Wall Street had G een E lectra en ging onderuit. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 12/04/2008 06:54
Dat kunnen wij van de redactie wel zeggen, want dan doe je ook niet veel meer tegenwoordig.
En als dat wegvalt is het vertrouwen zoek en dat liet de consumenten index ook zien in het cijfer van Michigan, van dat vertrouwen, die kwam lager uit op 63,2 het laagste sinds jaren.
Denk nu eens realistisch na, wat hebben zij daar in de VS de laatste maanden niet voor narigheid over zich heen gekregen, verwacht je dan echt positieve cijfers en wie zal van die terughoudendheid van de consumenten (lees: uitgavenpatroon), niet te lijden hebben of nog krijgen?
Angsten kan je ook maken (lees: voeden) en dat zien we nu dagelijks.
De G7 was gisteren bij elkaar en die verwachten zelfs, dat het in de VS met al die narigheid (lees: recessie) nog wel eens mee kan vallen!
Waar die angsten dan voor? De angst voor de "pijn" is vaak erger, dan de pijn zelf. Laten we het daarop houden.
Gen. Electric
De winst over het eerste kwartaal kwam 12% lager uit dan verwacht op $ 4,36 mrd, tegenover $ 4,93 mrd in dezelfde periode in 2007. GE boekte een omzet van $ 42,2 mrd, 8% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Over $0,44 p.a i.pv. $0,48 p.a over dezelfde periode vorig jaar.
Bekijk deze cijfers nu eens dit weekend en moeten we nu hier zoveel angsten voor hebben? Ze zitten nog "niet in het verlies"!
Beleggers en elders in de wereld reageerden er wel op, de Dow verloor 256 punten en de Nasdaq 61 op resp. 12.325 en 2.290
De weel beginstanden waren voor de Dow 12.609 en de Nasdaq 2.370, het weekverlies zit dus voor het grootste deel in General Electric van gisteren.
Toch zijn dit soort dagen kansrijke voor de beleggers, die door al dit soort berichten willen heen kijken. Lef en durf tonen en de beloning zal er niet minder om zijn.
General Electric gaat nog niet failliet, om dat als voorbeeld te nemen en dan zullen er best op die verlaagde koers instappers zijn/komen..


De valuta's
de dollar euro 1,5805 de Yen 0,009895 't pond 1,2452 AU$ 1,7035 en NZ$ 1,9908
De week beginstanden waren de dollar euro 1,5736 de Yen 0,009852 't pond 1,2662 AU$ 1,7052 en NZ$ 1,9919

Exchange Rates (From NZD)USD - 0.79385
AUD - 0.85435
EUR - 0.50165
GBP - 0.40265

media,
G7
Finance chiefs from the Group of Seven nations signaled concern on the dollar's slide and said the global economic slowdown may worsen amid an entrenched credit squeeze. Since our last meeting, there have been at times sharp fluctuations in major currencies, and we are concerned about their possible implications for economic and financial stability, the G-7's finance ministers and central bankers said in a statement after talks in Washington yesterday.

Olie weer boven de $110
op 110,35 goud $928,3 en zilver $17,785
De week beginstanden waren olie 106,17 goud $917,3 en zilver $17,77

De beurzen worden op dit moment voor ca. 90% beheerst door sentimenten en beleggers kijken lijkt wel niet verder.
Een oud "gezegde" is, kijk naar de winstgevendheid, de continuïteit van het bedrijf, wie zitten daar aan het "stuur", bevalt dat je?
Wie belet je wat te doen?
Wij waren bij Imtech (lees: ons verslag nog eens), want daarin zit je dan voor je plezier, die mensen van Imtech werken voor jou! Pas kon je de aandelen nog voor ca. EUR 11 nieuwe vorm (na de splitsing) kopen en ze geven EUR 0,47 dividend, a.s. maandag gaan ze ex dividend, pak je wel ca 4,5% mee en je hoeft er zelfs niets voor te doen, zij het duo v.d. Bruggen CEO en Gerner CFO en de medewerkers doen het voor je.
En je ziet het al aan de koers, is na die dip alweer stevig opgelopen. Maar er zit nog meer in. Hun doel is om in 2012 een omzet van 5 miljard en een marge van 6% te behalen en zoals het er nu uitziet, gaat hen dat ook lukken. Wij komen dan al op een omzet van EUR 5,4 miljard in 2012!
Een van de aanwezig, na de AVA zei dan ook, toen wij met de CFO stonden te praten, "jullie aandeel gaf in mijn portefeuille als een van de weinige een groene kleur aan sinds 1 jan 2008"!

Hoor je het ook eens van de andere kant.

Hier schijnt de zon en laat je weekend dan ook niet verpesten door G een E lectra, want die heb je overdag niet aan!
Geniet van de zon en het weekend, het is zo weer voorbij.
Nog een fijne dag.

Alitalia
Prodi zet voor Air France KLM de deur weer op een kier!
A.F. KLM mag wel wijzer zijn, dan kunnen ze het nog beter uit het faillissement kopen. Dan betaal je minder en dan kunnen zij (A.f. KLM) zelf hun eisen stellen.

media,
Groei Heineken in Rusland vertraagd weet een morgen Courant te melden. Was in 2007 16% en de verwachting is voor 2008 3 - 5%, maar Heineken zit ook in vele andere landen, dus zal het best wel meevallen.

media,
Asian commodity stocks advanced this week after copper prices rallied and crude oil futures touched a record, overshadowing concern widening credit-market losses will dent earnings growth at financial companies.

media,
R.D. Shell en Qatar gaan samen in LNG (vloeibaargas). Shell en Vopak, liggen in Rotterdam naast elkaar en doen al veel zaken/handel samen, daaruit (lees handel in LNG) zou best eens goede toekomstige rendementen uit kunnen komen.
Het aandeel Shell en die van Vopak zijn nu tegen redelijke prijzen te koop.
Shell is wel de grootste LNG leverancier onder de internationale bedrijven.

Media,
Bouw verkwist miljarden door fouten.
Controle op bouwtekeningen is een van de oorzaken. Gemeenten hebben vaak geen kennis of onvoldoende van de bouwtekening ('t leren lezen ervan) en de controle?
In Hoorn stortte de in aanbouw zijnde Park ook in en bij de Brandweergarage konden verschillende ramen niet open, want daar hadden ze een pilaar voor gezet.
Zal het alleen in Hoorn zo zijn?

Qurius,
Eiffel kiest voor de innovatieve en integrale oplossing: Assistance PSO for Microsoft Dynamics™
Met dank aan een lezer voor toezending.
Lees elders meer.

media,
SNS Bank heeft een voorziening getroffen van enkele miljoenen euro’s in verband met schadeclaims van beleggers in beleggingsfondsen en aandelenleaseproducten.

Recessieproof aandelen.
Wij lazen in een gratis Courant, Recessieproof aandelen en welke niet.
Daar stond op plaats 10 de Kas Bank, die zou recessie gevoelig zijn..
Maar de Kas Bank heeft geen last van de kredietcrisis, maar van de recessie zullen zij in onze ogen ook geen last hebben, maar eerder van hun eigen gevoel naar geld.

De huidige generatie jonge bestuurders in de wereld krijgen vrijwel allemaal "dollar/euro tekens" in hun ogen. Doelen worden gesteld en dat kan ten koste gaan van het risicobeheer/doortastendheid etc. en komt wel ten gunste van hun bonussen.
Volgens onze inschatting is 90% van alle ellende in de VS en ook naar Europa toe, ontstaan door die "dollar en euro" telkens in de ogen van het zittende management bij de bedrijven en finaciële instellingen.
Waar is de "behoudendheid en zorgplicht" voor de klanten en wereld gebleven?
Die lijdt er ook onder en niet alleen de huizenbezitters met hun onbetaalbare hypotheken. De degelijkheid wordt steeds meer naar achter geschoven, alles kan maar een kant op, meer en meer en aan teruggang, een tijdelijke lijkt niet te kunnen of te mogen.
Jammer, dat veel bestuurders geen "wielrenner" zijn geweest, die weten wat afzien is, want tegen de berg opgaan is een opgave, maar van de berg afgaan, dat lijkt iedereen te kunnen en dan is het "juist opletten" en in die tijd zitten we nu!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL