Beleggen is nu een lange brug zonder leuningen. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 06/09/2008 07:01
Ja, deze tekst heeft een diepere achtergrond.
Deze beurstijd bestaat nu uit angst en onzekerheid en vanmorgen kwam dit verhaal naar boven over een Vader (de economische wereld) en een zoontje (de belegger), zij waar op weg te voet en er stak een wind op, die overging van 'n storm tot orkaan. Tijdens die wandeling in die zware storm moesten ze over een lange brug zonder leuningen. Onder die brug een diepte en kolkend water en op de brug tegen de storm/orkaan in met geen leuningen, papa ik ben bang zei het zoontje, mag ik je een hand geven, dan voel ik me veiliger en al hand in hand volbrachten ze de zware tocht over die lange brug.

Dit maken beleggers nu ook mee en wie steekt de veilige hand naar ze uit/toe?
Niet de media en betweters, direct verhalen en teksten waar je als beleggers niet rustig van wordt.
Zou het kiezen van de juiste woorden niet beter zijn? Is dat niet de beste manier om je klanten ‘n veilige gevoel te geven, bij jouw zich thuis te horen/voelen?
Net als dat zoontje bij z'n vader?
Klanten bind je, als ze zich thuis voelen, ook al ben je dan wat duurder, ze blijven!
Daar verdien je respect mee, maar dat kost dan wel even wat meer, maar per saldo verdien je op de langere termijn wel meer.
In de jaren "zestig" was de Nederlandse Middenstand bank, de Bank waar je je thuis voelde, die reklame hadden ze!
Daarom proberen wij van de redactie XEA.nl en dan vooral de vele beginnende beleggers, die uitgestoken hand te zijn op allerlei manieren.
Elke storm/orkaan raast eenmaal uit en zo is onze ervaring ook op de beurzen, we lopen even wat langer mee.
Jammer dat de toezichthouders die ervaring maar beperkt bezitten en zo producten en systemen toelaten waar de uitwerking niet goed van is afgewogen!
Door het intreden van internet/computer en noem maar op, zijn de markten onvoorspelbaar geworden.
Zelfs voor ons, met onze ervaring gebeuren er nu zaken/dingen/orders etc. die met onze ogen niet meer te volgen zijn, laat staan te begrijpen.
Daarom zouden er regels moeten komen, dat niet op elk moment maar zaken en berichten de wereld ingestuurd kunnen worden, gesloten periodes bedoelen wij van de redactie etc.. Het zal een hele opgave worden, maar weten/kennen beleggers nu wel alle regels? Die regels zijn zo verstopt en niet elke belegger heeft internet, waar wel van wordt uitgegaan.

Waar is het respect van de dienstverleners voor die beleggers en bedrijven die op de beurs genoteerd zijn? Is het niet, ze moeten maar?

De beurzen hadden een soort "nuts" functie moeten houden, nu laten ze alles toe om omzet te draaien, want anders snijden ze nu in eigen vlees.
Het draait allemaal om geld, maar wij (red. XEA.nl) zouden niet met geld in de zak willen lopen, dat ten koste gaat van de niets vermoeden mede collega belegger(s).
Voel je je dan gelukkig, als je nu met hun geld in je zak loopt?
Realiteit is nu ver te zoeken en misschien dragen we met dit verhaal wel wat bij?

Op Wall Street kwam gisteravond tegen het einde ook weer wat realiteit terug en kreeg men weer oog de actualiteit, een dalende olieprijs en aantrekkende economie. Cijfers werden heroverwogen en de achtergrond vermoedelijk beter ingeschat dan even te voor en al het was eigenlijk al oud nieuws. Er is nog wel pijn, maar er wordt aangewerkt om die pijn draaglijk te maken of weg te nemen. Wat voor ellende was er hier begin jaren 1980 niet in de huizenmarkt! Ook dat is weer opgelost.

De Dow ging de dag uit met +32 punten bij een stand van 11.220 en de Nasdaq -3 punten en een stand van 2.255
De week beginstand was voor de Dow 11.543 en voor de Nasdaq 2.367

media,
The Reserve Bank of New Zealand is expected to cut interest rates for the second consecutive time next week to help support an economy widely seen to be in its first recession in over a decade, a Reuters poll shows.
NZX 50 Index
3336.178 -11.963 -0.36%

Olie ging de dag op $106,70 uit en goud $808,-- en zilver $12,345
De week beginstanden waren voor olie $115,84, dat is een mooie daling en dat zal de inflatie beïnvloeden in positieve zin. Lezen en horen we niet veel tot zeer weinig in deze tijd.
Goud begon de week op $836,2 en zilver $13,58

De valuta's
de dollar euro 1,4266 de Yen 0,009280 't pond 1,2378 AU$ 1,7484 en NZ$ 2,1292
De week beginstanden waren de dollar euro 1,4672 de Yen 0,009188 't pond 1,2411 AU$ 1,7072 en NZ$ 2,0928
Een sterker USA dollar zal de export uit de Euro landen ten gunste komen. Dat zal niet per direct voelbaar zijn, maar breng het als nieuws, een rustgevende ondersteuning in deze woelige tijd.
Net als dat zoontje bij zijn vader. Dat moet die vader toch een bijzonder gevoel geven, dat vertrouwen van zijn zoontje in hem.
En daar is hij toch VOOR!
Zo ook de bemiddelaars, maar de echte bemiddelaar staat tegenwoordig nog maar weinig op.

Nog een goed weekend.

Lees elders onze beschouwing over Draka nog eens na.

Reg. AFM
per 5 sept. heeft Philips 5,05% in haar zelf, was per 28 aug j.l. nog 4,80%
per 1 sept. j.l. heeft B. Hogendoorn 550.000 aandelen Ctac.

Maak ook eens gebruik van de diensten van onze adverteerders, zij maken het mogelijk dat wij in de "lucht" zijn.
Namens hen, bedankt.

Nieuwsbrief
Nog geen lezer? Meldt U aan, dan kunt U dieper in de data kijken en lezen.
Volgende keer de wetenswaardigheden over Econsto en Eriks en hun samen gaan.
Wij hebben nog actie gevoerd tegen de bieding van de Gilde. En met succes!
Al viel de prijs niet helemaal mee, maar toch klein 1 euro meer, het werd EUR 8,21

In Memoriam Dirk Leendert de Bruyn

Afgelopen dinsdag 2 september hebben wij Dirk Leendert de Bruyn begraven in zijn woonplaats Strijen op de relatief jonge leeftijd van 72 jaar. Dirk is in zijn slaap overleden. Hij was een geziene bezoeker van aandeelhoudersvergaderingen en kwam daar zeer beslagen ten ijs. Zijn vragen en opmerkingen sneden altijd hout. Hij werd ook zeer gewaardeerd door de bestuurders van deze bedrijven, met wie hij langdurige en open relaties onderhield. Dirk stond altijd klaar om advies te geven en hij schroomde niet om door te vragen als hij iets wilde weten.

Tijdens de begrafenis verleenden velen hem de laatste eer, waaronder dorpsgenoten en een aantal bezoekers van aandeelhoudersvergaderingen. Ook waren er een aantal Feyenoorders, de voetbalclub, waaraan Dirk zijn hart levenslang had verpand.

Een markante aandeelhouder is ons ontvallen. Tijdens de komende aandeelhoudersvergaderingen zullen wij hem node missen.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL