Geven we tips en worden die wel opgevolgd? Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 17/02/2008 09:26
Geven we dagelijks tips over kansrijke fondsen en als we dan de omzetten zien dan is er nauwelijks een reactie.
Wij zitten er bovenop en bezoeken veelvuldig bedrijven tussendoor, nu vooral door onze acties tegen de nieuwe producten als, IJsberg - orders, Laddersystemen, Turbo's, Speeders e.a., tonen bedrijven interesse en vragen eens langs te komen voor nadere uitleggen en toelichting.
Pas ook en toen werden wij ook door een lokaal fonds op de man af gevraagd: "wat zouden jullie doen", als jullie met deze kennis (uitwerking van die nieuwe producten) in onze plaats zouden staan i.v.m. met een notering op de beurs?
Ons antwoord was kort: "wegwezen"!
Kijk eens hoe kwetsbaar je bent, de regelgeving(en), IFRS, kosten notering en AFM en andere zaken, o.a. het moeten rapporteren voor IFRS vraagt om extra personeel, kwetsbaar voor manipulatie en daardoor goedkoop overgenomen kunnen worden, hard werken en op de beurs geen waardering krijgen (lees juiste koers), teveel om op te noemen.
Probeer via je grootaandeelhouders of een deelneming door Private Equity, hebben ook wel hun eisen/bezwaren, maar die zijn dan gezamenlijk intern op te lossen, zo geld aan te trekken en zelf een bieding doen op je stukken. Je hebt nu een onderwaardering en dan is het nu handig ervan af te gaan (lees vertrek van de beurs).
Je bent nu de "speelbal" van al die nieuwe producten en de regelgeving en naar de bedrijven toe, is niets gedaan door de toezichthouders en anders instanties.
Wel moeten jullie als bedrijf overal aan voldoen, voor een toetreding op/naar de beurs, maar eens en tegenprestatie verwachten, o.a. bescherming e.a. zaken, dan is het "ho maar", daar hebben we niet bij stil gestaan. Gevraagd is niet 1 bedrijf om die nieuwe producten te mogen schrijven op hun aandelen.

Ons advies aan bedrijven is dan ook, bekijk samen met je accountant dit nog eens "heel" goed en anders wegwezen. Stel eisen aan de Euronext, dat voor hen ook een notering verplichtingen van goed beheer en toezicht geeft en die ook goed uitgevoerd moeten worden en niet als nu, “vergeten, niet aangedacht”! Mede hierdoor, zijn bedrijven 80% van hun waarde kwijtgeraakt en de rest door het slechte sentiment.
Dus de beleggers zijn ook het haasje geworden, door de slechte regelgeving en toezicht erop.

Die indruk, wat hebben we nog op de beurs te zoeken, hadden wij o.a. ook van Econosto gekregen tijden sonze bezoeken in de AVA’s en andere gespreken, maar we hadden het wel op een wat hogere prijs voorzien, dan die bieding van EUR 7,25 inc. dividend 2007 nu.

Kijk eens naar bedrijven die grootaandeelhouders met meer dan 30% hebben. Er zijn er voldoende, Simac (van Schagen), CTAC (Cooymans), Brunel (Ir. Brand), Accell zitten 9 belanghebbers in met ruim 50% e.a. en zo tippen wij dagelijks wel een of ander bedrijf waar we kansen inzien. Loop zelf ook eens door het register van de AFM.

Dagelijks geven wij de wijzigingen uit het Reg. AFM door als die er zijn. Meer kunnen wij er ook niet voor U als lezers doen. Heeft U zelf tips en gelukkig krijgen wij die ook, geef ze even door naar redactie@XEA.nl en we zullen deze doorgeven op de site, kunnen alle lezers profiteren. Alvast dank ervoor.

Even de Agenda,
Maandag 18 februari
- TNT, jaarcijfers
- VS en Canada beurzen gesloten
- Philips jaarverslag.

Dinsdag 19 februari
- NL, ABU: cijfers uitzendbranche, periode 1 2008
- Grolsch jaarcijfers
- Stork laatste handelsdag.

Woensdag 20 februari
- ING, jaarcijfers
- Heineken en Heineken Hold. jaarcijfers
- Besi, jaarcijfers
- AMT, jaarcijfers
- Unit4Agresso BAVA

Donderdag 21 februari
- Reed Elsevier, jaarcijfers
- SNS Reaal, jaarcijfers
- TomTom, jaarcijfers
- KasBank, jaarcijfers
- Heijmans jaarcijfers.

Vrijdag 22 februari
- Vastned Retail, jaarcijfers
- Vastned O/I, jaarcijfers
- Wereldhave, jaarcijfers
- DIM Vastgoed, jaarcijfers
- Gamma, jaarcijfers
- Hagemeyer, jaarcijfers
- Octoplus jaarcijfers.

Ook zullen er andere berichten komen, o.a. verrassingen en waar wij niet een melding van hebben gekregen.
Wij zijn s' morgens al vroeg voor onze lezers in de weer en laat ook andere in Uw omgeving profiteren. Geef hen onze site door, met dank. Vroege vogels hebben het beste "voer" en leggen zo de basis voor de nieuwe dag.
Hier schijnt de zon, geniet ervan, wel is een dikke jas nodig.

Nog een fijne dag.

media,
De Belgische fiscus scheldt 100.000 wanbetalers hun belastingschuld kwijt van in totaal 98 miljoen euro.

ING,
Alle ogen zijn gericht op dit bedrijf, maar heeft de risicobeheerder niet gezegd, "het zit wel goed bij ons"!
Dan zullen zijn woorden nu blijken wat ze waard zijn, anders heeft hij op die "stoel" niets meer te zoeken en staat de deur voor hem open.

Winfield Receives Conditional License to Construct and Operate an Oil Refinery in Mauritania
Lees elders meer.

Zie in wat lezers schrijven,
zojuist ontvangen en dank daarvoor.
"De kracht van te kunnen beleggen op langere termijn".

Nieuwsbrief
Geef onze site door en laat Uw vrienden en kennissen zich ook opgeven voor onze nieuwsbrief, dan kunnen zij van onze diensten profiteren ( o.a. dieper in de data kijken/lezen. Gratis, want de adverteerders betalen voor hen.
Hoe groter onze kring van lezers wordt, hoe beter het bereik voor onze adverteerders wordt/is (lees opbrengst voor ons). Hiermee kunnen wij onze diensten weer uitbreiden, wat dan weer ten gunste van onze lezers komt. Ook kunnen wij dan meer AVA's en BAVA's bezoeken. Daar doe je veel op en bezoek zelf ook de AVA's en BÄVA's.

Het moet uit de "lengte of uit de breedte komen", net als bij de bedrijven, je zal eerst moeten investeren en daarna kan er "geoogst" worden.
Met dank voor de te nemen moeite.

Econosto heeft ook ca. 35/40% in vaste handen.
Innoconcepts heeft ook ca. 55% in vaste handen
BAM heeft ook ruim 40% in vaste handen.
moeten we de lijst nog langer maken?
Kijk ook eens zelf in het reg. AFM.

Beleggen is gewoon normaal nadenken en handelen.
Zoals in het schrijven dat wij vandaag op wat lezers schrijven binnen kregen en geplaats hebben. Lees elders
Je hoeft niet wiskundige te zijn, normale handelskennis en wat rekenwerk en realitietszin doen de rest.
Natuurlijk zal het niet elk jaar steil omhoog gaan, kijk naar de trends.
Zijn die de juiste, zit er een goed management, goed personeel etc. etc., dan kan je je investering doen en laat ze maar gaan.
De tijd doet de rest, of net als bij Econosto?
Daar is de pijn achter de rug, de waardering was er niet en toe kwam "Molenaar" van de Gilde en bood EUR 7,25 en daar zeiden de grootaandeelhouders ja tegen. Die mogen wel blijvenzitten, net als bij Norit. Daar werd echter de CEO (Kaufmann) wel aan de kant gezet, die kwam op voor de zittende aandeelhouders en terecht. Dus moest hij het veld ruimen en nam Kuijpers zijn stoel over. Een kwalijke zaak.

tijd 11.20
Media,
Wij krijgen door dat
Mr. Richard Homburg,
Chairman and CEO
Homburg Invest Inc.
902-468-3395
bij de heer Harry Mens nu in zijn programma is.
Praat over de cijfers van zijn bedrijf.
XEA.nl
Had ze al gekregen en lees elders meer over Homburg.

Wat lezers schrijven,
Beste medwerkers,
Na de koersreactie van Ctac viel mij afgelopen vrijdag ook de koersbeweging van Qurius op?????
Kwam zojuist binnen, kort maar "krachtig"!

media,
De Servische provincie Kosovo roept vandaag de onafhankelijkheid uit. Tijdens een buitengewone zitting in de namiddag in Pristina zal het Kosovaarse parlement ongeacht de dreigingen uit Belgrado de afscheiding van Servië aankondigen.

media,
Privé investeerders hebben de laatste maanden miljarden ponden teruggetrokken uit Britse topfondsen. Dit blijkt uit vertrouwelijke gegevens die de Financial Times heeft verkregen.

media,
De Duitse regering heeft ongeveer mln 4,2 euro tipgeld betaald voor een cd-rom met gegevens over belastingfraude door honderden Duitse grootverdieners. Dat meldden Duitse media zondag.
reactie XEA.nl
Gekocht bewijs een kwalijke zaak! Is dat was de juiste? En niet gemanipuleerd, om een andere een hak te zetten?

Banken
geven goede rendement, voor lang op de plank ermee. Kijk wel naar het risicobeheer en hoeveel ze in de risicopotjes hebben zitten.
Ook de Kas Bank staat voor bank, maar dat is een effecten bank, komt a.s. Donderdag met de cijfers en die zullen goed zijn. Wij gaan uit van een dividend van EUR 1,45/50 over 2007. Huidige koers 22,50/23.50 dan zit je met je rendement niet slecht.

media,
Het Duitse Autoconcern BMW heeft samen met toeleverancier Bosch interesse getoond in de sluitende Nokia-fabriek in Bochum. Beide bedrijven behoren tot de voornaamste kandidaten om de elektronicafabriek over te nemen.

tijd 17.00
Kosovo declared independence from Serbia on Sunday, ending a long chapter in the bloody breakup of Yugoslavia.

media,
Toshiba Corp.,
is planning to give up on its HD DVD format for high definition DVDs, conceding defeat to the competing Blu-Ray technology backed by Sony Corp , a company source said on Saturday.

media,
China Petroleum & Chemical Corp.,
supplier of two-thirds of the nation's auto fuels, will sell 30 billion yuan ($4.2 billion) of bonds to help build a cross- country pipeline and ethylene plants. Sinopec, as Beijing-based China Petroleum is known, will start selling the bonds with warrants on Feb. 20, the company said in a statement to the Hong Kong stock exchange today. The bonds have a six-year term, the company said.

media,
Persian Gulf shares rose after a rally in Saudi Arabia,
the region's biggest stock market, boosted investor confidence and Dubai Financial Market PJSC and Al-Anwar Ceramic Tiles Co. announced dividend plans.
Al-Rajhi Bank, the biggest bank in Saudi Arabia by market value, rose to its highest in almost a month. Dubai Financial Market, the region's only publicly traded stock exchange, rose for a fourth day. Oman's Al-Anwar Ceramic also had its highest close in almost a month.

media,
Iran, holder of the world's second- largest oil and gas reserves,
opened an exchange for crude and petrochemicals as the government encourages private investment in the energy sector. Trading began today in petroleum products such as light polyethylene, a plastic used for packaging. The Tehran-based Iran Mercantile Exchange is using spot rather than futures trading, requiring immediate payment and delivery of the physical product.
Iran, the second-largest producer in the Organization of Petroleum Exporting Countries, wants to encourage local investors to participate in the oil market as it tries to reduce the state's role in the country's energy industry.

media,
Russia condemned Kosovo's declaration of independence as illegal
and warned the U.S. and European Union against creating a serious precedent by recognizing it. Russia called for an emergency meeting of the United Nations Security Council later today and fully backs Serbia's just demands for the restoration of its territorial integrity, the Russian Foreign Ministry said in a statement on its Web site.

media,
Northern Rock,
de in moeilijkheden verkerende Britse bank wordt genationaliseerd. Dat heeft minister van financiën Alistair Darling zondag bekendgemaakt. De regering heeft besloten de bank te nationaliseren na twee keer een overnamebod te hebben afgewezen.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL