Lagere rente zegt OESO niet verantwoord.. Straks meer nieuws

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 09/12/2007 07:14
Terwijl in Europa en de VS de beleggers rekenen op een lagere rente, zegt de OESO dat de rente eerder omhoog zou moeten dan omlaag. Dat strijkt, de Amerikanen en Europeanen, tegen de rente haren in. De OESO vindt dat de "crisis (hypotheek)nog niet duidelijk zichtbaar is en niet doorwerkt op de groei van de economieën. De groei in de VS hebben zij berekend op ca. 2% en voor de Eurozone ca. 1,9% voor 2008. Dit jaar kan daar voor de Eurozone 2,6% en voor de VS 2,2% staan.
Dus geen paniek en dan zou de rente in 2008 zelfs weer naar boven kunnen. Daar staan we dan, als beleggers in Europa en in de VS.
Wie zal er nu gelijk hebben/krijgen?
De tijd zal het leren.

Wat zal de overname van Alitalia brengen?
Zal Air France KLM weer een "blauwtje" lopen? Eind jaren negentig was er een toenadering van de KLM met Alitalia. Dat is een dure toenadering geworden, ca. EUR 275 miljoen heeft dat gekost. Op onze vraag in de AVA van KLM, want KLM had ook al een betaling aan Alitalia gedaan van HLF 100 miljoen, hoe staat het met die terugbetaling en wat gaat het kosten als U toch niet de zaak laat doorgaan? Nu onze (KLM) "deskundigen" hebben voorzien dat dat wel mee zou vallen! Later toen de schade bekend werd, stelde onze vertegenwoordiger weer de vraag; "weet U wel, het zou allemaal wel meevallen, die kosten"! Ja, zei de CEO van Wijk, als wij dat door juristen etc. hadden moeten laten uitzoeken, hadden wij veel geld kwijt geweest"!
Ja, zei onze vertegenwoordiger, dat kan best, maar geen EUR 275 miljoen. Toen mocht er een andere spreker zijn woord doen. Zo ging dat toen in de AVA. Later (2004) verkocht de CEO de heer van Wijk de KLM voor ca. 785 miljoen de KLM aan Air France, dus voor een appel en ei!
Dit jaar zou Air France KLM de nog zittende aandeelhouders van KLM gaan uitkopen. Dan mogen ze wel opschieten.
Wat mag Alitalia dan wel niet opbrengen? Dat is een "rotte" appel. KLM had een sterk vernieuwde "vloot" en een zak geld, dat werd in de "schoot" van de Fransen gegooid.
Wij houden ons "hart" vast.

Kijk dus als belegger wie er aan het "stuur" staan van een bedrijf.
De agenda voor de nieuwe week,

Dinsdag 11 december
- Wavin, buitengewone aandeelhoudersvergadering
- laatste handelsdag Getronics

Donderdag 13 december
- Gamma, bava
- RSDB, bava

Vrijdag 14 december
- claimemissie van Binck.
Een korte agenda, maar er zal best meer nieuws komen.

Op een vraag van een lezer, "waar moet ik nu beleggen"?
Ons antwoord is, niet meer in China en India, daar is de room er voor het grootste deel vanaf. Met dit soort dipdagen die we de laatste weken hebben gehad, zien wij "dicht" bij huis de beste kansen. Dat is te volgen en te overzien. Ver van huis, kan best goed zijn, maar bij de meeste beleggers ontbreekt de tijd en kennis, om daar de gang van zaken "goed" te kunnen blijven volgen. Je bent afhankelijk van de berichten uit de media, je kan niet even langs gaan!
Wij bezoeken toch wel regelmatig een bedrijf en dan vallen je best wel zaken op, die bij elders beleggen, je niet opvallen, je hebt die mogelijkheid niet om langs te gaan.

Neem nu onze ervaring met Frans Maas, die benaderden wij voor een onderhoud, want wij wilden een nieuwsbrief over dat bedrijf laten uitgaan. De eerste contacten waren en gaven de indruk, dat komt wel goed. Toen kwam er een telefoontje, geen bezoek en ook geen nieuwsbrief over Frans Maas.
Groot was onze verbazing, dan niet, was onze reactie. Enige tijd later komt er een bieding op Frans Maas.

Wij hebben bij een ander bedrijf hetzelfde meegemaakt en daar hebben wij nu ook de verwachting, dat daar wel eens wat gaande kan zijn. Toch hebben wij daar een nieuwsbrief van uitgegeven, op onze eigen ervaringen en wetenswaardigheden, de ondersteuning kregen wij van de website van het bedrijf.

Beleggen
is vaak het combineren en analyseren van feiten, die je soms achteraf pas duidelijk worden. Bij Frans Maas was dat ons dus niet gelukt, maar al doende leert men. Daar houden wij onze lezers dan van op de hoogte en die kunnen profiteren en het kost u alleen de moeite onze site aan te klikken en te lezen en lid te worden. Dan kan je namelijk dieper in de data kijken en lezen.
Wij hebben veel bedrijven die een overname hebben meegemaakt, in de modelportefeuille gehad.

Het weekend is alweer half om en geniet van deze laatste dag.
Nog een fijne zondag.

Het beste advies wat wij (red.XEA.nl),
kunnen geven is, koop de te ver doorgezakte aandelen, die toch qua strategie en winstgevendheid goed bezig zijn. Ook zijn er fondsen die achterblijven en daar zou je als belegger ook wat van op de plank moeten leggen.

Kijk eens naar en daar hebben we al vaker opgewezen, de licenties inkomsten. Wat is nu het verschil in inkomsten, licenties uit medicijnen of uit producten?
Achter de Bio fondsen lopen beleggers hard en daar moet het bij de meeste nog komen.
Innoconcepts, krijgt al veel binnen en de toekomst ziet er goed uit. Toch wil het maar niet vlotten met de waardering van dit fonds. Veel lezers klagen daarover, maar dan schrijven wij terug, “geduld is een schone zaak”!
Wij hebben deze nazomer nog een bezoek aan het bedrijf gebracht en onze indruk is, ze zijn daar goed bezig, met “weinig” personeelskosten. En die post drukt vrijwel bij elk bedrijf zwaar op de winst en verlies rekening. Ja, wij draaien het altijd zelf om, wij zien graag als eerste, de winsten en niet de verliezen bij een bedrijf, vandaar! Aandeelhouders willen winst zien en geen verlies.
Ook de IT&ICT bedrijven gaan het maken, ze zitten om personeel te “schreeuwen”, dat brengt wel extra kosten met zich mee, maar het geeft wel aan, dat er veel werk is.
En daar staan prijzen als optieprijzen achter veel aandelen van die bedrijven. KPN snoepte toch voor een “appel en ei” Getronics van de beurs en zette door de overname gelijk de klok 3 jaar vooruit en dat is wel de extra winst voor de KPN.

Imtech,
heeft haar strategie aangescherpt,
lees elders meer.

Media,
Microsoft heeft een zevental (6 in Windows, 1 in Internet Explorer) lekken gedicht. Enkele 'leaks' werden door de softwaregigant als 'kritiek' bestempeld.

The Sunday Times,
Grote telecombedrijven als Deutsche Telekom zouden azen op een overname van een van de grootste telecomaanbieders van het Midden-Oosten, Orascom.

Weer even over corporate express.
Lees elders meer via de link op onze site, wat lezers schrijven.

tijd 12.25
Exchange Rates (From NZD)USD - 0.77605
AUD - 0.88475
EUR - 0.52935
GBP - 0.38185

Valuta's naar euro
de dollar 1,4655, de Yen 0,008951 Au$ 1,6728 en NW$ 1,88490

Olie $88,34 goud $800,5 en zilver $14,53

Arcadis
ook zo'n bedrijf waarvan de koers pas laat los kwam. Lees elders meer.

Van der Moolen, Evestor en XEA.nl
hebben op 06 februari 2008 een bijeenkomst bij Van der Moolen te Amsterdam Keijzergracht 307. Klanten/leden/lezers van Van der Moolen en Evestor en van XEA.nl kunnen inschrijven, het aantal inschrijving zal tot circa 50/60 beprekt blijven.
Er zal uitleg worden geven over de moderne handelssystemen in o.a. Online Trader bij Van der Moolen en met behulp een Demo zal "proef gezwommen" kunnen worden met het nieuwste systeem van handel in o.a. opties, aandelen etc.
Het programma zie er voorlopig als volgt uit,
13:00 ontvangst koffie/thee bij Van de Moolen Keizersgracht 307 te Amsterdam
13:30 presentatie VDM
14:30 koffie / thee
15:00 presentatie OnlineTrader
16:00 borrel bier/fris
Prijs van de dag € 19,-
De aanmelding zal spoedig worden bekend gemaakt door bovengenoemde bedrijven.
Binnenkort plaatsen wij een banner voor aanmelding op onze site en Van der Moolen en Evestor zullen het via hun eigen kanalen doen.
Dit o.g.v. van eventuele situaties, die nu nog niet te voorzien zijn. Maar houdt in Uw nieuwe agenda alvast een plaats vrij op woensdag 6 februari 2008
Dit i.v.m. toch te scherpe datum met jaarafsluitingen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL