Het jaar 2008 wat zal het nog meer brengen? Een ommekeer? Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 13/01/2008 09:40
Het jaar 2008 gaf de beleggers een "koude" douche, zal de warme kraan straks weer open gaan?
Onze ervaring leert, na slechte tijden komen er ook weer goede tijden, laten we dat als beleggers niet vergeten.
De oorzaken van het slechte begin zijn bekend en laten bestuurders daar een lering uit trekken. Hoofdzakelijk heeft het aan het” risicobeheer" gelegen van/bij veel financiële instellingen. Er zijn al bestuurders ontslagen/vervangen en vermoedelijk zijn er nog wel meer de "wacht" aangezegd.

We moeten als beleggers verder en naar de economische ontwikkelingen kijken, vooral in eigen land en in Europa. Er wordt bij veel bedrijven hard gewerkt en daar zullen de resultaten dan ook naar zijn. Positieve berichten in Nieuwjaars speechen o.a. in de Nieuwjaarsspeech van de Kas Bank zei de CEO Röell, dat de zaken bij de Kas Bank beter waren dan de verwachtingen eerst waren.
Na een vertraging in het 3e kwartaal 2007, was de keer ten goede weer vlot gekomen en dan zie je maar weer. Niet direct de "kop" in de wind gooien.
Dat moeten de beleggers na de slechte start van de beurzen dit jaar ook niet direct doen. De verbetering kan weer snel komen en dat laat de Kas Bank zien, na die vertraging in de winstontwikkeling 3e kw. 2007. Per1 okt 2007 melden Delta Lloyd een uitbreiding van het belang naar 12,7% ( was 10,01) in de Kas Bank. Ook wij van de redactie zien in de Kas Bank een van de Parels van de lokale markt.
De Intrinsieke waarden was per 31/12/2006 EUR 13,65, de gewone winst per aandeel EUR 1,79 en het dividend EUR 1,40 en de slotkoers vrijdag EUR 24,35
Als het zo goed gaat bij de Kas Bank, mogen we dan rekenen op een Dividend van EUR 1,50? Dan zit je met het rendement op ruim 6% en er wordt hard gewerkt bij de Kas Bank en ze weet haar werkgebied steeds verder uit te breiden.
Wij waren bij de stemming bij Binck tegen de overname van Alex, want op eigen kracht had Binck het ook gered, groeide als “kool” en dan hoef je zo'n dure overname niet te doen, "ons" argument was, je moet doen waar je goed in bent.
Zo ook bij de Kas Bank, die zijn gespecialiseerd in de effectenbemiddeling etc. en dat moet je dat ook zo houden en daar weten ze een goed stuk "brood" mee te verdienen, samen met ca. 750 medewerkers/sters doen ze dat. De Kas Bank werkt in de "stilte" van de lokale markt, maar wel Internationaal en dat wordt wel eens vergeten. Het aantal vrij verhandelbare stukken wordt steeds minder, per okt. 2007 was dat nog maar ca. 35/40%. De vaste stukken zitten bij 6 belanghebbers.
Zomaar een fonds die qua "bescheidenheid" bij ons opviel, met haar nieuwjaarsspeech.

WASHINGTON (Reuters)
- Federal Reserve Chairmen Ben Bernanke will meet on Monday with House of Representatives Speaker Nancy Pelosi to discuss how they can work together to boost the U.S. economy, a spokesman for Pelosi said.

Exchange Rates (From NZD)USD - 0.78355
AUD - 0.87925
EUR - 0.53005
GBP - 0.40015

Hier de agenda van deze week en let op, a.s. vrijdag weer optie Expiraties.
Oce daar willen we het even over hebben, die komt morgen als eerste met voorlopige jaarcijfers 2007 (boekjaar november) def.cijfers komen 28 jan. a.s.. In het verleden was de Alg. vergadering van Aandeelhouders altijd begin maart en dat kon ook best. Maar die wordt nu pas 23 april a.s. gehouden en dan hebben we op 3 april 2008 ook al de 1e kwartaalcijfers gehad.
Waarom gaat Oce in de grote massa zitten van AVA vergaderingen?
Willen ze soms niet dat er zoveel beleggers komen? Die indruk wekken ze wel bij ons, nu moeten beleggers kiezen en om de plaats van vergaderen zal 't niet liggen, ze doen het altijd bij hun zelf "thuis" te Venlo.
Beleggers in Oce moeten aandringen dat zij weer de AVA begin maart gaan doen of eerder, het kan best.

De agenda
Maandag 14 januari
- Océ, jaarcijfers 2007
- Stork, einde aanmeldingstermijn bod Candover

Dinsdag 15 januari
- Macintosh Retail, trading update 2007

Woensdag 16 januari
- Super de Boer (voormalig Laurus), omzet 2007
- ASML, jaarcijfers
- VS, Beige Book Federal Reserve

Donderdag 17 januari
- RT Company, jaarresultaten
- Arseus (lokale markt), trading update vierde kwartaal.

Vrijdag 18 januari
- Beter Bed, omzet 2007
- Schuitema, jaarcijfers
- betaalbaar speciaal dividend van Reed Elsevier ad EUR 1,767 -15% kapitaalsbelasting.
- update Sopheon
- Expiraties

En zo zullen er nog wel meer berichten en nieuws zijn waar wij (red. XEA.nl) geen mededeling over hebben ontvangen.

De nieuwe week zal ook wel weer voor leven in de brouwerij zorgen, is het niet bij jezelf, dan wel bij Heineken met hun gezamenlijke bieding S&N, dat wordt complexer, nu er een tegen bieding komt op een onderdeel van een van de biedende partijen door S&N.
Maar geniet eerst nog van de laatste dag van het weekend, hier buiten is het grauw, wel en niet droog, dus de paraplu wel meenemen.
Nog een fijne dag.

Media,
Ambtenaren van de Rijksoverheid in Nederland hebben het afgelopen jaar 2007 24 duizend keer het vliegtuig genomen. Dat zijn vijfhonderd vluchten per week, meldt RTL Nieuws.

Media,
Driekwart van de mannen denkt dat er meer in zijn carrière had gezeten. Dit geldt voor zo'n zestig procent van de vrouwen. Dat staat in de Randstad Werkmonitor.

Media,
VS
U.S. Treasury Secretary Henry Paulson said the U.S. economy slowed rather materially at the end of last year, and any stimulus package should be put into effect swiftly. We are looking at things that could be done quickly, Paulson said yesterday. Time is of the essence.

Gulf Air,
the national carrier of Bahrain, and Boeing Co. signed a $6 billion agreement for the delivery of 24 Dreamliner aircraft to begin in 2016, airline spokesman Adnan Malik said.

Media,
China plans to better coordinate fiscal and monetary policies in 2008 to help reduce its trade surplus and mop up excessive liquidity, Vice Finance Minister Li Yong said today. China's money supply grew at the slowest pace in seven months in December, the central bank said yesterday, after it took measures to cool inflation and prevent the economy from overheating. China may face pressure from Europe and the U.S. to allow faster gains by its currency after the nation's trade surplus surged 48 percent to a record $262.2 billion last year.

Ook houden wij een Seminar,
XEA.nl en Evestor.nl doen dat gezamenlijk,
Op woensdag 6 februari 2008 organiseren Evestor en XEA een seminar bij Van der Moolen aan de Keijzersgracht 307 te Amsterdam.
Wilt U deze bezoeken, kijk voor meer info op de banner op onze site en klik voor het volledige programma de banner aan of bestel alvast de Demo.

Media,
TUI AG,
Europe's largest travel company and owner of the Hapag-Lloyd shipping line, denied a report that it is in merger talks with Neptune Orient Lines Ltd., operator of Southeast Asia's largest container shipping business.

Media,
Verkiezingen VS,
YPSILANTI, Michigan (Reuters) - Republican rivals Mitt Romney and John McCain clashed on Saturday over how to revive the depressed economy of Michigan, as the most open presidential race in decades approached its next big test.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL