Beleggen blijft risico's geven, maar biedt ook kansen. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 27/07/2008 08:05
Beleggen blijft risico geven, maar de kansen zijn des te groter, dan obligaties.
Gisteren kregen we op de markt nog een vraag.
Ik moet nu zeker Staatsobligaties hebbenkopen? Nu zeker niet, want als de rente aantrekt en dat zien we al, dan gaat de koers omlaag (aankoopprijs) en de nieuwe rente stijgt. Per saldo kost het aan de ene kant en verlies je aan de andere kant. Of hele korte obligaties met uitlotingkansen. Vraag dit even aan je accountantmanager.
Dan is deposito's een betere (korte), dan obligaties. Je geld kan dan weer spoedig vrijkomen. Edelmetaal? Indien de portefeuille qua grootte wat uit de hand loopt, in het verleden was dat gebruikelijk, raden wij het ook nu nog aan. Er is al het een en andere qua prijs gebeurd (naar boven), maar onze inschatting is, er zit nog meer aan te komen. Terug naar 't verleden, dan was het bij spreiding van de portefeuille gebruikelijk een deel te beleggen in het edelmetaal. Verhalen van "renteloos" geld, die gingen een tijdje wel op, maar de langere termijn heeft dat alweer ingehaald.
Spaargeld op buitenlandse banken zetten?
We worden nu overspoeld door advertenties van die banken en zelfs rente tegen de 5% wordt er geboden, daar zullen wel weer kleine lettertjes onder/instaan.
Let dus op.
Wij zeggen nu, aandelen voor de langere termijn en vooral nu met die "bodemprijzen".
Er kunnen percentages van 8% en meer worden behaald, wat wil je dan nog meer?
We lezen dan wel over inflatie, deflatie en stagflatie en hogere olieprijs etc., laat je niet verleiden of misleiden, wat kunnen wij daar als particulier aandoen?
Niet veel, dan zag je ook met het energieverbruik. Deed je de kachel/CV eerder lager zetten en isolaties aanbrengen, subsidie was gauw over en het gas en andere brandstoffen werden "ras" duurder gemaakt. Per saldo was je weer net zo duur of duurder uit.
Of de hond of de kat je nu bijt, beide kan goed pijn doen.
Wij blijven bij beleggen in aandelen en zorg voor spreiding en stap zo nu en dan over naar een andere sector.
Op dit moment is de uitzendbranche aan de beurt voor mindere tijden, want deze branche geeft altijd als eerste de ommekeer van de economie aan, in goede en slechte tijden. Wat we nu hebben, dat weet U best zelf ook wel, maar gegeten en gedronken moet er altijd, dus je aantal fondsen in deze sector wat verhogen, kan geen kwaad. Delta Lloyd (Aviva plc.)kwam pas ook weer aan met een ruime 5% belang in Wessanen en in CSM vergrote Franklin Mutual Series Fund Inc. haar belang tot ruim boven de 10%. En in Oce kochten de bestuurders (zie advies van gisteren) eigen aandelen in, ca. 100.000 sts met z'n vieren.
Signalen die er niet om liegen.

hier de agenda voor deze week,
Maandag 28 juli
- TNT, halfjaarcijfers 2008
- betaalbaarstelling dividend Innoconcepts
- Colruyt 1e kw.omzetcijfers
- BAVA Corporate Express
- Binck ex. dividend.

Dinsdag 29 juli
- Akzo Nobel, halfjaarcijfers
- DSM, halfjaarcijfers
- DOCData, halfjaarcijfers
- TNT, ex-interim dividend
- OESO inflatie juli
- SAP 1e halfjaar en 2e kw. cijfers.

Woensdag 30 juli
- ArcelorMittal, halfjaarcijfers
- Wolters Kluwer, halfjaarcijfers
- Alanheri, algemene aandeelhoudersvergadering
- Rood Testhouse, buitengewone aandeelhoudersvergadering
- Siemens 3e kw. 2007/8

Donderdag 31 juli
- ASMI, halfjaarcijfers
- Besi, halfjaarcijfers
- DNC, halfjaarcijfers
- Nutreco, halfjaarcijfers
- Reed Elsevier, halfjaarcijfers
- Royal Dutch Shell, halfjaarcijfers
- Unilever, halfjaarcijfers
- Wessanen, halfjaarcijfers
- Basf 2e kw.cijfers en 1/2 jrc.
met nog zeer vele andere.

Vrijdag 1 augustus
- Ahold, halfjaarcijfers
- Gamma Holding, halfjaarcijfers
- Octoplus, halfjaarcijfers
- Bekaert 2e kw. cijfers
Een hele drukke week met nieuws waar wij (red. XEA.nl) niet alles binnen hebben gekregen.

Hier was er vannacht veel gerommel in de lucht, maar de zon schijnt alweer, zal de nieuwe week ook zo worden?
Meer meevallende cijfers?
Afwachten en meer kunnen wij ook niet doen.
Nog een fijne afsluiting van het weekend en een goed begin.
Dit, namens ons team van XEA.nl

Wij blijven ons inzetten en deze week hopen we in onze strijd tegen de nieuwe producten en manipulaties een duidelijke stap naar voor te kunnen zetten. Bedrijven beginnen het ook "zat" te worden en wij hebben al enkele waar wij nu op bezoek gaan en zijn geweest om uitleg te geven, wat de beste manier voor hen is, dit alles te ontlopen.
Een terugkeer naar veilingnotering of het verlaten van de beurs.
Het zwaartepunt lig eerst bij een veilingnotering (2 maal daags) en anders wegwezen. Dat bespaart veel kosten en regelgeving en vooral de kleinere kunnen dit haast niet meer aan.
Moeten zelfs personeel extra aannemen voor die opgelegde regelgevingen o.a. IFRS etc.

Nog een fijne dag.

Wij zullen vandaag nog wat schrijven over IMC i.v.m. haar speeltje.
Ging over aandelen Wereldhave. Daar was een misverdtand tussen de toezichthouder AFM en IMC.
Die hadden in de gaten hoe je met stoploss orders geld kon verdienen, als je zelf je aandelen verkocht en zo die stoploss koers openhaalde.
Je had er maar 10.000 sts voor nodig.
Daar had(den) de toezichthouder(s) ook de ervaring/kennis niet, die de handelaren wel hadden.

Lees elders meer.

Manipulaties,
Die beïnvloeding is strafbaar, zo meldt de AFM aan IMC. Het bedrijf zou zich met deze handelswijze schuldig hebben gemaakt aan het relatief nieuwe verbod op marktmanipulatie, dat met het in werking treden van de Wet marktmisbruik op 1 oktober 2005 van kracht werd.

Het verbod richt zich ondermeer op het verrichten van orders waarvan een onjuist of misleidend signaal uit gaat, ofwel die de koers kunstmatig op peil houden. Ook valt het verspreiden van valse, koersgevoelige informatie onder de noemer marktmanipulatie.
reactie XEA.nl
Ditzelfde zien wij met laddersystemen gebeuren en daghandel aan beide zijden al of niet in combinatie.

toevoeging tijd 12.03 op 27-07-2008
Bij marktmanipulatie is sprake van het beïnvloeden van de "vrije prijsvorming die normaliter het gevolg is van vraag en aanbod". Door het verspreiden van onjuiste berichten of door het verrichten van andere manipulerende handelingen kan invloed worden uitgeoefend op de vraag of aanbodzijde van de effectenmarkt, hetgeen gevolgen kan hebben voor de koersvorming.
Gevolg van deze beïnvloeding is dat de koers geen reële waardering van alle beschikbare informatie op de markt weergeeft. Met andere woorden: de koers komt kunstmatig tot stand en vormt geen reële afspiegeling van de daadwerkelijke economische en financiële omstandigheden van de desbetreffende effectenuitgevende instellingen.

De richtlijn Marktmisbruik verbiedt vier vormen van marktmanipulatie die op het volgende neerkomen:
1) (?);
2) Het verrichten of bewerkstelligen van transacties of handelsorders waarbij een of meer personen samenwerken om de koers van een financieel instrument op een abnormaal of een kunstmatig niveau te houden;
3) (?); en
4) (?).

De richtlijn noemt de volgende gevallen die in het bijzonder zijn af te leiden uit de genoemde vormen van marktmanipulatie:
a) het door een of meer personen samenwerken om een machtspositie ten aanzien van het aanbod van of de vraag naar een financieel instrument te verwerven met als gevolg dat rechtstreeks of middellijk aan- of verkoopprijzen of andere onbillijke transactievoorwaarden worden opgelegd;
b) (?);
c) (?)

We hebben de uitspraak volledig opgenomen. lees elders meer.
We willen die in onze eigen data hebben/houden.
Zal ons de komende tijd zeker van pas komen in onze strijd tegen bepaalde systemen en hande;swijze van beleggers.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL