ASML versus Delft Instruments en ander nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 29/01/2023 08:35
Chip fabrikant ASML te Veldhoeven, in het verleden een Philips dochter komt in gevaar met haar leveringen van chip machines aan minder bevriende landen.
Vooral in de Oostmarkt, China en andere landen in die regio en nemen wij Rusland erbij.
De machines van ASML kunnen chips maken die in Oorlogstuig gebruikt worden.
Dat is tegen het zere been van elk weldenkend mens en afgelopen week moest Rutte op het "matje" komen bij de President van de VS.
Wat daar besproken is, dat blijft geheim, maar wij schatte dat niet in als veel belovend.

Onze ervaringen op dit gebied van oorlogsonderdelen, tegen de zin van de VS, is niet hoop gevend.

Delfts Instruments liep in begin jaren 1990 met zijn "Nachtkijkers" ook tegen de lamp. De Belgische dochter van het bedrijf OIP had vanuit de VS geleverde onderdelen verwerkt in die Nachtkijkers.
Daar heeft Delfts Instruments jaren lang problemen en boycot gehad en de omzet stagneerde ook jaren lang na die kostbare leveringsfout door Delfts Instruments dochter. Een schade claim (Lees) afkoop schikking met de VS van ca. HFL 5,3 miljoen was teveel voor het bedrijf en is later overgenomen door een Private Equity en opgesplitst.

Nu zal het bij ASML wel niet zo aflopen, maar dat de strategie van ships machines een knauw krijgt en voor onzekerheid gaat zorgen, is voor ons wel duidelijk.

Fondsen in de oorlogsindustrie kunnen op bepaalde gebieden "kwetsbaar" zijn om/door politieke motieven.

De agenda voor deze week.
maandag 30 jan.
Jaarresultaat Kon. Philips

dinsdag 31 jan.
Resultaten KPN 2022
In de VS - loonkosten & huizenprijzen

woensdag 1 febr.
Tie Kinetix 1ste kw. cijfers 2023
Jaarresultaat Melexis
In de VS ondernemersvertrouwen ISM en Vastgoed
Rente nieuws

donderdag 2 febr.
ING 2022 resultaten
Euronav 4de kw. cijfers
In de VS - industriële Productie en bestellingen
FED met rente nieuws.

vrijdag 3 febr.
Jaarresultaten TomTom 2022
In de VS - Werkgelegenheid - Ondernemersvertrouwen

Koper is zeer gevraagd en belangrijk voor het realiseren van de E- cars en aanleg voor laadpalen en leidingen in de Wereld.

Daarom zijn de koper mijnbouwers zo is en zorgen BHP, Rio Tinto, Glencore en andere Grotere partijen, dat zij de kleinere junior & middelgrootte overnemen.
Entree Recources staat ook bij Rio Tinto op het lijstje, Rio heeft al 16% van Entree in bezit. Entree is zeer gevoelig voor manipulaties, want er is nog maar een klein gedeelte vrij verhandelbaar.
Wij van de redactie wijzen al jaren naar dit fonds als kans hebben van een overnamen. De Mongolische Regering wil met 1 partij samen aan de Tafel zitten in het OT (Oyu Tolgio)project.
Dit was geen voorkennis, maar alleen wat meer doorlezen. Entree was enkele jaren geleden nog C$ 0,25 per aandeel.
Er kan een veelvoud als overname prijs uitkomen. Onze taxatie is C$ 3 tot misschien wel C$ 7.00
Onze taxatie is gericht op de nog vrij verhandelbare stukken en de gesprekken met de groot aandeelhouder o.a. Horizon Copper e.a. !

Veel Beleggers missen top rendementen, zij lezen niet onze verslaggevingen goed.

media
Top uranium miner Kazatomprom reports production decline in 2022.According to a company press-release, overall, uranium production in Kazakhstan (100% of KAP and its partners' production) was 21,227 tonnes in 2022, down 2.7% over 2021 (21,819 tonnes). see & read more on
https://www.kitco.com/news/2023-01-27/Top-uranium-miner-Kazatomprom-reports-production-decline-in-2022.html

Media
Stem ze weg zegt de PVV
Geert Wilders: “Vertrouw die VVD-ers Rutte en Schippers niet. Ze zijn 100% verantwoordelijk voor de asieltsunami, woningnood, afbraak zorg en pensioenen, toeslagenaffaire, wegpesten boeren, belastingverhogingen, de totale afbraak van NL. Het is de firma list en bedrog.”

media BMW
BMW Group once again reduces CO2 emissions across vehicle fleet in 2022. lees elders meer

Media Cargill
Research finds consumers crave healthier indulgence in bakery aisle. lees elders meer

Media BHp
Championing empathy and inclusion - meet Carolina García from Chile. lees elders meer

media,
Danone considers ditching organic dairy business in US as Horizon Organic and Wallaby fall out of favor.
Underperforming assets?
Danone insists that Horizon Organic and Wallaby are strong brands in the US organic dairy category, with a portfolio of organic dairy products, including milk, creamers & whiteners, yogurt, cheese and butter.
But it admits they represent approximately 3% of Danone’s global revenues and “had a dilutive impact on Danone’s like-for-like sales growth and recurring operating margin in 2022.” see & read kore on
https://www.foodingredientsfirst.com/news/danone-considers-ditching-organic-dairy-business-in-us-as-horizon-organic-and-wallaby-fall-out-of-favor.html

tijd 09.19
i bitcoin = 23.210 USA dollar

In Nederland
NIET op het Journaal en Kranten.
Geradicaliseerde moslim valt Spaanse kerken aan: koster gedood met machete, priester kritiek. Een 25-jarige geradicaliseerde Marokkaan heeft minstens twee kerken in Algeciras, in Andalusië, aangevallen. Daarbij werd een koster gedood en een priester lelijk toegetakeld. Ook drie kerkgangers raakten gewond. Toen de gewonde koster op grond lag, keek de dader naar boven en hoorden getuigen hem “iets met Allah” roepen in het Arabisch. Daarna diende hij de genadeslag toe met zijn machete. Ook sloeg hij diversen Heilige Beelden" stuk .
Wat een Linkse nieuwsgaring hier in Nederland
!

In de Media,
VVD-coryfee Edith Schippers jokte over slechte cijfers pensioenfonds DSM.
En deze moet de opvolgster van Rutte worden!!!???
Dan zal de politiek er niet beter op worden!? Ook een Leugenaarster!?
Rutte is haar grootste voorbeeld, die deed dat 13 uur LANG!


Bron NRC
Mevr. E. Schippers besloot wetens en willens de werknemers en gepensioneerden onwetend te laten dat DSM opzettelijk tekorten in het pensioenfonds had veroorzaakt. Uit onderzoek door NRC blijkt ook dat voormalig DSM-topman Feike Sijbesma in 2016 als enige van heel DSM een extra storting van 2,2 miljoen euro in zijn pensioenpot ontving. Gewone werknemers kregen zo’n extra storting niet.
https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/overig/vvd-coryfee-edith-schippers-jokte-over-slechte-cijfers-pensioenfonds-dsm/ar-AA16x7GV

media PVV
PVV in peiling bijna verdubbeld in de EK
Geert Wilders: ‘‘PVV in peiling bijna verdubbeld in de EK: van 5 naar 9 zetels! Ga stemmen op 15 maart en zorg dat de coalitie met PvdA/GL géén meerderheid krijgt in de EK want dan krijgen we alleen maar nog meer asiel, belastingen en EU en meer ellende. Dus ga stemmen, stem ze weg en stem PVV!’’



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL