Ctac neemt strategisch meerderheidsbelang in Purple Square

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 17/12/2019 19:18
’s-Hertogenbosch, 17 december 2019 – Business & Cloud Integrator Ctac N.V. (Euronext Amsterdam: CTAC) heeft een intentieverklaring ondertekend met het oog op de acquisitie van 70% van de aandelen in Purple Square Management Partners B.V. (Purple Square), een specialist in Programma- en Projectmanagement en Verandermanagement.

Purple Square is gevestigd in Weert en opgericht in 2014. Het team bestaat momenteel uit 25 project- en programmamanagers Ze zijn zeer ervaren, hoog opgeleid en werken succesvol aan strategische organisatieveranderingen bij klanten vanuit de invalshoek People, Process & Platform.

Henny Hilgerdenaar, CEO van Ctac: “Ctac en Purple Square vullen elkaar qua portfoliomanagement perfect aan. We zijn dan ook zeer verguld met deze belangrijke stap. De samenwerking biedt synergievoordelen en verbetert ons portfoliomanagement gericht op een optimale klantbenadering.”

“Purple Square’s omzet bedraagt ruim EUR 5 miljoen op jaarbasis en zal vanaf boekjaar 2020 bijdragen aan de groei van onze Consultancy-activiteiten. De aankoop zal tevens direct bijdragen aan de EBITDA en winst per aandeel van Ctac”, aldus Pieter-Paul Saasen, CFO van Ctac.

De oprichter van Purple Square, Wil Daniels, blijft betrokken en behoudt een minderheidsbelang in Purple Square, waarmee zijn betrokkenheid is gewaarborgd. De acquisitie wordt grotendeels in contanten afgerekend. Daarnaast zijn afspraken gemaakt over verwerving van het resterende minderheidsbelang over drie jaar. De verwachting is dat de overname van het 70%-belang medio januari 2020 wordt afgerond. Purple Square zal daarbij als onafhankelijk onderdeel van de Ctac groep blijven opereren.

De verkrijging van het meerderheidsbelang in Purple Square past naadloos bij het business model en in de strategie van Ctac, waarbij Ctac haar klanten toegevoegde waarde wil bieden bij hun digital transformation journey, niet alleen door het bieden van de juiste ICT oplossing, maar door actieve betrokkenheid tijdens de business transformatie.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL