Het jaar 2007, het jaar van 3 gezichten. Wat zal 2008 brengen?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 01/01/2008 07:11
Eerst namens ons team, de beste wensen voor het Nieuwe Jaar 2008, in een goede gezondheid, rust en vrede. Dat is belangrijker, dan geld en macht.
Het afgelopen jaar 2007 was een jaar met 3 gezichten.
Ja, zo zagen wij dat, de 1e gezicht/helft liep het voor de wind en de 2e gezicht/helft hadden we met tegen wind te maken. En het 3e gezicht was, ben je als belegger jezelf gebleven?
Dat zou juist je steun/rustpunt kunnen zijn en als wij zo de reacties op de beurzen zagen, zijn veel beleggers niet zichzelf gebleven.
Geloof in jezelf houden en je "eigen" koers varen, dat valt niet mee met tegen wind, maar daar leer je het meeste van.
Je stok niet teveel zetten, want anders "moet" je soms verkopen! Zorg dat jezelf de baas blijft over je handelen en dat je vrij bent/blijft om te doen, op het doel waarop je je "eigen" koers hebt uitgezet. Dan bewaar je de rust en denk je bij jezelf, "de regen houdt wel eens op en daarna komt toch weer de zon te voor schijn".
Zo gaat het op de beurzen ook, maar beleggers hebben geen geduld meer, willen "direct" resultaat zien en als dat even uitblijft! Dan heb je de "poppen" aan het dansen en dan zie je die grote uitslagen naar beneden.

Het afgelopen jaar hebben we afscheid genomen van veel bedrijven, verdwenen van de beurs. De "uitverkoop" van Nederlandse bedrijven gaat maar door.
Zou de ABN AMRO, de grootste Nederlandse bank van Nederland, indien die in bijvoorbeeld Frankrijk of Duitsland had gestaan, zijn opgesplitst?
Wij vermoeden van niet, maar het ontbreekt Nederland steeds meer aan "Nationale" trots. Daar zou de regering eens meer naar moeten kijken en handelen. Er wordt dan wel over "normen en waarden" gesproken, maar ook daar zien wij (red. XEA.nl) tekort “uitwerking" van.
Kijk eens naar de HEMA, ook in buitenlandse handen. Maar staat (stond) de HEMA niet voor; "Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij" ? En nu zijn ze niet eens meer Nederlands! Welke uitspraak zal in 2008 Mijnheer Blokker hebben/doen?
Welke uitverkoop van bedrijven zullen er in 2008 volgen?
Allemaal vragen, maar blijf jezelf en laat je niet pakken door de macht en geld.
Want de mentaliteit van de bestuurders van de bedrijven wordt ook minder en daar hebben wij (red.) zorgen over.
Pas waren we nog in een BAVA, daar kwam een bonus regeling voor slechts 160/180 kaderpersoneel ter stemming, maar onze vertegenwoordiger merkte op, er werken toch ca 7.000 mensen bij Uw bedrijf en wordt het "echte" werk niet op de werkvloer gedaan en verdiend? Laat ook hen delen in hun inzet, al zijn het maar 10 aandelen/bonusbeloning.
Waar zijn de bestuurders die nog van onder uit het bedrijf zelf zijn gekomen? Die hadden meer gevoel van wat er op de "werkvloer" leefde. Zo kan je de eenheid en je bedrijfsgevoel behouden en opbouwen.
Jammer, maar dat wordt ook minder en daarom wordt beleggen ook zo "complex".
De binding met het bedrijf is ver te zoeken, wat mindere resultaten en weg dat aandeel, waardeloze bestuurders, weg met hen! Wij proeven soms meer "hebzucht", dan bedrijfsliefde.
Of de nieuwe bestuurders, ze heten nu CEO en CFO's beter zijn, het draait steeds meer om geld en de bonussen en eventueel verkopen we het bedrijf.
De teloorgang van de Nederlandse bedrijven zal met deze mentaliteit, doorgaan.
Daarmee bouwen we onze "Nederlandse Glorie" af!
Dat is onze grootste zorg en niet dat het wat minder ging/gaat op de beurzen.

Hopelijk zal de zon voor U als lezer weer gaan schijnen in 2008

Op Wall Street was het gisteren ook afbouwen van posities, de slechte eruit en de betere erin.
De Dow verloor 101 punten op 13.264 en de Nasdaq 22 punten op 2.652

The dollar rallied against the euro but slipped against the yen in the final trading day of 2007 on Monday, though dealers resisted making big bets until volume increases after New Year's Day.
De dollar euro 1,4529 de Yen 0,008950 't pond 1,3604 AU$ 1,6661 en NZ$ 1,9024

Exchange Rates (From NZD)USD - 0.76685
AUD - 0.87435
EUR - 0.52525
GBP - 0.38635

North Korea,
missed a year-end deadline to give a full account of its nuclear weapons under a disarmament-for-aid deal struck with regional powers and the United States.

Nieuwsbrief XEA.nl
Die staat weer actueel op de site en gaat over Aalberts, op te vragen via de link nieuwsbrieven, alleen voor leden.
Bent U nog geen lid, gratis aan te vragen op onze site. Wij zullen proberen de Nieuwsbrief weer naar de emailadressen op te sturen. Kijken of wij nu de "vangnetten" van de servers kunnen omzeilen. Dat was/is voor ons het probleem. Die lieten maar beperkte hoeveelheden door en dan ging zeg maar het luik dicht en de rest was "spam". Er wordt hard aangewerkt.

Nog een fijne dag en begin van het Nieuwe Jaar 2008

IdaTech
- Introduces the 250 Watt iGen(TM) System. Lees elders meer.

South Korea's
Finance Ministry lowered this year's economic growth forecast to take account of higher oil prices and the likelihood of slowing exports.
The $887 billion economy will expand at a ``upper 4 percent'' pace in 2008, down from a previous forecast of 5 percent, Finance Minister Kwon Okyu said at a briefing in Gwacheon last week.

China
- today introduces a new labor law that enhances rights for the nation's workers, including open- ended work contracts and severance pay.
The government that is making the most concerted effort to protect workers rights is China, said Auret van Heerden, Geneva-based head of Fair Labor Association, which monitors work conditions in 60 countries. That goes against the conventional wisdom that China is leading the race to the bottom.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL