Selvita rondt overname Fidelta van Galapagos af

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 05/01/2021 06:27
Mechelen, België en Krakau, Polen – 04 januari 2021, 22.01 CET – Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) en Selvita S.A. (WSE: SLV) maken vandaag bekend dat de strategische transactie, waarbij Selvita Fidelta heeft overgenomen van Galapagos, is afgerond.

Het afsluiten van de transactie volgt kort op de eerste aankondiging van 23 november 2020. Selvita heeft 100% van de uitstaande aandelen in Fidelta overgenomen voor een bedrag van €31.2M, te vermeerderen met de gebruikelijke vereffeningen van cash en werkkapitaal.

De overname van Fidelta breidt het aanbod van de diensten voor geneesmiddelenonderzoek van Selvita aanzienlijk uit en versterkt zijn positie als één van de grootste preklinische contractonderzoeksorganisaties in Europa. Door de transactie worden de inkomsten van Selvita bijna verdubbeld. Fidelta zal volledig worden opgenomen in de Selvita-groep, maar zal blijven opereren onder de naam Fidelta.

Fidelta is een contractonderzoeksorganisatie met wetenschappelijke kerncompetenties op het gebied van ontstekingen, fibrose en anti-infectiva. De diensten die door Fidelta worden geleverd, zijn complementair aan het aanbod van Selvita en zullen Selvita een concurrentiepositie geven op gebieden zoals DMPK, farmacologie en toxicologie. Selvita zal ook zijn activiteiten op het gebied van medicinale chemie vergroten.

Fidelta heeft momenteel 181 werknemers in dienst, waaronder meer dan 150 wetenschappers, die diensten voor geneesmiddelenonderzoek leveren aan de biotech- en farmaceutische industrie, en heeft een bewezen staat van dienst gedurende vele jaren. Het bedrijf is gevestigd in moderne R&D-faciliteiten in Zagreb, Kroatië, die bijna 6.000 m2 onderzoeksruimte bieden. Fidelta zal de komende vijf jaar doorgaan met geneesmiddelenonderzoek voor Galapagos.

Over Selvita

Selvita is een preklinische contractonderzoeksorganisatie die multidisciplinaire ondersteuning biedt bij het oplossen van de unieke uitdagingen van onderzoek op het gebied van geneesmiddelenontdekking, regelgevende studies, evenals onderzoek en ontwikkeling. Het bedrijf werd opgericht in 2007 en heeft momenteel meer dan 550 professionals in dienst, van wie meer dan 1/3 een PhD-titel heeft. Selvita heeft zijn hoofdkantoor in Krakau, Polen, met een tweede onderzoekscentrum in Poznan, Polen en internationale kantoren in Cambridge, MA en South San Francisco, in de VS, evenals in Cambridge, VK. Selvita is een grootaandeelhouder in Ardigen, een bio-informaticabedrijf dat geavanceerde kunstmatige intelligentie-methoden gebruikt voor nieuwe precisiegeneeskunde.

Selvita heeft een bewezen staat van dienst van succesvol afgeronde projecten en klanten in 40 landen. Het merendeel van de inkomsten van het bedrijf is afkomstig van farmaceutische, biotech, chemische en agrochemische bedrijven uit de VS en Europa. Selvita is genoteerd op de beurs van Warschau (WSE: SLV). Meer informatie op www.selvita.comBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL