Wat zal de nieuwe week brengen, de ontmaskering van de manipulator. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 25/05/2008 06:48
Wij zullen er alles opzetten, om die manipulator te ontmaskeren, bij Ctac. Wij zitten ze dicht op de hielen.
Want wat daar gebeurde afgelopen vrijdag had niets met reguleerde handel te maken.
Wat zal er deze week de boventoon voeren? Morgen moeten we het wel zonder Wall Street doen i.v.m. Memorial Day.
Toch lijken beleggers en vooral in de Oostmarkt meer aandacht te krijgen voor het normale economische nieuws.
Ook zouden beleggers zich meer in die markt kunnen verdiepen en eventueel in beleggingsfondsen beleggen van de grootbanken.
Want kansen zijn er nog voldoende op de beurzen. Wij denken dan ook aan overnames, want in veel sectoren is de consolidatie nog niet achter de rug, o.a. de IT&ICT, maar ook bij de Effectenkredietinstellingen en vergeet de Telecom ook niet. Kijk eens naar KPN, na de overname van Getronics gelijk 3 jaar werk winst binnengehaald. Met het afstoten van onderdelen van Getronics, zal de prijs (lees: aankoopprijs van Getronics) gedrukt kunnen worden. Wij vonden Getronics een koopje voor KPN.
Ook zullen technische bedrijven uit oogpunt van toekomstige ontwikkelingen, steeds meer naar de IT&ICT sector gedreven worden. Dus samengaan.
hier de agenda voor deze week,
Maandag 26 mei
- VS, markten gesloten vanwege Memorial Day
- Begemann AVA.
- vermoedelijk bekendmaking resultaat bieding Eriks op Econosto.

Dinsdag 27 mei
- DPA Flex Group, buitengewone aandeelhoudersvergadering

Woensdag 28 mei
- Amsterdam Commodities, aandeelhoudersvergadering (AVA)
- Tele Atlas, AVA
- Unit 4 Agresso, AVA
- Fugro vaststelling aantal keuze dividend.

Donderdag 29 mei
- BAM, cijfers eerste kwartaal
- Gouda Vuurvast, AVA

Vrijdag 30 mei
- Crucell, AVA
- Oncomethylome, AVA
- TomTom, einde aanmeldingstermijn bod Tele Atlas
- Alanheri, buitengewone AVA
- Octoplus, buitengewone AVA

Ook zullen er wel berichten komen waar wij geen melding van hebben ontvangen.

Geniet van de zondag en nog een fijne dag.

Kas Bank,
Daar liggen soms met 250 sts koop opdrachten in, maar dat blijkt dan een IJsberg koop te zijn.
De laatste tijd wordt alles beneden de EUR 27 en iets er boven eruit gehaald.
Dat gaat meer omzetten van 5.000 en meer, dus is er iemand een belang aan het uitbreiden of aan het opbouwen?
Let op Uw Kas Bank aandelen.

CTAc,
Als wij dat nog eens bekijken:
- over het 1e kwartaal 2008 werd EUR 1,3 mln winst gemaakt, terwijl in 2007 over het hele jaar 1,7 mln winst werd gemaakt, dat wel gedrukt werd doordat er gemiddeld 20 mensen op kostprijs in de boeken werden meegenomen en niet de eerst 9 maanden van 2007 geld binnen brachten. Dan kunnen we toch verwachten
dat de koers fors hoger zal uitkomen.
Daarom waren er Effectenkredieten instellingen afgelopen vrijdag bezig te drukken en zo voor klanten nog goedkoop stukken zien binnen te halen.
Laat je niet afschrikken.
Waarom laat de nieuwe COO de heer Groenendaal zich in aandelen betalen?
Als hij geen vertrouwen in CTAc had gehad, dan had ie geld gevraagd.
Ook willen grootbanken het bedrijf gaan volgen, dus vermoedelijk meer toekomstige vraag naar de aandelen CTAc en wij zien CTAc als kandidaat overname. Met EUR 0,50 wpa moet daar dan een bieding van EUR 6 tot 7 uitkomen.
Huidige koers EUR 4,33

Wessanen
staat onder druk en Acomo's dochter TEFCO boekte een 20% hogere omzet van bijna € 10 miljoen (2006: 8,2 miljoen). De winst voor belasting bedroeg € 802.000 (2006: € 430.000). Vooral de vraag naar gezonde en functionele voedingsmiddelen is een sterke groeimotor. In deze markt is TEFCO goed gepositioneerd om hiervan te profiteren.
En dan begrijpen wij het onder druk staan van Wessanen niet?
Of moeten er handel gemaakt worden? Nu verkopen en straks weer terug kopen?
Deze zienswijze, wint bij ons steeds meer. En als de VS zich gaat herstellen, kan het mes bij dit bedrijf (Wessanen) aan twee kanten snijden.

Oce
is ook zo'n fonds en Imtech en Aalberts doen voor elkaar niet onder.
Al vinden wij Arcadis na de splitsing wel erg hard naar boven gaan.

Eriks,
hoe zal de biedingspercentages zijn? Wij gaan uit van ruim 95% binnen van Econosto

Laddersystemen,
Kunnen onbekende mogelijkheden "verbergen".
Zij kunnen inleg orders blokkeren en stoppen.
Wij kregen van een lezer het volgende te horen. Die legde op 29 febr. 2008 een kooporder in bij CTAC, hij haalde (was het plan) het boekje leeg van 5 posities en 1 stukjes van de 6e posisite in het boekje, de meeste kunnen max. 5 posities zien. Hij legde in en wat gebeurde er, t/m positie 5 wordt alles gekocht en toen stopte de opdracht, terwijl er als koopprijs de prijs van de 6e positie was meegegeven. Het duurde 2/2,5 minuut en toen was er in die tussen tijd iets bijzonders gebeurd. De 6e positie verdween, waarop de koopprijs was gegeven, er kwam een nieuwe positie na die 2/2,5 minuut inliggen, maar die was enkele dubbeltjes lager in prijs. Van dat totaal enkele honderde stukjes ging dat ene stukje en toen verdween de rest van dat totaal uit het boekje en kwamen er 5 andere posities inliggen.
Vraag,
Hoe kan een koop opdracht tussentijds stoppen, terwijl er wel aantallen in het boekje liggen met de aankoopprijs van die order, maar stopt bij die prijs????
En vervolgens enige tijd wacht 2/2,5 minuut en dan weer gaat handelen op een lagere prijs????
Waarom waren dan die duurdere stukken gepakt en niet die dubbeltjes lagere prijs????
Tot op heden heeft niemand op boven genoemde toedracht antwoord kunnen of willen geven.
Maar hier zitten grote Effectenkredietinstellingen achter, die manipuleren zo de markten.
Oproep aan onze lezers. Wie heeft soort gelijke ervaringen?
Mail ze aan redactie@xea.nl
Wij zullen vertrouwelijk met Uw gegevens omgaan en meenemen bij AFM, i.v.m. de duistere gang van zaken van afgelopen vrijdag. Toen zaten wij (XEA.nl) samen met de AFM te kijken, wat er allemaal voor vreemde ontwikkelingen door dat laddersysteem op onze schermen naar voor kwam. Morgen gaan wij samen met AFM en andere partijen in onderhandelingen en dit voorval verder uit te werken/onderzoeken.

tijd 13.37
Wij kregen een reactie over de nieuwe producten o.a. IJsbergorders, dat moet toch kunnen!
Ter info,
IJsbergorders laten bij een koop/verkoop van 10.000 sts een beperkt aantal zien, bijv. 1.000 sts in het boekje. Niet iedereen kan een IJsbergorder doen, daar moet voor betaald worden en "tegen betaling" kan je in het boekje kijken en krijg je ook die IJsbergorder(s) te zien.
Dus "geen gelijke info" voor iedere koper/verkoper. Als je betaal krijg je meer handels-info. En gekochte voorkennis is strafbaar en dit mag wel?
In het verleden werden de beursbriefjes door de hoekmannen verzameld, daaruit kwam vraag en aanbod gesaldeerd bij elkaar en ging men afwegen en zo kwam de koersvorming tot stand. Soms lagen partijen teveel uit elkaar en werd er met bijv. 70B (bieden) of 70L (laten) volstaan en werd er niet gehaald. Soms lag een kleindeel van die briefjes wel bijelkaar en de rest niet, dan kwam er bijv. 70GB uit (gedaan en bieden) of 70GL (gedaan en laten) uit. Lagen er meer partijen bijelkaar, dan was er gewoon handel en de rest werd bij de volgende samnkomst meegenomen. Eerst waren er 7 kwartieren en sommige (de grotere fondsen) zaten in doorlopende handel.
Hoe zouden ze op de oude manier met IJsbergorders dan tot een toestandkoming van de koers hebben kunnen komen? Dat kon dus niet!
Bedrijven moeten alles "gelijktijdig" naar buiten brengen en hier kun je info "kopen" en dan weet je meer dan de overige beleggers (lees kopers/verkopers). Dus voorwetenschap!
IJsbergorders zouden dan ook per direct verboden moeten worden.

media,
Oom Sem van Berkel schrijft o.a.
Als zoon van een brandstoffenhandelaar heb ik verstand ontwikkeld in het beheer van het aandeel Olies. De prijs van een goed wordt bepaald door de verhouding tussen de vraag, het aanbod en de omvang van de voorraden. Die voorraden liggen momenteel op het niveau van het langjarig gemiddelde. Geen reden dus voor de prijsexplosie in de barrel.

Beursgang,
Het Eindhovense bedrijf OTB (Only The Best) van oprichter Ron Kok en deels eigendom van John de Mol, wil naar de beurs om zo optimaal te profiteren van de olieprijs.
OTB wil zo haar producte van zonnecelmachines uit/op bouwen. Het bedrijf is in 1994 opgericht en zag haar omzet in 2007 naar ca. 70 miljoen groeien en wil dit jaar de EUR 100 miljoen halen.
Ze breiden een beursgang voor van ca 100 miljoen en zo proberen ze de productiecapacitiet te versnellen en nieuwe machines op de markt te brengen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL