Zullen de cijfers van Philips morgen, in Amsterdam het licht doen branden? Straks meer neiuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 13/07/2008 07:02
Wij hopen dat Philips en voor gaat zorgen morgen met z'n cijfers, dan komen ze met de 1e halfjaarcijfers.
De beurzen worden wereldwijd geregeerd door angsten en de realiteit wordt weggedrukt. Trends in de economie bepalen ook sentimenten, dat hebben we in het verleden ook meegemaakt.
Was er in de jaren zestig van de vorige eeuw nog weinig belangstelling van de gemiddelde burger voor de Beurs in het algemeen, nu is dat wel anders. Het geld bepaalt de "belangstelling", geld daar draait het allemaal om en daaruit vloeit macht.
Brengt dat geluk? Ook daar hebben wij zo onze twijfels over, maar dat de wereld niet zonder het geld kan, dat is ons ook wel duidelijk.
Het gezegde: "geld dat dom is, maakt recht wat krom is", gaat nog steeds op!
Geeft dat voldoening?
Ga eens naar een verzorgingstehuis en breng zomaar iemand of een verre bekende een bezoek. De dankbaarheid straalt van het gezicht af, als het weer tijd is om te vertrekken. Die uiting zal je als mens meer voldoening geven, dan een hoog saldo op de bankrekening.
Maar het geld bepaalt wel jouw positie in deze maatschappij, jouw Status etc. en velen van ons zijn daar gevoelig voor.
Daarom is het ook de laatste tijd zo hectisch op de beurzen, want ieder van ons heeft zo zijn/haar eigen mening en verwachtingen en daar handelen we dan ook naar.
Dat geeft stromingen op gebied van aan - en verkoop in Effecten, goederen, diensten etc..
Er is dan ook veel veranderd op gebied van handel in vergelijking met de jaren zestig van de vorige eeuw.
Waren het toen enkele die zich ermee bezig hielden, wie is er nu niet met iets bezig dat met beurzen te maken heeft?
De belangstelling is "enorm" geworden, van kunst, effecten, land, tot rietjes (sperma van dieren) aan toe.
Er zijn altijd pieken en dalen geweest en hoe diep? Dat was niet te voorspellen, al lijkt het er tegenwoordig op, dat men de toekomst wel kan voorspellen.
Neem nu SBM off, dat fonds kwam vrijdag met een winstwaarschuwing, de kosten waren wat uit de hand gelopen. Was dat de eerste maal?
Neen, wij horen jaren geleden de toenmalige CEO Sjef van Dooremalen zeggen, ja, we waren met een nieuw ontwerp bezig en dat wilde maar niet, tot wij er achter kwamen, we moeten daar een "dwarsbalk" tussen lassen en dan gaat het wel. Toen was het probleem gelijk de wereld uit, maar het zorgde wel voor een te late levering en dat zijn dan extra kosten.
Door de olieprijs profiteerde SBM Off ook van de "hype" en daardoor kwamen er veel koopadviezen voor SBM off. en voor welk olie fonds eigenlijk niet?
Wat zal de koers de komende tijd van SBM Off gaan doen? Wij verwachten dat de adviezen die pas nog zijn afgegeven, morgen al zullen worden herzien!
Als het plotseling beter gaat, duurt het soms weken of zelfs maanden voor de adviezen worden aangepast naar boven. Bijzonder die te late bijstelling naar boven of moeten dan de 1e klas klanten eerst nog inkopen doen?

Wie kan er in de toekomst kijken?
Toch niemand en het zijn allemaal "verwachtingen", die ieder voor zich moet inschatten, daarom volg je gevoel en handel daar naar.
Natuurlijk kunnen alle goed bedoelde meningen/adviezen etc. meegenomen worden, maar je eigen inzicht en geld, bepalen je succes.
Hoe kun je dat bereiken?
Door o.a. het bezoeken van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, bedrijven te volgen/bezoeken in hun ontwikkeling en dat vinden wij van de Redactie het belangrijkste, wie heeft/hebben de leiding,? Hoe zijn ze (de leiding) met hun business bezig, hoe is hun gedrevenheid, inzet en vul maar in.
Degelijkheid met een beetje "ouderwetse" inslag op geldgebied is niet verkeerd.
Ahold had, ook wij letten op de kleintjes, toen dat wat op de achtergrond kwam met het vertrek van de "oude" Appie Hein, met eerbied geschreven dat oude, toen steeg de koers naar ongekende hoogten.
Maar de val was ook dieper dan diep!
Daarom is bij ons nog steeds de slogan, "eerst de vent en dan de tent"!
Wij schrijven veel over een groot aantal bedrijven, door onze beperkte inzet van personeel, kunnen wij niet alles volgen en vragen dan ook, “heeft u als lezer uit Uw omgeving iets te melden”, stuur het naar de redactie@xea.nl wij bekijken de inhoud en zullen het eventueel plaatsen onder wat lezers schrijven. Het is nu weer stil de laatste tijd in deze rubriek en er zal zeker wel nieuws zijn, laat het ons weten, met dank alvast voor Uw toezending.

Morgen zullen we zien van de heer Kleisterlee met zijn mensen er bij Philips van heeft gemaakt.
Hier de agenda voor deze week.
Maandag 14 juli
- Philips, halfjaarcijfers 2008

Dinsdag 15 juli
- DIM Vastgoed, halfjaarcijfers
- Sligro, buitengewone aandeelhoudersvergadering
- up-date Arseus

Woensdag 16 juli
- ASML, halfjaarcijfers
- eBay, halfjaarcijfers

Donderdag 17 juli
- Sligro, halfjaarcijfers
- Sopheon, halfjaarbericht 2008
- Microsoft 4e kw. cijfers 2007/8

Vrijdag 18 juli
- Beter Bed, omzet tweede kwartaal
- Pharming , halfjaarcijfers.
Er zal zeker meer nieuws komen en wij zien ook samengaan en overnames komen.
Daar zal de Fin.Telegraaf ook wel melding over maken.
TomTom staat ook in de verdrukking de laatste tijd, wat zullen de cijfers op 22 juli laten zien?

Afwachten meer kunnen wij ook niet doen, maar het slechte nieuws haalt nu ook de voorpagina van de Courant en vaak loopt het dan op z’n einde en komt de keer!

Hier schijnt de zon, laat dat een goed voorteken zijn van de nieuwe week.
Nog een fijne afsluiting van het weekend.

Bij ons heeft de markt niet meer gelijk, lees ons verhaal van 11 juli j.l. eens na.

CSM
- heeft een onderwaardering. Lees elders meer.

media,
De Amerikaanse pakketbezorger FedEx voert verkennende gesprekken met de Nederlandse postmaatschappij TNT Post over een mogelijke overname. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times zaterdag.

Oce,
zoiets verwachten wij ook van dit bedrijf.
Goldman Sachs e.a. brengt het koersdoel naar EUR 6,--
De zichtbaar intrinsieke waarde van Oce is per 30/11/2007 EUR 7,32
Dat wordt dan ook EUR 9,25 net als bij Corporate Express. Werd ook door de analisten diep onder de zichtbare waarden teruggeschreven.
Doen zij dat ook met hun eigen bezittingen?
Daar onze vergelijking met Appie Hein en SBM off en de toekomst, volg je eigen gevoel. Oce heeft een goede toekomst, maar het zit net als bij SBM off even tegen.
Je pakt nu wel ca. 10% rendement, als het verhoogde dividend over 2006/2007, ging van EUR 0,58 naar EUR 0,64, gelijk blijft.
Geduld is een schone zaak!

Reg AFM
per 2 juli heeft Fortis N.V./S.A. 7,00% in Fortis N.V.
per 2 juli j.l. heeft Stichting Continuiteit Fortis
Kapitaalbelang 72,32 %
Stemrecht 77,39 %
in Fortis N.V.
per 1 juli j.l. heeft Capital Research and Management Company 14,65% in KPN,dat was per 8 jan. 2007 15,07%

Per 11 juli j.l. koopt J.F. Dix op EUR 5,76 10.000 sts Oce. (bestuurder en die kunnen in de keuken kijken).

Philips laat dan ook de 2e kw. cijfers zien, morgen.

media,
Topman Jean-Paul Votron van Fortis moet vertrekken nu de dure aankoop van ABN Amro en de kredietcrisis het bedrijf in financiële problemen hebben gebracht. Hij krijgt een vertrekbonus van euro 1,3 mln mee.

media,
De iPhone 3G, de smartphone van Apple die sinds vrijdag in de winkels lag, is bij alle T-Mobile winkels uitverkocht. Om middernacht is de eerste iPhone in Nederland verkocht.

media,
WASHINGTON/PASADENA (ANP) - De Amerikaanse hypotheekverstrekker en bank IndyMac Bank is vrijdag overgenomen door de overheid. Het federale Bureau Toezicht Spaarbanken (OTS) greep in omdat rekeninghouders hun tegoeden massaal begonnen op te eisen uit vrees voor een faillissement.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL