INNOCONCEPTS VERKOOPT CONVERTEERBARE LENING OP DEELNEMING PROVENTEC

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 09/03/2006 09:34
verkocht en overgedragen aan een groep institutionele beleggers tegen 100% van de nominale waarde vermeerderd met de opgelopen rente. InnoConcepts verkrijgt hiervoor liquide middelen die zij direct in haar business kan investeren. De lening van GBP 10.500.000 (circa EUR 15,3 miljoen) werd door InnoConcepts verkregen bij de verkoop van haar cleaning- en coatingactiviteiten aan Proventec in augustus 2005 als onderdeel van de verkoopprijs. Door de overdracht van deze lening realiseert InnoConcepts nu reeds een opbrengst in contanten. InnoConcepts zal deze middelen investeren in de groei van haar activiteiten, waarbij zij in principe 75% beschikbaar stelt aan I-Pac Technologies en 25% aan Proventec, beide in eerste instantie in de vorm van een lening, al naar gelang de toekomstige ontwikkelingen om te zetten in eigen vermogen. InnoConcepts is van mening dat zij met de uit deze transactie verkregen middelen een hoger rendement zal moeten kunnen realiseren dan de 8,5% rente die de lening genereert. De transactie is voor InnoConcepts niet gedreven door de wens afstand te nemen van Proventec. InnoConcepts blijft dan ook onverminderd gecommitteerd aan Proventec. In dit kader heeft InnoConcepts een garantie op de (rente-)betalingen van Proventec afgegeven tot het moment dat het aandeel Proventec een koersniveau van 21 pence heeft bereikt. Door deze transactie wordt de internationale professionele investeerdersbasis van Proventec aanzienlijk verbreed, hetgeen ten goede zal komen aan de liquiditeit van het aandeel en een positieve stap vormt in de ontwikkeling van Proventec als beursgenoteerd groeifonds. De converteerbare lening is in overleg tussen de beleggers en Proventec op een aantal punten aangepast, om de lening voor beleggers gemakkelijker verhandelbaar te maken en om voor Proventec meer financiële armslag te bewerkstelligen. De belangrijkste aanpassing betreft de omzetting van een lineair amortiserende lening naar een bulletfaciliteit met aflossing ultimo 2012. Dit impliceert dat de lening de komende 6 jaar en 10 maanden geen aflossing kent, waardoor niet alleen de betreffende liquide middelen bij Proventec voor groeiscenario’s kunnen worden aangewend, maar waardoor ook de kans op integrale conversie aanzienlijk wordt verhoogd. Als tegenprestatie zal Proventec, wanneer beleggers niet voortijdig tot conversie zijn overgegaan, een eenmalige premie betalen per ultimo 2012. De uitoefenprijs bij conversie is ongewijzigd op 14 pence.

Reactie XEA.nl
De bestuurders van Innoconcepts laten zien waar zij meebezig zijn. Weten zaken op een zakelijke manier af te handelen, houden wel de vinger op de "pols"!
Ook weten zij waarde te creeren voor de aandeelhouders en wij zien nog meer in het "vat" zitten!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL