KBC Private Equity verkoopt belang van 18,90% in I-PAC Technologies

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 20/07/2006 07:16
KBC Private Equity (KBC PE) heeft een overeenkomst gesloten met het oog op de verkoop van zijn belang van 18,90% in I-PAC Technologies (I-PAC). InnoConcepts NV (InnoConcepts), de aan Euronext Amsterdam genoteerde hoofdaandeelhouder van I-PAC, neemt het belang over voor 20 miljoen euro in contanten en 1 547 000 nieuwe aandelen InnoConcepts. KBC PE heeft zich ertoe verbonden om de verkregen aandelen InnoConcepts voor een periode van ten minste 6 maanden aan te houden.

KBC PE heeft sinds december 2001 in verschillende fasen een totaal bedrag van 11,5 miljoen euro geïnvesteerd in I-PAC om de groei van het bedrijf mee te ondersteunen.

I-PAC ontwikkelt en verkoopt nieuwe technologieën voor de plasticverpakkingsindustrie. De toepassingsmogelijkheden van plasticverpakkingen worden dankzij deze innoverende technologieën aanzienlijk verbreed, terwijl de productie-efficiëntie gehandhaafd blijft. Deze gepatenteerde technologieën past men onder meer toe bij de productie van verpakkingsproducten voor de mediasector (zoals bijvoorbeeld cd- en dvd-dozen) en kratten.

Floris Vansina, gedelegeerd bestuurder van KBC Private Equity: “Wij zijn bijzonder tevreden met deze transactie. Wij kunnen immers een deel van onze investering tegen aantrekkelijke voorwaarden realiseren, en tegelijkertijd blijven participeren in een mooi groeiverhaal. Wij zijn zeker niet geneigd om ons belang in InnoConcepts op korte termijn af te bouwen.”

Cees van der Jagt van InnoConcepts voegt eraan toe: “KBC PE heeft I-PAC in de afgelopen vijf jaar op een prettige en professionele wijze ondersteund bij het bereiken van de door het management gestelde doelen. Wij zijn verheugd over het feit dat, ondanks eerder gemaakte afspraken over een verkoop van zijn belang, KBC PE langer betrokken wenst te blijven bij InnoConcepts en I-PAC.”






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL