Beurzen als nachtkaarzen uit. Straks meer nieuws

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 29/12/2007 07:52
Pakistan accused al Qaeda of killing opposition leader Benazir Bhutto, whose assassination has plunged the nuclear-armed country into crisis and triggered bloody protests.
Beurzen hebben steeds meer te lijden.
Lijden van daden, die niet bijdragen tot vrede en berusting en de plaats innemen van de werkelijke effecten, waar de beurzen op zouden moeten drijven, de economie en als rand factoren, die nu de boventoon voeren.
Triest en jammer, maar het geeft wel aan, dat beleggen complexer is geworden en ook, dat het sentiment een niet te onderschatten factor in de beleggingstrategie is geworden. Dat hebben wij met onze modelportefeuille ook ondervonden. Hebben op ons broek gehad in het 2e halfjaar van 2007. Verloren ca. 30% in het 2e halfjaar 2007.
De ICT I&T sector kreeg ervan langs, maar beleggen doe je voor lang en wij blijven vertrouwen in die sector houden.
Op Wall Street spelen het bovengenoemde mee en ook dat de boeken bij de beleggingfondsen al gesloten zijn of er moet iets bijzonder gebeuren, dan kunnen/mogen posities nog gewijzigd worden.
De Dow poetste het verlies toch weer weg en ging de dag uit met +6 op 13.365, maar kon het weekverlies niet meer goed maken, de week beginstand was 13.450. De Nasdaq bleef wel stekken met -2 punten op 2.674 en ook hier een weekverlies, de week beginstand was 2.691

De valuta's
dollar euro 1,4724 de Yen 0,008903 't pond 1,3560 AU$ 1,6802 en NZ$ 1,8967
De beginstanden voor de dollar euro waren 1,4379 de Yen 0,008766 't pond 1,3790 AU$ 1,6579 en NZ$ 1,8818

Exchange Rates (From NZD)USD - 0.77265
AUD - 0.88415
EUR - 0.52495
GBP - 0.38785

Olie,
daalde iets naar $96,00 rond, was $96,97 en begon de week met $93,60
Oorzaak het sentiment en vrees.
De daling had met winstnemingen te maken, gisteren.

De Europese beurzen sloten licht positief af, ook hier boeken gesloten en veel beleggers nemen het ervan, vakantie en geen posities het jaar uit.
Ook de feestdagen en daardoor kortere of gesloten beurzen, deed z'n werk.

Het weekend is weer aangebroken, geniet ervan, maar hier hebben we de paraplu nodig en de wind zorgt mogelijk voor gebroken paraplu's.
Net als op de beurzen, zat het venijn in de staart van het jaar.
Nog een fijne dag en namens ons team een goede afsluiting van het jaar.

72nd AT&T Cotton Bowl Classic Available on the Internet to the International Community. Lees elders meer.

Bos Kalis,
Heeft een goed jaar achter de rug. Haalde veel orders binnen, waaronder enkele mega orders. Ook de winsten werden enkele malen naar boven bijgesteld.
Toch is de koers van ruim 41 misschien wel een moment om goed te bekijken, een gedeelte winst te pakken.
De bomen groeien niet tot de hemel en er zijn nu fondsen die te zwaar zijn afgestraft en waar ook goede kansen liggebn voor een herstel. Kijk o.a. Oce.
Het hefboomeffect doet dan ook z'n werk.
Ook de financiƫle waarden Aegon, ING en Fortis bank om er enkele te noemen.

Nieuwsbrief,
de nieuwe nieuwsbrief zal het fonds Aalberts belichten. Wij zullen een nieuwe methode (technische) uit proberen om de nieuwsbrief weer naar onze leden thuis te sturen op hun email-adres. Ook is de nieuwsbrief via de link nieuwsbrieven te lezen en ook verschillende voorgaande nieuwsbrieven.
Ontvangt U nog geen nieuwsbrief, vraag die gratis aan en door het aanvragen kunt U ook dieper in onze data kijken.

Econosto
Daar hebben we een verzoek neergelegd, komt er nog een update. Tot op heden niets vernomen, dat vinden wij "vreemd", je zou zeggen, het bedrijf goed weer goed, terug naar de kernactiviteiten en veel takken doen het uitstekend, t.w. Olie en petrochemie, scheepsbouw (luxe), verwarming en Airco's (Arabische landen, zitten ook in Abu Dahbi), Water management en de schulden zijn door de conversie aanzienlijk verkleind. Hierdoor ca. 4 miljoen minder rente te betalen de eerste 3 jaar totaal, dus kan er eigenlijk niet gesproken worden van verwatering van de wpa.
Wij van de redactie zien Econosto als kandidaat overgenomen te worden in 2008. Circa 40% van de aandelen zit in vatse handen. Begon het jaar op ca. EUR 5,20 en staat dat nu ook, de koersvorming (stabiel gehouden tussen de EUR 5,20 en 5,40, was even rond de EUR 6) wordt door andere oorzaken bespeeld, wij kunnen niet de "vinger" er achter krijgen, waarom.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL