Beurzen voldoen niet aan beleggers verwachtingen. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 15/12/2007 08:02
Dat kunnen wij wel stellen.
De beleggers van nu, zijn heel andere beleggers dan die van ruim. 45 jaar geleden toen onze "nestor" in het vak begon.
Werden toen de coupons en dividendbewijzen nog geknipt, nadat ze in de kluis beneden in de bank eraf waren geknipt. Nu gaat alles automatische en staat ‘t zomaar op de rekening. Zo gaat het ook op de beurzen, alles gaat automatisch, order inleg en eruit. Laddersystemen halen met 1 druk op de "knop", alle orders eruit of zetten ze met 1 druk op de knop zo weer terug.
Vrijwel alle beleggers van tegenwoordig willen maar 1 ding, zo snel mogelijk geld verdienen en de bedrijven, oh ja, wij handelen in aandelen van bedrijven, waren ze haast al bijna vergeten.
Hoe ging dat vroeger, beleggers waren een beetje "vergroeid" met het bedrijf en wij spraken nog niet zo lang geleden met een beleggers en zijn ouders zaten al ca. 40/50 jaar in een fonds. Ze kenden ook de eigenaren “persoonlijk” Werden als familie ontvangen en opgevangen, als het na de Algemene vergadering van aandeelhouders wel eens (te) laat was geworden.
Waar is die tijd gebleven? Beleggers hadden toen nog "begrip" voor een menselijk falen en dachten, "van je fouten leer je het meeste" en de volgende keer zal je (als bestuurder) wel beter opletten.

Je kan best zeggen, als belegger was je "trots" op jouw bedrijf.

Wat willen beleggers nu?
Geen recessie, geen inflatie, vrijwel geen binding meer met het bedrijf, erin en eruit, maar het aller belangrijkste, snel geld verdienen.
Als wij de "koppen" vandaag in de media lezen; "Wall Street troeft City af met record aan bonussen", dan denken wij wel eens, "maakt geld alleen nu gelukkig"?

Onze nestor kan nog goed herinneren het gezicht van de Kassier van de bank, want die heette toen nog zo, het blijde gezicht met de uitspraak,: hebben we mijnheer ......, toch door een moeilijke periode heen geholpen"!
Ja U leest het goed, "geholpen"! Die vreugde "blik" op zijn gezicht, vergeet je nimmer meer, maar waar zie je die nog op de gezichten? Allemaal strakke gezichten bij de banken en voorname personen.

Dat zag je toch ook bij de overname van de ABN AMRO bank, als daar een ander beleid was geweest, had "de bank" er gewoon nog tientallen jaren geweest, nu is het over en uit en het personeel is lijdenvoorwerp! Onze vertegenwoordiger heeft dat op een nette manier tegen de Heer Groenink gezegd in de BAVA, die hij als uitleg over de overname bijeen had geroepen.

Waar is het geduld van de beleggers gebleven, als het nu even wat tegen zit o.a. door strategie verandering of investeringen niet "direct" geld opleveren, dan moet de CEO vertrekken. Of andere het beter het gelijk doen? Kijk bij Corporate Express, daar is F. Koffrie weggegaan, maar even goed vliegt de koers naar beneden. Net als bij de wisseling van een trainer, dan vliegen de goals ook nog in het net, bij dezelfde keeper!

Neen, de inzet en mentaliteit, daar schort het meestal aan. Wij waren deze week in een BAVA, werd de bonus regeling van ca. 150/160 Top medewerkers besproken.
Een belangenvereniging had bezwaren tegen de manier/hoogte etc. van berekening bonus.
Daarna kwam onze vertegenwoordiger, die was niet tegen een beloning (lees bonus), maar wordt het op de "werkvloer" niet verdiend, was zijn opmerking, dus voor elke medewerkers van het bedrijf een extra beloning voor hun inzet, al zijn het maar 10 aandelen. Het geeft binding en het gevoel als mederwerker(ster), ik hoor erbij!
Het management zou, dat in overweging nemen, maar na aandringen van onze vertegenwoordiger, zou men toch zijn voorstel gaan berekenen en bekijken, als het maar niet teveel tijd zou nemen.
Dan maken ze maar tijd! Want het bestuur van veel ondernemingen doen 't ook niet goed, door zo'n agenda voorstel creëer je afstand en je moet meer naar een team/eenheid werken als bestuur van een onderneming.
Zo zou het ook met de investeerders van een onderneming moeten, (lees aandeelhouders). Daarom juichen wij het "loyaliteitsdividend extra toe" daarmee wordt weer wat van vroeger, de binding met jouw bedrijf/onderneming teruggehaald.
En wat zeuren sommige mensen/vertegenwoordigers dan, die hadden zelfs een uitspraak van de ondernemingskamer gevraagd. Die had ook meer het gevoel van vroeger, en gaf gisteren in haar uitspraak, DSM het groene licht! En terecht vinden wij van de redactie XEA.nl.
De trots moet weer terugkomen bij de beleggers, eigenaar te zijn van jouw bedrijf en dan krijg je ook weer een andere mentaliteit.
Dat had/heeft Wall Street gisteren ook nodig, want daar waren beleggers niet tevreden met hoe het daar gaat. De rente slechts met -1/4% naar de 41/4% en dat had naar 4% gemoeten. De export draait als een "motor", de olieprijs daalt weer, de werkeloosheid is in de VS stabiel tot dalende, wat willen ze eigenlijk nog meer?

Veel dieren leggen een wintervoorraad aan, dat is verstandig!
Daar kunnen wij als mensen, nog wat van leren.
Denk daar eens dit weekend over na, want die is alweer begonnen. Want geld alleen, maakt niet gelukkig.
De natuur is zo mooi, kijk o.a eens naar de vogels, die op de vetbollen werken om hun voedsel binnen te krijgen. Toch een prachtig schouwspel!

Op Wall Street verloor de Dow 178 punten op 13.339 en de Nasdaq -32 op 2.635
De week werd met 13.625 voor de Dow en 2.706 voor de Nasdaq begonnen.

The U.S. dollar rose sharply on Friday, posting its largest daily increase against the euro in almost three years, after strong U.S. consumer price data trimmed expectations for further interest rate cuts by the Federal Reserve.
De valuta's
de dollar euro 1,4426 de Yen 0,008827 't pond 1,3980 AU$ 1,6765 en NZ$ 1,8835
De USA dollar begon tegenover de euro de week met 1,4655 de Yen 0,008951 en 't pond 1,3849

Exchange Rates (From NZD)USD - 0.76745
AUD - 0.88925
EUR - 0.53165
GBP - 0.38065

Oliesloot op $91,58 goud $799 en zilver $13,95
De week beginstanden waren voor olie $88,28 goud $800,2 en zilver $14,505

Nog een goed weekend, hier vriest het licht en mooi stil weer, wat wil je nog meer?

Media,
Indonesia (Reuters) - U.N.-led climate talks in Bali agreed on Saturday to launch negotiations on a new global warming pact to succeed the Kyoto Protocol after the United States dropped last-minute opposition

Aanbevolen openbaar bod in contanten van EUR 48,40 per aandeel Stork N.V.
Lees elders meer.

ProMetic has Completed Draw Down on Nanuq Facility at an Average Price Above C$0.57 Per Share
Lees elders meer.

Reg. AFM
per 12 dec. j.l. heeft T. Rowe Price Associates, Inc. 4,98% en 4,23% stem in TomTom. Dat was per 4 dec. j.l. 5,46% en stemrecht 4,82%
per 13 dec. j.l. heeft Kempen Capital Management N.V. 9,85% in Nedap. Dat was per 1/11/2006 10,26%

Seminar XEA.nl en Evestor.nl
Op woensdag 6 februari 2008 organiseren Evestor en XEA een seminar bij Van der Moolen aan de Keijzersgracht 307 te Amsterdam.
Wilt U deze bezoeken, kijk voor meer info op de banner op onze site en klik voor het volledige programma de banner aan of bestel alvast de Demo.

Media,
Air France-KLM zou een overname van Alitalia bereid zijn tot een investering van 9,4 miljard dollar (6,5 miljard euro). Op die manier zou de noodlijdende Italiaanse luchtvaartmaatschappij weer financieel gezond moeten worden gemaakt.

Media,
De chipfabriek van de Amerikaanse groep AMI Semiconductor in het Oost-Vlaamse Oudenaarde (B) verandert van eigenaar. AMI Semiconductor wordt voor 634 miljoen euro overgenomen door de Amerikaanse sectorgenoot ON Semiconductor

Forum
Wij kregen de vraag of wij daar ook op aanwezig zijn?
Ons antwoord is kort, NEEN!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL