Een week met teleurstellingen achter ons, wat brengt de nieuwe week? Straks meer neiuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 16/12/2007 07:19
Afgelopen week een week met grote teleurstellingen, enkele blijde boodschappen, o.a. Bos Kalis en van Oord kregen de toewijzing van de 2e Maasvlakte. Die toewijzing was al eerder "doorgelekt" naar de beurs, want de dagen ervoor steeg de koers van Bos Kalis al explosief. Daar horen we niemand over. Je zou maar verkocht hebben. Bij Vedior wordt de zaak wel aangekaart.
Philips wordt ook belaagd door hedgefunds en daar steeg de koers ook van en dan de aandeelhouders van Pharming. Die kregen op de dag van de afwijzing (donderdag), dus nog geen afkeuring, al een koude douche, maar vrijdag ging er ca. 40% vanaf en slot het aandeel op EUR 1,40 De dag ervoor nog EUR 3,39 .
TomTom, Van der Moolen, Brunel en Corporate Express waren dalers de afgelopen week.
Ook wilde het niet op de beurzen en dat vonden wij de grootste teleurstelling. Steeds oud nieuws naar voor halen en angst zaaien was ‘t weer.
De economieën draaien goed en voor 2008 ziet het er ook goed uit. Elkaar naar de mond praten en angst zaaien, dat brengt weinig goeds.
Haal het goede nieuws wat meer naar voor (lees: in de media) o.a. de daling van veel grondstofprijzen o.a. koper, olie en niet te vergeten de dure Euro tegenover de USA dollar wordt goedkoper. Dat zal de export vanuit de EU landen ten goede komen.
Ook de rente en dan in de VS is goedkoper geworden, hier stabiel. Toch pluspunten!
Komt de einde jaarsrally nog? Die vraag kregen we van meerderen. Als het sentiment de boventoon blijft voeren, dan geloven wij (red.XEA.nl) er niet in, maar als beleggers naar de onderliggende waarden en resultaten van de bedrijven zouden kijken, dan wel.
Kijk een Reed Elsevier, maakte een terugbetaling bekend, wat deed de koers daarop, niets. Tot gisterenmiddag, toen leek het pas door te dringen en steeg de koers en Reed Elsevier kwam gelijk als dagwinnaar AEX uit de bus.
Maar er zijn meer fondsen, wij volgen er een heel stel en dan vallen bijzondere zaken ons op. Imtech, haalt de ene na de andere order binnen. Dat fonds had te lijden gehad, althans een van de oorzaken, was de slechte beursontwikkeling en daarom verkochten beleggers massaal het aandeel, want daarop hadden velen de meeste winst gemaakt. Binnen is binnen werd er gedacht.
Toch heeft dit aandeel nog veel te gaan en wij zien, als beleggers weer naar resultaten gaan kijken, een goede toekomst voor dit bedrijf. Ook zal de goedkope koers (huidige) overnemende partijen niet ontgaan en daarom, kopen dit aandeel en op de plank met Imtech. Het uitstekende management van Imtech zal haar investeerders belonen, die verwachting hebben wij.
Ook IT &ICT bedrijven worden afgestraft, terecht? Daar zetten wij vraagtekens bij, er moet nog zoveel geautomatiseerd worden.
Daarom, er zijn nu koopjes te halen, op de plank ermee.
Maar ook de banken hebben nog wel wat goed te maken, er werden afstraffingen gegeven, terecht? Ook hier zetten wij (red.) vraagtekens bij.
Kijk naar een Goldman Sachs, die moest wel afschrijven (subprime leningen/hypotheken) ca. USA$ 1,4 miljard, maar haalde met het indekken van het risico ca. USA$ 4 miljard binnen.
Steeds meer kan er doormiddel van "constructies" worden ingedekt en wordt de soep dan zo "heet" gegeten als die wordt opgediend?
Meestal niet en is de pijn voor de angst erger, dan de pijn (lees:schade) die er geleden wordt.

Beleggers die kijken naar de bedrijfsresultaten, kunnen de goede eruit "vissen". Wij wijzen vrijwel dagelijks op die bedrijven, neem ze mee in Uw beslissingen.

Kijk een Econosto, willen geen update geven. Dat hoorden wij (we hadden 23 november j.l. een email gestuurd en nog steeds geen bericht gehad) via de Rechtsbescherming van effecten bezitters, die hadden de CEO van Econosto op hun dag en daar is toen naar gevraagd, de update. Nu is het wachten tot in maart 2008 of bij andere ontwikkelingen, dan zou Econosto met een PB komen.

Wij van de redactie XEA verwachten andere ontwikkelingen. Dagelijks is/zijn er kopende partij(en) van een veelvoud van 5.000 sts. waarom wil het management niets zeggen over het Kirishi project in Rusland? Daaruit komen meer vervolgorders binnen. Men doet die projecten samen met Siemens (Dtsld.) en in de Arabische Regio doet Econosto ook goede zaken en de weg omhoog is alweer enige tijd ingeslagen. Het huis is op orde!
Wij zien een overname van Econosto, alleen wanneer weten we nog niet. De koers wordt kunstmatig tussen de EUR 5,20 en EUR 5,40 gehouden, ondanks het slechte beursklimaat.

Corporate Express,
doet onder haar intrinsieke waarden, moet dagelijks inleveren, nog even en zijn net zo duur als de Cumpref. aandelen, lokaal genoteerd. Het moet niet gekker worden. De USA dollar trekt aan en de economie in Europa en Australië regio doet het ook goed tot uitstekend. Straks een bieding van EUR 8 en wat wordt er dan gezegd? Weer een bedrijf "te goedkoop" van de beurs.
Zo zijn er veel bedrijven op onze lijst, teveel om nu door te nemen.
Bekijk onze site en vraag onze nieuwsbrief aan, dan kan U dieper in de data kijken etc.

Ook houden wij een Seminar,
XEA.nl en Evestor.nl doen dat gezamenlijk,
Op woensdag 6 februari 2008 organiseren Evestor en XEA een seminar bij Van der Moolen aan de Keijzersgracht 307 te Amsterdam.
Wilt U deze bezoeken, kijk voor meer info op de banner op onze site en klik voor het volledige programma de banner aan of bestel alvast de Demo.

De agenda van de nieuwe week is beperkt, veel instituten zijn de boeken al aan het sluiten en zal de omzet op de beurzen ook kleiner zijn/worden.

Dinsdag 18 december
- Stern, cijfers derde kwartaal
- BAVA van Octoplus

Woensdag 19 december
- Laurus, buitengewone aandeelhoudersvergadering (BAVA)

Donderdag 20 december
- EU, vergadering ECB

Vrijdag 21 december
- Expiraties
- Macintosh Retail, afloop aanvaardingsperiode bod Brantano

In de Euro-zone kwam de inflatie in november uit op 3,1% aldus Eurostat.
Uit het onderzoek blijkt dat Nederland in november de laagste met de inflatie was namelijk 1,8% en Letland had de grootste 13,7%.
Merken we dat op de Amsterdamse beurs? Aan U het antwoord.

Wij van de redactie kijken al wat uit naar de Kerst en dat zullen er meer doen. Nog een goede afsluiting van het weekend, 't is zo weer om!

De tijd dat Plastics uit Aardolie
wordt gemaakt ligt bijna achter ons. Lees elders meer in wat lezers schrijven.
Daar zal Purac de dochter van CSM optimaal van profiteren (red.) en ook Innoconcepts met haar I-Pac.
Van Lanschot gelooft er ook in, maar twijfelt of het al spoedig is (red).

kijk ook voo rmeer info op
http://www.biopearls.nl/
http://www.bcpn.nl/index3.php?option=com_frontpage&Itemid=1



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL