Machtswellust lijkt te zegevieren op de beurzen. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 24/05/2008 09:19
De machtswellust lijkt te zegevieren op de beurzen. Angsten worden steeds weer gevoed. Is het niet de kredietcrisis, nu is het weer de huizenprijzen in de VS.
Ook in Nederland doet men mee.
Wat er gisteren bij het lokale CTAc gebeurde had niets meer met normale handel te maken, nog even in het kort.
Even voor 16.00 uur werd de handel geblokkeerd in dit fonds. Koopopdrachten konden er niet meer door, althans de "grote" niet. Stelselmatig werd de koers gedrukt naar lagere niveau 's met of zonder omzet.
Plots stonden er ruim 6.000 sts op EUR 4,01 in de koop en ruim 4.000 op EUR 4,01 op verkopen. Niets ging er. Toen wilde een lezer een transactie doen en die kwam niet in het boekje. Dat heeft enige tijd geduurd voor de order naar zijn wens erin kwam.
Dit moet 1 of meerdere Effectenkredietinstelling zijn geweest, die voor deze onregelmatige handel (lees manipulatie) zorgde(n) en die lazen ook nog bij ons onze reacties mee.
Met welke reden werd er geblokkeerd en gemanipuleerd?
Zo ook met andere handelszaken o.a. olie. Waarom is er die veiling 5 minuten? Daar wordt wat af gerommeld, pokeren noemen wij het en wordt daar de belegger meegediend? Klaag erover bij de AFM of VEB. Laat die ook eens wat doen voor hun leden!

InBev zorgde in de VS voor een goede stemming bij Anheuser-Busch, maar de het huizennieuws zorgde weer voor het negatieve sentiment. Met het weekend voor de deur, was er meer aanbod dan vraag, dus de Dow verloor 145 punten op 12.479, de week beginstand was 12.986. De Nasdaq deed niet onder -19 punten op 2.444, de week beginstand was 2.528

Valuta's
de dollar euro 1,5761 de Yen 0,009671 't pond 1,2557 AU$ 1,6431 en NZ$ 2,0063
de week beginstanden waren, de dollar euro 1,5575 de Yen 0,009608 't pond 1,2564 AU$ 1,6297 en NZ$ 2,0101

Olie deed $131,68 goud $925,00 en zilver $18,24
De week beginstanden waren, olie 126,45 goud 902,4 en zilver 17,025

De AEX sloot op 478,39, de week beginstand was 490,78

Een zonnige week voor de vakantiegangers, maar de beleggers hadden last van een andere rode "gloed"!
Nog een fijn weekend, aan het weer zal het niet liggen.

XDC,
47.2% affiliate of EVS, signs agreemnts with major studios to co-finance the deployment of up to 8.000 digital cinema installations across Europe. Lees elders meer.

media,
KLM heeft serieuze plannen om binnen twee jaar te gaan vliegen op kerosine afkomstig uit algen. De luchtvaartmaatschappij verwacht met de biobrandstof 'enkele honderden miljoenen euro's per jaar' te besparen, stellen ingewijden.

media,
De vakbonden en postbedrijf TNT hebben vrijdagavond een akkoord bereikt. De aangekondigde landelijke staking van woensdag 28 mei, waarbij in het hele land geen post en pakketjes zouden worden bezorgd noch post gesorteerd, gaat niet door.

media,
Bharti Airtel Ltd.,
India's biggest mobile-phone company, abandoned plans to acquire MTN Group Ltd. after differences with the South African company over control.
Bharti and MTN, Africa's largest mobile phone company, reached a preliminary agreement on May 16, New Delhi-based Bharti said in an e-mailed statement today. The proposal was submitted to Johannesburg-based MTN's board on May 21, it said.

media,
In Duitsland willen Allianz en de Commerzbank een bieding doen op Deutsche Postbank.

Kas Bank,
Daar liggen soms met 250 sts koop opdrachten in, maar dat blijkt dan een IJsberg koop te zijn.
De laatste tijd wordt alles beneden de EUR 27 en iets er boven eruit gehaald.
Dat gaat meer omzetten van 5.000 en meer, dus is er iemand een belang aan het uitbreiden of aan het opbouwen?
Let op Uw Kas Bank aandelen.

Qurius,
Bij de jaarcijfers (13/3/08) presentatie zei de CEO Hermans over het personeel 't volgende i.v.m. Watermark.
Wij zitten met een te zware top, door de overname van Watermark en die kunnen zich omscholen en dan binnen het bedrijf blijven werken, op nieuwe voorwaarden. Anders staan hen een nieuwe baan, maar dan elders voor.
Qurius werkt goed aan haar strategie, maar alles kan niet tegelijk. Ook hier is de handel ter beurze verziekt, uitleg is overbodig.
Reactie XEA.nl
Wij hoorden dat er 2 goede topmensen van Imtech bij de Top van Watermark zitten. Die hadden eerst het bedrijf (Watermark) overgenomen en direct zijn door gestapt met het bedrijf naar Qurius.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL