Galapagos kondigt gepland pensioen aan van CEO

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 31/08/2021 06:46
Mechelen, België; 30 augustus 2021, 22.01 CET; gereglementeerde informatie – Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) kondigt het geplande pensioen aan van CEO Onno van de Stolpe.

Onno van de Stolpe richtte Galapagos mee op in 1999, en heeft als CEO het bedrijf geleid van een jong R&D-bedrijf tot aan de commerciële lancering van Jyseleca® (filgotinib) in Europa. Onno zal met pensioen gaan en plaats maken voor een nieuwe CEO om het bedrijf te leiden; hij is van plan om aan te blijven als CEO tot een opvolger is aangesteld. De Raad van Toezicht is een externe zoektocht gestart naar zijn vervanger.

“In de afgelopen 20 jaar heeft Onno één van de belangrijkste biotechnologiebedrijven in Europa opgebouwd, en het bedrijf gebracht van een jonge start-up tot een beursgenoteerde onderneming die onlangs zijn eerste goedgekeurde medicijn lanceerde. De Raad van Toezicht is Onno bijzonder erkentelijk voor zijn jarenlange toewijding en leiderschap, en voor het verwezenlijken van een duurzame organisatie”, zegt Dr. Raj Parekh, voorzitter van de Raad van Toezicht van Galapagos.

“Mijn tijd aan het roer van Galapagos komt tot een einde. We hebben een prachtig bedrijf uitgebouwd, waarbij we het hele proces overzien vanaf de ontdekking van nieuwe targets, de klinische ontwikkeling, tot en met het brengen van medicijnen tot bij de patiënt. Ondanks recente tegenslagen blijven we voortgang maken met onze brede pijplijn, en de commerciële lancering van ons eerste goedgekeurde product is volop aan de gang. Gesterkt door onze gezonde kaspositie en de lange-termijn R&D-samenwerking met Gilead, heb ik er alle vertrouwen in dat de onderneming in een goede positie is om vanaf hier weer te groeien,” zegt Onno van de Stolpe.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL