G8 top deze week in Japan bijeen. Wat zal de uitslag brengen? Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 06/07/2008 08:41
Ja, wat zal de G8 top in Japan deze week brengen?
Daar worden onderwerpen als, olieprijs, voedsel tekort en prijzen, valuta's en rente ontwikkelingen en Mugabe en wat te doen met hem etc, door genomen.
Maar echte oplossingen zijn er de laatste tijd niet uit de G8 gekomen. Prachtige woorden, maar daar kopen de mensen die onder Mugabe lijden niet veel voor.
Maar het is goed dat zij zich ermee gaan bemoeien en hopelijk dat het resultaat gaat opleveren, al zijn het maar beginstappen.
Want dat de olieprijs duidelijk negatieve uitwerkingen heeft op het leven van de mensen wereldwijd en de economische ontwikkelingen, dat staat buiten "kijf"!

Maar waar wij ons ook zorgen over maken is, dat pensioenfondsen onder druk van de Toezichthouders tot verkopen moeten overgaan van aandelen, de dekkingsgraad wordt geraakt of haast geraakt bij al enkele pensioenfondsen.
Daar lezen wij nog niets van in de Couranten, maar is wel actueel geworden.
Dat geeft ook druk en ook hebben Effectenkredietinstelling i.v.m. dekking Voorschot Effecten bepaalde limieten teruggebracht naar een lagere dekking en daar komen ook extra verkopen uit.
Daarom zij wij tegen de eigen handel in Effecten door die Effectenkredietinstellingen, ook deelnemingen door hen in een of andere dochter etc.
De Chinese Muren dan? Acht, wij hebben daar te lang voor bij die Effectenkredietinstellingen gewerkt.
Hoe ging het vroeger in het café na sluitingstijd? Toen ging ze even nazitten in de huiskamer van de Caféhouder. En dat viel buiten de "wet".

Juli is de maand weer van de cijfers 2e kwartaal e/o halfjaarcijfers. Sommige (lokale) fondsen geven geen kwartaalcijfers, maar ‘n update.
Oce was en werd zo afgestraft, terecht?
Wij van de redactie vermoeden, dat er meer tegenvallers zullen komen, de olieprijs, de bouw en wat niet meer, zullen een negatieve invloed hebben, maar was dat dan niet in het verleden?
Zeker, maar nu wordt het teveel en langdurig belicht (lees: steeds herhalingen). Direct vallen analisten over elkaar heen met afwaarderingen, goed nieuws duurt weken of wordt nog later opgewaardeerd. Bijzonder vinden we dat.
Onze conclusie is dan ook, dat afwaarderen is vaak ten onrechte, slaap er eerst eens een “nachtje” over..
Ook Oce en die nog gaan komen, met minder prettig bericht, zijn nu koopjes. Je maakt haast 10% op Oce! En zo zijn er nog wel meer. De bank kunnen dan ook best 5% spaarrente geven, want die kopen nu die goedkope fondsen wel weer in.
Kunnen ze straks die weer doorschijven naar de klanten met winst en zullen zij (banken) de winst uit de rentemarges minder zien worden, maar uit de effecten meer.
Wat maakt 't per saldo uit?

De agenda voor deze week,
Maandag 7 juli
- Holland Colours, aandeelhoudersvergadering
- Vervoerscijfers Air France KLM

Dinsdag 8 juli
- Rood Testhouse omzetcijfers 1e halfjaar 2008

Donderdag 10 juli
- Air France-KLM, aandeelhoudersvergadering

Vrijdag 11 juli
- Ballast Nedam, halfjaarcijfers
- Macintosh Retail

Van der Moolen,
die had wat druk de laatste weken, maar deze week kwam er verandering in. Toch maakt 1 zwaluw ook bij Van der Moolen nog geen zomer.
Wij vinden de balans zwak geworden. Er worden nu eigen aandelen ingekocht en dat versterkt de wpa, als er weer winst is.

Hier is het wat donker weer, een slecht voorteken?
Eens zal de zon ook op de beurs weer doorbreken, iedereen is zo negatief en dan vallen er juist koopjes te halen.
Wij schrijven daar vaak over, alleen is het geloof er bij de meeste beleggers nog niet.
Of ze kennen onze site nog niet.
Geef onze site door aan uw vrienden en kennissen of mede vakantiegangers.
Met dank en een goede afsluiting van het weekend.

media,
The New Zealand dollar stuck to a narrow range ahead of a United States holiday, but managed to sink to a new seven-year low against the Australian dollar.

media
The sale of Germany's biggest retail bank Deutsche Postbank could fail because the price potential bidders are willing to pay does not meet the expectations of the lender's parent, Deutsche Post, a German magazine reported on Saturday.

KPN - initieert aanleg glasvezelnetwerk op bedrijventerrein Pollux in Klazienaveen.
Lees elders meer.

KPN en Hi
- verlagen met ingang van 15 juli de data tarieven buitenland met meer dan 30% voor alle klanten in de consumenten markt. Klanten hoeven zich daarvoor niet te registreren.
Voor laptop gebruik wordt de Mb prijs verlaagd tot Eur 3,95 per Mb.
Voor internet op je mobiel wordt de prijs verlaagd tot Eur 7,95 per Mb. Deze tarieven gelden voor alle EU landen. Ook voor landen daarbuiten geldt een forse prijsverlaging.
Daarnaast introduceren KPN en Hi speciale vakantiepagina’s. Deze vakantiepagina’s bevatten geen plaatjes, waardoor het verbruik een factor 10-15 minder is dan de normale startpagina’s.
Als iemand bijvoorbeeld twee weken op vakantie gaat, dan kan hij voor Eur 7,95 zo’n 20 pagina’s per dag bekijken.

ING's fondselectie,
Daar zijn Fortis en Heijmans vervangen door Imtech en CSM.
De laatste lijkt eindelijk de wind van voor te gaan krijgen. De stijgende grondstofprijzen kunnen worden doorberekend en er kostenbesparingen en lagere rente worden voorzien, aldus ING.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL