Rente houdt gemoederen bezig op de beurzen wereldwijd. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 08/12/2007 07:25
Wat gaat de FED doen met de rente komende week?
Dat hield Europa bezig, maar ook de Amerikanen gisteren. Gaan ze beide, de FED en de ECB wat aan de rente doen, of laten ze het voor wat het is. Het aantal gestegen banen en de stabiele werkeloosheid van 4,7% en misschien met een recessie langs de afgrond, dankzij de groeiende export, lijkt het ons (red. XEA.nl), als er dan toch nog wat gebeurt, een beperkte verlaging van 1/4%. Dat kan de USA dollar even onder druk zetten, maar wij voorzien een tijdelijke. Als je naar de koopkracht van de munt kijkt, dan is die gewoon ondergewaardeerd. Ook de vraag naar USA dollars, door o.a. overnames ('t is goedkoop kopen in de VS) en de door ons al eerder genoemde oorzaken o,a, toeristen, terugdraaien van baisse-posities van hedgefunds etc., maar ook de dure Euro werkt Europa tegen de euro. Dit alles bij elkaar zal een keer geven (die al bezig is) aan de koers van de USA dollar, dus zullen er ook weer meer aandelen in de VS gekocht gaan worden. De bedrijven draaien daar goed en de export kan het haast niet bijwerken. Dat zag je aan de banengroei in de VS, er is vraag naar personeel.

De Dow wist 5 punten te pakken op 13.625 en de Nasdaq -2 op 2.706
De week beginstanden waren voor de Dow 13.371 en de Nasdaq 2.660, toch winsten ondanks een negatief beeld begin de week.

Kijk eens naar de olieprijs, die daalde gisteren met $2 naar $88,28 (was $90,28)
Dat zal ook positief voor de wereld economie zijn/werken, de OPEC zei, er is voldoende voorraad voor de a.s. winter. Dat zal een geruststelling zijn, toch zullen "partijen" proberen de olieprijs te regisseren.
Goud bleef bij de $800 hangen en ging de week uit op $800,2 zilver $14,505 de week beginstanden waren goud $789,1 en zilver $14,165
Hier ook een lichte stijging.

De dollar euro 1,4651 de Yen 0,008951 en 't pond 1,3849
De week beginstanden waren dollar euro 1,4631 de Yen 0,008986 en 't pond 1,4050
De laatste wijzigde het meeste, de andere stabiel.

Exchange Rates (From NZD)USD - 0.77645
AUD - 0.88515
EUR - 0.52985
GBP - 0.38245

Voor de beleggers was Amsterdam vriendelijk deze week, het aandeel Binck staat door de emissie onder druk en hopelijk houden beleggers toch vertrouwen in het aandeel. De emissiekoers is EUR 8,32 en het verschil in koers is kleiner geworden. Afwachten, al is de emissie wel gegarandeerd.
Imtech was ook in de belangstelling en de omzetten zijn meer dan normaal, dus zou je zeggen, waar "rook is,is vuur"!
En TomTom mag zich terugtrekken, indien de EC zand tussen de radars gooit, een geruststelling?
Allerlei zaken die de beleggers te overdenken geeft in het weekend.
Het weer is hier rustig, daar zal het niet aan liggen.
Wat hebben beleggers eigenlijk ook een moeilijk en zwaar leven, als je zo alles bekijkt.
Maar tilt er niet te zwaar aan, je kan het ook laten doen.
Toch zouden wij dan wel 1 (meerdere) vinger in de pap houden.
Zal er dan toch nog een rally komen?

Nog een goed weekend namens ons team van XEA.nl

South Korea's maritime,
officials are struggling to contain the world's biggest oil spill in 4 1/2 years after a supertanker collided with a barge near Hyundai Oilbank Co.'s refinery on the nation's west coast. The slick was about 10 miles long as of 10 a.m. in Seoul today, widening from 4.6 miles late yesterday, said Jeong Se Hee, a maritime police official at Korea's Coast Guard. The collision caused a spill of 10,500 metric tons (78,750 barrels) of crude oil before the Hebei Spirit stopped leaking, the Ministry of Maritime Affairs and Fisheries said yesterday.

Reg. AFM
per 5 dec. j.l. heeft Morgan Stanley Investment Magagement LTD 5,10% stemrecht in Wolters Kluwer, was per 23 november 4,93%
per 5 dec. j.l. heeft Capital Group International Inc. 4,03% in Brunel, dat was 5,26%
Per 5 dec. j.l. heeft Capital Research and Management Company 5,19% in ASML, dat was sinds 12 okt.j.l. 4,92%

Finavera
- Renewables Arranges Financing and Restructures Board of Directors. Lees elders meer.


Econosto,
een bedrijf dat niet heeft meegedaan met de olie "hype", maar wel een grote toeleverancier is aan die olie en gas industrie. En ze doen meer.
Zijn goed bezig, hebben de zaken weer op orde. De schuldenlast is terug naar een normale situatie en lopen niet meer aan de hand van de banken, die komen nu zelfs langs! Door de conversie van de obligatielening, zijn er 2.622.335 aandelen bijgekomen, totaal staan er nu 16.190.220 aandelen uit. Deze conversie leverde wel een vermindering van de rentelast voor de komende 3 jaar van ca. EUR 4 miljoen op, dus EUR 1,3 miljoen op jaarbasis, dus de 2,6 miljoen nieuwe aandelen leveren hun geld op van EUR 0,50 op jaarbasis. Dus eigenlijk geen verwatering.
Leg wat op de plank en het plezier komt later.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL