IMF schiet Wellink (DNB) in de voet. Straks meer nieuws

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 13/04/2008 09:16
Het IMF heeft de heer Wellink van de Nederlandse Bank in de voet geschoten, hadden ze het dan zo mis?
Het ging over de mogelijke sterke daling van de huizenprijzen in Nederland, die waren ca. 30% te duur en daar was de heer Wellink het niet mee eens!
Toch kunnen wij ons wel redelijk vinden bij alle twee.
De huizen prijzen zijn te duur en die dure huizen staan ook aanzienlijk langer te koop, het gelijk aan de IMF kant, maar ook zijn er tekort betaalbare huizen voor de startende huizenkopers en daardoor is juist krapte op de huizenmarkt in Nederland en daar wees de heer Wellink op. Dus meer vraag dan aanbod, dus huizen blijven duur!
Toch slaat de balans door naar het IMF, als wij per saldo gaan bekijken. Die starters jagen de goedkopere huizen naar niveaus die niet meer voor hen te betalen zijn en daardoor stijgen de huizenprijzen totaal gezien, een (ver)schuivende prijsopdrijving naar boven toe. En dat kan zo niet doorgaan en wederom het gelijk aan de zijde van het IMF.
De huizenbouw bouwt appartementen en tekort huizen met wat tuin erbij, want als er gezinsuitbreiding komt, willen ze toch, dat er even de tuin in gelopen en gespeeld kan worden, dus daardoor extra vraag naar dat soort huizen en dus weer prijsopdrijvend, maar eens houdt het op en op dat punt zijn wij nu aangekomen.
De twee ouders “moeten” blijven werken, voor een "hoop" stenen te kunnen betalen en aflossen en is dat gezond?
En die "hoop" stenen wordt/werd steeds duurder en we hebben de VS als voorbeeld, zal het hier dan anders gaan.
Kijk eens naar de begin jaren 1980, wat ging daar mis? En kan het nu 25 jaar later weer niet mis gaan, mijnheer Wellink?
Regeren is vooruit zien en dat hebben we ook met die nieuwe producten op de beurs gezien, die overvielen de controleurs van de DNB en ook was er de kennis niet, welke invloeden die zouden hebben. Een huis van EUR 250.000 is wel Hfl 550.000, ja mijnheer Wellink, wij van de redactie reken nog steeds om, want als je dat niet doet, dan draai je jezelf een "loer"! Met andere woorden, je zet toch wel je "stok"(lees financiële draagkracht) te ver. En dan praten we nog niet over de andere lasten van overschrijvingskosten, afsluitprovisie lening, OZB, waterschap, etc. etc.. Die EURO heeft alles duurder gemaakt en de lonen zijn niet evenredig meegegaan mijnheer Wellink
Dus het IMF waarschuwt U alleen en dan zouden wij maar niet te hard van de toorn blazen en een brief schrijven mag best, maar wij zouden hem maar niet versturen!
Kijk eens naar de vergoedingen van commissarissen, in het verleden 40 tot 60.000 gulden, nu staat daar wel ‘t Euro teken voor en daar kijkt de DNB teveel naar, in die jaarverslagen, is ons (red.XEA.nl) vermoeden.

A.S. vrijdag weer expiratie van de opties.
De agneda.
Maandag 14 april
- Philips, cijfers eerste kwartaal
- Logica jaarverslag

Dinsdag 15 april
- Nutreco, algemene vergadering
- KPN, algemene vergadering
- Corporate Express aanvang keuze dividend

Woensdag 16 april
- ASML, cijfers eerste kwartaal
- AMT AVA
- SNS Reaal, AVA
- Wessanen, AVA
- TMG, AVA
- Pharming, AVA
- RSDB, AVA
- Binck jaarverslag

Donderdag 17 april
- Heineken, AVA
- Exendis AVA
- Spyker, AVA
- TMG, AVA
- Wavin, AVA
- Randstad, deadline beoordeling EU overname Vedior
- Sligro, trading update eerste kwartaal

Vrijdag 18 april
- Expiratie
- Hagemeijer laatste handelsdag
- Pharming, cijfers eerste kwartaal
- Fornix, jaarvergadering
Dit is wat wij hebben doorgekregen.

Wat vliegt de tijd, het eerste kwartaal is alweer om en de eerste kwartaalberichten komen er al weer aan. Gelukkig is 't nog weekend, want die vliegen ook om, wel zon op dit moment, maar de jas is nog wel nodig.
Nog een fijne dag.

media,
In Italië zijn vanmorgen om 08.00 uur de stembureaus geopend voor de eerste dag van de parlementsverkiezingen. Favoriet is de rechtse leider Silvio Berlusconi. Hij neemt het op tegen de centrumlinkse kandidaat Walter Veltroni, de voormalige burgemeester van Rome.

KLM
Oude aandelen KLM een super belegging?
Lees elders meer.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL