Wall Street lijdt onder werkeloosheid. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 05/01/2008 09:46
Dat kunnen wij wel zeggen,de Dow -256 op 12.800 en de Nasdaq -98 op 2.504
De week beginstanden waren voor de Dow 13.365 en de Nasdaq 2.742 , duidelijk min cijfers. Terecht?
De werkeloosheid liep naar de 5,0% op en daar was op 4,8% gerekend.
Toch is het in de winter maanden en de onzekerheden in de VS niet zo verwonderlijk, dat die werkeloosheid opliep. Zullen ze in de VS geen arbeid naar de "lageloonlanden" exporteren, net als de Europese landen? Toch wel is onze (red.XEA.nl) gedachten en dan kan het niet anders of de werkeloosheid moet in de VS ook hierdoor wel oplopen.
Maar die lageloonlanden compeseren toch weer. Daar komt nu ook welvaart en dat is die landen toch wel te "gunnen"! Een betere verdeling van de welvaart, is toch het streven of niet?
Laat elders in de wereld de "economische motor" maar wat minder draaien en in die lageloonlanden wat meer, ze werken er hard voor. Daar is niets op tegen en daarom tillen wij niet te zwaar aan dat oplopen van de werkeloosheid in de VS. Als het nu in de zomer maanden was gebeurd, dan had het andere koek geweest en voor enkele jaren geleden was de werkeloosheid in de VS steeds boven de 5,0%. Laten we dat niet vergeten.
Maar beleggers en media hebben geen al te best "geheugen" en daarom ook begrijpen we de reacties wel op de beurzen.

The dollar dropped on Friday after a December report showing the weakest jobs growth since August 2003 fueled fears of a recession and increased the likelihood of an aggressive rate cut by the Federal Reserve this month.

De dollar euro 1,4741 de Yen 0,009204 't pond 1,3387 AU$ 1,6903 en NZ$ 1,9184
de week beginstanden waren, de dollar euro 1,4724, de Yen 0,008903 't pond 1,3560 die valt ook steeds meer weg, we praten wel over de USA dollar, maar vergeten 't pond wel. De AU$ 1,6802 en NW$ 1,8967

Exchange Rates (From NZD)USD - 0.76785
AUD - 0.87805
EUR - 0.51965
GBP - 0.38895

Olie deed in de VS gisteren $97,91 goud $865,7 en zilver $15,462
De week beginstanden waren olie $96,00 goud $842,7 en zilver $14,895

Time Warner Inc's Warner Bros studio on Friday said it would exclusively release high-definition DVDs in Sony Corp's Blu-ray format, dealing a big blow to Toshiba Corp's rival HD DVD technology.

Het jaar 2008 is voor de beleggers slecht begonnen, dus per saldo kan het dan alleen maar beter worden. Het is een verkiezingsjaar in de VS en dan komt het meestal wel goed. In Europa draait de economie redelijk tot goed en als daar de koersen eens op afgerekend zouden worden.
Wij, als Eurolanden praten over zelfstandigheid, maar kijken en volgen wel de VS op de voet. Vlak de Oostmarkt landen niet uit en die gaan compenseren en zullen door hun welvaart ook met "koopkracht" krijgen en daar zal de rest van de wereld dan van kunnen profiteren. Wordt dat wel in de visie van de "zwartkijkers" meegenomen? Iets ter overdenking, nog een goed weekend.

NASHUA,
New Hampshire (Reuters) - Barack Obama's bid to be America's first black president is under fire from Democrats and Republicans alike before political debates on Saturday to help voters pick who to vote for in New Hampshire's primary.

Reg. AFM
Per 3 jan. j.l. had Koninklijke Ahold N.V. 1,37% in haarzelf, dat was per 7/11/07 5,10%
Per 2 jan. j.l. heeft Fursa Alternative Strategies LLC (Formerly Mellon HBV Alternative Strategies LLC) 10,31% inASMI, was per 1/11/2006 7,27%

Media,
Op zaterdag stijgt de gemiddelde prijs van een liter euro loodvrij benzine ten opzichte van vrijdag met 0,3 cent tot 1,548 euro. Dat is slechts 0,1 cent verwijderd van de hoogste prijs per liter ooit.

Media,
Het kabinet blijkt afgelopen zomer in het diepste geheim aan de werkgevers te hebben beloofd het ontslagrecht op de schop te nemen. Dat zegt VNONCW-voorman Bernard Wientjes in een interview met deze krant. In ruil daarvoor zouden ondernemers hun nek uitsteken om langdurig werklozen aan de slag te krijgen. Maar de BV Nederland kwam bedrogen uit en de regering liet het bedrijfsleven vallen.

Media,
De Amerikaanse economie zal dit jaar niet in een recessie belanden. Dat voorspelt SNS Securities in haar beleggingsvisie over 2008. De verwachtingen voor de AEX over geheel 2008 zijn optimistisch.

Media,
Partijen rondom het faillissement van het ’oude’ DAF hebben overeenstemming bereikt over de financiële afwikkeling van een groot gedeelte van de resterende boedel. Dat hebben de curator rondom het faillissement vrijdag bekendgemaakt.

Corporate Express,
Wij van de redactie ontvingen een bericht, de koers van dit bedrijf wordt gemanipuleerd. Dat hebben we van de redactie al vaker geschreven en dat is niet alleen bij Corporate Express.
Met al die soorten systemen, die er nu op de beurs zijn, gaat de beurshandel "teloor" en is het einde van de beurzen niet ver meer weg.
Bij Corporate Express bespelen ze de koers en draaien zo de waarde van het bedrijf naar...., vul zelf maar in. De grote partijen hebben geld(geleend) en krijgen daardoor macht en die macht wordt misbruikt.
Wie doet er wat aan? De Euronext zegt, er is moeilijk een vinger achter te krijgen!
Je moet er niet 1 vinger achter krijgen, ze moeten met "beide" handen aangepakt worden.
AFM, DNB en wie nog meer, de VEUO, ga eens gezamenlijk aan de tafel zitten en maak actieplannen om dit tegen te gaan.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL