De reddingsboei wordt om de Kredietcrisis gedaan, zullen we nu echt boven komen? Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 28/09/2008 06:59
Zal het definitieve plan de oplossing zijn voor de problemen in de VS en de wereld?
Neen, is kort ons antwoord.
Er zullen regels en meer controles moeten komen en de Toezichthouders zullen minder op hun strepen moeten gaan staan. Dat hebben wij ook in onze strijd vanaf vorig jaar oktober ervaren, geheimhoudingsplicht etc. waren en bleven barrières en die zijn niet bevorderlijk voor een zuivere markt. Gaat iemand in de fout, naar buiten met die "zaak", niets geheimhouding en zo!
De klanten/beleggers/burgers van veel landen zijn/worden de "dupe.
Daar moet een toezichthouders boven staan en ook verstand van zaken hebben.
Door die snelle intro's van producten, kregen wij uit de contacten met die toezichthouders, dat dat niet "het geval" is/was.
Onthoudt dan ook de goedkeuring en laat je als toezichthouder(s) niet onderdruk zetten, dan ben je fout bezig, dat blijkt nu wel duidelijk.

Er zal dus meer moeten gebeuren om herhaling te voorkomen, transparantie, helderheid, duidelijkheid etc. en geen "hoogmoed" meer, van wij weten het wel!

Dan pas kunnen we weer naar een zuivere handel terug, ook de particulier die met een te zware hypotheek/lening zit en waaraan die lening/hypotheek eigenlijk nimmer gegeven mocht zijn. Provisie baten e.a. producten ( verkoop v. verzekeringen etc.) v.h. management waren vermoedelijk de drijfveer.

Fotis zal ook een druk weekend hebben, want wat er met dit aandeel allemaal gaande is, wekt geen vertrouwen en daar "smult" de media van. Triest maar waar!

media,
WASHINGTON (Reuters) - U.S. congressional leaders on Sunday said they had reached the broad outline of a deal to put in place a $700 billion financial system bailout but were awaiting details on paper before declaring it final.
We've made great progress, House of Representatives Speaker Nancy Pelosi told reporters after a night of marathon talks. We have to get it committed to paper so we can formally agree.

Laten we hopen dat de beurzen deze week in een rustiger vaarwater komt, je zal als bedrijf niets met dat alles te maken hebt, goede resultaten boeken, die weer niet worden beloond, mede door de sfeer en sentimenten op de beurs, maar ook door invoering producten, die de markten kunnen verzieken. Dan baal je toch als CEO en CFO!

de agenda voor deze week,
maandag 29 september
- meer duidelijkheid bij Fortis
- duidelijkheid in de VS over de oplossing reddingsactie.
- BAVA Inbev

dinsdag 30 september
- 1/2 jaarcijfers Innoconcepts (de laatste mogelijke dag)

woensdag 1 okt.
- 3e kwartaalcijfers Oce.
- BAVA ICT

Wat moeten wij nog meer schrijven over de situaties op de beurzen vandaag?
Ook daar is het stil, gelukkig dat we een weekend hebben.

Geniet van het mooie weer, hier ziet het er goed uit.

Gisteren waren wij ook opstap en wat horen we allemaal voor een geldverkwistende verhalen door instanties?
Er kwam een man van de AIVD de oormerknummers van het Vee van een Veehouders Vee controleren. Als hij dit even had gemeld, dan had hij van de Veehouder te horen gekregen, kom om zo laat, dan staat het meeste Vee in de loopstal voor het voederen en melken.
Dan was het werk voor een groot deel snel opgelost geweest en zou hij 's middag bij een andere Veehouder hetzelfde hebben kunnen doen. Neen, hij komt onverwachts en dus te laat.
Het vee liep in het weiland en hij heeft nu bij die Veehouder de gehele dag werk gehad.
Dit is zo'n zelfde houding als de andere Toezichthouders veelvuldig aannemen in onze ogen. Wij bepalen de dienst! Samenwerking en overleg, daar bereik je toch veel meer mee en in dit geval wel 100%, die AIVD medewerker zou 2 Veehouders per dag kunnen controleren.

media,
Iraq has signed preliminary deals worth billions of dollars with General Electric Co and Siemens for equipment to almost double electricity generation capacity, an energy official said on Saturday. The deals with GE, Siemens and a third company would be worth a total of $7 billion to $8 billion, Iraq's Electricity Minister Karim Waheed told Reuters.

Media,
Hollywood legend Paul Newman dies, aged 83

Edelmetaal
Biedt kansen en in India, dat lazen wij, komt de welvaart sneller dan verwacht op.

09.07
Reddingsplan
Op het Nederlandse nieuws over de radio hoorden we,
dat er in de VS een voorlopig akkord is gesloten en de ondertekening nog moet plaatsvinden.

Fortis,
Ook hoorden we over het nieuws op de radio,
Dat er gisteravond bij de DNB te Amsterdam licht branden en dat er op hoog niveau beraad is waar ook Min. Bos bij betrokken is en ook in België.
reactie XEA.nl
Waar is de steun die de DNB, pensioenfondsen in het verleden gaven toen de Hypotheekbanken, Tilburgse, Westlandse, Fries - Groningse Hyp. Bank dreigende om te vallen?
Onze nestor is op back-office niveau zeer nauw betrokken geweest bij die uitwerking van dat reddingsplan en rapporteren maandelijks de stand van zaken aan de DNB.

USA dollar versus Euro
Nu er een akkord gaat komen, kan de rust de USA dollar ook ten goede komen.
Een stijging/sterkere dollar? Vermoedelijk wel, ook zal Europa door de crisis gaan lijden en dat kan een verdere verzwakking van de Euro gaan optreden.
Doe Uw voordeel.

Banken kopen?
Dat werd ons gevraagd en de koersen zijn nu wel erg gedaald.
Toch blijft het scelectief (bij)kopen een goede zaak, want de banken zullen niet allemaal omrollen en in Nederland zeler niet, daarvoor zijn ze te defensief. Schade zal er zeker wek geleden (gaan) worden.
Voor de langere termijn zien wij bij banken ook weer kansen komen. Fortis?
Daar zal vandaag blijken en anders voor de opening van de beurs morgen wel, maar op een koers van ruim EUR 5,--, moet veel schadelijke last ingecalculeerd zijn.

CSM
ING fondsselectie
Wij handhaven CSM in de selectie, deels van wegen gunstige trends in grondstofprijzen, maar vooral door gunstige vooruitzichten voor bioplastics (afbreekbare) en de gedaalde waardering van het aandeel CSM.

Proventec antibrandbescherming vloeistof
Wij vernamen dat er voorschriften komen voor brandpreventie op dat gebied.
In gebouwen moeten o.a. gordijnen, kleden aan de want etc. bespoten moeten gaan worden met een antibrandvloeistof.

Proventec heeft dat.
Tijden de AVA van Innoconcepts 2008 liet Innoconcepts een video ziet van een rietendak dat behandeld was daarmee.
Dat had een zeer gunstig effect en stelde het verdere brand voor enige tijd uit.
Echter gordijnen en kleden zullen gewassen of gereinigd moeten worden, dus zal de behandeling van de antibrand herhaald moeten worden.

media,
U.S. lawmakers said they made a breakthrough in talks on a $700 billion plan to revive the credit markets and expect to announce an agreement on legislation later today. Negotiators resolved our differences so we can go forward with a package to stabilize the market, House Speaker Nancy Pelosi told reporters when negotiations at the Capitol ended after midnight Washington time. Lawmakers will review a written version of the plan later today, she said. The House may vote tomorrow.

media,
India, Asia's biggest supplier of soybean meal, may harvest a record crop for a second year after higher prices and early rains boosted planting.
Soybean production in the year to June 30, 2009, may reach as much as 11.5 million metric tons, compared with 9.5 million tons a year earlier, Dinesh Shahra, managing director of Ruchi Soya Industries Ltd., the nation's biggest processor of the oilseed, said in an interview in Mumbai yesterday.

Brunel en de olie industrie
Daar kan het aandeel goed van profiteren. De koers van het aandeel is redelijk.

ICT, Telecom
- zullen met elkaar samensmelten. Houdt biede sectoren goed in de gaten en doe er wat mee.
Ook miet er nog veel in de computers gestopt worden.

tijd 17.54
media,
Britain's government will nationalize troubled mortgage lender Bradford & Bingley and is discussing the sale of its savings book and branches, people in the banking industry familiar with the matter said.

tijd 18.03
Nieuwsbrief 1 oktober over het samengaan van Eriks en Econosto, is voor leden lezers al in te zien via de link Nieuwsbrieven.
Nog geen nieuwsbrieflezers, melgt U aan en mede daardoor kunt U ook dieper in de data kijken.
Alvast dank voor Uw aanmelding.

tijd 18.08
media,
Fortis in z'n geheel te Koop?
De in problemen verkerende bank-verzekeraar Fortis wordt mogelijk in zijn geheel verkocht aan het Franse BNP Paribas. Dat is een van de scenario’s die sinds zondagmiddag op tafel liggen. In een ander scenario neemt ING het Nederlandse deel van ABN Amro over van Fortis.
De toezichthouders willen in elk geval voordat maandag de beurzen opengaan, duidelijkheid geven aan de markt.
Diverse betrokkenen houden er rekening mee dat er vandaag al meer duidelijkheid komt over de plannen en dat er morgen op de beurs niet in het zwaar afgestrafte aandeel van Fortis zal worden gehandeld.

media,
28 september 2008, 19:02 uur | FD.nl
Minister Bos van Financiën en president Nout Wellink van de Nederlandsche Bank (DNB) voeren nu overleg in Brussel met hun Belgische en Franse tegenvoeters over de toekomst van Fortis. Dat bevestigen ingewijden rondom de onderhandelingen. Een woordvoerder van DNB wil niet bevestigen dat een overname van Fortis door de Franse bank BNP Paribas nu zeker is, maar welingelichte bronnen melden tegen het Financieele Dagblad dat ING is afgehaakt als kandidaatkoper, zowel voor het Nederlandse deel van Fortis als heel Fortis. Andere media melden op basis van bronnen dat Fortis genationaliseerd zal worden door de Belgische staat.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL