Nuchtere Ieren zeggen Neen, maar de media zwijgt er over. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 14/06/2008 07:53
Het Ierse Neen, wordt overspoeld door de voetbal, maar is de situatie op economisch gebied niet belangrijker? Op de voorpagina's moet je het “Neen” zoeken.
Wall Street trok weer aan op meevallende inflatie en Lehman Brothers wist weer terrein te winnen, het aandeel steeg van $22,70 naar $25,81
Alles is weer vergeten en vergeven.
De Dow steeg met 165 punten naar 12.307 en de Nasdaq +50 op 2.454
De week beginstanden waren voor de Dow 12.209 en 2.474, een gemengde sluiting over de week.
De AEX verloor ruim en ging van 471,23 naar 459,96, maar hier is de handel ook ziek. Normale handel is haast niet meer mogelijk en zo worden er "parels" voor de zwijnen gegooid.

media,
Fed rhetoric lays rate-hike groundwork
Reuters, Just six weeks ago the U.S. Federal Reserve was in interest rate-cutting mode. Now, Fed officials have hauled out rhetoric that suggests rates could rise within a few months.

de valuta's
de dollar euro 1,5379 de Yen 0,009239 't pond 1,2660 AU$ 1,6376 en NZ$ herstelde sterk van gistermorgen 2.00580 naar 2.0067
De week beginstanden waren, de dollar euro 1,5777 de Yen 0,009529 't pond 1,2488 AU$ 1,6389 en NZ$ 2.0536

media,
Asian stocks,
and government bonds slipped on Friday, hurt by inflation fears that put shares in the region on track for the biggest weekly decline since the global credit crisis erupted 10 months ago.

Olie
daar zeggen de OPEC landen zelf, die hoge prijs is niet te handhaven en wie zouden 't beter weten dan zij? Ook zien zij dat er straks steeds meer alternatieve energiebronnen komen, dus hoe loopt 't af?
Olie deed $134,39 goud $873,9 en zilver $16,58
De week beginstanden waren voor olie $138,20 goud $905,4 en zilver $17,56

Het was een onrustige week en beleggers weten door die nieuwe producten ook niet meer, wat moet ik doen. Ik koop te duur en verkoop te goedkoop!
Bescherming is er niet meer en het toezicht, mag wel eens hun kennis gaan ophalen. De nieuwe producten en systemen zijn zo complex en ingewikkeld, dat het zelfs voor ons van de redactie soms is, welke gevolgen kan dit en dat hebben?
Hoofdbrekens krijgen wij ervan.
Dat doet ons weer terugdenken aan de jaren 1960 en 1970, toen had je slechts een handvol spaarrekeningen, ieder wist waar hij/zij aan toe was, toen begonnen de banken met reizen te verkopen en kwam de vraag, moet ik met mijn Rijnreis nu Italiaanse Lires meenemen? Prachtig toch zo'n vraag.
Wat zijn er toen een nieuwe vormen van sparen, verzekeringen, leningen en polissen bijgekomen en het "Woekerde" maar voort.
Nu zitten zeer veel klanten met die smerigheid, want het woekerde maar door.

Terug naar af?
Neen, maar wel naar "beheersbaarheid en over /doorzichtelijk". Dan weet iedere klant waar ze aan toe is en geen kleine letters meer.

Hoe verder in Europa na het Ierse Neen?
Ook daar is de ondoorzichtelijkheid "troef"en Burgers weten maar half waar ze aan toe zijn. Veel geld gaat onder het paard z'n buik door of oneigenlijk gebruikt.
Ook in Europa lopen ze te hard van stapel met nieuwe vormen (lees producten) waar zijzelf (die bestuurders) de gevolgen niet van weten/kennen!
Wij hadden contact met een Ier, die zei: "jullie Europeanen gooien jullie cultuur te grabbelen, maar wij doen dat niet" en daar heeft hij gelijk ingekregen gisteren.
Hij zei dat o.a. op de vraag aan de redactie XEA.nl, waarom accepteren jullie Nederlanders zoveel Engels in de jaarverslagen? Is jullie Nederlands niet meer belangrijk!
Wat een nuchterheid ook, maar hij had wel gelijk.

Iets, om met dit mooie, maar ook koele weekend, over na te denken.
En laat je je KLM aandelen niet afpakken, want er is helemaal geen dwang om in te leveren.
Nog een goed weekend, namens ons team en de vakantiegangers een fijne vakantie en behouden thuis komst.

media,
Euro
De euro is vrijdag gedaald tot het laagste niveau in een maand, na berichten dat de Ieren tegen het Lissabon-verdrag voor politieke hervormingen in de Europese Unie hebben gestemd.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL