Wall Street stevig hoger en Oostmarkt volgt, straks meer nieuws

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

08/12/2021 06:21
Op Wall Street een stevige winst, op hoop, dat President Biden de sluwe Vos Poetin kan stoppen met zijn streken. Toch hebben wij er totaal geen vertrouwen, Want een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken. Dat heeft Poetin al vaker laten zien, hij is een slechte verliezer.
Toch laten de grote partijen "nog zien", wie de baas is op de wereldwijde beurzen. Kijk eens naar de betrouwbare grondstoffen en waarden en vergelijk die eens met de ellende in de wereld!?
Als in de jaren 1960/70 ergens in de wereld iets gebeurde, was dat zichtbaar bij de edelmetalen en andere grondstof waarden.
Nu staat de wereld in "brand"!! De leiders verstoppen nog steeds de waarheid en zijn verbaasd dat de inflatie al boven de 6% komt.
Wij zien binnen 6 maanden een verdubbeling van dit inflatie cijfer.

De Dow 35,719.43 +492.40 +1.40%
De Nasdaq 15,686.92 +461.77 +3.03%

Pas zondagavond (5/12) in het TV journaal het nieuws, dat de pillen van Dokter R. Elens inderdaad doelmatig zijn ter bestrijding van het Corona. Wat een "trage reactie", zoals dit altijd in Nederland gaande is. Altijd achter de "feiten". aan lopen.
List & bedrog met het voorgaande nieuws. Hoeveel "doden" zijn er te betreuren geweest voor... !?

In die 1,5 jaar tijd hadden er voor het zogenaamde tekort ook oplossing gevonden kunnen worden. KOSTBARE tijd weer verloren, of er een reden voor!?

media,
- Biden Is Left Guessing Over Putin’s Ultimate Aim Against Ukraine.
- Australia Finds New Omicron Lineage in Arrival from South Africa.
- Goldman Sachs Has Bad News for Investors Rushing to Buy the Dip.
- French Economy Shows Little Sign of Succumbing to Omicron Angst.
Bank of France survey sees fourth-quarter growth near 0.75%.
- see & read more on www.bloomberg.com

In New York behandelde de huisarts Dr. Vladimir Zelenko meer dan 500 covid patiënten met hydroxychloroquine + zink + azitromycine. (3) Hij had ook een 100% herstelpercentage, met nauwelijks bijwerkingen, en geen ziekenhuisopnames. Naarmate de tijd verstreek, hielp Dr. Zelenko ruim duizend covid patiënten te herstellen, meestal binnen enkele ...
ga naar Ontdek medicijnen voor COVID-19. Niemand hoeft te sterven!
https://www.stopworldcontrol.com › nl › genezing

De MENSHEID wordt/werd al 1 1/2 jaar genezing onthouden, aldus deze berichten.
Waarom werden deze pillen en van Dokter Elens en diens collega's niet massaal gebruikt!?

De Oostmarkt volgt ook op woorden,
in Japan de Nikkei 28.548 +621 punten.
In Hong Kong de Hang Seng 23.768 +419 punten
In Australië de All Ordinaries 7.605 +76punten
In Singapore de Straits 3.126 +10 punten

Waarom herhalen wij diversen stukjes over de gang in de wereld?
Het blijft voor ons een zorg, dat de Burgers, particuliere beleggers, zo "misleidt". worden door de Leiders van/over de landen. ER is nauwelijks meer een bekwaam Leiderschap in de wereld, waar "Burgers op kunnen vertrouwen"!
Burgers(dus ook beleggers) worden het "slachtoffers" van de "Macht" die de Bilderberg Groep en de 20 tot 25 Effectenkredietinstellingen uitstralen. Dat zijn een voor niet te begrijpen (be)handelingen!


Wij schrijven al heel lang over deze Dokter Elens, die werd, samen met collega's verboden zijn pillen als medicijn aan zieken (lees corona hebben patiënten te verstreken). Waren niet uitgetesten, zei de Gezondheidsdienst te Den Haag, maar WEL bestaande! Een boete kregen zij, als zij door zouden gaan met het genezen van ziek wordende mensen in de "praktijk"!
Welk falende instantie kan & mag GENEZING van mensen verbieden???
Huisarts Rob Elens uit Limburg zegt een geneesmiddel voor corona te hebben gevonden. Hij heeft negen mensen die positief waren getest op corona kunnen genezen. De patiënten, 60- tot 80-plussers, hadden onderliggende aandoeningen en waren binnen vier dagen klachtenvrij.

Het gaat om een combinatie van hydrochloroquine, zink en azitromycine, een oud malariamiddel.

NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!?


Elens roept/riep ook andere huisartsen op zijn voorbeeld te volgen. “Ik ben niet bang om het te geven. Het ligt bij elke apotheek in Nederland. Ik zou mijn collega’s willen zeggen: begin hiermee, het land heeft het nodig.”
Matige tot ernstige klachten, aldus Dokter Elens

- Maar de video waarin hij dat uitlegt is geblokkeerd. overtuig Uzelf.
https://www.ninefornews.nl/huisarts-uit-limburg-geneest-coronapatienten-in-4-dagen-het-ligt-bij-elke-apotheek/

Redactie XEA.nl
Nu zitten we al meer dan 1 1/2 jaar met halve maatregels en woordvoerders, die DEZE OPLOSSING verzwijgen. Met welk gezond verstand is dit nog te BEGRIJPEN!

Wordt de wereld niet op zijn KOP gezet!?

De agenda voor deze week, samen met diverse berichten CBS
woensdag 8 dec.
geen mededelingen ontvangen

donderdag 9 dec.
in de VS werkeloosheid cijfer

vrijdag 10 dec.
in de VS Overheid schulden, inflatie cijfer en consumptie index.

Mijnheer Rutte wil koste wat kost, weer regeren
Volgende week lijken ze alles voor elkaar te hebben.
Nieuwe verkiezingen durfde Rutte met Mevr. Kaag niet meer aan!
Zijn dit "leiders"!?
De uitwerking zal straks van korte duur zijn, lees (houdbaarheidsdatum) en dan toch weer verkiezingen.


WATER.
In het IJsselmeer komt weer ca. 10.000 HA nieuwland!
Dus gaat de waterspiegel stijgen. DIT komt dus niet van het Klimaat veranderen. Houdt daar wel rekening mee. Hoeveel land is er aan de ZEE onttrokken? Ook dat zorgt voor water stijging!!


Goud $ 1.791,10 Zilver $ 22,48 en Platina $ 961 Gold/Silver Ratio 79,61

Ook de FED's strategie is het drukken van goud, samen met andere Centrale banken & grote partijen!
De edelmetalen laten nog steeds een dagelijks patroon zien, maar de situatie verandert, de Centrale Banken hebben met hun "foute strategie", zichzelf in de vingers gesneden. Gisteren werden er nog meer zaken bijgehaald, maar laat U niet misleiden. Wij zien een grotere vraag naar het edelmetaal, als dekking voor de alsmaar groeiende schuldenlasten in de wereld en de inflatie neemt toe. En de Overheden willen niet dat de particulier in het edelmetaal gaat. . Dood geld!

Olie $ 71,82 en de dollar euro 1,1291
1 bitcoin = 50.476 USA dollar
1 ripple = 0,81763 USA dollar

In de media,
Banken willen geen spaargeld meer hebben. ABN AMRO en ING gaan in 2022 geen rente meer op spaargelden betalen. In het verleden hadden de Effectenkredietinstellingen een "kredietrestrictie" en aan de hand van het totaal bedrag aan "spaargelden". mochten zij kredieten/leningen/hypotheken/PL's ea. soorten van gelden verstrekken. Nu maken zijzelf geld uit het NIETS!!
Maar als U niet meer kan betalen, dan wordt het onderpand wel in beslag genomen en geveild/verkocht. Gel waar niets voor gedaan is(lees gewerkt), krijgt KRACHT/DADEN! IS DAT NIET VREEMD!? Daarom kan dit maken van (lees zelf) niet langer. doorgaan!

Onbegrijpelijk, er zijn nauwelijks nog regels!!! In het verleden, moesten Effectenkredietinstellingen spaargeld hebben (dynamisch en Statisch), van dat Statische spaargeld konden zij hypotheken, en andere soorten van leningen & kredieten uitzetten.
Daarom kunnen zij (de banken e.a. instellingen) nu vrijwel alles naar hun hand zetten. De DNB is mede oorzaak van deze manier van "geld maken"!
Waarom heeft de DNB deze regels verruimd of weggelaten (Kredietrestrictie)!?
Daarom willen de Effectenkredietinstellingen van UW spaargeld af en eisen een boete rente en sturen U weg met UW geld!

Eisen van, ik wil Uw contante geld niet meer, Betalen voor biljetten van 200 & 500 etc. etc. Maar de DNB houdt wijselijk hun mond, waar & wat hebben Burgers nog in te brengen!?

Geld opnemen (bestellen) en storten kan nauwelijks meer, praatjes & service wordt er nauwelijks meer gegeven. In het blad CASH hebben wij uit de jaren 1980 nog een mooie artikel: "Bereidwillige banken, vissen naar kieskeurige klanten"!
Wij zullen een deel ervan binnenkort overnemen! Persoonlijke aandacht en vertrouwen zijn hierbij speerpunten van beleid.


De valuta's
de dollar euro 1,1291 de Yen 128,15 't Pond 0,8519 AU$ 1,5836 C$ 1,4274 NZ$ 1,6624 Sing$ 1,5407

Derivaten etc. etc.
Wie controleert de verpakte onderliggende waarden bij derivaten etc. etc.??
Bij Imtech waren er meer verkochte aandelen, dan die er uitgegeven waren. Dat was een van de HOOFD redenen dat de paniek verder kon toeslaan!!!

Ons antwoord is NIEMAND en kan dat van Imtech wederom kunnen gebeuren!!
Hier ligt werk voor de AFM te doen, een schoner handel zal het opleveren.

AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weg. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, " voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen!

Woning tekort?
Ach een gemaakt probleem
Er komen jaarlijks tienduizenden "GELUKSZOEKERS" in Nederland.
Afghanistan was het bewijs, daar waren velen "gelukszoekers" op vakantie en moesten met spoed terug naar Nederland en MET voorrang!
Zo worden wij "bedondert"!!
Wijlen koningin Juliana zei in de jaren 1960 dat Nederland OVERVOL was en toen waren er ca. 11.0 miljoen inwoners, Nu 17,5 miljoen en weer is Nederland niet VOL!
Toch krijgen de "gelukszoekers voorrang voor een woning, is dat niet "discriminatie tegen over de Burgers van Nederland die OOK een WONING zoeken!


SCHULDENLASTEN!
Waarom blijft het zo stil over de alsmaar groeiende schuldenlasten in de Wereld!?
Per 18 aug. j.l was de totale Wereldschuld met $ 24 biljoen gegroeid naar $ 281 biljoen.

Aard gas
daar moeten wij vanaf, maar waarom moeten de Duitsers en de Canadese dan aan het aardgas?
Er is schaarste aan "gas", maar de oud President Trump waarschuwde voor het "Russische gas"! Teveel afhankelijk voor de gas uit Rusland kan later problemen opleveren en daar had Trump gelijk in.
Want, Gaspijp Nord Stream 2 wordt afgebouwd met omzeilen sancties VS.
De Verenigde Staten draaien de duimschroeven aan om Nord Stream 2 te stoppen.
Het doorgaan met de bouw is een slecht idee, verklaart desgevraagd CDU-partijbons Friedrich Merz. De jurist die het komend jaar gemunt heeft op het partijvoorzitterschap en het kanselierschap, pleit voor stilleggen.

Voor meer, ga naar https://www.naked-energy.nl/nieuws/gaspijp-nord-stream-2-wordt-afgebouwd-met-omzeilen-sancties-vs/
Voor het gehele verhaal.


De Natuur.
Afgelopen zondag 21 november over de Radio in een Vroege Vogel programma de Heer Tj. de Groot D66 man. Die vertelde dat wij weer terug moeten naar oevers en sloten met wilgen en bossage beplantingen. De natuur kun je niet helpen met asfalt en beton in Nederland. Terechte opmerkingen, maar dan moet Nederland ook weer terug naar 5 tot 6 miljoen inwoners en weer met paard & wagen de weg op, mijnheer de Groot!
Ook oever & sloten beheer weer alles met de hand, want als er bomen & struiken staan is het gedaan met mechanisatie werktuigen.

Dit soort vertegenwoordigers hebben alles uit een boekje & achter een bureau bekeken en totaal geen praktische ervaringen op gedaan.

Equinox Yesterday Vol. 605.400
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 8.75 +0.05 300 1 Anonymous 53 Morgan Stanley KQ
16:00:00 T 8.75 +0.05 200 1 Anonymous 39 Merrill Lynch KQ
16:00:00 T 8.75 +0.05 8 222 JP Morgan 14 ITG Q

Solaris Yesterday Vol. 1.148.000
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 13.29 +0.65 1,600 1 Anonymous 72 Credit Suisse KQ
16:00:00 T 13.29 +0.65 500 1 Anonymous 72 Credit Suisse KQ
16:00:00 T 13.29 +0.65 200 1 Anonymous 72 Credit Suisse KQ

media CBS
221 duizend kinderen met armoederisico, laagste aantal in 25 jaar.
In 2020 maakten 221 duizend kinderen tot 18 jaar deel uit van een huishouden met een inkomen onder de lage-inkomensgrens. Dat is het laagste aantal in 25 jaar. Het komt neer op 6,9 procent van alle kinderen, gemiddeld 2 per schoolklas. Bij ruim 95 duizend kinderen (3,1 procent) moest het gezin al vier jaar of langer rondkomen van een laag inkomen. Dit meldt het CBS in het rapport Armoede en sociale uitsluiting 2021.
In 2013 liepen 331 duizend kinderen risico op armoede. Daarna werden het er elk jaar minder. Het percentage kinderen dat deel uitmaakt van een huishouden dat minstens vier jaar een laag inkomen had daalt vanaf 2016. zie & lees meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/49/221-duizend-kinderen-met-armoederisico-laagste-aantal-in-25-jaar

media CBS
Opnieuw minder werkenden met armoederisico.
In 2020 maakte 1,9 procent van de ruim 7,8 miljoen werkenden in Nederland deel uit van een huishouden met een inkomen onder de lage-inkomensgrens en liep een risico op armoede. Een jaar eerder was dat nog 2,1 procent. Het armoederisico van werkenden is voor het zevende jaar op rij gedaald. Dit meldt het CBS in het rapport Armoede en sociale uitsluiting 2021.
Iets meer dan 900 duizend mensen leefden in 2020 in een huishouden onder de lage-inkomensgrens, van wie 376 duizend al ten minste vier jaar achtereen (2,4 procent van de bevolking). Ondanks de coronacrisis en de economische terugval zette de daling van het armoederisico in 2020 door.
De lage-inkomensgrens staat voor een vast koopkrachtbedrag en wordt jaarlijks gecorrigeerd voor de prijsontwikkeling. In 2020 lag de grens voor een alleenstaande op netto 1 100 euro per maand. Voor een paar zonder kinderen was dat 1 550 euro, en voor een paar met twee minderjarige kinderen 2 110 euro. Voor een eenoudergezin met twee minderjarige kinderen bedroeg deze grens 1 680 euro.
zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/49/opnieuw-minder-werkenden-met-armoederisico

media CBS
Elektriciteitsproductie uit kolen bijna verdubbeld.
De productie van elektriciteit uit kolen was in het derde kwartaal van 2021 96 procent hoger dan een jaar eerder. De productie van elektriciteit uit hernieuwbare bronnen liet tegelijkertijd met 31 procent ook een toename zien. De productie van elektriciteit uit aardgas daalde in het derde kwartaal met 49 procent. Door meer invoer en minder uitvoer van elektriciteit lag het invoersaldo 4,5 miljard kWh hoger. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/49/elektriciteitsproductie-uit-kolen-bijna-verdubbeld

reactie XEA.nl
Is dit niet vreemd?
De vraag naar de gedwongen E CARS is groot en de protest acties van GL en andere klimaat fanaten is OOK groot tegen kolen. Waar rijden E CARS op!?
Hetzelfde verhalen herinneren wij ons nog dat een STADS jongetje tegen een boer zei, die met de hand zat te melken, neen mijnheer die melk lust ik niet, alleen flessen melk!


AJAX
AMSTERDAM - Ajax is er als eerste Nederlandse club in geslaagd om al zijn wedstrijden in de groepsfase van een Champions League-seizoen te winnen. In de Johan Cruijff Arena werd het 4-2 voor de Amsterdammers.

media,
Veiligheid reststromen onduidelijk. lees elders meer.

media,
Verdeling van de Nederlandse landbouw in zones: toekomst of een onmogelijk idee?
lees elders meer.

media,
EV charging stations: TotalEnergies to Install and Operate 800 New Charge Points in Ghent, Belgium. lees elders meer.

de prijs van het aandeel Rio Tinto = AUD$ LTD $96.71 +2.18%

media,
Bilateral transaction between Novartis and Roche successfully closed.
Basel, December 6, 2021 — The bilateral transaction between Novartis and Roche for the sale of 53.3 million (approximately 33%) Roche bearer shares has successfully closed today, December 6, 2021. Novartis has received sale proceeds of approximately USD 20.7 billion.

media PVV
Mijn veiligheid interesseert ze niets
Geert Wilders: ‘‘Er loopt een veroordeelde terrorist van de Hofstadgroep in de Tweede Kamer rond bij de VVD en bij haar zus van D66 en de Kamer weigert een debat. Dat is oncollegiaal en asociaal. Mijn veiligheid interesseert ze niets.’’

KiFiD
De man vindt dat zijn bank hem beter had moeten beschermen en de schade moet vergoeden, betoogt hij bij klachteninstituut voor de financiële sector Kifid, maar ook daar vangt hij bot. Opgelicht door een beurs fraudeur.(red.).

media Pfizer
PFIZER INVITES PUBLIC TO REGISTER FOR WEBCAST OF ANALYST AND INVESTOR CALL TO DISCUSS PFIZER-BIONTECH COVID-19 VACCINE AND PFIZER’S NOVEL COVID-19 ORAL ANTIVIRAL TREATMENT CANDIDATE. lees elders mmeer

tijd 10.54
Het feest van gisteren had maar een korte "houdbaarheid". Een terechte conclusie, de DAX 15.774.2 -39.74 -0.25% de Bel 20 4.214.41 -13.15 -0.31% en de CAC 7.067.09 +1.7 +0.02%

tijd 10.57
De AEX licht in de plus op 806.1 +0.32 +0.04%.
Een herinnering, van winst nemen is niemand armer geworden.

tijd 10.58
De Midcap 1.051.26 -0.75 -0.07% en de Smallcap 1.302.34 -4.15 -0.32% ForFarmers gesteund door het inkoopprogramma van het bedrijf.
Maar de kapitein gaat het schip verlaten, een niet te best teken.
Veel wijzer zijn de eigenaren en aandeelhouders na de beursgang er niet van geworden. Dit bedrijf had zijn Coöperatieve status moeten houden. Nu wordt het management steeds afgerekend op en beurswaarden. Wessanen stootte ook de "fourage" af en zal het dan nu vooral, met de krimpende markt en dure grondstof prijzen beter worden!?

media,
OPINIE - Shashi Roopram, politiek antropoloog
’Institutioneel racisme zat Soumaya niet in de weg’!
Commotie in politiek Den Haag en omstreken, omdat D66-Kamerlid Fonda Sahla de zus blijkt te zijn van Soumaya Sahla, ex-lid van de Hofstadgroep. Dat deze Soumaya toch carrière kan maken in dit land, laat zien dat institutioneel racisme een excuus is, redeneert Shashi Roopram. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1330302545/institutioneel-racisme-zat-soumaya-niet-in-de-weg

reactie XEA.nl
Waarom wordt identiteit van de nieuwe leden door de PARTIJ en Kamer onderzocht!?
Nu zou er van alles in de Kamer kunnen gebeuren. Deze personen van familie leden zouden NOOIT in de KAMER mogen komen als LID!? Wie is er veilig?
Wat een blamage!!


Daghandel Fondsen
de slachtoffers van falend toezicht en achterbaks gedoe.
Wie controleert nu eigenlijk! Het zijn de spelletjes van de beurs. Hier door ontstaat een "smerige handel"! Die niet transparant, eerlijk, betrouwbaar en te begrijpen is. Kan & mag dit volgens de regels van de Euronext.
Voer de nummers aan de digitale aandelen obligaties etc. etc. weer in. De manipulators zijn dan snel te pakken. Wij willen toch een schonere handel? Of begrijpen wij dit OOK NIET!.

tijd 11.26
De actuele koersen (kg): Goud: €50.972 | Zilver: €639

Nederland in de media, met de Hofstad Groep.
Door wie wordt Nederland nu echt geregeerd?

Corbin tijd 12.58
Dit aandeel is al jaren in de "MACHT". van daghandelaren en ook de grotere partijen doen mee. Bij XEA.nl bekend. Corbion EUR 40,28 -48ct vol. 29.821
Corbion bij 26.937 omzet 464 orders = 58 stuks gemiddeld.
Zo werken de daghandelaren met hun systemen (lees algoritme) en daarmee "gestuurde handel" naar een dag winst.
Corbion vol. 28.580 = 489 transacties = 58 per order.
Dit geeft aan, dat het vaste systemen zijn en GEEN normale handel door vraag & aanbod heren Toezichthouders.

Hetzelfde geld voor velen anderen daghandel fondsen o.a. Oranjewoud, wordt ook gemanipuleerd, nu wil de Groot aandeelhouder het voor een fooi van de beurs afhalen, zo werkt 't te Amsterdam als er onvoldoende toezicht is
Oranjewoud met 78 sts aandelen -10ct op EIUR 6,00 na de 1ste veiling om 11.30 uur.
Zo kunnen wij een hele lijst neer schrijven, maar dat doen wij niet.
Waarom wilde de Ondernemingskamer onze correspondentie met Oranjewoud niet meenemen? Wij moest het doormiddel van een advocaat spelen, maar die weet miner als onze "nestor" van het vak. De dames bij de Ondernemingskamer hadden 't niet goed begrepen! Toch kreeg de griffier Mr. Straathof onze correspondentie niet!
Heel zwak van de Ondernemingskamer.
Zo werkt 't in Nederland, de particulier wordt weggedrukt.

tijd 14.56
Olie $ 72,21 en de dollar euro 1,1301
1 bitcoin = 49.127 USA dollar
1 ripple = 0,82079 USA dollar

media,
-The Bank of England Needs One Million Missing Workers to Return.
Workers workers have the upper hand over pay, carrying risks for the broader economy.
-Venezuela Is Resurrecting Its Oil Fields With Backpacks of Cash.
-Star Money Manager Nick Train Warns of Worst Returns in 20 Years.
His firm manages some £23 billion. see & read morte on www.bloomberg.com

media,
Gold gains as dollar, yields ease; U.S. CPI data in focus.
Bullion, viewed as a safe-haven asset, also got a lift after U.S. President Joe Biden threatened to impose "strong economic and other measures" on Russia if it invades Ukraine. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-12-08/Gold-gains-as-dollar-yields-ease-U-S-CPI-data-in-focus.html

Siemens invites to 2022 Annual Shareholders’ Meeting. lees elders meer

OSISKO WINDFALL DRILLING INTERCEPTS WIDE HIGH-GRADE IN EXPANSION HOLES.
lees elders meer.

tijd 15.25
De Europes beurzen laten het afweten, de meeste hebben 1/4 tot iets meer dan 0,5% verlies. Wall Street lijkt in de plus te willen starten, maar weer, welke houdbaarheid zit er aan!?

tijd 15.28
De actuele koersen (kg): Goud: €50.641 | Zilver: €635

media,
Silver is the only precious metal likely to achieve persistent deficit over 2021-22 - Metals Focus."Silver's innate high volatility means that it may well outperform gold early next year," said Neil Meader, Director of Gold and Silver at Metals Focus. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-12-07/Silver-is-the-only-precious-metal-likely-to-achieve-persistent-deficit-over-2021-22-Metals-Focus.html

tijd 15.34
De Dow 35,811.00 +91.57 +0.26%
De Nasdaq 15,658.17 -28.75 -0.18%
Een wisselvallig beeld bij de opening.

Evergrande Groep (China)
Geruchten in ons netwerk laten weten, dat het Bedrijf problemen heeft met het voldoen aan schuld afbetalingen. HetOp Wall Street een stevige winst, op hoop, dat President Biden de sluwe Vos Poetin kan stoppen met zijn streken. Toch hebben wij er totaal geen vertrouwen, Want een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken. Dat heeft Poetin al vaker laten zien, hij is een slechte verliezer.
Toch laten de grote partijen "nog zien", wie de baas is op de wereldwijde beurzen. Kijk eens naar de betrouwbare grondstoffen en waarden en vergelijk die eens met de ellende in de wereld!?
Als in de jaren 1960/70 ergens in de wereld iets gebeurde, was dat zichtbaar bij de edelmetalen en andere grondstof waarden.
Nu staat de wereld in "brand"!! De leiders verstoppen nog steeds de waarheid en zijn verbaasd dat de inflatie al boven de 6% komt.
Wij zien binnen 6 maanden een verdubbeling van dit inflatie cijfer.

De Dow 35,719.43 +492.40 +1.40%
De Nasdaq 15,686.92 +461.77 +3.03%

Pas zondagavond (5/12) in het TV journaal het nieuws, dat de pillen van Dokter R. Elens inderdaad doelmatig zijn ter bestrijding van het Corona. Wat een "trage reactie", zoals dit altijd in Nederland gaande is. Altijd achter de "feiten". aan lopen.
List & bedrog met het voorgaande nieuws. Hoeveel "doden" zijn er te betreuren geweest voor... !?

In die 1,5 jaar tijd hadden er voor het zogenaamde tekort ook oplossing gevonden kunnen worden. KOSTBARE tijd weer verloren, of er een reden voor!?

media,
- Biden Is Left Guessing Over Putin’s Ultimate Aim Against Ukraine.
- Australia Finds New Omicron Lineage in Arrival from South Africa.
- Goldman Sachs Has Bad News for Investors Rushing to Buy the Dip.
- French Economy Shows Little Sign of Succumbing to Omicron Angst.
Bank of France survey sees fourth-quarter growth near 0.75%.
- see & read more on www.bloomberg.com

In New York behandelde de huisarts Dr. Vladimir Zelenko meer dan 500 covid patiënten met hydroxychloroquine + zink + azitromycine. (3) Hij had ook een 100% herstelpercentage, met nauwelijks bijwerkingen, en geen ziekenhuisopnames. Naarmate de tijd verstreek, hielp Dr. Zelenko ruim duizend covid patiënten te herstellen, meestal binnen enkele ...
ga naar Ontdek medicijnen voor COVID-19. Niemand hoeft te sterven!
https://www.stopworldcontrol.com › nl › genezing

De MENSHEID wordt/werd al 1 1/2 jaar genezing onthouden, aldus deze berichten.
Waarom werden deze pillen en van Dokter Elens en diens collega's niet massaal gebruikt!?

De Oostmarkt volgt ook op woorden,
in Japan de Nikkei 28.548 +621 punten.
In Hong Kong de Hang Seng 23.768 +419 punten
In Australië de All Ordinaries 7.605 +76punten
In Singapore de Straits 3.126 +10 punten

Waarom herhalen wij diversen stukjes over de gang in de wereld?
Het blijft voor ons een zorg, dat de Burgers, particuliere beleggers, zo "misleidt". worden door de Leiders van/over de landen. ER is nauwelijks meer een bekwaam Leiderschap in de wereld, waar "Burgers op kunnen vertrouwen"!
Burgers(dus ook beleggers) worden het "slachtoffers" van de "Macht" die de Bilderberg Groep en de 20 tot 25 Effectenkredietinstellingen uitstralen. Dat zijn een voor niet te begrijpen (be)handelingen!

Wij schrijven al heel lang over deze Dokter Elens, die werd, samen met collega's verboden zijn pillen als medicijn aan zieken (lees corona hebben patiënten te verstreken). Waren niet uitgetesten, zei de Gezondheidsdienst te Den Haag, maar WEL bestaande! Een boete kregen zij, als zij door zouden gaan met het genezen van ziek wordende mensen in de "praktijk"!
Welk falende instantie kan & mag GENEZING van mensen verbieden???
Huisarts Rob Elens uit Limburg zegt een geneesmiddel voor corona te hebben gevonden. Hij heeft negen mensen die positief waren getest op corona kunnen genezen. De patiënten, 60- tot 80-plussers, hadden onderliggende aandoeningen en waren binnen vier dagen klachtenvrij.

Het gaat om een combinatie van hydrochloroquine, zink en azitromycine, een oud malariamiddel.

NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!?

Elens roept/riep ook andere huisartsen op zijn voorbeeld te volgen. “Ik ben niet bang om het te geven. Het ligt bij elke apotheek in Nederland. Ik zou mijn collega’s willen zeggen: begin hiermee, het land heeft het nodig.”
Matige tot ernstige klachten, aldus Dokter Elens

- Maar de video waarin hij dat uitlegt is geblokkeerd. overtuig Uzelf.
https://www.ninefornews.nl/huisarts-uit-limburg-geneest-coronapatienten-in-4-dagen-het-ligt-bij-elke-apotheek/

Redactie XEA.nl
Nu zitten we al meer dan 1 1/2 jaar met halve maatregels en woordvoerders, die DEZE OPLOSSING verzwijgen. Met welk gezond verstand is dit nog te BEGRIJPEN!

Wordt de wereld niet op zijn KOP gezet!?

De agenda voor deze week, samen met diverse berichten CBS
woensdag 8 dec.
geen mededelingen ontvangen

donderdag 9 dec.
in de VS werkeloosheid cijfer

vrijdag 10 dec.
in de VS Overheid schulden, inflatie cijfer en consumptie index.

Mijnheer Rutte wil koste wat kost, weer regeren
Volgende week lijken ze alles voor elkaar te hebben.
Nieuwe verkiezingen durfde Rutte met Mevr. Kaag niet meer aan!
Zijn dit "leiders"!?
De uitwerking zal straks van korte duur zijn, lees (houdbaarheidsdatum) en dan toch weer verkiezingen.

WATER.
In het IJsselmeer komt weer ca. 10.000 HA nieuwland!
Dus gaat de waterspiegel stijgen. DIT komt dus niet van het Klimaat veranderen. Houdt daar wel rekening mee. Hoeveel land is er aan de ZEE onttrokken? Ook dat zorgt voor water stijging!!

Goud $ 1.791,10 Zilver $ 22,48 en Platina $ 961 Gold/Silver Ratio 79,61

Ook de FED's strategie is het drukken van goud, samen met andere Centrale banken & grote partijen!
De edelmetalen laten nog steeds een dagelijks patroon zien, maar de situatie verandert, de Centrale Banken hebben met hun "foute strategie", zichzelf in de vingers gesneden. Gisteren werden er nog meer zaken bijgehaald, maar laat U niet misleiden. Wij zien een grotere vraag naar het edelmetaal, als dekking voor de alsmaar groeiende schuldenlasten in de wereld en de inflatie neemt toe. En de Overheden willen niet dat de particulier in het edelmetaal gaat. . Dood geld!

Olie $ 71,82 en de dollar euro 1,1291
1 bitcoin = 50.476 USA dollar
1 ripple = 0,81763 USA dollar

In de media,
Banken willen geen spaargeld meer hebben. ABN AMRO en ING gaan in 2022 geen rente meer op spaargelden betalen. In het verleden hadden de Effectenkredietinstellingen een "kredietrestrictie" en aan de hand van het totaal bedrag aan "spaargelden". mochten zij kredieten/leningen/hypotheken/PL's ea. soorten van gelden verstrekken. Nu maken zijzelf geld uit het NIETS!!
Maar als U niet meer kan betalen, dan wordt het onderpand wel in beslag genomen en geveild/verkocht. Gel waar niets voor gedaan is(lees gewerkt), krijgt KRACHT/DADEN! IS DAT NIET VREEMD!? Daarom kan dit maken van (lees zelf) niet langer. doorgaan!
Onbegrijpelijk, er zijn nauwelijks nog regels!!! In het verleden, moesten Effectenkredietinstellingen spaargeld hebben (dynamisch en Statisch), van dat Statische spaargeld konden zij hypotheken, en andere soorten van leningen & kredieten uitzetten.
Daarom kunnen zij (de banken e.a. instellingen) nu vrijwel alles naar hun hand zetten. De DNB is mede oorzaak van deze manier van "geld maken"!
Waarom heeft de DNB deze regels verruimd of weggelaten (Kredietrestrictie)!?
Daarom willen de Effectenkredietinstellingen van UW spaargeld af en eisen een boete rente en sturen U weg met UW geld!

Eisen van, ik wil Uw contante geld niet meer, Betalen voor biljetten van 200 & 500 etc. etc. Maar de DNB houdt wijselijk hun mond, waar & wat hebben Burgers nog in te brengen!?

Geld opnemen (bestellen) en storten kan nauwelijks meer, praatjes & service wordt er nauwelijks meer gegeven. In het blad CASH hebben wij uit de jaren 1980 nog een mooie artikel: "Bereidwillige banken, vissen naar kieskeurige klanten"!
Wij zullen een deel ervan binnenkort overnemen! Persoonlijke aandacht en vertrouwen zijn hierbij speerpunten van beleid.

De valuta's
de dollar euro 1,1291 de Yen 128,15 't Pond 0,8519 AU$ 1,5836 C$ 1,4274 NZ$ 1,6624 Sing$ 1,5407

Derivaten etc. etc.
Wie controleert de verpakte onderliggende waarden bij derivaten etc. etc.??
Bij Imtech waren er meer verkochte aandelen, dan die er uitgegeven waren. Dat was een van de HOOFD redenen dat de paniek verder kon toeslaan!!!
Ons antwoord is NIEMAND en kan dat van Imtech wederom kunnen gebeuren!!
Hier ligt werk voor de AFM te doen, een schoner handel zal het opleveren.

AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weg. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, " voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen!

Woning tekort?
Ach een gemaakt probleem
Er komen jaarlijks tienduizenden "GELUKSZOEKERS" in Nederland.
Afghanistan was het bewijs, daar waren velen "gelukszoekers" op vakantie en moesten met spoed terug naar Nederland en MET voorrang!
Zo worden wij "bedondert"!!
Wijlen koningin Juliana zei in de jaren 1960 dat Nederland OVERVOL was en toen waren er ca. 11.0 miljoen inwoners, Nu 17,5 miljoen en weer is Nederland niet VOL!
Toch krijgen de "gelukszoekers voorrang voor een woning, is dat niet "discriminatie tegen over de Burgers van Nederland die OOK een WONING zoeken!

SCHULDENLASTEN!
Waarom blijft het zo stil over de alsmaar groeiende schuldenlasten in de Wereld!? Per 18 aug. j.l was de totale Wereldschuld met $ 24 biljoen gegroeid naar $ 281 biljoen.

Aard gas
daar moeten wij vanaf, maar waarom moeten de Duitsers en de Canadese dan aan het aardgas?
Er is schaarste aan "gas", maar de oud President Trump waarschuwde voor het "Russische gas"! Teveel afhankelijk voor de gas uit Rusland kan later problemen opleveren en daar had Trump gelijk in.
Want, Gaspijp Nord Stream 2 wordt afgebouwd met omzeilen sancties VS.
De Verenigde Staten draaien de duimschroeven aan om Nord Stream 2 te stoppen.
Het doorgaan met de bouw is een slecht idee, verklaart desgevraagd CDU-partijbons Friedrich Merz. De jurist die het komend jaar gemunt heeft op het partijvoorzitterschap en het kanselierschap, pleit voor stilleggen.

Voor meer, ga naar https://www.naked-energy.nl/nieuws/gaspijp-nord-stream-2-wordt-afgebouwd-met-omzeilen-sancties-vs/
Voor het gehele verhaal.


De Natuur.
Afgelopen zondag 21 november over de Radio in een Vroege Vogel programma de Heer Tj. de Groot D66 man. Die vertelde dat wij weer terug moeten naar oevers en sloten met wilgen en bossage beplantingen. De natuur kun je niet helpen met asfalt en beton in Nederland. Terechte opmerkingen, maar dan moet Nederland ook weer terug naar 5 tot 6 miljoen inwoners en weer met paard & wagen de weg op, mijnheer de Groot!
Ook oever & sloten beheer weer alles met de hand, want als er bomen & struiken staan is het gedaan met mechanisatie werktuigen.

Dit soort vertegenwoordigers hebben alles uit een boekje & achter een bureau bekeken en totaal geen praktische ervaringen op gedaan.

Equinox Yesterday Vol. 605.400
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 8.75 +0.05 300 1 Anonymous 53 Morgan Stanley KQ
16:00:00 T 8.75 +0.05 200 1 Anonymous 39 Merrill Lynch KQ
16:00:00 T 8.75 +0.05 8 222 JP Morgan 14 ITG Q

Solaris Yesterday Vol. 1.148.000
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 13.29 +0.65 1,600 1 Anonymous 72 Credit Suisse KQ
16:00:00 T 13.29 +0.65 500 1 Anonymous 72 Credit Suisse KQ
16:00:00 T 13.29 +0.65 200 1 Anonymous 72 Credit Suisse KQ

media CBS
221 duizend kinderen met armoederisico, laagste aantal in 25 jaar.
In 2020 maakten 221 duizend kinderen tot 18 jaar deel uit van een huishouden met een inkomen onder de lage-inkomensgrens. Dat is het laagste aantal in 25 jaar. Het komt neer op 6,9 procent van alle kinderen, gemiddeld 2 per schoolklas. Bij ruim 95 duizend kinderen (3,1 procent) moest het gezin al vier jaar of langer rondkomen van een laag inkomen. Dit meldt het CBS in het rapport Armoede en sociale uitsluiting 2021.
In 2013 liepen 331 duizend kinderen risico op armoede. Daarna werden het er elk jaar minder. Het percentage kinderen dat deel uitmaakt van een huishouden dat minstens vier jaar een laag inkomen had daalt vanaf 2016. zie & lees meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/49/221-duizend-kinderen-met-armoederisico-laagste-aantal-in-25-jaar

media CBS
Opnieuw minder werkenden met armoederisico.
In 2020 maakte 1,9 procent van de ruim 7,8 miljoen werkenden in Nederland deel uit van een huishouden met een inkomen onder de lage-inkomensgrens en liep een risico op armoede. Een jaar eerder was dat nog 2,1 procent. Het armoederisico van werkenden is voor het zevende jaar op rij gedaald. Dit meldt het CBS in het rapport Armoede en sociale uitsluiting 2021.
Iets meer dan 900 duizend mensen leefden in 2020 in een huishouden onder de lage-inkomensgrens, van wie 376 duizend al ten minste vier jaar achtereen (2,4 procent van de bevolking). Ondanks de coronacrisis en de economische terugval zette de daling van het armoederisico in 2020 door.
De lage-inkomensgrens staat voor een vast koopkrachtbedrag en wordt jaarlijks gecorrigeerd voor de prijsontwikkeling. In 2020 lag de grens voor een alleenstaande op netto 1 100 euro per maand. Voor een paar zonder kinderen was dat 1 550 euro, en voor een paar met twee minderjarige kinderen 2 110 euro. Voor een eenoudergezin met twee minderjarige kinderen bedroeg deze grens 1 680 euro.
zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/49/opnieuw-minder-werkenden-met-armoederisico

media CBS
Elektriciteitsproductie uit kolen bijna verdubbeld.
De productie van elektriciteit uit kolen was in het derde kwartaal van 2021 96 procent hoger dan een jaar eerder. De productie van elektriciteit uit hernieuwbare bronnen liet tegelijkertijd met 31 procent ook een toename zien. De productie van elektriciteit uit aardgas daalde in het derde kwartaal met 49 procent. Door meer invoer en minder uitvoer van elektriciteit lag het invoersaldo 4,5 miljard kWh hoger. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/49/elektriciteitsproductie-uit-kolen-bijna-verdubbeld

reactie XEA.nl
Is dit niet vreemd?
De vraag naar de gedwongen E CARS is groot en de protest acties van GL en andere klimaat fanaten is OOK groot tegen kolen. Waar rijden E CARS op!?
Hetzelfde verhalen herinneren wij ons nog dat een STADS jongetje tegen een boer zei, die met de hand zat te melken, neen mijnheer die melk lust ik niet, alleen flessen melk!

AJAX
AMSTERDAM - Ajax is er als eerste Nederlandse club in geslaagd om al zijn wedstrijden in de groepsfase van een Champions League-seizoen te winnen. In de Johan Cruijff Arena werd het 4-2 voor de Amsterdammers.

media,
Veiligheid reststromen onduidelijk. lees elders meer.

media,
Verdeling van de Nederlandse landbouw in zones: toekomst of een onmogelijk idee?
lees elders meer.

media,
EV charging stations: TotalEnergies to Install and Operate 800 New Charge Points in Ghent, Belgium. lees elders meer.

de prijs van het aandeel Rio Tinto = AUD$ LTD $96.71 +2.18%

media,
Bilateral transaction between Novartis and Roche successfully closed.
Basel, December 6, 2021 — The bilateral transaction between Novartis and Roche for the sale of 53.3 million (approximately 33%) Roche bearer shares has successfully closed today, December 6, 2021. Novartis has received sale proceeds of approximately USD 20.7 billion.

media PVV
Mijn veiligheid interesseert ze niets
Geert Wilders: ‘‘Er loopt een veroordeelde terrorist van de Hofstadgroep in de Tweede Kamer rond bij de VVD en bij haar zus van D66 en de Kamer weigert een debat. Dat is oncollegiaal en asociaal. Mijn veiligheid interesseert ze niets.’’

KiFiD
De man vindt dat zijn bank hem beter had moeten beschermen en de schade moet vergoeden, betoogt hij bij klachteninstituut voor de financiële sector Kifid, maar ook daar vangt hij bot. Opgelicht door een beurs fraudeur.(red.).

media Pfizer
PFIZER INVITES PUBLIC TO REGISTER FOR WEBCAST OF ANALYST AND INVESTOR CALL TO DISCUSS PFIZER-BIONTECH COVID-19 VACCINE AND PFIZER’S NOVEL COVID-19 ORAL ANTIVIRAL TREATMENT CANDIDATE. lees elders mmeer

tijd 10.54
Het feest van gisteren had maar een korte "houdbaarheid". Een terechte conclusie, de DAX 15.774.2 -39.74 -0.25% de Bel 20 4.214.41 -13.15 -0.31% en de CAC 7.067.09 +1.7 +0.02%

tijd 10.57
De AEX licht in de plus op 806.1 +0.32 +0.04%.
Een herinnering, van winst nemen is niemand armer geworden.

tijd 10.58
De Midcap 1.051.26 -0.75 -0.07% en de Smallcap 1.302.34 -4.15 -0.32% ForFarmers gesteund door het inkoopprogramma van het bedrijf.
Maar de kapitein gaat het schip verlaten, een niet te best teken.
Veel wijzer zijn de eigenaren en aandeelhouders na de beursgang er niet van geworden. Dit bedrijf had zijn Coöperatieve status moeten houden. Nu wordt het management steeds afgerekend op en beurswaarden. Wessanen stootte ook de "fourage" af en zal het dan nu vooral, met de krimpende markt en dure grondstof prijzen beter worden!?

media,
OPINIE - Shashi Roopram, politiek antropoloog
’Institutioneel racisme zat Soumaya niet in de weg’!
Commotie in politiek Den Haag en omstreken, omdat D66-Kamerlid Fonda Sahla de zus blijkt te zijn van Soumaya Sahla, ex-lid van de Hofstadgroep. Dat deze Soumaya toch carrière kan maken in dit land, laat zien dat institutioneel racisme een excuus is, redeneert Shashi Roopram. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1330302545/institutioneel-racisme-zat-soumaya-niet-in-de-weg

reactie XEA.nl
Waarom wordt identiteit van de nieuwe leden door de PARTIJ en Kamer onderzocht!?
Nu zou er van alles in de Kamer kunnen gebeuren. Deze personen van familie leden zouden NOOIT in de KAMER mogen komen als LID!? Wie is er veilig?
Wat een blamage!!

Daghandel Fondsen
de slachtoffers van falend toezicht en achterbaks gedoe.
Wie controleert nu eigenlijk! Het zijn de spelletjes van de beurs. Hier door ontstaat een "smerige handel"! Die niet transparant, eerlijk, betrouwbaar en te begrijpen is. Kan & mag dit volgens de regels van de Euronext.
Voer de nummers aan de digitale aandelen obligaties etc. etc. weer in. De manipulators zijn dan snel te pakken. Wij willen toch een schonere handel? Of begrijpen wij dit OOK NIET!.

tijd 11.26
De actuele koersen (kg): Goud: €50.972 | Zilver: €639

Nederland in de media, met de Hofstad Groep.
Door wie wordt Nederland nu echt geregeerd?

Corbin tijd 12.58
Dit aandeel is al jaren in de "MACHT". van daghandelaren en ook de grotere partijen doen mee. Bij XEA.nl bekend. Corbion EUR 40,28 -48ct vol. 29.821
Corbion bij 26.937 omzet 464 orders = 58 stuks gemiddeld.
Zo werken de daghandelaren met hun systemen (lees algoritme) en daarmee "gestuurde handel" naar een dag winst.
Corbion vol. 28.580 = 489 transacties = 58 per order.
Dit geeft aan, dat het vaste systemen zijn en GEEN normale handel door vraag & aanbod heren Toezichthouders.

Hetzelfde geld voor velen anderen daghandel fondsen o.a. Oranjewoud, wordt ook gemanipuleerd, nu wil de Groot aandeelhouder het voor een fooi van de beurs afhalen, zo werkt 't te Amsterdam als er onvoldoende toezicht is
Oranjewoud met 78 sts aandelen -10ct op EIUR 6,00 na de 1ste veiling om 11.30 uur.
Zo kunnen wij een hele lijst neer schrijven, maar dat doen wij niet.
Waarom wilde de Ondernemingskamer onze correspondentie met Oranjewoud niet meenemen? Wij moest het doormiddel van een advocaat spelen, maar die weet miner als onze "nestor" van het vak. De dames bij de Ondernemingskamer hadden 't niet goed begrepen! Toch kreeg de griffier Mr. Straathof onze correspondentie niet!
Heel zwak van de Ondernemingskamer.
Zo werkt 't in Nederland, de particulier wordt weggedrukt.

tijd 14.56
Olie $ 72,21 en de dollar euro 1,1301
1 bitcoin = 49.127 USA dollar
1 ripple = 0,82079 USA dollar

media,
-The Bank of England Needs One Million Missing Workers to Return.
Workers workers have the upper hand over pay, carrying risks for the broader economy.
-Venezuela Is Resurrecting Its Oil Fields With Backpacks of Cash.
-Star Money Manager Nick Train Warns of Worst Returns in 20 Years.
His firm manages some £23 billion. see & read morte on www.bloomberg.com

media,
Gold gains as dollar, yields ease; U.S. CPI data in focus.
Bullion, viewed as a safe-haven asset, also got a lift after U.S. President Joe Biden threatened to impose "strong economic and other measures" on Russia if it invades Ukraine. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-12-08/Gold-gains-as-dollar-yields-ease-U-S-CPI-data-in-focus.html

Siemens invites to 2022 Annual Shareholders’ Meeting. lees elders meer

OSISKO WINDFALL DRILLING INTERCEPTS WIDE HIGH-GRADE IN EXPANSION HOLES.
lees elders meer.

tijd 15.25
De Europes beurzen laten het afweten, de meeste hebben 1/4 tot iets meer dan 0,5% verlies. Wall Street lijkt in de plus te willen starten, maar weer, welke houdbaarheid zit er aan!?

tijd 15.28
De actuele koersen (kg): Goud: €50.641 | Zilver: €635

media,
Silver is the only precious metal likely to achieve persistent deficit over 2021-22 - Metals Focus."Silver's innate high volatility means that it may well outperform gold early next year," said Neil Meader, Director of Gold and Silver at Metals Focus. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-12-07/Silver-is-the-only-precious-metal-likely-to-achieve-persistent-deficit-over-2021-22-Metals-Focus.html

tijd 15.34
De Dow 35,811.00 +91.57 +0.26%
De Nasdaq 15,658.17 -28.75 -0.18%
Een wisselvallig beeld bij de opening.

tijd 15.51
De Dow laat winst glippen op 35,737.00 +17.57 +0.05%
De Nasdaq 15,680.01 -6.91 -0.04%
Hoogtevrees speelt een grote rol en terecht. Het jaar 2021 gaat de geschiedenis in van record op basis van "hoop"!
De houdbaarheid zal in het eerste kwartaal 2022 al laten zien dat de meeste winst verdwenen is uit 2021. Dat is onze taxatie.

media Can Dollart
- Canadian gold price holding steady as BoC leaves interest rates unchanged.
As expected, the Bank of Canada left interest rates unchanged with the target for the overnight rate at the effective lower bound of 0.25%, the Bank Rate at 0.50% and the deposit rate at 0.25%. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-12-08/Canadian-gold-price-holding-steady-as-BoC-leaves-interest-rates-unchanged.html

tijd 17.38
De AEX 797.72 -8.06 -1% Heineken EUR 89.50 3,42 vol. 958.930
De Midcap 1.044.11 -7.9 -0.75% Alfen EUR 85,20 -2,55 vol. 72.913 daghandel fonds
De Smallcap 1.299.52 -6.97 -0.53% Brunel EUR 11,30 +46ct vol. 175.960
De Bel 20 4.190.5 -37.06 -0.88% Umicore EUR 40,78 -4,06 vol. 1.523.052
De CAC 7.015.15 -50.24 -0.71%. Hermes EUR 1.577,50 -42,00 vol. 49.456
De DAX 15.687.09 -126.85 -0.8% AIRBUS EUR 106.80 +4,68 vol. 66.000

Transacties in aandelen Corbion
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later.
6 dec. EUR 39,94. 31.137. 593. EUR 40.02 55.273. 723. 17.36.02
7 dec. EUR 40,74. 72.222. 1.017. EUR 4.76. 107.334. 1.113 17.35.10
8 dec. EUR 39.68. 66.694. 1.255. EUR 39,84 112.198. 1.385. 17.35.18

KiFiD
Dankzij de KiFiD hebben wij de claim tegen de Robeco Groep gewonnen.
De klaagster heeft haar valuta verlies toegewezen gekregen, waar wij veelvuldig over geschreven hebben.

tijd 18.04
De Dow 35,635.56 -83.87 -0.23%
De Nasdaq 15,721.22 +34.30 +0.22%
Een gemixed beeld te Wall Street, de hoogtevrees speelt een rol en men kijkt naar de FED die met de werkeloosheid cijfers komt morgen. Even "kruit droog houden"!

shortlijst
D. E. Shaw & Co., L.P.Alfen N.V.NL00128171750.4807 dec 2021
Marshall Wace LLPAlfen N.V.NL00128171750.7907 dec 2021
Qube Research & Technologies Ltd.Galapagos N.V.BE00038183591.0707 dec 2021
WorldQuant, LLCAMG Advanced Metallurgical Group N.V.NL00008886910.6807 dec 2021
D. E. Shaw & Co., L.P.Alfen N.V.NL00128171750.5006 dec 2021

tijd 18.16
De actuele koersen (kg): Goud: €50.549 | Zilver: €635

media,
TotalEnergies and Plastic Omnium Sign a Strategic Partnership to Accelerate Development of Recycled Plastic Materials in the Automotive Industry. lees elders meer.

Equinox Today vol. 254.800
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
12:06:37 X 8.81 +0.06 300 1 Anonymous 79 CIBC K
12:06:37 A 8.81 +0.06 100 79 CIBC 1 Anonymous K
12:06:37 O 8.81 +0.06 100 1 Anonymous 1 Anonymous K

Solaris Today vol. 145.300
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
12:04:25 M 13.53 +0.24 87 1 Anonymous 2 RBC
12:04:25 M 13.52 +0.23 100 1 Anonymous 1 Anonymous
12:04:25 M 13.52 +0.23 100 1 Anonymous 13 Instinet

Fijne avond en voor straks eet smakelijk.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL