Wall Street sluit de dag met verlies af. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 19/01/2008 06:27
Maken cijfers en andere zaken nog wat uit voor de beurzen? Men wil, althans zo komt het bij ons over, slecht nieuws op de "tongen" houden en leggen. Steeds worden oude verhalen weer opgehaald o.a. kredietcrisis, recessie etc. en die bepalen de gang van zaken.
Je kan jezelf ook wat "blijven" aanpraten en dan ga je er ook nog in geloven.
Komen er goede of betere cijfers, even en dan gaat de molen van oude nieuws in de media weer draaien en beleggers in de VS en Europa laten zich nog "pakken" ook.
Wij schreven het al vaker, kijk eens naar de Oostmarkt, die doen er wat aan en daar komt straks de economische groei vandaan, die we elders gaan ontberen, zal we zo doorgaan.
Die weten van aanpakken en doen dat tegen concurrerende prijzen, groei is er al in veel van die landen en de welvaart neemt ook toe, wat willen we eigenlijk nog meer. Zo wordt de "positieve koek"onder meer mensen verdeeld en dat is /was toch ook de bedoeling!
Ook een menselijk bestaan voor die mensen elders in de wereld en niet alleen in het “rijke” deel, o.a. Europa en Noord Amerika,

Kijk onderstaande berichten eens, even brachten die een positieve stemming, maar de berichten, die daarna weer kwamen, lijken wel de "Haloperidol" voor de patiënten, om hen te helpen? Neen, om die omzeep te helpen.
De Dow verloor 59 punten op 12.099 en de Nasdaq -6 op 2.340
De week beginstanden waren voor de Dow 12.606 en voor de Nasdaq 2.439 en die hield warempel 1 punt winst over de week over.
Toch nog iets positief!

Confidence among U.S. consumers rose in January as gasoline prices fell, while a measure of the economy's direction over the next three to six months declined.

WASHINGTON (Reuters)
- President George W. Bush called on Congress on Friday to give the U.S. economy a "shot in the arm" with an election-year package of temporary tax cuts and other measures worth up to $150 billion.

VS verkiezingen,
FLORENCE, South Carolina (Reuters)
- Republicans John McCain and Mike Huckabee touted their economic credentials in South Carolina on Friday on the eve of the South's first vote for U.S. presidential nominees, while rival Mitt Romney pressed his advantage out West in Nevada.

The Japanese yen and Swiss franc firmed on Friday as a fiscal stimulus package failed to ease U.S. recession fears, prompting investors to shun risky assets such as stocks and higher-yielding currencies.
De dollar euro 1,4619 de Yen 0,009354, 't pond 1,3371 AU$ 1,6631 NZ$ 1,9218 en Sfr, 0,6225

De week beginstanden waren de dollar euro 1,4776 de Yen 0,009183 't pond 1,3242 AU$ 1,6581 en NZ$ 1,8852

Exchange Rates (From NZD)USD - 0.75895
AUD - 0.86435
EUR - 0.51905
GBP - 0.38825

Olie sloot op $90,57 goud $881,7 en zilver $16,215
de week beginstanden waren Olie 92,69 Goud 897,9 en zilver $ 12,48

Wat moeten we van Europa zeggen?
Over de handel in Amsterdam kunnen wij dit zeggen, de beurs hier is "ziek" en de "handel" ook. Vooral de manier daarop en het toezicht laat "heel" veel te wensen over.

Lees het verhaal in wat lezers schrijven eens van gisteren, ook een specialist in het effecten vak, die doet ook al zijn beklag over o.a. de AFM.
En de beleggers lijken de "zieke vorm van handel" nog steeds te slikken, onbegrijpelijk.
Daar was de reden dat wij per direct begin het jaar gestopt zijn met de modelportefeuille, het woord zegt 't aal "model", maar de beurs te Amsterdam is voor ons (red. XEA.nl) geen model meer.
Model moet staan, voor mooi, aantrekkelijk en zuiver!

Een mooi beeld om dit weekend over na te denken, met die regen die hier nu uit de lucht komt vallen, trekt het niet om naar buiten te gaan. Toch zullen er momenten zijn dat het wel moet.
Zo ook bij ons, wij gaan iemand vanmiddag naar haar laatste rustplaats brengen, vandaar dit vroege uur.

Nog een fijne en goed weekend,

Kijk eens naar de cijfers o.a. van ASML, die mooie cijfers werden zo omzeep geholpen, je zal maar bestuurder zijn of bij ASML werken, "zet je je daarvoor in", die afstraffing. Oce sprong deze keer eens in positieve zin uit, bij beleggers, die cijfers werden wel gewaardeerd, maar Oce wordt nog steeds gewantrouwd is onze indruk. Straks komen de verhalen weer, is toch wel USA dollar gevoelig etc.. Maar laat de CEO van Iperen maar schuiven, 't kwam toch wel goed deze keer en laat hem z'n gang naar gaan.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL