Galapagos voltooit de rekrutering van de PINTA-studie in patiënten met idiopathische pulmonaire fibrose

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 13/01/2020 10:21
Mechelen, België; 13 januari 2020, 7.30 CET – Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) heeft de rekrutering voor de PINTA Fase 2 klinische studie met GPR84 remmer GLPG1205 voltooid.

PINTA is een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde Fase 2-studie die de werkzaamheid, veiligheid en medicijneigenschappen onderzoekt van een 100 mg eenmaal daagse orale dosis van GLPG1205 bij meer dan 60 patiënten met idiopathische longfibrose (IPF).

“We zijn opgetogen over de sneller dan geplande recruitering in onze PINTA-studie, en kijken ernaar uit om meer te leren over GLPG1205 in IPF”, aldus Dr. Walid Abi-Saab, Chief Medical Officer bij Galapagos. “We zijn bezigom onze IPF-portfolio, waaronder het wereldwijde Fase-3 ISABELA-programma dat we met Gilead uitvoeren, snel te ontwikkelen, om zo een antwoord te kunnen bieden op deze belangrijke onvervulde medische behoefte.”

Over GLPG1205
GLPG1205 is een klein molecuul dat GPR84 selectief remt. Galapagos identificeerde het GPR84 target met behulp van haar eigen target discovery platform en ontwikkelde GLPG1205 als antagonist van dit target. GLPG1205 heeft veelbelovende resultaten laten zien in relevante preklinische modellen voor IPF, en er is groeiend bewijs in de wetenschappelijke literatuur en in klinisch onderzoek dat GPR84 een rol speelt bij deze ziekte. Galapagos voltooide met succes verschillende Fase 1-studies met GLPG1205, waarbij gunstige bevindingen met betrekking tot verdraagbaarheid en target-binding bij gezonde vrijwilligers werden vastgesteld. GLPG1205 is een geneesmiddel in ontwikkeling; de werkzaamheid en veiligheid ervan zijn nog niet vastgesteld.

Voor meer informatie over de studie met GLPG1205: www.clinicaltrials.gov (NCT03725852)
Voor meer informatie over GLPG1205: www.glpg.com/ipf

Over IPF
IPF is een chronische, onomkeerbaar progressieve fibrotische afwijking in de longen, die vooral voorkomt bij volwassenen boven de 40 jaar. In de Verenigde Staten en Europa zijn er circa 250.000 IPF-patiënten. IPF wordt dan ook als een zeldzame ziekte beschouwd. De klinische vooruitzichten van patiënten met IPF zijn slecht: na diagnose is de mediaan van overleving twee tot vier jaar. Op dit moment is er nog geen medicijn dat IPF kan genezen. De huidige medische behandelstrategie is erop gericht om de progressie van de ziekte af te remmen en de levenskwaliteit te verbeteren.

Over de PINTA studie
PINTA is een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebogecontroleerde Fase 2-studie die onderzoek doet naar een 100 mg eenmaal daagse orale dosis van GLPG1205. Het kandidaatmedicijn dan wel placebo wordt gedurende 26 weken toegediend aan meer dan 60 IPF-patiënten. Patiënten kunnen op hun standaard medische behandeling blijven als achtergrondtherapie, onafhankelijk van of ze al eerder behandeld werden of momenteel behandeld worden met Esbriet®[1] (pirfenidone) en Ofev®[2] (nintedanib). De primaire doelstelling van de studie is om de verandering ten opzichte van de uitgangswaarde in Forced Vital Capacity (FVC in ml) gedurende 26 weken te vergelijken met placebo. Secundaire criteria omvatten veiligheid, verdraagbaarheid en medicijneigenschappen, tijd tot majeure gebeurtenissen, veranderingen in functionele inspanningscapaciteit en levenskwaliteit. Voor de PINTA-studie zijn er patiënten geworven in 9 landen in Europa en het Midden-Oosten.

Voor meer informatie over de studie met GLPG1205: www.clinicaltrials.gov (NCT03725852)
Voor meer informatie over GLPG1205: www.glpg.com/ipfBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL