Wall Street was wisselvallig.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 13/09/2008 05:38
Gisteren was Wall Street wisselvallig. Lehman en cijfers boden geen houvast en de Dow en Nasdaq gingen negatief van start, toen klaarde 't op en later weer een negatieve Dow en Nasdaq. De index van de Universiteit van Michigan kwam half september uit op 73,1 vergeleken met 63,0 in augustus.
Gesloten werd er door de Dow op 11.442 -11 punten en de Nasdaq wist het droog te houden +3 op 2.261
De week beginstanden waren voor de Dow 11.220 en de Nasdaq 2.255
Per saldo nog een goede week met geen verlies in de VS.
Ike heeft huis gehouden en de olieprijs daalde alweer na gisteren ruim $102 te zijn geweest, gesloten werd op $100,96. De week beginstand was $106,70
Mogen we spreken van een succes voor ons team? Wij voorzagen op 20 juli j.l. een snelle daling naar de $100 per vat olie.

Goud en zilver deden resp. $767,6 en $10,93
De week beginstanden waren resp. $808,-- en $12,345

de valuta's
de dollar euro 1,4216 de Yen 0,009261 't pond 1,2615 AU$ 1,7259 en NZ$ 2,1307
de weekbeginstanden waren, de dollar euro 1,4266, de Yen 0,009280 't pond 1,2378, AU$ 1,7484 en NZ$ 2,1292

media,
The United States Federal Reserve and Treasury are helping beleaguered investment bank Lehman Brothers put itself up for sale, The Washington Post reported.
media,
Lehman Brothers Holdings Inc. received offers for its asset-management unit from private- equity firms including Bain Capital LLC and Clayton Dubilier & Rice Inc., said people familiar with the situation.

media,
At least 10 people were killed and more than 100 injured on Friday, with those figures expected to rise, after a freight train and commuter train collided head-on outside Los Angeles.
Wij zitten in spanning en kunnen nog geen verbinding krijgen. Onze teamlid is in L.A..

Beleggers hebben het zwaar, moeten door weer en stormen opboksen en dat valt niet mee. Toch zal de wereld economie door de verder dalende olieprijs wat meer "lucht" krijgen. Ook de inflatie zal temperen en dat begrijpen wij de angsten niet van de economen van de regeringen niet of zal hun eigen "huishoudboekje" niet op orde zijn. Want over geld "verslinden", dan weten ze er daar ook wat van. Kijk eens hoeveel geld er over de balk gaat! Mevr Hefkens is een goed voorbeeld van slechte controle en alles lijkt wel te kunnen en mogen, een pot met eindeloos veel geld erin.
Waar is de degelijkheid, betrouwbaarheid (heling doet de regering nu ook)!
Waar zijn de krachtige leiders en moeten er in de arbeidscontracten geen termijn staan, van als het later toch niet klopt en terugbetaling van de bonus(sen)? Nu zien wij dat in de VS en ook hier bestuurders weggaan met een afvloeipremie, laten we het netjes zeggen. Het staat in hun contract!
Zou dat contract op dat punt niet gewijzigd moeten worden?
Jan met de pet gaat eruit met wat geld en dan is zijn "kostje" niet gekocht!

En mooie overdenking voor het weekend, hier is het buiten op dit vroege uur nog rustig.
Geniet ervan en hopelijk goed weer.
Een fijn weekend.

Snel geld verdienen?
Je hoeft niet meer op de beurs te zijn. Ga bij een buitenlandse bank werken voor een blauwe maandag. Maak kopiƫn van het klantenbestand, regeringen staan te dringen als koper. Heling mag nu. Waar zijn JP's normen en waarden?
Of zien wij dat verkeerd?

media,
New Zealand,
Prime Minister Helen Clark's announcement of a November 8 election has been welcomed by the political and business communities.
NZX 50 Index
3361.688 +28.145 +0.84%

media,
Brazilian stocks rose on Friday led by a rally in state-run Petrobras and exchange operator BM&F Bovespa, while mining company Vale and steelmakers CSN and Usiminas jumped on higher metals prices.

Rente in de VS
Er komen alweer berichten over een rente verlaging in de VS.
Dat is goed voor de economie, de huizenbezitters en Wall Street kan er steun door krijgen, beter koersen.

media,
Antonov plc heeft tijdens een op 11 september 2008 gehouden bestuursvergadering 557.143 gewone aandelen van elk 20 pence tegen een prijs van euro 0,28 per aandeel toegekend, conform de voorwaarden van de faciliteit van 17 januari 2008. Dat schrijft de onderneming vrijdag nabeurs in een persbericht. Daarnaast zijn 222.857 niet genoteerde warrants toegekend tegen een uitoefenprijs van GBP0,27 per aandeel. Het uitstaande aandelenkapitaal van Antonov bestaat nu uit 75.251.954 gewone aandelen.
reactie XEA.nl
Daar lijkt de "drukpers" wekelijks te werken.

media,
Een drietal financiƫle partijen is van plan een gezamenlijk bod te doen op de geplaagde zakenbank Lehman Brothers. Het zou gaan om Bank of America, JC Flowers & Co en China Investment. Dit meldt de Financial Times, dat zich beroept op 'bronnen bekend met de situatie'.
De Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers staat op omvallen. De bank is met grote spoed op zoek naar een nieuwe investeerder. De geschiedenis van Lehman Brothers voert terug tot de kantoenhandel in de 19de eeuw.

media,
De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa brengt mogelijk een overnamebod uit op haar Scandinavische branchegenoot SAS. Dat meldde persbureau Reuters vrijdag op basis van anonieme bronnen.

Let ook op de kabelaars TKH en Draka,
al verschillen ze nu wel van soort werk. Beide bieden op deze koersen kansen voor de beleggers met een middellange en langere termijn.
TKH EUR 15,39 en Draka EUR 16,41



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL