Ctac boekt licht hogere omzet en EBITDA in derde kwartaal

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 31/10/2019 08:07
’s-Hertogenbosch, 31 oktober 2019 – Business & Cloud Integrator Ctac N.V. (Ctac) (Euronext Amsterdam: CTAC) maakt vandaag de trading update bekend over het derde kwartaal 2019.

Kerncijfers
Hoofdpunten derde kwartaal 2019
Omzet stijgt licht (+1,5%) naar € 19,8 miljoen
EBITDA* stijgt met 8,3% naar € 1,3 miljoen
Bedrijfsresultaat* stabiel op € 1 miljoen
Nettoresultaat* stijgt met 14,3% naar € 0,8 miljoen
Hoofdpunten eerste negen maanden 2019
Omzet daalt licht (-1,1%) naar € 61,2 miljoen
Lagere vraag naar on premise licentieverkopen deels gecompenseerd door toenemende vraag naar cloudoplossingen
Winstgevendheid lager als gevolg van incidentele lasten in eerste halfjaar
Uitrol nieuwe IP-producten ligt op schema
Vooruitzichten 2019
Verwachting operationeel resultaat enigszins naar boven bijgesteld: bijzondere omstandigheden voorbehouden verwacht Ctac voor 2019 een gelijkblijvende omzet en operationeel bedrijfsresultaat ten opzichte van 2018.
Echter de uitspraak van de rechtbank Amsterdam zal een negatieve impact op het totaal bedrijfsresultaat hebben van € 1,25 miljoen.
Henny Hilgerdenaar, CEO van Ctac:
Onze prestaties in het derde kwartaal vertonen een licht stijgende lijn. De omzet nam toe door een hogere vraag naar cloudoplossingen die deels werd gedrukt door een daling van de on-premise licentieverkopen. De stijging van de EBITDA in het derde kwartaal toont het positieve effect van onze in-house ontwikkelde IP-producten aan. Terwijl in de eerste 9 maanden van 2018 nog € 1,4 miljoen aan ontwikkelkosten was geactiveerd zijn in 2019 de nagekomen kosten voor productoptimalisatie in 2019 direct ten laste van het resultaat 2019 gebracht.

De ontwikkeling van deze IP-producten specifiek voor de retail-, woningcorporatie- en real estatemarkt, ligt zowel qua investeringsomvang als qua planning op schema. De producten zijn dit jaar live gegaan bij de eerste klanten, waarbij de snelle implementatie van het kassasysteem XV Retail bij Action ons een nominatie van de Computable Awards 2019 heeft opgeleverd. In het derde kwartaal hebben we orders gekregen van Sligro voor de implementatie van XV Retail en van AHAM Vastgoed voor onze ERP-clouddienst Fit4RealEstate. Op basis van de positieve signalen uit de markt verwachten we veel van deze nieuwe producten. Daarnaast zijn er het afgelopen kwartaal wederom commerciële successen behaald die impact zullen hebben op het vierde kwartaal van dit jaar en 2020.

De schaarste aan gekwalificeerde ICT-ers blijft ook dit jaar een belangrijk aandachtspunt. Ctac maakt voor het werven van nieuwe collega’s succesvol gebruik van het netwerk van onze eigen medewerkers (referral recruitment). Wij merken dat dit ervoor zorgt dat we er steeds beter in slagen om mensen te enthousiasmeren bij ons te komen werken. Deze krapte op de arbeidsmarkt zien we inmiddels door vertaald in hogere uurtarieven. De mate waarin wij in staat zijn om nieuwe goed gekwalificeerde medewerkers aan te trekken blijft de komende tijd de bepalende factor voor verdere groei van de organisatie.

In België zijn operationele verbeteringen in de organisatie doorgevoerd. De gerealiseerde omzetgroei bevestigt dat we hier op weg zijn om over 2019 een break-even resultaat te realiseren. In Frankrijk zijn de activiteiten beperkt.

Op basis van de ontwikkelingen in het derde kwartaal stellen we onze eerder uitgesproken verwachting voor het hele jaar enigszins naar boven bij en verwachten we nu over 2019 een min of meer stabiel operationeel bedrijfsresultaat te realiseren.

Vooruitkijkend naar 2020 zien we goede mogelijkheden voor groei en resultaatverbetering. We verwachten dat zowel onze Belgische activiteiten als onze nieuwe IP-producten dan ook positief zullen bijdragen aan het nettoresultaat.

tijd 12.35
CTAC ER 2,04 +11ct vol. 19.219Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL