen van een soort garantiefonds, kweek je weer de slapte van een management! Dus niet doen, maar meer degelijkheid en vertrouwen in/bij elkaar kweken, dat was/is de weg volgens ons (red.). Ook bij de banken onderling.

Buiten is het hier stormachtig met regen, maar dat zal ook wel weer wegtrekken.
Zo ook de narigheid op de beurzen, want er zijn sectoren die geen of weinig last hebben van dit al, maar worden nu wel voor "spotprijzen" aangeboden.

Nog een fijne afsluiting van het weekend.

Media,
Het MKB wil al met een eigen Bank komen/beginnen.
reactie XEA.nl
Dat zullen ze niet doen uit tevredenheid over de bestaande banken en hun mentaliteit.

Media,
Minister Bos zou in een TV programma gezegd hebben, "de andere Nederlandse banken, daar maakte hij zich geen zorgen over"!
reactie XEA.nl
Toch lazen wij ook, dat de Belgen in een opzet denken en daar kunnen wij met het "publieke geheim" best wel in meegaan.
Precies 1 week geleden was ook de Fortis bank gered.
Toen zei de heer Bos begin de week: "als wij toen geweten hadden wat we nu weten, dan had Fortis geen goedkeuring gekregen"!
Maar Minister Bos, op welke basis gaf U en de Toezichthouders toen dan wel die goedkeuring?
Zou den de mensen en bedrijven ook hun geld hebben weggehaald, als U toen 1 week geleden hetzelfde in een TV programma had gezegd en dan "duidelijk" ook een tekst en uitleg over de Fortis bank?
Waar is de Corporate Governance van deze Overheid naar de beleggers (lees aandeelhouders) toe?
Waar hebben enig lid van deze Overheid iets gezegd richting de aandeelhouders?
Niets hebben wij kunnen lezen, maar ook de Verg. van de Aandeelhouders lezen we niets van in de media!
Jammer, want wij krijgen veel vragen, o.a. kan dit zomaar? Waar staan wij als aandeelhouders? etc.

media,
AFM breidt verbod short-selling uit.
Het speculeren op koersdalingen wordt gezien als een van de oorzaken van de recente problemen op de financiële markten.
Reactie XEA.nl
Waarmee kun je je verdiensten nog meer mee versnellen?
Juist, met de nieuwe producten als Turbo's en Speeders. Door je eigen stukken als grote partijen (o.a. Hedge Funds en instellingen)in de markten zetten en als die dag de koers dusdanig is gedaald, op lagere niveau Turbo's en Speeders kopen. Daarna doet de markt zijn werk. Ook laddersystemen werken daaraan mee heren toezichthouders en Eruonext. Daarmee kan de koers gestuurd worden, goede of slechte berichten maken voor het laddersysteem niets meer uit. In combine vorm (wat trouwens verboden is) werkt het prima en hebben andere haast geen vat meer op de koersvorming.

media,
Er is een stoelendans rond de twee, ABN AMRO en Fortis.
Daar was het ook om begonnen.

media,
Eurocommissaris Neelie Kroes heeft voorlopig het groene licht gegeven voor de nationalisatie van de Nederlandse activiteiten van Fortis en de overname van ABN Amro door de Nederlandse staat. Dit zei Kroes zondag in het programma Buitenhof.

media,
'Pure blackmail!' Woedend is Fortis-ceo Filip Dierckx, als hij afgelopen dagen doorkrijgt dat Wouter Bos niet van plan is om de euro 4 mrd over te maken die hij heeft toegezegd als onderdeel van het reddingsplan voor Fortis.

XEA.nl
Onze indruk en vraag is, "is hier wel sprake van zuivere koffie"?
Er komen steeds meer vreemde zaken naar voor.
Is hier sprake van "Revanche".
Dit lezen we (red.) in de media,
- Een aanwezige bij de onderhandelingen: 'Ik had steeds sterk het gevoel dat Wellink en Bos revanche wilden nemen op wat er vorig jaar is gebeurd rond Fortis.'
- Zonder boekenonderzoek. Met onmiddellijke ingang worden vrijdagavond vertrouwde namen als de Amev, die eind jaren negentig in Belgische handen is gekomen, MeesPierson en Slavenburg Bank weer Nederlands.
- Een betrokken adviseur: 'Zo snel handelen, kan alleen als het geld dat je uitgeeft niet van aandeelhouders is, maar van belastingbetalers.'

Wat moeten wij (redactie XEA.nl) nu wel niet denken?
Corporate Governance? Dat kunnen we wel in de IJskast zetten, dat stelt toch niets meer voor!
Heling mag al, wat volgt?

Fortis ellende en onzekerheid.
Waar is de ellende allemaal mee begonnen?
Met de overname van de ABN AMRO bank en nu trekt de Overheid op een slimme manier haar voordeel uit die overname. Je moet maar durven.
Waar bleef deze Overheid toen de KLM werd overgenomen?
Nu zegt Neelie Kroes al snel ja voor de koop van de Fortis en ABN AMRO door de Overheid. Voorlopige toezegging.
Waarom kreeg de KLM van Neelie Kroes geen toestemming voor de restant 50% van Martinair?
Wordt er niet met 2 maten gemeten?

Vertrouwen en betrouwbaarheid!
Waar vind je dat nog?
Overheden moeten het voorbeeld geven aan de burgers, maar dan niet op zo'n manier.
Wie spreekt de waarheid?
Laat de echte betrouwbare opstap!

media,
NEW YORK
- De grootste Amerikaanse bank, Citigroup, is er voorlopig via de rechter in geslaagd de overname van branchegenoot Wachovia door Wells Fargo te voorkomen. Dit heeft Citigroup bekendgemaakt.
reactie XEA.nl
Overal zijn ze de kreten uit de pap aan het halen en de een gunst het de andere niet.
Zo werk je niet aan een onderling vertrouwen. De Citigroup zou voor einige tijd het alleenrecht van onderhandelingen hebben.
Media,
Aegon
in de race voor onderdelen van AIG
Wij (red.) vermoeden dat ING daar ook op uit is en daarom geen bieding deed op ASBN AMRO. Ook zou Neelie Kroes problemen kunnen maken en moet ING weer onderdelen verkopen. Moeten verkopen levert meestal een te lage verkoopprijs op. Wijs gedaan CEO Tilmant.

media,
The German government led talks to salvage a 35 billion-euro ($49 billion) bailout plan for Hypo Real Estate Holding AG today after the ailing property lender said commercial banks withdrew their support.

media,
Belgium won't be forced into a ``fire sale'' of Fortis assets as it scrambles to rescue the country's largest financial-services company, Prime Minister Yves Leterme said.
We're not going to sell Fortis at fire sale prices tonight, Leterme told VRT television today. There are other options than selling it to a private partner, even as we will consider any serious bid that can advance Fortis' future prospects.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL