Lage kopen en hoog verkopen. Daar waren vragen over. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 25/11/2007 09:33
Laag kopen en hoog verkopen, daar kregen wij meerdere vragen over.
Wanneer weet je wat laag is en hoog?
Er gaat nimmer een bel voor laag en hoog, laten wij daar duidelijk over zijn, maar toch komen er signalen, dat je tegen jezelf kan zeggen, "nu hebben we het wel gehad"!
Kijk dan naar het rendement van veel bedrijven. Welk dividend betalen ze uit en wat staat de koers van dat aandeel. Dan zien je dat er soms bodems gelegd worden en dan zeggen wij nog, koop gefaseerd. Als de koers van dat aandeel nog lager gaat, kan je nog een "aantal" bijkopen en dan middel je gelijk.
Kijk een ING, daar wordt per aandeel ruim EUR 4 winst verwacht. ING heeft aangegeven, weinig last van de subprime leningen te hebben, dus geen extra afschrijvingen en als dan de koers naar de EUR 25 gaat, zit je qua k/w verhouding op een acceptabel koopmoment voor een bankinstelling. Ook bij verschillende andere sectoren ligt de k/w aanzienlijk onder de normale verhoudingen. Zoekt dat uit voor je in een fonds stap. Wij schrijven er voldoende dagelijks over, mee dat mee!
Voeding, o.a. Wessanen, geeft EUR 0,65 dividend over 2007 en er gloort hoop op betere resultaten, die laat Wessanen al zien en indien het 4e kwartaal 2007 een doorzettende trend qua resultaten heeft, wil Wessanens CEO Veenhof de verwachting voor 2008 naar boven bijstellen. Huidige koers Wessanen EUR 10,86, dan pak je ca. 6% en een mogelijk verhoging van de verwachtingen 2008 mee. Ook speelt de wil van de consumenten Wessanen in de kaart, om gezonde voeding te kopen.
Zet niet alles nu gelijk in 1 fonds, maar houdt de spreiding van uw portefeuille wel goed verdeeld.
Veel fondsen zijn wel afgestraft, maar niet terecht, dat is onze visie. Wilt u helemaal niet in aandelen verder, wat dan?

Wat is er nu nog meer goedkoop?
De veel beschreven USA dollar. Die geeft ook een goed rendement en ook hier weer, niet alles in een fonds. Of kijk naar andere dollar landen o.a Australië, daar is Howard weggestemd. Of New Zeeland, in die landen staat de rente hoog, tarieven van 6,25% tot klein 9%
Een omwisseling van de sterke EURO naar die valuta’s, ook weer in beperkte mate, zou nu zo gek niet zijn. Daar draait de economie op de landen, als China, India en andere regio landen. Hun dollars zijn ook meegetrokken naar niveaus, waar je tegen een hoge rente een compensatie krijg voor het valutarisico en als die munt weer t.z.t. aantrekt. Dan pak je een hoge rente en een mogelijk valuta plus mee. Denk wel aan het valuta risico dat je kan lopen, maar wij vermoeden, dat het ergste wel is geweest. De dollar landen staan met hun valuta erg laag, dat biedt kansen.
We hebben weer voldoende stof om over na te denken voor vandaag.
Even de agenda voor deze week,
Maandag 26 november
- Alg. Vegr. Aand. van Ajax

Dinsdag 27 november
- ABU: omzet en uren uitzendmarkt periode 11 van 2007

Woensdag 28 november
- Draka, trading update tweede halfjaar 2007
- TIE, cijfers 2007

Donderdag 29 november
- BAM, cijfers derde kwartaal 2007
- Kardan 3e kw. cijfers
- BAVA Punch Graphix

Vrijdag 30 november
- BAVA Numico.
, ICT vooral.
Dus als je laag koop en hoog verkoop, valt beleggen best mee, maar dan is geduld wel een schone zaak. En doe het met eigen geld, dan is gedwongen verkoop niet aan de orde. Dat zagen we afgelopen week wel bij enkele fondsen gebeuren en dat is dan triest voor de verkopende partij(en)

Straks nog een stukje over Oce, ook een bedrijf met een hoog rendement en teveel afgestraft. Toch zitten ze bij Oce ook niet stil, o.a. wordt er gewerkt aan nieuwe inkjettechnologie

Buiten is het weer, wisselvallig en misschien een "voorteken" voor de nieuwe beursweek.

Nog een fijne zondag.


Belgian Media Company De Persgroep
Cuts Cost and Improves Performance With Cisco Data Center Network Architecture.
lees elders meer.

Dollar (zwak) - EURO (sterk) bedreigt bedrijven,
Het Franse Airbus kon weleens in zwaar weer komen door de zwakke dollar. Dat zegt de directeur van EADS, het moederbedrijf van de vliegtuigfabrikant. Boeing weet steeds meer orders te plaatsen (red. XEA.nl)

Galileo,
Duitsland lijkt zijn bezwaren tegen de financiering van Galileo te hebben ingeslikt, nu er nieuwe regels zijn aangenomen over de productie van het project dat moet concurreren met het Amerikaanse GPS.

Nieuwsbrief XEA.nl
Vraag ook onze nieuwsbrief aan, dan kunt u dieper in onze "data" kijken.
Kosten zijn er niet aan verbonden.

Oce
- een Nederlands bedrijf dat nog aan innovatie doet. Lees elders meer.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL