Opluchting op Wall Street. Maar er is nog pijn. Straks meer nieuws

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 20/09/2008 08:37
Algehele oplichting in de financiële wereld, na de ingreep en voorstellen in de VS. Het werd dus een Goede VRIJDAG, zoals wij gistermorgen als verwachting schreven.
Maar er moet nu echt iets gaan gebeuren en dan nog de vraag, trekken ze er wel lering uit?
Toezichthouders moeten mensen uit "het vak" aantrekken, die capaciteiten hebben en niet alleen kennis uit de boekjes. Daar ligt een groot deel van het probleem. Alles wordt maar goedgekeurd en gaat de markt op/in. Hoeveel maal hebben wij van de redactie XEA.nl bij de toezichthouders aan de bel getrokken? Tientallen malen en onder de geheimhoudingplicht werd het voor ons gevoel met de "mantel der liefde" afgedekt. Nog steeds is onze vraag, "wie controleert het aantal uitstaande producten met het aantal uitstaande aandelen van een bedrijf, niet beantwoordt door de AFM".
Zo hebben wij uitvoerige emails naar de DNB, Euronext, de AFM en bedrijven gestuurd over de nieuwe producten, laddersystemen, turbo's, speeders, trackers, maar ook de shorts (baisse posities), waarom worden die niet meer in het FD bekend gemaakt etc. etc..
Op die shorts/baisse posities kregen wij een antwoord van de Euronext per telefoon, die klopte toch al niet, dus wat heb je eraan?
Juist dat was voor ons het signaal door te vragen, want waar was /is de controle dan gebleven?
Zo liepen wij wekelijks tegen de bekende MUUR aan en het werd ons niet in dank afgenomen, dat wij ons zo vastgebeten hadden en strijdvol doorgingen.
Ondanks dat, werden/worden we in de media doodgezwegen met onze acties.
Triest is het dat wij nu in de media (courant) lezen, dat de AFM verenigd in de CESR (vervult een rol tussen nationale Toezichthouders) zich gaan richten op short gaan in financiële concerns.
Zijn die financiële concerns dan alleen belangrijk?
AL HET SHORT GAAN, moeten zij aanpakken en is net zo gevaarlijk. Waarom zou dat alleen bij financiële instelling gevaarlijk zijn? Elk bedrijf lijdt er onder heren TOEZICHTHOUDERS, laten we wel zijn.
Geen half werk gaan doen, dat doet de Politiek al, als het kalf verdronken is, dan dempt men daar de put.

Onze oproep van afgelopen weekend, naar aanleiding van de voorganger in de Kerk, wat heeft ons geloof veel oude normen en waarden weggegooid, betrokken wij ook op het effecten vak. Ook daar is veel overboord gezet aan oude normen en waarden. Misschien dat de keer nu sneller komt.

In de VS trekt de SEC (waakhond) fel van leer en heeft al 799 instellingen als verboden terrein voor hedgefunds/short gaan uitgeroepen en er zal zeker meer volgen.
Wall Street haalde opgelucht adem, de Dow trok na donderdag weer verder aan met +368 en de Nasdaq met +74 punten. Gesloten werd door de Dow op 11.388 en de Nasdaq 2.273.
De laatste liet zelfs een kleine weekwinst zien van 12 punten, start v.d. week 2.261
De Dow moest een klein verlies toelaten van 34 punten, de week beginstaand was 11.422

September 19 – Close:
The New Zealand dollar's test of higher levels was today interrupted by a resurgent US dollar and a reminder of how indebted New Zealand is in current account data.
NZX 50 Index
3187.128 +28.208 +0.89%

De valuta's
media,
Mexico's peso currency soared on Friday and stocks jumped as news of a U.S. government plan to restore confidence in panicked financial markets boosted investor appetite for emerging market assets.
De dollar euro 1,4465, de Yen 0,009304 't pond 1,2658 AU$ 1,7392 en NZ$ 2,1001
de week beginstanden waren;
de dollar euro 1.4216, de Yen 0,009261 't pond 1,2615 AU$ 1,7259 en NZ$ 2,1307

Olie was beweeglijk gisteren en sloot af op $103,90, verschillen op de dag van enkele dollars per vat waren er wel, olie begon de week op $100,96.
Goud sloot af op $876,6 en zilver $12,685. De week beginstanden waren goud $767,6 en zilver $10,93, die hadden een goede week.
Wij blijven vast op edelmetaal, ook lazen we in de Courant, dat er bij de Hollandsche Bank Unie veel edelmetaal over de toonbank gaat.
Kijk op www.hbu.nl vraag info en ze helpen u vriendelijk of kijk voor noteringen op http://www.kitco.com/market/euro_charts.html
Dit is wel de internationale site voor het edelmetaal.
Circa 3 - 4 jaar geleden wezen wij onze lezers al op een positie in het edelmetaal, prijzen waren er toen van $385 voor goud en $6-7 p.ounce voor zilver.
Die lezers die toen zijn ingestapt hebben goede zaken gedaan.
Platina $1.139 gesloten

Wat zal het weekend brengen? Meedoen aan de Dam tot Dam loop te Amsterdam of lekker wat anders?
Aan het weer zal 't niet liggen, hier schijnt de zon.

De Goede VRIJDAG bracht voor iedereen opluchting, geniet er van dit weekend.

Heineken and UEFA Champions League are 'Great Together'
lees elders meer.

Reclame op XEA.nl
Bekijk eens de aanbiedingen van onze adverteerders, zij maken het U mogelijk dat wij onze ervaringen gratis kunnen blijven aanbieden.
Maak gebruik van hun diensten, met dank namens ons en de adverteerders.

ABN AMRO bank overname
Een antwoord op een vraag/verzoek, spelen jullie altijd op de man?
In de BAVA van 20 sept. 2007 van de ABN AMRO, dwong de heer Groenink onze vertegenwoordiger zo op hem in te spelen. De Heer Groenink CEO van de Bank zei toen diversen malen: "dit is wij wij allen hier aanwezig hebben gewild"! Dat schoot onze vertegenwoordiger zo in de "verkeerde" keel, dat hij zijn stijl, niet op de man spelen geheel los liet en een directe aanval deze op zijn (Groenink) manier van leiden van 'de bank' en dat dat de teloorgang is geworden van de ABN AMRO bank.
Dat was is eerste keer en hopelijk ook gelijk de laatste maal dat wij op de man moesten spelen, hij dwong 't af!
Wij eindigden toen met "geld alleen maakt niet gelukkig mijnheer Groenink"! Wij haden liever gezien, dat de ABN AMRO als zelfstandige doorging, maar dat was een gepasserd station zei voorzitter Martinez. Dan had Minister BOS het nog kunnen keren, door geen toestemming te geven. Maar die hield ook zijn mond.

media,
De Amerikaanse regering wil ‘honderden miljarden dollars' uittrekken om banken te verlossen van de slechte beleggingen die hen in grote problemen hebben gebracht.

Fortis
wordt op de hielen gezeten, terecht?
Manipulanten maken er aangeschoten wild van en daar moet de heer H. Verwilst goed om denken. Probeer het bedrijf uit de wind te houden.
Voorbeelden uit het verleden genoeg, Wessanen, Getronics, KPN, Hagemeijer etc. en de laatste Bear Stearns die door een media hetze teloor is gegaan.
Triest dat de media zoveel macht heeft en zich daarvoor laat gebruiken.

VEB heeft geen moeite met shortselling
Uitgegeven: 31 juli 2008 11:53
Laatst gewijzigd: 31 juli 2008 11:53
AMSTERDAM - Directeuren van beursgenoteerde financiële instellingen slapen er slecht door de laatste tijd: shortsellers. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft geen moeite met deze beleggers die geld verdienen aan dalende aandelenkoersen.
reactie XEA.nl
Bedenkelijk deze stelling, weten ze wel waar ze overpraten. Je bent als CEO van een bedrijf machteloos tegen dit soort handelingen, daar is de beurs niet voor!
De VEB gooit haar eigen "galzen" in met dit soort uitingen.

media,
Logica plc.,
- is geselecteerd als een van de twee kandidaten voor twee opdrachten in het Europese Galileo-project. Dat meldt de Europese Commissie gisteren.

Reg. AFM
Die site is voor ons vandaag niet binnen te halen, tijd nu 10.13 uur

media,
Een Amerikaanse rechter heeft zaterdag ingestemd met de overname van delen van zakenbank Lehman Brothers door de Britse bank Barclays. De rechter moest zich over de overname buigen omdat Lehman eerder faillissementsbescherming aanvroeg.

media,
Ook in Duitsland hebben de financiële autoriteiten vrijdag short-selling verboden. Eerder besloten onder meer Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Ierland en Frankrijk al tot de maatregel, die bedoeld is om fondsen te behoeden voor onnodig grote verliezen.
Het betereft 11 grote financiële instellingen. Waarom geen totaal verbod?

media,
De Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia raakt mogelijk binnen tien dagen haar vliegvergunning kwijt, waardoor haar toestellen aan de grond moeten blijven. Dat meldde een bron bij de Italiaanse luchtvaartautoriteit (ENAC) vrijdag.

De Europese banken
- waren wel erg goedkoop geworden, toch moet eerst het onderling vertrouwen terugkomen, dan pas kan er van een echt herstel gesproken worden.
Selectief binnenhalen o.a. BNP Paribas, ING, Royal bank of Scotland.

Onog geen nieuwsbrief lezers?
De nieuwe nieuwsbrief gaat over Eriks, de nieuwe combinatie Eriks Econosto.

Economische groei in de VS
Die kan wel eens sneller herstel, ondanks de kredietcrisis. In het 2e kwartaal 2008 was er een groei op jaarbasis van 3,3%. De zwakke dollar die nu sterker wordt speelde qua export duidelijk mee.
Moet dus niet te snel, sterker worden, maar gelijkmatig.

Reg. AFM
per 16 sept. j.l. heeft Governance for Owners LLP. 5,04% in OPG
per 17 sept. j.l. heeft Bos Kalis 10,54% in Smit Int.

Opties afwillingen van gisteren.
Die hadden in het "stijgingsgeweld" weinig opvallende koersbewegingen laten zien. Anders is er wel eens wat extra aanbod of vraag de volgde beursdag (maandag). Nu verwachten wij dat niet.
Misschien nog wel meer indekking van short verkopen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL