TomTom en ilse media sluiten overeenkomst voor het bieden van TomTom High Definition Traffic

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 31/07/2008 09:09
TomTom en ilse media sluiten overeenkomst voor het bieden van TomTom High Definition Traffic informatie online.
Beste verkeersinformatie nu eenvoudig te vinden op Startpagina.nl

Amsterdam, 31 juli 2008 – TomTom, toonaangevend aanbieder van navigatieoplossingen en ilse media, de grootste internetuitgever van Nederland, kondigen vandaag aan dat ilse media TomTom’s High Definition Traffic (HD Traffic) informatie als dé bron van verkeersinformatie voor Startpagina.nl bezoekers aanbiedt. HD Traffic is een unieke technologie van TomTom die klanten voorziet van de meest accurate en up-to-date verkeersinformatie die er is. Deze dienst is in november 2007 geïntroduceerd op TomTom systemen in Nederland. Door het bieden van HD Traffic aan derde partijen, zoals ilse media, heeft iedereen in Nederland nu eenvoudig en snel online toegang tot de meest complete verkeersinformatiebron.

“Het gebruik van HD Traffic informatie door derde partijen is een belangrijke stap in onze strategie om de leidende aanbieder van verkeersinformatie te worden”, zegt Harold Goddijn, Chief Executive Officer TomTom. “We zijn verheugd om samen met ilse media nog meer mensen in Nederland de beste verkeersinformatie te bieden, zodat ze de juiste route door onze erg drukke wegen kunnen vinden.”

Joris van Heukelom, Chief Executive Officer van ilse media voegt hieraan toe: “Startpagina.nl is al jaren succesvol in het zo snel mogelijk leveren van de juiste informatie aan de juiste mensen. Dit geldt ook voor verkeersinformatie. Met TomTom hebben wij de beste partner gevonden om deze dienst te introduceren. Startpagina.nl gebruikers zijn nu slechts één klik verwijderd van alle verkeersinformatie die ze nodig hebben.”

Actuele verkeerinformatie online checken

Veel mensen raadplegen verkeersinformatie zowel voor (32%) als tijdens (49%) hun reis[1]. Dit gebeurt door middel van radio, SMS, televisie, verkeersborden, teletext en, steeds meer, het internet.

HD Traffic online
Startpagina.nl heeft meer dan 4,5 miljoen page views per dag. Verkeersinformatie is een erg populair item binnen de linkcollectie van Startpagina.nl. Om te voorzien in de behoefte aan verkeersinformatie, heeft Startpagina.nl een nieuwe extensie ontwikkeld die vanaf vandaag live is, Startpagina/verkeer: http://www.startpagina.nl/verkeer/. Met behulp van TomTom’s HD Traffic geeft deze service internetgebruikers de meest up-to-date en accurate verkeersinformatie die er is.

De beste verkeersinformatie beschikbaar
Bijna alle verkeersinformatie in Nederland op dit moment komt van dezelfde bron: ‘detectielussen’ in de Nederlandse wegen die files detecteren. Deze lussen beslaan een klein deel van de wegen in Nederland. TomTom HD Traffic daarentegen maakt, naast de informatie van deze detectie lussen, ook gebruik van verschillende andere bronnen om verkeersinformatie te verkrijgen. Zo gebruikt het data van Vodafone mobiele telefoongebruikers en aangesloten TomTom systemen op de weg. Op deze manier voorziet het in informatie over tot tien keer meer wegen, in totaal 23.000 kilometer in Nederland, waaronder N-wegen. De illustraties hieronder laten dit verschil zien.
Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL